Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Lekiu pelkėn.
Atsakyti
Labos smile.gif
Dusia37 skaityklė kirk žinau jeigu negaila pasidalink ką smile.gif
Luety bais gražu wub.gif
Pou šaunuolei aš kaži šiltnamį susitvarkysiu, nors duok die nusirauti pomikus sakiua ir aš šį savaitgalį nuskinsiu visus ką užraugsiu ką dęžutėse paliksiu, morkos juokas ima iki 10 gal o gal ir tiek nėra na burokų puse kvardratinio metro ale va dar lauke paprikos va jau šitas tai tikrai reikia išskinti tongue.gif Tiesa aš labai džiaugiuosi, kad sodas užsibaigia nes pavargau verysad.gif
IngridaB juk šitaip šlapia o tu pelkėn unsure.gif
Čiumpu rudeninę kavąsmile.gif
Atsakyti
labas rytas,
Muka kompe knygas ištrynus . Matysiu ką rasiu internete . Gal iš skaityklės eina atgal perkelti ? Pasiklausiu vaiko vakare . Nes ten išplėtims turi būti ne PDF .
Dėkui Ingrida už kavą . Gražu .
Pou Jūs spartuoliai !!!
Pas mane dar sočiai liko pomidorų ... Nemoku aš jų auginti , palmių palmės . Jei nušals patys kalti .
Išprotėjo šiemet GIULIETTA ...
Jau kokie 6-7 litrai džiovinų padaryti . Kas daro, tas žino kad kibiras sulenda į 250 ml stiklainį ...
Vienžo , valgyti pradėjom nuo birželio pabaigos, rugsėjo pabaigoj nesibaigia . Ir betaliux man šiemet nemirė - derėjo ir derėjo . Vakar nuskyniau ir nukirpau , kad žemės nakasinėti . Atsibodo .
Surinkau moliūgus ir cukinijas . Ir gražuolius patisonus. Čia prieš prausimasi , ir keliavimą namo ...
Na ir paskutinė nuotrauka - penkios žieminės cukinijos , nerealaus dydžio 2 . Žieminės todėl , kad ramiai laikysis namie ant palangės. Cugeliukas, troškinukas ar sriubytė bus gaminama . Karutis normalaus dydžio , ne žaislinis ... Senukas nuo pirmų dienų su mūsų ūkiu , bet dar gyvas smile.gif
Nu va , fotoreportažas iš mano ūkio smile.gif
Dar radau šparaginių ...
Morkos ir burokėliai nerauti . Morkos labai labai prastos , o burokėliai mažuliai . Porai tikrai po sausros atsigavo - storuliai , didžiuliai . Ropės ne kažką šiemet, neparetinau kiek reikia smile.gif Man fritkės skanu iš ropių . Salierai vieni gyvena antrą gyvenimą - nežinau kas iš jų bus. Vegetavo visą vasarą, po sausros tik atsigavo . Kitoj vietoj pasodinti ( desėtka ) labai gražūs , nes kartais per karščius gaudavo kokį kibirą vandens .
Gražios dienos !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 rugsėjo 2021 - 08:52

Labas rytas!

Oho, Dusia, va čia tai derlius :blink: Puikus!

Ai, yra ten tų darbų, daržai nedideli, tai greit ir susisukam. Mažinam vis apimtis.

Atsakyti
Siandien pas mumi eiline nepriklausomybes nuo kazko diena, tai maniau misko reindzeriai nepatruliuos.Bet pravaziavo.Tiek kad siandien nieks isvis nedega. biggrin.gif Slegis netinkamas.Kukuruzai nedega isvis.Bandziau padegt augala ,bet neefektyvu.O raut sunku biggrin.gif
Vyriskis parsiveze toki karuti saulegrazu galvu,o stiebus sake pakuroms nuims civilizuotai.
Prisiviriau moliugu sriubos ,su kuminu ir astriuju pipiru krutonais .
Atsakyti
Labos,
mes is sodo irgi,oras toks,kaip vakar.tik as maziau pajegi,ryte anksti vonia valiausi,tai tu jegu ne kazka beliko.Vaikem vistu blusas,nusibodo jau,purskem vistas ir patalpa,palikom vedintis,vakare vaziuosim dar.
Muka,kad as zinociau kokias tu megsti knygas,atsiusciau,nes as turiu FB prieiga prie pdf knygu,grupej knuygu klubelis pdf,epub ir dar ten kazkokiu formatu.Bet as kazkaip nebeskaitau,tai net neinu tenais.
Dusia,jau grozis pomidoru,griuk negyvas.Laaabai net.Cukinijas ir as turiu tokias 5,ir dar 4 ant krumo,auga,kai taip silta,o jau galvojau raut salin.Tik mano tamsiai zalios visos.Idomu ar yra skirtumas skonio toks geltonos,margos,cia marrow vadina?
Pou,aciu uz palinkejima tevuliui,kad taip is tavo lupu Dievui i ausi. 4u.gif
Dukra pati issirinko Margo megztuka,ji nemegsta jokiu rastu jai kuo paprasciau,tuo geriau.Ir spalvos visus pilkos,kakavines,rudos,nu dar garstyciu tinka,o man norisi ryskiu,rekiaunciu,kaip papugai.
Ingrida,man liudna ziurint i rudens spalvas,kazkaip primena trumpas dienas ir salta ora.Aciu,vistiek. 4u.gif 4u.gif
AA,man is tavo pasakojimo atrodo kazkokia draudimu salis,o tu visu draudimu lauzytoja.Kazkaip atrodo,kad liepsna pasiglemzia visus vabaliukus ir gerus ir blogus,cia likciau nesuprasta,kiekvienas specialaiai kuria savo sodeliuose vabalu viesbucius,kad issaugot juos,o apsisuke purskia zoles rundapu.Cia jo skiesto yra pirkt visur. wub.gif
einu pailset. ax.gif
Atsakyti
Dėkui už gražius žodžius mano pomidorams 4u.gif

Apie cukinijas :
Margosios buvo :
Šiemet jos labai puvo ir nelabai derlingumas. Ne jų metai :)Senais laikais pirktos sėklos , nes supermamose buvo išreklamuotos : ) Daug metų auginu . Geriausiai derėjo geltonos , jos riboto augimo : ty gigantės neauga . Pavadinimo nepasakysiu, sėklos kaime .
Skonis kol jaunos visų geros smile.gif
O aš tai viską ką galiu kompostuoju ir mulčiuoju . Mano smėlynuose vienintelė viltis gauti derlių .. Kažkada MB nugenėtas šakas degindavo. Dabar turim šakų smulkintuvą .Tai ir smulkintos šakos patapo mulču . Reikia tik biški azotu papildomai patręsti jomis mulčiuojant . Saulėgražų kotai nepūva kelis metus smile.gif O kukurūzai puikiai ax.gif
Aš ne piromanė smile.gif MB pas mus piromanas ... Yra su juo buvę nuotykių kaime . Na tokių netyčiukų . Gerai , kad gerai baigėsi .
Vakar mačiau , kad ožys ( stirninas) po daržą vaikščiojo . Nepatinka man ... Reikės maltų kepenėlių atbaidytuvus gaminti savaitgali .
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labos smile.gif
Net kažkaip pavydu žiūrint į tokius daržus o aš tik rypauju sunku bla bla unsure.gif
AA o krutonus darai pati ir dar klausimas o tie kviečiai kartais ne spelta?
Jamu kavos 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Kokia graži kava ! Dėkui Ingrida 4u.gif Kaip Tau pelkėje sekėsi ?
Man šiandien ir ryt laukia intensyvios dienos smile.gif ir darbų ir reikalų bele kiek ...
Muka , derliaus nepavydėk , jį sutvarkyti reikia ... Užkniso mane smile.gif Nuoširdžiai sakau ... MB siūlė kokiems veganams išdovanoti cukinijas smile.gif
Nemžas jų procentas keliauja kompostinėn smile.gif
Su tuo dalinimu ... Dažniausiai būna : nuvešk , užnešk ir išklausyk dejonių , kad kažką dar reiks gaminti . Taip nebesielgiu . Nes Kaune tik draugai ... Kas turi sodą tam nieko ir nereikia , o kas jau neaugina tai ir nesupranta .
Luety ar susitvarkė nugara ?
Mes spalio pradžioje lėksim iki Čekijos pasivazoti , su mašina . Čia giriuosi smile.gif Mini atostogos ... Kol dar mūsų bepročiai sienų neuždarė ax.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
mums irgi problema su dalinimu derliaus,norejosi uzaugint visiem,bet tie net pasiimt nesugeba tokio gerio,uzimti darbais.Nuvezk,pasakyk ka daryt,to mes nevalgom,to vaikai nevalgo ir t.t.MB vis spaudzia mane visko mazint,bet as nu kaip cia dabar nesidalint...dali cukiniju tarkuojam vistom,niekam neskanu,tik mums ir vistoms,dali agurku dabar auginu tik vistom,niekam nebesinori,mudu dar valgom.Pomidoru ir tu nesugeba uzvaziuot pasiimt,jei mes nenuvezam,geriau perka.Nu parypavau ,kad esu durna ir viskas. biggrin.gif
Nugara daug geriau,tempimo pratimai padeda,bet 100% darbingumo dar neturiu,bet jau vaikščioti darbuotis galiu ne mazai,aciu,Dusia.
Mano mazajai siandien 45,sugrazink Dievuli laika atgal,kai vaikai buvo mazi,atrodo taip neseniai už rankos vedziojau.. trumpas zmogaus gyvenimas,o dar santvarkos kiek sutrumpina.
Ingrida vis lietu rodo,bet kava skaniau saulytej kiemely,pas mus silto oro šleifas tesiasi.Noriu sodint ridiku,bijau,kad dar per silta, iseis i lapus.
Grazios dienos.
Atsakyti
Luety smagu girdėti , kad geriau su nugara. Viskam reikia laiko !

Sveikinu Tavo dukrytę su Gimtadieniu . Ir Tave 4u.gif . Mamai vaiko gimimas labai didelė šventė !

Sugalvojau aferą - sudžiovinti cukinijas . Dabar supjausčiau , pasūdžiau - paleis vandenį . Paskui duosiu cesnakiuko ir pipiriuko ... pasimarinuos. Gal skanu bus žiemą kaip traškučius pargraužti ? Kalorijjų nedaug , tik geros ląsteleinos .Prisigalvoju vis ...
Cukinijas pavasarį valgo visi . Šiuo metų laiku jau nebesinori ... Aš dabar einu per raugintus agurkus . Tuos kuriuos suraugiau ir sukišau į šaldytuvą smile.gif Lėtai rūgę, nerealiai skanu . Jau tuoj raugsim kopūstus . Mudu su MB jų suvalgom kokį 12 -14 litrų - ty raugium po du sitklainius trijų litrų kelis kartus per žiemą . Mėgstam švelnesnius .

Luety saviems vežti tai dar neabydna ...

Atsakyti