Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Acqua Alta @ 2021 12 17, 11:21)
Dusia , apie ka cia taip paslaptingai kalbi, man tos knygos nerodo ?

Apie paleo mitybą .
AA Tau manau tai nereikalinga. Tu pas mus ir taip "ragana" , išmanai daugiau už mus visas... Savo žolėm nabašniką prikeltumei biggrin.gif
Atsakyti
O va to daryti nereikia.Nei zombiu ,nei wudu nepraktikuoju biggrin.gif
Noreciau ,kad butu kokia zole ,kad padetu siuo sunkiu metu.Kai zmones mato viens kita kaip priesa.Siaip emociju pertekliui yra tu zoliu ,bet kai jau matysiu reikala ,tada ir gydysiu.
ta mityba tai sakykim priesindustrine.
Visada sakiau ,kad dabar pardavinejama daug daiktu ,panasiu i maista biggrin.gif
Va tau dusia ,zemas hemoglobinas.Zinai kodel ,todel kad pas tave nera to hemoglobino ,kur ant gliukozes susidaro.Pas mane irgi jo nera.Tesiog nesidaro.Bet koki cukru organizmas atmeta.Rudimentine gynybine reakcija.
Dar pastebejau ,kad su amzium pieno produktu irgi maziau reikia.Gerai kad cia aviu ozku suriu dar yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 17 gruodžio 2021 - 11:53
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 12 17, 11:42)
O va to daryti nereikia.Nei zombiu ,nei wudu nepraktikuoju biggrin.gif
Noreciau ,kad butu kokia zole ,kad padetu siuo sunkiu metu.Kai zmones mato viens kita kaip priesa.Siaip emociju pertekliui yra tu zoliu ,bet kai jau matysiu reikala ,tada ir gydysiu.
ta mityba tai sakykim priesindustrine.
Visada sakiau ,kad dabar pardavinejama daug daiktu ,panasiu i maista biggrin.gif
Va tau dusia ,zemas hemoglobinas.Zinai kodel ,todel kad pas tave nera to hemoglobino ,kur ant gliukozes susidaro.Pas mane irgi jo nera.Tesiog nesidaro.Bet koki cukru organizmas atmeta.Rudimentine gynybine reakcija.
Dar pastebejau ,kad su amzium pieno produktu irgi maziau reikia.Gerai kad cia aviu ozku suriu dar yra.

AA pajuokavau dėl raganų ir mirusių 4u.gif . Čia perkeltine prame biggrin.gif
Hemoglobinas į ciklo pabaiga būna apie 120. O po MM krenta iki 100. Amžiaus bėdos , prieš kai kurių dalykų pabaigą užsivedę hormonai Tiesiog siaučia .Ko pasekoje labai jau ... unsure.gif Daktarai tokius dalykus labai mielai išpręstų chirurginiu būdu .
Ate42, FB yra gupė - žolininkės patarimai . Yra tokia Vilija GS , ji gamina nuostabius tepalus . Kelių rušių , mano išbadyta, tikrai nuostaūs . Parašyk apie savo odos bėdas , padės.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 12 17, 07:38)
Labas rytas,
Pou  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Suprantu Tave  4u.gif  Kadangi aš pati  niekuo netikiu , tai man sunku kalbėti su abiejomis pusėmis . Tiesa yra per vidurį . Patogiausia pozicja įjungti blondinę  biggrin.gif
Prasta valdančiųjų  komunikacija skatina nepasitikėjimą  ir tt. Bet kaip visada - skaldyk ir valdyk smile.gif Yra šalys kur potingai su situacija tvarkosi , yra kur nelabai . Lietuva prie durnesnių...  Man visas jų farsas primena tarybinius laikus. Kai  ale religinių švenčių nebuvo . Apsimesdavom . Dabar apie kovidą tas pats ... Diena suskiepyti studentai su kaukėmis , tikrinami ir tt. Ateina vakaras - baruose kaip silkės, visi be kaukių ir tt. Kas supras keliese vieną suktinukę rūko , kas su kuo laižiaką plėšia ir tt. Jauni jie ... Jaunimas lovų ligoninėse neužims. Vienetai sunkiai serga. O jei jau taip saugom jaunus - tai neleiskim važinėti galingom mašinom ir tt. Savižudybės ir avarijos daugiau jaunimo pasiima negu kovidas.
Tai gal tegul palieka jaunimą ramybėje ? Ir vaikus ? suskiepyja rizikos zonas , o  kas nori skiepyjasi kas nori ne . O ne botagu mosuoja .
O, bet, tačiau - jų paklausiusi suprantu , kad valdžioje žmonės , kurie nuoširdžiai NESUPRANTA, kaip galima NEVYKDYTI NURODYMŲ .  Kai jie kalba visi argumentai - ES sakė taip , Amerike sakė taip, o dar kažkoks Briuselio ponas sakė kažkaip smile.gif
Ate42 sunkus Tavo darbas .... Imk  4u.gif   Dėkui už pagyrimus mano protui , ale, bet, tačiau pati protinga nesijaučiu .
Vakar apsilankiau pas savo gydytoją , kažkaip pakėlė nuotaiką. Momogramos tyrimas geras,  cholesteroliai ir cukrūs kaip pas jauniklę smile.gif Nėr ko prikibti ... Hemoglobiną pasikelsiu .  Kaip mano amžiaus tarpsnyje dar visai padoriai , būna ir blogiau  ax.gif Nuo  birželio mėn dariau pertrauką geležies preparatams. Gydytoj buvo rekomendavus  nedaryti ... Aš turiu kitą nuomonę, kad tarpai būtini . Kad organizmas neiprastų ir nepatingtų . Vasara buvo uogos , vaisiai , dažovės iš daržo ir tt.
Ligoniukės klausimas Jums ... retorinis . Jei pirmo punkto iš trijų negalima susitvarkyti , tai gal galima susitvarkyti kitus 2 - maistą ir judesį ?  Klausmas retorinis, nieko nesiūlau . Pasidarykit naminį testa dėl žanyno pralaidumo  - pavalgykit burokėlių ir pasekit spalvą tulikę. Jei matote rūžavą - raudoną  žanynas pralaidus . Ginkdieve nieko neagituoju ...
Pabaigai dar apie politiką ... Kadangi Kinija Lietuvai taiko šakines sankcijas, tai gali būti , kad durni valdžios spendimai išvarys mano vaikus iš Lietuvos . Kada jeigu ne dabar ? Prie kocervų visada emigracija dvigubėja . Neprapuls , turi normalius išsilavinimus . Bet  vis tik abydna ...
Kas liečia trąšų skandalą , tai tokios nekompetencijos ir tingėjimo retai pasitaiko ... Nei skaitė , nei su teisininkais tarėsi . Tik rėkavo . Neregėto tingumo ir tūpumo įsikūnijimas  unsure.gif

Ingrida kaip sveikata  po skiepo? Jau gerai ?
Muka iš namų dirbi sirgdama ? Ar tenka darbe sėdėti ?

Penktadienis , kvepia savaitgaliu   4u.gif

Labos,
Pou,sirdele,tikrai nereikia daugiau aiskint,kad ir neaisku dar man,bet tavo pozicija vertinu ir suprantu tave.
Dusia,pabraukta raudonai,tai ne tik valdzia nesupranta,bet ir visi gyventojai nesupranta,kaip galima nevykdyt valdzios nurodymu.Ne daktaru,ne tikru,logiskai mastanciu mokslininku,o valdzios,visu ruporu varomu melagingu naratyvu.Nesu durna ir zinau,kad virusas egzistuoja,bet zmones sunkiai serga pavieniai,o mirsta del siaubingos neprieziuros.Yra atveju,kur Marijampolej ligonis net nufilmavo ,kaip jam atjungia deguoni,kaip stabdo kitu aparatu darba,duoda daug meigdomuju,kad nematytum,nesuprastum,artimieji parom negali prisiskambint ligoniui,nes jis po raminamuju negali atsibusti.Ir Tauragej tas pats,tai tik keli atvejai,kur isaiskejo del ligoniu sumanumo,o kiek neisaiskejo.Nesigilinam,norim tikim,norim ne.Tiesa islys kazkada,tik duok Die to sulaukt.

Pagaliau suradau dantista,kur recepcionistas tikrai dirba savo darba,zinoma ne dykai,tiesiog gudrus darbuotojas.Paslauga mokama,bet tai nesvarbu.Pradejau skambint si ryta iseiles pagal google esancias musu mieste dantu praktikas.Ir viena dave telefona kitos.Paskambinus ten,labai graziai isklause,kaip niekur kitur,pasake,kad turi laisva taloneli pirmadieniui,bet gali but,kad siandien kas atsisakys kokio talonelio,tada ji man paskambins.Paklause,ar norim pirmadienio taloneli uzsibookint,pasakiau,kad taip,tada nueme pinigus,atsiunte adresa i sms,po kiek laiko paskambino ir pasake,kad turi langa siandien 4 val.Pagaliau.Nereikia skambint pirmad is naujo,kad gaut ta pirmadienio taloneli,kaip,kad kitos receptionistes sakydavo.Pagaliau gausim pagalba.
Del tevelio dar nesneka apie paleidima,niekaip nesureguliuoja slaugos.Siandien jau kalbesiu grieztai,kad pasiimam,kol dar trecio plauciu uzdegimo nesugavo.
O siaip visa kita tas pats.
Apie LT politika labai domiuosi,skauda del to,bet galiu paguost,kad visam pasauly maziau daugiau kreivuju veidrodziu karalystes valdovai valdzioje.Valdymas yra is pragaro siuo metu beveik visam pasaulyje ir tik galvu,sedinciu tose salyse sazines likuciu deka turim svelnesne ar durnesne politika.
Musu Borisas buvo daug maz protingas savo tautos atzvilgiu,pavasari pasake,kad mes dabar gyvensim visada su tuo virusu ir nera reikalo stabdyt verslu,mokyklu darbo ir t.t.tai siuo metu vos issilaike valdzioj buvo net dvi interpeliacijos atsistatydint.Per svelni politika tautos atzvilgiu.Sveikatos sekretorius bankininkas,lietuvoj ekonomistas biggrin.gif biggrin.gif ar ne ciudai?O kur tie mokslininkai?Mokslas siandien sako viena,nes to reikia valdantiesiems,o rytoj sakys,sorry,nepasitvirtino,mes suklydom,o zala islieka.Negalima tiket mokslininkais,reikia ziuret ju praeiti,kast kas juos valdo,kas juos finansuoja ir t.t.dabar saziningu zmoniu vienetai ir jie nustumti i uzribi.Ir kaip nebutu keista,su tais uzribiniais,pasiklausius ju,randu logika.Nu bet su tos sejonienem ar dar kokiais ten liberaliukais,nu niekaip,niekaip.Gal as per durna?Truksta koridoriu keliu.Bet logikos kol kas dar nepameciau.Ypac siuo metu.
Viskas gerai,nesinervinam,nediskutuojam,jei ima pyktis,tik ramiai.
Daug kur palaikau Dusia,logiskai masto,bet yra punktu,kur ne,bet man netrukdo,tai jos nuomone ir ji nesaukia,nesipleso rubu,kad tai tikra tiesa.As irgi,as tik sakau,kaip as suprantu,daug skaitau,daug knisu,turiu laiko.Sianakt iki 3 val nakties knisau delto omkr ir neradau,kad butu isskirtas kur tas virusas,nei delta nei pagaliau cvd nera isskirti,jokiu saltiniu apie tai.Vakcina mums jau buvo paruosta 2018m.Melas ant melo ir viskas lenda,nes susiuta baltais siulais.
Sveikatos,meiles,kantrybes ir tikejimo Dievu,bei savuoju as. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 17 gruodžio 2021 - 13:30
Sakiau ,kad Bulgarijoje beveik pora metu nebuvo tikros valdzios,tai sistemos nieks nuo sirdies gint pareigos nejaute. biggrin.gif
Buvo kazkokio generolo rezimas ,paskui prezidento ,kuris po burgo centra be apsaugos slaistosi ir kariniu jetu skraido. biggrin.gif
pats ta jeta vairuoja.
To pasekoje vietiniai zurnalistai farso pradzioje isleido keleta geru straipsniu ,tokiu be baimes.
O problema yra paprasta ir aiski - vieni tiki sistema, kiti ne.
Ir ko sioje situacijoje tikrai nereikia - tai emociju ir baimes, bei isterijos.
Ulybaemsia i masem.
Atsakyti
Labas rytas miegalės 4u.gif
Luety ką mezgi naujam projekte ? Parodysi ?
Kitą savaitę šalčiai ateina pradėjau pirštines ir kepurei mėginuką nusimezgiau . Stori siūlai - vakaras ir kepurė. Tik nelabai patinka megzti , kad tamsūs . Oj ta senatvė ...
Luety iki trijų nakties užkraudinėti save negerom mintim ? Pasiutimas ...
Geriau jau rusiškus filmus žiūrėti. Ten jie visi veinodi - vyrai neištikimi , žmonos kvailos ...Iki tiek kvailos , kad dažnai prilupti norisi biggrin.gif Žiūrėti smagu kai protas pavargęs, galvoti nereikia ...
Vakar kepiau dorada. Pardavėja pamokė , kad galvos nenupjauti, tik žiaunas išimti . Iš tikro , pjaunanat galvą labai daug mėsos išsimeta. O kepu aš jas visada orkaitėje cielas . Labai skani žuvis ... Ir pasnikas gaunasi nepasninkiškas ,nes labai skanai pavalgai smile.gif
Šiandien namie , MB išlėkė iki Vilniaus . Turi jis ten su teta bėdų . Metų ne taip daug 73, bet visai sveikata ir protas... Vienintelį MB prisileidžia iš giminės. Savo vaikų neturi. Su viena seserimi dar kažkiek bendrauja , kitos netinka... O tokia šviesi moteriškė buvo . Neduokdieve senatvės , kai atimamas protas.
Šiandien tvarkysiuosi namie ax.gif . Tinginio dienos nesigaus smile.gif Daug darbų suplanavusi .
Gražaus savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 18 gruodžio 2021 - 09:05
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kilimas garantuotai sulijo,vakar norėjau nudžiauti,ai taip ir liko. ax.gif
Vakar vakarienei irgi heką kepiau. mirksiukas.gif
Nusipirkau dažų,šiandien duris sodyboje dažysiu.MB toliau surinkinės virtuvinį,reikia elektrą pajungti.Kada aš kepsiu? bigsmile.gif
Bjauru tamsūs siūlai,mezgu su mezgimo mašina baklažaną,žiauriai vakarais tamsu,o prisiruošiu tik sutemus. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,

miegas puikus,man taip buna,todel visada geriau nedamiegot,negu permiegot mano amziuje,
MB vakar pagaliau istrauke danti,net du ir susiuvo keliom siulytem dantenas,kad nekraujuotu labai,nes jis geria aspirina.iso kainavo 200 pinigu,privatus.Bet labai patiko,kaina,atitiko kokybe.Matysim,sausio 4d.pasiemem taloneli apziurai po traukimo,prasysim quotos,kiek jam ten kainuotu viskas gal tesim pas juos.Stomatologas mokslus baiges Svedijoj,Anglijoj dirba jau 20 m.Dirba labai uztikrintai,ramiai,visur svaru,irankiai steriliai istrauke,zodziu patiko.Idejo dar papildomai steriliu tamponu,po iztraukimo jie labai greit sudregsta,zodziu tas puslapis iki sausio uzverstas.
Vakar skambino del tevelio,broliui,klause,ar kelt i kita skyriu,ka daryt,nes paketas slaugos bus suformuotas tik sausio menesi.Brolis sake ziuresim bendrom jegom,kol bus paketas,kad nekilnotu jau jo niekur,bet brolis gali ji pasiimt pirmadieni arba penktadieni.Pirmadieni jie nespeja,o penktadieniui uzsake mobilu autobusa,kur su sulankstomu tokiu lova vezimeliu gales parvezt i brolio namus.Tai va,kaledos bus namie tevuliui.O man dar 4d vaiksciot i ligonine.
Langai atitraukti,o rasyt reikia sviesos,nu jau kaip niuru visa gruodi,ne tas zodis.
Vakar nusipirkau kaledine puokste su zvake raudona ant stalo,nebenoriu egles,nespejai papuost,nupuosk,uzteks mums ir puoksteles.
Ingrida,aciu uz svajinga kava,nemegstu puansetiju,jos siltam bute geibsta,man niekada neissilaiko iki kaledu,kai nusiperku.Uztai mano du ciklamenai mane dziugina lauke,o baltasis jau iskele ziedus,tuoj ims zydet.Iki siol surfinijos mazaziedes zydi.Maziau,bet zydi dar.Puikios geles,gal sulauks pavasario? bigsmile.gif
Kojines niekaip nesuderinu atspalvius.Reikia dvieju spalvu,kad viena but pagrindine,o kita eitu virsumi ir issiskirtu.Jau ketvirtas pradedu,nu gal bus jau paskutinis varijantas,tada parodysiu.Omezgame grupeje tokias,nezinau ar jums rodys,linkas is instagramos.
https://www.instagra...g_web_copy_link
Gero sestadienio.Londone siandien 2 mln.vyru mitingas,turi but didziulis,renkasi stiprus vyrai is visos UK.
Atsakyti

Labas rytas!

Šiandie  gal eglutę parvešim. Nors kažkaip šventės nešventiškos, bet reik patiems tą šventę ir susikurt.

Namus reik pradėt tvarkyt, tik vis tos sveikatos pritrūkstu.

Darbai užspaudę.

Man puansetijos gražu. Gaunu per gimtadienį visuomet dovanų, iki Kalėdų mėnuo, bet išstovi. Gal ne tokia graži, bet dažniausiai džiugina.

Atsakyti
Luety , labai gražios kojinės ! Man kojiniu persimezgimas smile.gif 15 porų dovanoms . Ir dar į spintą kelias poras padėjau , o dar saviems vaikaims ... O visi kokie laimingi kojines dovanų gavę. nebūčiau niekad pagalvojusi ... dar galėčiau kelias poras dovanoti , žinau pradžiuginčiau , bet jau nebenoriu megzti ax.gif
Eglę puošiu 23. Bus gyva vazoninė smile.gif Nerašytas šeimos susitarimas - elgę turi sumedžioti MB.
Puansetijos šiemet neturiu . Gal dar nusipirksiu ... Gražiausia kalėdinė gėlė yra tas Kalėdinis kaktusas. Mano per anksti pražydo šiemet.
Svarbu dūšioj Kalėdos ateitų... Ne ant stalo , ne papuošimuose ! Neužsilėkę , nepervargę , apsivalę nuo blogų minčių ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 18 gruodžio 2021 - 12:43

Dusia, vyras pas mus taip pat atsakingas už eglutę, bet aš turiu išsirinkti. Anksčiau ir sūnus važiuodavo kartu. Važiuodavom į medelyną. Bet pernai labai gražų kėnį nusipirkom prie parduotuvės.

Kažkaip per tuos darbus namus apleidau, vis kokį kampą patvarkau, bet negaliu taip besidžiaugdama, nes pavargus.

Bet gal išsijudinsiu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 12 18, 12:53)
<p>Dusia, vyras pas mus taip pat atsakingas už eglutę, bet aš turiu išsirinkti. Anksčiau ir sūnus važiuodavo kartu. Važiuodavom į medelyną. Bet pernai labai gražų kėnį nusipirkom prie parduotuvės.</p><p></p><p>Kažkaip per tuos darbus namus apleidau, vis kokį kampą patvarkau, bet negaliu taip besidžiaugdama, nes pavargus.</p><p></p><p>Bet gal išsijudinsiu.</p>

Kai vaikai būdavo vaikai, o ne paaugliai važiuodavo su Tėvu . Aš tai diplomuotam miškininkui patikiu parvežti ir pastatyti eglę biggrin.gif Dabar perkam su vazonu, po Kalėdų metam į balkoną, kai pašalas išeina sodinam kaime ... Pirma sodinta jau didžiulė eglė. Labai myliu , nes jaučiuosi išgelbėjusi nuo mirties. Sunkai kabinosi, gelbėdama pavasarį labai smarkai genėjau , purškiau preperatais ir tt.
Atsakyti