Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

O ,aqua faba pagaliau naudoja.Tai ankstiniu virimo skystis.Is jo net vegetariski morengai iseina biggrin.gif
O siaip tai tas majonezas yra humusas biggrin.gif
Beje levanto ir vidurio rytu patiekalai labai pasninkiski. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 12 23, 12:33)
O ,aqua faba pagaliau naudoja.Tai ankstiniu virimo skystis.Is jo net vegetariski morengai iseina biggrin.gif
O siaip tai tas majonezas yra humusas biggrin.gif
Beje levanto ir vidurio rytu patiekalai labai pasninkiski. biggrin.gif

humusas tai iš avinžirnių ir tahinio unsure.gif
Aha vidurio rytai tikrai daug ankštinių ir žolių naudoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 12 23, 11:11)
Ingrida , mano supratimu sūris ne kūčių valgis ? Čia pagal  tai kiek kas laikosi ... Tikrai žinau žmonių kam balta mišrinė kūčių valgis . Vienas toks vakaras metuose... Kaiušinio ir sūrio ant stalo nebūna pas mane  per Kūčias. Taip mane išmokė .

Kas jūms sakė,kad sūriai kūčių vakarienei?Juk kalėdos dar bus? biggrin.gif biggrin.gif mirksiukas.gif Aišku per kalėdas bus degustacija.Ir pernai taip buvo. mirksiukas.gif
Nepsiskambinu infekcinėn dėl atsakymo Laimo ligos.Teks jungtis prie e sveikatos.Arba užimta,araba niekas nekelia. blink.gif
Dukriukas sakė kaip permušta .Vakar susitrumpino darbo dieną. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 12 23, 13:06)
Kas jūms sakė,kad sūriai kūčių vakarienei?Juk kalėdos dar bus? biggrin.gif  biggrin.gif  mirksiukas.gif Aišku per kalėdas bus degustacija.Ir pernai taip buvo. mirksiukas.gif
Nepsiskambinu infekcinėn dėl atsakymo Laimo ligos.Teks jungtis prie e sveikatos.Arba užimta,araba niekas nekelia. blink.gif
Dukriukas sakė kaip permušta .Vakar susitrumpino darbo dieną. rolleyes.gif

kosmosas man ta esveikata niekaip neperkandu aš jos verysad.gif
Tiesa mergai o kaip jums kad dabar labai madoje kūčių vakarienė restorane arba užsisakyti kūčių patiekalus į namus unsure.gif man tai nelabai nors tikrai tikiu dukra tai darys unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 23 gruodžio 2021 - 11:26
Labas rytas,

Dusia,na truputi ir pikta ant tu ismoniu ligonines,trukdo laika,reikia vaziuot,o kuciu rytas,kada as daugiausia energijos turiu ir esu darbinga...nieko neveiksi,teks vaziuot ir viskas,norisi teveli greiciau namo parsivezt.Nors lengviau nebus,bet bus ramybe jam.Dabar vis saukia,ramybes noriu,yprates tyloj miegot,jo langas iseina i brolio sodeli,kur tik pauksciai ciulba,o cia visokios aparaturos zvimbia,sviesos diena sviecia,visi vaiksto,rekauja,ligoniai sukauja...namie ir sienos gydo.Yra labai susilpes,nezinia,kiek jis dar temps,bet vistiek.
Muka,man tas majonezas is pupeliu nelabai imponuoja,man atrodo su aliejum sita misraine visai puiki butu.bet mes tiek ir tevalgysim,uzteks burokeliu kuciom su pupelem misraines.Ilgai buroku nevalgem,pasiilge.Kazkaip nesinorejo.O del tu majonezu,kiausiniu ir kt per kucias,nesu labai preciziskai griezta,kaip mamute buvo,bet stengiuos nenaudot,nebent kur viduj jo buna,kur nematau biggrin.gif biggrin.gif siaip tai tie tokie is vaikystes atsinesti yprociai stipriai iauga i kuna,kad net blogai jauciuosi,jei ka ne taip padarau.
Ingrida paliko mane be pusryciu,tai nors skraiste uzsigobsiu,kazkiek vesu. bigsmile.gif
Nezinau,ar as eiciau trucint save,jei po to blogai jausciausi.Turbut ne.Zmones,atsibuskit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Del Ikejos turiu savo nuomone,Dusia,todel neskaudinsiu sirdies 4u.gif 4u.gif
Vakar velai vakare issiskalbiau ranksluoscius,tikejausi,kad bus sauleta,bet deja deja,uzrakinta saule po dirbtinu debesu sluoksniu.Bet vistiek isnesiau dziovykle i kiema,kad bent milteliu kvapas issivedetu ir kvepetu veju.
Vakare dar vonia susitvarkiau,tik jau grindu kapitaliskai nevaliau,eisiu tuoj iki ligonines,tai liks siandien tik prasieit papildomai er kambarius ir galesiu uzsidet varnele,kad atlikta.
Dirbkit su protu,nuo maisto gausos buna tik sunku mastyt ir linksmintis,saikas geriausias draugas.Sveikatos visoms,pavydziu baltu kaledu,pas mus lietus penktadieni ir visas sventes,taip rodo prognozes,zmones niekur negales iseit,tik prie stalo sedet. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 12 23, 11:21)
kosmosas man ta esveikata niekaip neperkandu aš jos verysad.gif
Tiesa mergai o kaip jums kad dabar labai madoje kūčių vakarienė restorane arba užsisakyti kūčių patiekalus į namus  unsure.gif man tai nelabai nors tikrai tikiu dukra tai darys  unsure.gif

Muka , aš labai suprantu kūčių vakarienę kavinėje . Maisto užsisakymo ne, na nebet sukiai su judėjimu būtų ...Yra vieniši žmonės, yra kieno vaikai užsieniuose . Ar geriau sėdėti namie , ir širdį skaudinti, ar išeiti ? Dėl savo sielos sveikatos ... Taigi daugiausia savižudybių per šventes. Vis tik būryje žmonių , matai , kad ne tu vienas esu toks koks esi . Man atrodo nuo to lengviau . Sanatorijoje išsikalbėjau su masažistė, tai paskojo , kad labai daug senų vienišų žmonių atvažiuoja šveti Kūčių . Būryje smagiau ...
Gyvenimas vyksta etapais . Primkim kiekvieną etapą tokį koks jis yra ax.gif
Ingrida 4u.gif
O aš tai vakar Vaidos seminaro nemokamo klausiau kaip nepersivalgyti per Kūčias ir Kalėdas ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gruodžio 2021 - 11:46
Taip muka, atrodo kad paskutines mazochistes su tuo maisto perdetu susreiksminimu esam musu karta.
Laikai pasikeite ,reikia pripazint.
Ir sitas pasikeitimas i gera.
Atsakyti
Kaip dirbau viesbuty,tai visas viesbutis budavo per kucias uzimtas vienisu zmoniu ir ne tik ir ne tik musu viesbutis,o visi visi,jokio kambario negausi musu mieste,jei neuzsisakei is anksto.Atvaziuodavo seimom ar po du ar po dvi i kambari.Restoranai visi uzimti is anksto,tai imones svencia pries kaledas koki menesi arba po ju.Viesbuty kainos kosmines iapie 500 vienam zmogui ir pilna.Paruosta programa buna,visur popinama,jei tu sedi foje,tave vaisina kava ar arbata su grietinele spec paruosimo ir pyragaistis,visur stafas vaiksto paskui klienta,kad jis atvyktu kita met,nes vien per kaledas gali viesbutis uzsidirbt visa metu pelna.Musu tauta tik su giliom teradicijom ir tai turbut paskutine karta su tokiom.Jaunimas dabar laisvesnis nuo tradiciju.Ar tai gerai ar blogai,laikas parodys.
Atsakyti
Luety tavo šalyje truputi kitos Kūčių tradicijos kiek žinau ...
Didžiausia dovana buvimas kartu . Ne po egle ir ne at stalo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gruodžio 2021 - 12:57
Luety ,kaip fainiai skamba.Deja yra teke but tik tuo aptarnaujanciu personalu ,bet ir tai geriausi prisiminimai.
Uk ne tai kad tradicijos, bet daugiau zmoniu is ivairiu pasaulio vietu.Ex patu.Lietuvoje niekam nera nei vietos ,nei darbo ,nei meiles nei nieko.Skaudi tiesa.
Kaip tik aikejos darbuotojau dar pavasari buvo labai savim patenkinti ir laimingi.Jautesi saugus ir skandinaviski.Greit pasibaige.Taip pat pieno pramones likuciai .Irgi viska i kinija exportuodavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 23 gruodžio 2021 - 12:37
Nežinau , ar parduotuvę uždarys Ikėjos...
Kalba eina apie gamybą . Siuvyklos , padėklai ir tt. Tūkstantinės bedarbių armijos . Ir algos ten geros buvo lyginant su kitom įmonėmis .
Perdėtas rūpestis maistu Lietuvoj iš to , kad dar gyvas baudžiauniko genas. Žmonės tik per šventes gaudavo kažko skanaus ir iki soties ... sakyčiau genetinė atmintis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gruodžio 2021 - 12:59
As gi zinau ,kad ne parduotuve.Ta parduotuve tai paskutinis reikalas.Uzsidarys ,tie kas sukuria kazkokia pridetine verte.
Atsakyti