Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2021 12 22, 14:23)
Mano vaikai visavalgiai . Žuvį ir silkę mėgsta labai. Silkę paprastai marinuota, o žuvį visokią ...
Nebuvo kas vaikystėje lepina. Neskanu - eini nuo stalo .  Vaikai iki daželio valgo tik tai ką tėvai duoda . Nemačiau nei vieno iš bado mirusio vaiko normaliuose namuose. Kaip mano vaikystėje buvo sakoma - iš****** ir valgys . Mes su jais vis keliaudavome. Pvz Bretanėje išmoko valgyti paštetą ir sūrius... Juodkalnijoje midijas.  O galutinai  užaugo kai studijavo . Iki mamos toli , pinigų ne prūdai . Vargas geras mokytojas.  Ne LT mokėsi , kad savaitgalį gautų mamos kotletukų.
Dėl kūčių taigi yra  101 vegetariškas patiekalas... galima pritaikyti.  Grikių miltų blynai su dažovių įdaru, ruginių mitų blynai, kopūstų kotletai , grūdų kotletai , lešių , pupu ir tt patiekalai . Buvo laikai , kai gamindavau po vieną naują patiekalą  ax.gif  Dabar jau tingiu .
Saintlina, jau pavydžiu Tavo šuniui  biggrin.gif

vegeteriškų nevalgo, daržovių nevalgo ... po tris paras gali nevalgyti taip kad vaikas vaikui nelygus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 12 22, 13:47)
vegeteriškų nevalgo, daržovių nevalgo ... po tris paras gali nevalgyti taip kad vaikas vaikui nelygus  mirksiukas.gif

Muka imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lieka bulbiniai blynai su obuoleine. Aš rimtai . Mes taip vaikystėje valgydavom smile.gif Ne per kūčias ...
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 12 22, 13:47)
vegeteriškų nevalgo, daržovių nevalgo ...mirksiukas.gif

va va, čia apie vieną iš maniškių )))
kitas šlamščia ir žuvį, ir grybus, ir krevetes su moliuskais. Su tuo bėdos nėr.
Atsakyti
Pagaliau gryzau is ligonines,liko dar rytoj ir penktadieni ryte 9val but pas socialines prieziuros oficiere,duos isakymus,kaip priziuret teveli. biggrin.gif biggrin.gif Kazin kaip mes priziurejom iki siol? wub.gif Be ju instrukciju.Tik bijau,kad neatkristu,siandien vel paliktas fotelyje,jau uzklotas,bet vistiek pasvires,pavarges,susales,mane pamate,iskart prasosi i lovele.Tai pavalgem dar sededami,perejom i lova,tuoj uzmigo isvarges.
Vaikai viska valge,tik dukra niekur svogunu negali but mesoj,uzuodzia,nors ir sutarkuoju.O siaip jokiu problemu.Didziausia beda tai as su savo valgymasi.Tai man kopustai nepatinka,tai burokai,nu bet kai alkanas,valgai viska.
MB parnese labai skaniu latvisku sausainiuku su aguonom is lietuviu pardes ir lenku pauksciu pieno dezute saldainiu.Labai skanus,nors as siaip ju nemegstu.Silkes pilna siemet lietuviu pardej,bedos nebus,reiks eit pamarinuot,buna sura jinai.
Abejoju,ar prancuzaites tukrai turejo kovida,kai as tais testais nelabai tikiu,man atrodo eilinis persalimas,kuris brangiai jiems kainavo,o dar negales pas Anyte eit svest,tai bus dar ir liudnos kaledos.Svarbu sveikata.
Stirnienos esu valgius Vokietijoj,pas viena vokieti MB dirbo,o as atvaziavau i svecius,o sernienos desreles skanios buna.Silumos tik 4 laipsniai,nakti bus salciau.
Atsakyti
Va tokį nesaldų postą sugalvojau parašyti :

Muka , net jei atsitiks taip kaip sakai -ar tai tragedija ? Tai ne svajonių darbas , o sveikatos gadinimas... Vienintelis dalykas kuri gali nukentėti , Tavo ego mirksiukas.gif
Luety , kokia čia pas Tave programa įsijungusi ?
Nebūna liūdnos Kalėdos turint tokį špoką šalia! O kad nepavyko atostogos - tai gal kaip tik dievulio apsauga nuo didesnių nelaimių , avarijų ir traumų ?
Ir dėl tėvuko , labai pagavok ar tikrai esi teisi ? Ar tikrai viską žinojai ir viską darei gerai ? Išklausyti kito nuomonę visada yra gerai , gal ne visada ir viskas priimtina , bet pasitenk išgirsti.

Nuraminti vovere rate ... sustoti , pagalvoti , padėkoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 12 22, 16:17)
Va tokį nesaldų postą sugalvojau parašyti :

Muka , net jei atsitiks taip kaip sakai  -ar tai tragedija ? Tai ne svajonių darbas , o sveikatos gadinimas... Vienintelis dalykas kuri gali nukentėti , Tavo ego  mirksiukas.gif
1.Luety , kokia čia pas Tave programa įsijungusi ?
2.Nebūna liūdnos Kalėdos turint tokį špoką šalia!  O kad nepavyko atostogos - tai gal kaip tik dievulio apsauga nuo didesnių nelaimių , avarijų ir traumų ?
3.Ir dėl tėvuko , labai pagavok  ar tikrai esi teisi ? Ar tikrai viską žinojai ir viską darei gerai ?  Išklausyti kito nuomonę visada yra gerai , gal ne visada ir viskas priimtina , bet pasitenk išgirsti.

Nuraminti vovere rate ... sustoti , pagalvoti , padėkoti  4u.gif

1.Nesupratau?Kur? bigsmile.gif
2.Zinoma,nebuna,bet jie yprate lekt,nesedet namie,o pas mociute buna smagu Margo daug dovanu gauna,be to ir anytai liudna dviem su seniuku namie svest.Ir tikrai niekas nevyksta be priezasties,kazka prarandi,kazka atrandi.
3.Man tik neiprasta,kokie cia dar pamokymai?inoma,kad daug ko nezinai zmogus,bet atsieit ka jie prisakys,turesim atlikt iki sausio,kad gaut slaugytoja ateinancia nemokama.Nu negausim,negausim,slaugysim bendrom jegom.Nieko nezinau,bus idomu paklausyt.
Labanaktis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 23 gruodžio 2021 - 00:21
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Valio radau spanguolių du indelius. biggrin.gif biggrin.gif Vakar su vaikiu įnešėme šaldytuvą iš ūkinio,krauščiau ir radau.Pasirodo vaikams buvau įdėjųsi į sostinę spanguolių.Na turėsime.Nors ryte girdėjau per žinias restorane kūčioms virs vyšnių kisielių.Būtų tikę ir pas mane bruknių kisielius. mirksiukas.gif
Vakar atvažiavo virš 50 skirtingų alų degustacijai,maišas skirtingų sūrių.Tai či tik vieno vaikio,dar kiti atsiveš.Tai badu nemirsime. mirksiukas.gif
Šiandien reikia du bsikvitus išsikepti tortams,keksiukus,puošiu rytoj,ganašą virsiu,spės sumirkti kalėdoms. ax.gif
Kpsiu kmynų-sūrio vafliukus,paskui dėsiu silkę,burokėlius,pomidoriukus.Vis įdomiau bus.Labai patinka sūrio vafliukai,prie visko tinka. rolleyes.gif
Dukrai po skiepo vakar temperatūra buvo pašokųsi,pusženčiui galva plyšo. bigsmile.gif
MB suvyniojo žvakių iš vaško,bus dovanoms. ax.gif Šiemet visos dovanos tik rankų darbo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Luety 4u.gif man pasirodė , kad pyksti ax.gif Ne mano reikalas, man neprivalai teisintis... Imk 4u.gif Yra dalykų kurių nepakeism rolleyes.gif ...
Vakar MB darbinis balius, o aš anksti miegoti ... Pasibaigė batareikos biggrin.gif dar šiandien nėra sveikatos, bet pamažu pamažu pasidarysiu suplanuotus darbus. Sunkus tas moterų gyvenimas blink.gif
Žada rytoj daug sniego ... Kadangi valdžia labai labai nemyli savo tautos, tai gamta kaip kompensaciją duos baltas Kalėdas biggrin.gif Ieškau pozityvo biggrin.gif
Mano įmonė nuo šiadien išvarė visus atostogų . Siuvyklos užsidarė, nes užsienio užsakovai 2 sav. nedirbs. Nežinau kaip čia bus, kiek girdėjau spaudžia, kad Ikėja iškeltų gamybą iš Lietuvos . Norėtusi pasakyti kelis keiksmažodžius . Lietuvoj apie tai tylima, o tos šalies spauda jau rašo ...
Visokius laikus pergyvenom , pragyvensium ir šiuos smile.gif Važiuosiu į kaimą avių auginti ax.gif
Gražios dienos 4u.gif Nesušalkit, nepaslyskit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gruodžio 2021 - 09:25
Ingrida , mano supratimu sūris ne kūčių valgis ? Čia pagal tai kiek kas laikosi ... Tikrai žinau žmonių kam balta mišrinė kūčių valgis . Vienas toks vakaras metuose... Kaiušinio ir sūrio ant stalo nebūna pas mane per Kūčias. Taip mane išmokė .
Atsakyti
Labos 4u.gif

Oi Dusia37 rami dėl pakeitimo... kaip niekad ...vakar liūdna buvo kažkaip širdį spaudė atsiveikinau su direktore abi nuverkėm posmą visgi praėjome nemažai statybos, įrengimas ir t.t. bet ir gerai, kad išeina abiejų nervai ištampyti, naujas žmogus kitaip į viską žiūrės 4u.gif O aš matysiu kaip čia toliau dabar užbaigti su auditu ir tuomet galvosiu kas kaip prie ko smile.gif Mna dabar savo hamiakus nuraminti 4u.gif
Mama neišeina iš darbo nežinau ar gerai, bet va paprašė pasilikti ir atostogų į priekį davė, kad tik pasiliktų nėra kam dirbti .... ir gamybos nestabdė šiemet, nors prieš tai kalėdom tikrai būdavo stabdoma.
Luety viskas bus gerai ir tėvulsi namie kūčiom ir prancūzaitės tikrai ne liūdnai atšvęs 4u.gif
MB vakar supirko lyg viską, aš šiandiena tik duonos ir viskas. Tiesa nekepsiu jokio pyrago, nes gavau dovanų panettone pyragą sueis smile.gif Šiandiena iki pietų darbe ir paskui iki bažnytėlės ir namo šokiai su samčiu bus smile.gif
IngridaB na va kokia degustacija pas jumi bus 4u.gif O kaip dabar dukriuko sveikata?
Jamu kavos smile.gif
Atsakyti
Dusia ,atsipalaiduok ,del to surio ,majonezo.Na ar reikalingas tas dietologinis radikalizmas.
Gal ne visi gi vienos religijos, etnines grupes ar konfesijos.
Atsakyti
Na mano mama irgi taip mokė jokio gyvulinio baltymo ... šiemet kūčiuku nebus nevalgo nieks ... Iš naujovių va šitas receptas smile.gif
https://www.youtube....h?v=6VUZxw1N1yU
Atsakyti