Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(IngridaB @ 2021 09 24, 15:33)
Luety,mes gi nebe turime vištų.Kažkas išpjovė,manome lapė.Perku tokius didelius kiaušinius iš kaimynės,po 1.50.Ir šiandien nusipirkau 40.Sūnus sako kam vargti,smarvė,kai kaimynė tokias gražias augina,trys gaidžiai,vaikšto po laukus laisvėje.Kaip jai nenuša lapė.Matėme kelis kartus šalia lapę.Arba jie nesuskaičiuoja vištų? biggrin.gif

Prasilėkiau per mišką. ax.gif Tik įėjus ožį sutikau.Per tv mačiau,kad jie per rują nemėgsta šviesių spalvų.Tai ant galvos pravaikščiojau su kapišonu.Plaukai tai blondinės. ax.gif
Dygsta baravikiukai,matyt po liūties?Dabar lyja grybų lietus,bus dar grybų. mirksiukas.gif
Kol buvau  miške mb išardė seną pečių,dėsime kapsulę gal?Gal kaip peržiemosime? ax.gif

Aciu ,Ingridek,kad atsakei.Asaris byra,bet pasinaudosim JustDi patarimu ir daigosim visteles.Kitos išeities nera.Asaros byra,myliu jas visas,tiek daug graziu akimirku jos mums suteike,atrodo ir patys tapom kitokie,geresni,nu zodziu,sunku kalbet.
Atsakyti
Jusdy jazau kaip smagu skaityti tave wub.gif balzamas sielai wub.gif
Luety rinkau roviau paprikas pomikus MB pirtį užkūrė mažu ir aš inlysiu tiesa jau persikėlėme pirtin tongue.gif
dėl vištukių unsure.gif
IngridaB uo tu neramuolė biggrin.gif
Atsakyti
Luety paieškok fb paukštininkų forumų . Gal kažką patars ? Netikiu , kad nėra priemonių . Faktas , kad jūsų naudojama neveiksminga mediniams paviršiams . Aš ta optimistė ...
Ingrida, stirnos rujoja anksti ... Liepa- rugpjūtį . Būna pas stirnes latentinis periodas . Ir dar žinau pas kiaunes . Gaila pas moteris ne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ai vis tiek tėvas tas kas augina biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Čia juokauju žinoma ax.gif
Dabar rujoja elniai . Patikėk išgirsi ! Mano vaikystės namai buvo prie miško , o tuose kraštuose daug elnių . Kaip jie rujodami riaumoja , net kūnas pagaugais eina . FB Čepulis buvo įdėjęs filmuką. Savo sodyboje negirdėjus eilnių riaumojimo , tik stirnų lojimą .
Morkų lapus nuvalgęs gurmanas ožys. Rutino jo kraujagyslėms trūksta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Laukai aplink gražios žolės, o jis gurmanas mano daržuos ganosi . Šašlykan padėčiau be peilio smile.gif Tik pagaučiau smile.gif Plikom rankom skūrą nunerčiau bigsmile.gif biggrin.gif tongue.gif
JusDi aš kažkaip nepamenu , bet vis tiek Labas rolleyes.gif
Papildyta:
Paklausykit jei leis :
Elniai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 24 rugsėjo 2021 - 20:20
Dusia,kaimynas senas vistininkas,jis ta pati sake,kaip ir JustDi.Jis jau viena vistu namelisukureno,o kitame atsukinejo visas detales ir purske zibalu.Pas mus viska reiktu griaut,nes pastatyta is medienos likuciu,dengtas stogas likusiu polikarbonatu,i jo landas matosi pilna prilindysiu tu erkiu,o kaip ten pripurksi.Niekaip.O tose grupese tik issitycioja,o atsakymo nebuna beveik.
Atsakyti
Aš galvojau,kad visi kanopiniai rujoja rudenį. ax.gif
Girdėjosi baubimas.Vienais metais Upytės miške girdėjau,ten pilna elnių.Man baravykų vieta,o ten elnias mauroja,patikėkite bėgte bėgau,patikrinti baravykų.Širdis kulnuose buvo. blink.gif Kaip pagalvoji kiek nuotykių kasmet būna miške. mirksiukas.gif
Atsakyti

o tai kokiu neostomosan jei ispurksti per kelis kartus?

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

LabRyt. 

Luety, ir pas mūsų vištas kartais būdavo, kad tos blusos jas užpuola. Veterinarinej pirkau tokį specialų skystį gyvūnų (triušių, vištų, šunų būdoms) patalpoms dezinfekuoti. Nepamenu dabar pavadinimo, bet labai efektyvus, galima juo purkšti ir esant gyvūnams. Nekenkia. Mūsų vištų namelis irgi iš medienos buvo. Išnyko tos blusos. Tokiu visokių veterinarinių purškalų turėtų būti ir pas jus. Kaip kukuška 007 ir sakė, galima iš bėdos ir neostomozan nupurkšt, tik tada reiktų kad patalpoj vištelių nebūtų, jis toksiškas.

Pas mane nieko naujo, darbas, namai ir liūdesys. Vis dar namų šildymo nėra, stovi darbai užstrigę. Žodž, nėr ką pasakot, neįdomu. 

Atsakyti
https://www.nexles.c...icon-10-cs.html
Gal veiks,kiek suprantu labiau acaricidu reikia.
Kol dar nesalta sudeginkit buda ir tegu pabuna truputi lauke.Gaila tu jaunu vistukiu,jau priprato.
Atsakyti

Kas čia per išmislas būdą sudegint, nu. Tai jei pas jus galvoj atsirastų utėlių, tai ką, jūsų trobą su visom lovom reiktų padegt? Yra priemonių, tik reikia įsigyt. Laikant bet kokį gyvūną ar paukštį, visada yra rizika, kad jis ar susirgs, ar erkių, blusų pasigaus, tai negi dabar dėl to visiems galvas nukapot ir jų namus sunaikint.

Atsakyti
Labos
Kokie saulėti pusryčiai . Dėkui Ingrida 4u.gif Akims atgaiva lietingoj Lietuvoj.

Luety matai kiek patarimų gavai 4u.gif
Užsinešė nuo kitų sodo paukštininkų tie parazitai . Sodas prie sodo , be erdvės . Lietuvoj bet 6 arai minimalus soda , o pas jus ten po 1,5 .
Luety nevalgysi vardais vadintų vištų mėsos ax.gif O dar kvapas tik papjauto paukščio ...
O dėl gydimo ... Jei namelyje kokią sieros šaškę ? ar lietlempe išdeginti medį ? Išdegindami medinius avilius dezinfekuoja. Mano bitės dėkingoje vietoje kol kas gyvena - arti kitų bičių nėra, maža tikimybė ligas parsinešti .
PVZ
Ugnies tai visi bijo ...
O jei uždažytumei medį ? Aliejiniais dažais acetonu skiedžiamais ?
Čia aš terorijas išvedinėju smile.gif
Gražaus šeštadienio. Pas mane jis kol kas tinginio ... reikia pradėti judėti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 25 rugsėjo 2021 - 12:22
QUOTE(kukuska007 @ 2021 09 24, 21:17)
<p>o tai kokiu neostomosan jei ispurksti per kelis kartus?</p><p></p>

Laba diena,

aciu visoms pasisakiusioms,patarusioms,palaikiusioms moraliskai.Tai vistu ir patalpu peck,mites,vieni vadina erkem,kiti utelem.Jos vistose beveik negyvena,jos gyvena patalpose.Nezinau,ar LT irgi ju yra,bet cia ,jei syki isiveise,tai amen.Jei vistu namelis pirktinis,paprasciau,istempei,ispurskei visus tarpus,lenteles,dar karta ir tvarka,bet cia statytas tvartelis is medienos likusciu visokiu,kur sujungta lentele koks kuolas,kur polikarbonatas sujungtas lentele,ten niekaip neisvalysi,neispurksi.Kas cia su tuo susidure,visi sako tik sudegint.Nu mes ne visi,degint nedeginsim,medis brangus,panaudot dar gali visur.Radau sprendima 4u.gif 4u.gif 4u.gif tinkamti mums ir musu sodo kaimynui.
Tiesa,Dusia,cia erdves daug,nes labai daug laisvu sklypu ir is viso sodo gal keli simtai sklypu,gali ant pirstu suskaiciuot,kiek augina vistas.Nuo kitu vistu tikrai neuzsikrete,nes musu linijoj niekas neturi ju.Uzsikrete nuo miskelio pauksciu,o miskelis yra ant vistu narvo ribos,tiesiog viena siena i miskeli.Pauksciai turi ant narvo,kutinejasi.
Tai va,siandien susitikom netycia su sodo kaimynu,jis turi vistu ferma namie.Sake chicken nurserry.Pasiuliau jam priglaust mano vargseles ir jis kiek pagalvojes,sutiko.Kirst as negaliu,MB negali.Nu blogiausiu atveju gal abu,vienas lakytu,kitas kirstu,bet as nezinau,ar as nepabegciau nuo tos egzekucijos.Tikrai mesa strigtu dantyse,nebent jau badas uzeitu,tai tada viskas sueitu.Tai va,ryt po pietu vyks atsisveikinimas su mano numyletinem.Jis zino padeti,zino ju amziu,viska nupasakojau ,neslepiau,jis sake,vistu pas mus daug,visokio amziaus,visos sutelpa,ok.
Vaziuojam abu namo ir dziaugiames,kad isvadavo mus is tos kancios.
Kaimynas sake,jis susidures su ta vistu beda,laiks nuo laiko jie dezinfekuoja,bet nesuka galvos,jiems ten viskas gerai.O as negaliu,kai ant manes susoka tu mikro vabaliuku virtine,parsivezi ant rubu namo,paskui visur replineja,eina peklon.Pazaidem,gana.Esam dekingi tam zmogui,na ir zinoma jums visosm,negailejusioms laiko ieskant efektyviu chemikalu ir patarimu. 4u.gif 4u.gif
Pas mus benzino ir dyzelino krize.Is 4 mums zinomu degaliniu veikia tik viena,kitos uzdarytos,o eile joje,du kartus apie miesta beveik.Turi likusio puse bako dar sav yariuke,gal baigsis tas aziotazas,o jei ne,vazinesim dviraciais.Tuo paciu vel maisto aziotazas,lentynos pustustes,zmoniu mase,perka viska.Siurpu.
Atsakyti