Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos ,
AA mandarinus gali siųsti Lietuvon biggrin.gif Nes kažkokių neskanių privežė ax.gif
Apsipirkom ryte . Nei žmonių nei eilių ,viskas pagal mane .
Karkos paruošimo būdų žinau kelis, biggrin.gif kaip Muka grybų .Pats pačiausias , karka virta aluje ir paskrudinta ant anglių . Tokia gaminu tik kaime , namų nesmardinsiu verdamu alumi . Gavau pirkti karką, liežuvį ir triušį . Meniu sudėliotas ... MB sakė reikia mėsos Kalėdoms kur daug kaulų būtų biggrin.gif Liežuvio negadinu niekuo - išverdu , nulupu ir tiek . Myliu paprastą maistą .
Kūčioms ruošiu grybų užkandėlę ar kaip ten vadinti , nežinau . Pakepu porą , salierą , pastarnoką, morką , pagardiniu prieskoniais , truputi čilio iš šaldytus grybus sudedu . Skanu šiltas, skanu šaltas. Akcentas, kad čiliukas jaustusi, bet nebūtų labai aštru .
Šiandien reikia pasidaryti darbinius darbus . O jų nemažai ...
Muka , toks valdžios pasikeitimas gal Tau į naudą ? Duokdieve , kad taip būtų 4u.gif
Rytas Kaune labai šaltas, -12. Paskui pasirodė saulė ir ėmė snigti - nuostabi Kalėdinė idilė . Dabar jau ramu . Žadėjo sinoptikai normaliai sniego šiemet Kalėdoms mirksiukas.gif
Vakar pradėjau kepurę megzti galų gale. Sau mylimiausiai smile.gif 100 metų tokio rūbo nereikėjo , visur su mašina . Dabar nutarus , kad į sportus tik kojytėmis . Jokios mašinos . Žiema šiemet šaltoka , ne visada kapišonas gelbėja . Turiu odinukę ir veltą bet nelabai smagios .
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti

Sveikos,

ačiū už linkėjimus! Tikiuosi, viskas bus gerai.

Filharmonija - tai emocijos,  30 d. puikus koncertas. Na bet sesutė ras, kas nueis kartu, o aš jau kaip nors :) Svarbu, praeis skausmai.

Aš dar grybus su morkomis, svogūnais ir pomidorų padažu patroškinu Kūčioms. Man su bulvėmis labai skanu. Močiutė darydavo. Daba karštui orkaitėj kepta lašiša ar upėtakis būna. Orkaitėj keptą ir aš paknebinėt galėsiu. Mano anyta Kūčioms kepa mielinius blynukus su razinomis - jos tradicinis valgis, o mano sesers anyta - barštukus su ausytėmis (toki kaip koldūnai nedideli, įdaryti džiovintais baravykais). Anksčiau pas sesę Kūčioms susirinkdavom: mano ir jos šeimos, mūsų tėvai, abiejų anytos (nes abi našlės) ir svainio brolis. Pilni namai laimės būdavo.

Kad visi sveiki būtume, o visa kita tik detalės.

Atsakyti
Tai pas mane dar laimė pilni namai.Gaila ne mieste,būtų giminės daugiau? ax.gif
Dingo viena stirna.Jaučiu kažkas suvalgė.Buvo 7 vieną nušovė medžiotojai,jaučiu kilpoje kaimynai pasigavo?Ir šiandien ryte ėjo kažko į mišką pažiūrėti?Kad žuvį brakoniauriauja su tinklais matėme su žiūronais. blink.gif
Jei kelis metu iš eilės pasigauna šerniuką augina,tai ir stirna ko gero jų darbas?
Atsakyti
Ingrida Tavo kaimynai gurmanai smile.gif Tik žvėrieną valgo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Esu pirkus stirnos skerdieną iš medžiotojų . Gera mėsa, tik reikėjo pabrandinti bent 4 dienas prieš dedant į šaldiklį. O aš paskubėjau , buvo sausoka . Sentimentų jokių kenkėjoms neturiu.
Pou , taip grybus gamindavo mama. Mano šeimyna nemėgsta nes padažas su aliejumi pasisluoksniuoja , jiems atrodo riebu ir nevalgoma tongue.gif
Bilietai ar kelionė menki nuostoliai ... Mums skaudžiau kirto per kišenę su Kinijos politiką .
Ir dar ne pabaiga ... Svarbu sveiki , duonai užtenka : rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 gruodžio 2021 - 11:49
Nežinau Dusia37 ar į naudą verysad.gif viskas bus matoma ....
IngridaB tai jie vietoj kiaulės augina blink.gif
Pou o tu šiltumo įsikūnijimas wub.gif bus dar tų emocijų 4u.gif
O mes jau daug metų 6 ... dabar močiute pakeitė būsimas žentas. Uošvija nevažiuoja mes nepaliekame mūsų tėvų atstumas nemažas žodžiu kūčios šeimoje o kalędos pas mamuką kaimynai visad ateina 4u.gif
Dusia o kodėl kalėdos turi būti su kaulais unsure.gif na pas mane irgi nusimato tokios bus antis du vyniotiniai (vištienos, karkos) salotos ir viskas kas liks nuo kūčių ax.gif būsime 4 per kalėdas nes dukra su pusženčiu eina pas jo giminę.... tas mane ... na bet yra kaip yra 4u.gif

Atsakyti
Labs smile.gif

Vilniuj problema su liežuviais ) vakar apvažinėjau parduotuves - išpirkta. Šian paskambinau draugei į lidlą paklaust, ar dar gaus, o ji sako - dar yra, bet tuoj baigsis. Kiek paimt? Tai dėl šio patiekalo jau ramu thumbup.gif
Antį turiu šaldikly, gal tą iškepsiu. Gana bus tos mėsos.

Kūčioms turiu problemą - vyresnėlį savo. Nevalgo anas nei žuvies, nei jūros gėrybių, nei grybų. Kepu pyragėlius su sūriu, abo nesugalvoju daugiau, ką jam pagamint.

Grybukų keptuvę kaip tik netikėtai spintelėj užmačiau, tai gal reiktų išsikept? Mačiau grybukus, dekoruotus kaip besmegeniai. Taip mielai atrodo wub.gif Jei netingėsiu, reiks pabandyt pažaist. Tik kad laiko mažai. Po darbo išvedu šunį, grįžus pagaminu vakarienę ir vėl vedu šunį )))

Pas mus ryte šalta, -13 buvo.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 12 22, 11:47)
Nežinau Dusia37 ar į naudą verysad.gif viskas bus matoma ....
IngridaB tai jie vietoj kiaulės augina  blink.gif
Pou o tu šiltumo įsikūnijimas  wub.gif bus dar tų emocijų  4u.gif
O mes jau daug metų 6 ... dabar močiute pakeitė būsimas žentas. Uošvija nevažiuoja mes nepaliekame mūsų tėvų atstumas nemažas žodžiu kūčios šeimoje o kalędos pas mamuką kaimynai  visad ateina  4u.gif
Dusia o kodėl kalėdos turi būti su kaulais  unsure.gif na pas mane irgi nusimato tokios bus antis du vyniotiniai (vištienos, karkos) salotos ir viskas kas liks nuo kūčių  ax.gif būsime 4 per kalėdas nes dukra su pusženčiu eina pas jo giminę.... tas mane ... na bet yra kaip yra  4u.gif

Muka, čia MB taip juokavo . Kad lengvesnės mėsos reikia . Kad nepersivalgyti ... Tai ir planavom , kad turi būti antis , višta, triušis . O ne steikas ar sprandinė ax.gif
Muka ,( man atrodo - gal aš klystu ? ) tempei tu nemažą dalį darbo kuris Tau nepriklausė . O jei bus stiprus žmogus , bus lengviau Tau kaip profesionalei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 gruodžio 2021 - 11:56
QUOTE(Dusia37 @ 2021 12 22, 11:46)
Esu pirkus stirnos skerdieną iš medžiotojų . Gera mėsa, tik reikėjo pabrandinti bent 4 dienas prieš dedant į šaldiklį. O aš paskubėjau , buvo sausoka .

aš irgi perku, kai tik yra galimybė. Lesiui ))) Be proto anas mėgsta stirnieną. Tai sau vieną-du kartus kažką pasigaminam, o visa kita pūkuotajam sumaitinam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2021 12 22, 13:51)
Labs smile.gif

Vilniuj problema su liežuviais ) vakar apvažinėjau  parduotuves - išpirkta. Šian paskambinau draugei į lidlą paklaust, ar dar gaus, o ji sako - dar yra, bet tuoj baigsis. Kiek paimt? Tai dėl šio patiekalo jau ramu thumbup.gif
Antį turiu šaldikly, gal tą iškepsiu. Gana bus tos mėsos.

Kūčioms turiu problemą - vyresnėlį savo. Nevalgo anas nei žuvies, nei jūros gėrybių, nei grybų. Kepu pyragėlius su sūriu, abo nesugalvoju daugiau, ką jam pagamint.

Grybukų keptuvę kaip tik netikėtai spintelėj užmačiau, tai gal reiktų išsikept? Mačiau grybukus, dekoruotus kaip besmegeniai. Taip mielai atrodo  wub.gif  Jei netingėsiu, reiks pabandyt pažaist. Tik kad laiko mažai. Po darbo išvedu šunį, grįžus pagaminu vakarienę ir vėl vedu šunį )))

Pas mus ryte šalta, -13 buvo.

mano dukrai per kūčias badas tai šiemet nutariau padaryti lietinių su krabų lazdelėmis 4u.gif
Šuniui stirnieną blink.gif
Dusia37 nežinau kaip bus ... duok die bus gerai 4u.gif o kaip visad būna kaip direktorius apšilęs kojikes keičia buhalteriją ax.gif
Atsakyti
Mukiuk,jo augina kaip kiaulę.Tik,kad paauga jie kažkur iki trejų mėnesių ir devsia.Jie miega su tuo šerniuku kartu. bigsmile.gif Nežinau ar ilgiau užaugakai per žiemą nevžinėdavome. ax.gif
O ho Lesius koks gurmanas. wub.gif
Oi su tais nevalgymais,pas mane tik vienas vaikas valgo grybus,tik vienas vaikas silkę ir svogūnus.Kaip reikia visiems įtikti? blink.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano vaikai visavalgiai . Žuvį ir silkę mėgsta labai. Silkę paprastai marinuota, o žuvį visokią ...
Nebuvo kas vaikystėje lepina. Neskanu - eini nuo stalo . Vaikai iki daželio valgo tik tai ką tėvai duoda . Nemačiau nei vieno iš bado mirusio vaiko normaliuose namuose. Kaip mano vaikystėje buvo sakoma - iš****** ir valgys . Mes su jais vis keliaudavome. Pvz Bretanėje išmoko valgyti paštetą ir sūrius... Juodkalnijoje midijas. O galutinai užaugo kai studijavo . Iki mamos toli , pinigų ne prūdai . Vargas geras mokytojas. Ne LT mokėsi , kad savaitgalį gautų mamos kotletukų.
Dėl kūčių taigi yra 101 vegetariškas patiekalas... galima pritaikyti. Grikių miltų blynai su dažovių įdaru, ruginių mitų blynai, kopūstų kotletai , grūdų kotletai , lešių , pupu ir tt patiekalai . Buvo laikai , kai gamindavau po vieną naują patiekalą ax.gif Dabar jau tingiu .
Saintlina, jau pavydžiu Tavo šuniui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 gruodžio 2021 - 12:33
QUOTE(Muka @ 2021 12 22, 12:12)
mano dukrai per kūčias badas tai šiemet nutariau padaryti lietinių su krabų lazdelėmis  4u.gif

Šuniui stirnieną  blink.gif

maniškis ir krabų lazdelių nevalgo )) gal lietinius su uogiene reik daryt ))

aha, šuniui smile.gif Perkam visą stirną, dedam į šaldiklį ir po turputį duodu. Bet retai čia tenka tokia laimė. O matytumėt, kaip MB jautieną perka. Pardavėjai sako - duokit va to kumpio(ar uodegą, ar mentę), šuniukui. Ne ne, mūsų šuo kaulų negraužia, kauliukų man pačiam pasverkit )))
Atsakyti