Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 04, 11:06)
labas rytas,
Dusia, kad jau sveika, gal gali parašyt, ar tie grikinių miltų lietiniai nesmirda, kaip grikių košė? Kažkaip neišeina iš galvos tie tavo blynai, galvoju, mažu susigundyt? Tik kad anglių tie grikiai turi bezbožnai... blink.gif

Nepasakysiu , nes man grikiai nesmirda smile.gifsmile.gif
Apie raugus nieko neišmanau . Normalaus naminio pieno Kaune negausiu, o ką atveža į kiemą autobusiuku - negaliu pirkti ... Mano fantazija laki aš kaimietė.
Einu patušinsiu jaučio kepenėlių smile.gif dar nesugalvojau kaip, bet pakeptų nenoriu ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 04, 12:44)
Nepasakysiu , nes man grikiai nesmirda smile.gifsmile.gif
Apie raugus nieko neišmanau . Normalaus naminio pieno Kaune negausiu, o ką atveža į kiemą  autobusiuku - negaliu pirkti ... Mano fantazija laki aš kaimietė.
Einu patušinsiu jaučio kepenėlių smile.gif dar nesugalvojau kaip, bet pakeptų nenoriu ...

MB daro kažkokią sriubą iš vištienos buljono. Aš drybsau.
Mergai, jau rimtai bijau, vėl tempa, nors guliu. Išgėriau granatų arbatos, bo savaitę jau dažnai dažnai. Pilvą skaudėt nustojo. Laukiu aviečių, jau gavau , arbatis. Nežinau kč su tempa daryt....
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 03 04, 13:00)
MB daro kažkokią sriubą iš vištienos buljono. Aš drybsau.
Mergai, jau rimtai bijau, vėl tempa, nors guliu. Išgėriau granatų arbatos, bo savaitę jau dažnai dažnai. Pilvą skaudėt nustojo. Laukiu aviečių, jau gavau , arbatis. Nežinau kč su tempa daryt....

nu bet jei tau gripas, tai jis greitai nepraeina... unsure.gif
mergai, gerkit vit.D. Manau, psichika ir imunitetas padėkos.

parijau, buvo skanu. Reikėtų kokiu darbu užsiimt, ale biškį nykščio galą papjovus esu, tai ta nuopjova makalojasi ir dirbt trukdo unsure.gif

beje, Dusia, apie pieną. Nu ir mano fantazija yra šiokia tokia, nors aš karvę gyvenime tik iš tolo mačius, ale masine gamyba tikrai gali pasitikėt? Anais laikais esu savo akim mačius, o šiais laikais tik girdėjus, kad oi visko prie maisto būna. O tą naminį pieną tai turbūt žalią nenaudoji, kaitini, tai žūsta tos visos bacilos. Gal biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 04 kovo 2017 - 13:51
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 04, 13:47)
nu bet jei tau gripas, tai jis greitai nepraeina... unsure.gif
mergai, gerkit vit.D. Manau, psichika ir imunitetas padėkos.

parijau, buvo skanu. Reikėtų kokiu darbu užsiimt, ale biškį nykščio galą papjovus esu, tai ta nuopjova makalojasi ir dirbt trukdo unsure.gif

beje, Dusia, apie pieną. Nu ir mano fantazija yra šiokia tokia, nors aš karvę gyvenime tik iš tolo mačius, ale masine gamyba tikrai gali pasitikėt? Anais laikais esu savo akim mačius, o šiais laikais tik girdėjus, kad oi visko prie maisto būna. O tą naminį pieną tai turbūt žalią nenaudoji, kaitini, tai žūsta tos visos bacilos. Gal biggrin.gif

Buvau pas Ate42 darbe , galima. Ten bent kontrolė yra. Ir pieną tiria ir pagamintą produkciją. Jei žinočiau kokio tvarkingumo tas žmogus , tada galėčiau pirkti.
O masinėj gamyboj blogis yra visi priedai ... Raidelės .

Ate42 imunitetą numušei su antibiotikais ... Kokio vitamino C susiliest gerai būtų , nes per virškinamąjį traktą geriant antibiotikus jau nepaims ... Ir dar reiktų iš maisto raciono išmesti visus lengvus angliavandenius - kad neturėtu kuo bakterijos ir virusai maitintis . Aš taip daryčiau . O dėl granatų arbatos ir vaistų , gal nelabai geras derinys ? reiktu pasiguglinti .
Ir aš skaniai pavalgiau . Kepenėlės pasirodo buvo veršienos ( MB pirko ) . Nutraukinau 3 vandenim , patroškinau su morkomis . Lengvas maistas gavosi .

PS pieno visai nevalgom, tik pieno produktai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 kovo 2017 - 14:25
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 04, 14:23)
Buvau pas Ate42 darbe , galima. Ten bent kontrolė yra. Ir pieną tiria ir pagamintą produkciją. Jei žinočiau kokio tvarkingumo tas žmogus , tada galėčiau pirkti.
O masinėj gamyboj blogis yra visi priedai ... Raidelės .

nu gerai, kad buvai - prie tavęs tikrai darbuotojas nedarys, ko negalima biggrin.gif. Ir kalbėjau aš ne apie raideles, bet apie švarą, tvarką, higieną. Aš nepasitikiu. Bet valgau, o ką daryt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 04, 14:29)
nu gerai, kad buvai - prie tavęs tikrai darbuotojas nedarys, ko negalima biggrin.gif. Ir kalbėjau aš ne apie raideles, bet apie švarą, tvarką, higieną. Aš nepasitikiu. Bet valgau, o ką daryt? rolleyes.gif

Širdele, pas mus atviro produkto be eik nėra.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 04, 14:29)

Kad tas darbuotojas nemato to produkto smile.gif nėra vietos kur galėtų prispaudyti 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 04, 12:44)
Kad tas darbuotojas nemato to produkto smile.gif nėra vietos kur galėtų prispaudyti  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nu jus cia duodat.Auginkit savo karve tryse viena.Kava nezino ka daryt su savo ha,per vasara lauke,siwno nusipirksit,Pas Ate prie vistu per ziema,kas mels,nezibau,Dusia turbut,ji nuo ukininku ...Perku is pardes viska,nes neturiu pasirinkimo,manau dar uz 10m daugelis grys prie savo mesos ur puwno gamybos.Is pardes pieno varakes nepadarysi,jis nerugsta,pasterizuotas,tai ir perku gatava,kurios galiavimas 1 men.doh.gif baisu.
Atsakyti
ok, ate darbe gal ir viskas tobula, nors yra įrengimai, talpyklos, vamzdynai (taip įsivaizduoju) plius prie to žmogiškasis faktorius, gi ne robotizuota viskas. Na, aš labai nepatikli, be sakykim, ten viskas tobula. Tačiau pilna pilna gamybinių, prekybinių, paslaugų (viešasis maitinimas) įmonių, kur tas kontaktas su maistu yra.

O viskas prasidėjo nuo Dusios pasakymo, kad jei žinotų, kokio tvarkingumo žmogus, tai pirktų... smile.gif.
Kad taip mes visi žinotume, kokie žmonės lietėsi prie maisto produktų, kol jie pateko pas mus ant stalo, turbūt iš vis nevalgytume biggrin.gif

Luety, karvė gerai, bet geriau man iš bobukės nusipirkt. Nors ir nežinau, kaip ji ten su juo, kol į mano stiklainį patenka... ax.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 04 kovo 2017 - 15:04
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 04, 15:02)
ok, ate darbe gal ir viskas tobula, nors yra įrengimai, talpyklos, vamzdynai (taip įsivaizduoju) plius prie to žmogiškasis faktorius, gi ne robotizuota viskas. Na, aš labai nepatikli, be sakykim, ten viskas tobula. Tačiau pilna pilna gamybinių, prekybinių, paslaugų (viešasis maitinimas) įmonių, kur tas kontaktas su maistu yra.

O viskas prasidėjo nuo Dusios pasakymo, kad jei žinotų, kokio tvarkingumo žmogus, tai pirktų... smile.gif.
Kad taip mes visi žinotume, kokie žmonės lietėsi prie maisto produktų, kol jie pateko pas mus ant stalo, turbūt iš vis nevalgytume biggrin.gif

Luety, karvė gerai, bet geriau man iš bobukės nusipirkt. Nors ir nežinau, kaip ji ten su juo, kol į mano stiklainį patenka... ax.gif.

Jei perki pas babute namie - tai viskas ok smile.gif matai kaip ta bobutė atrodo .Priduodant piena pieno kombinatui - tyrimas imamas kiekvieną diena.. Fairio neipilsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 04, 15:12)
Jei perki pas babute namie - tai viskas ok smile.gif matai kaip ta bobutė atrodo .Priduodant piena pieno kombinatui - tyrimas imamas kiekvieną diena..  Fairio neipilsi smile.gif

tai turguj irgi matai, kaip atrodo biggrin.gif
kad man tas atrodymas dar nieko nereiškia... ax.gif
tiesiog... nesigilinu labai, vis tiek žalio nenaudoju, o šiaip neturiu iliuzijų, kad yra kažkur tobula rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 04, 13:18)
tai turguj irgi matai, kaip atrodo biggrin.gif
kad man tas atrodymas dar nieko nereiškia... ax.gif
tiesiog... nesigilinu labai, vis tiek žalio nenaudoju, o šiaip neturiu iliuzijų, kad yra kažkur tobula rolleyes.gif

Kad bobute turguj atrodo tvarkinga,dar nereiskia,kad namie tvarka ir su maistu tvarka.Dabar skiedzia piena vandeniu,grietine kefyru ir t.t.Galima tiket tik savo gimine,kai nuvaziuoji ir matai kaip vyksta.
Perkant is pardes kazkaip psichika suveikia,kad fabriko sanitarija puiki(sventas naivumas)
Atsakyti