Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

nu bet tu ir darbininkė, Luety. Netinginė 4u.gif
Aš tai labai labai tingiu... Ir saulė, kaip tyčia, lenda...

O klausykitės, ar polietiletinį šiltnamį galima sieros šaške išrūkint? Niekada to nedariau, bet pagalvojau, gal reikia dezinfekuot kažkaip...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 12, 15:28)

O klausykitės, ar polietiletinį šiltnamį galima sieros šaške išrūkint? Niekada to nedariau, bet pagalvojau, gal reikia dezinfekuot kažkaip...

O nuo ko tu nori savo mulčiuotą šiltnamį dizinfekuot ? Galima jei reikia ... bet ar reikia ir ką nori nužudyt ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 12, 15:49)
O nuo ko tu nori savo mulčiuotą šiltnamį dizinfekuot ?  Galima  jei reikia ... bet ar reikia ir ką nori nužudyt ?

nežinau, ką lotuliukas.gif
blogius visokius, nu... rolleyes.gif
sakai, nereikia? Net jei viename pernai maras bandė įsisiukt?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 12, 15:52)
nežinau, ką lotuliukas.gif
blogius visokius, nu... rolleyes.gif
sakai, nereikia? Net jei viename pernai maras bandė įsisiukt?

O sakai maro sporas ta šaškė paims ? Baikit , nemanau ... Be to mulčiuoji - taigi tos maro sporos nepakils į orą smile.gif Jei kokie baltaspaniai pultų - tai ir kokis 5 cm žemės reiktų išnešti ir dar šaškės... O kaip mulčiuotam šiltnamyje tą šaškę padegti ? Mulčą dizinfekuos ?

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 12, 13:28)

Nu kokia as cia darbininke.Silta pas mus 13-15 silumos,turiu zemes,reik isnaudot,set kazka,kad turet.Kita savaitgali dar meslo atves,uzsakiau,reikia dar paruost lysves agurkam,burokam.Gana,issitingejau per ziema,dabar jau ,kai tik oras leis,i soda,kai pajudesiu,o valgysiu taip pat,tai gal ir svoris pajudes kiek.
O jei rimtai,tai jau labai noriu dirbt zeme.Lenda pomidorai,bet kol kas labai prastai,nezinau kas cia bus,nu bet dar tik pirmieji iskiso galvas.Kur sejau anklstyvuosius,tik 4 islindo,bet man uzteks per akis ir ausis tu keturiu.Laukiu baklazanu,nors nevalgau as ju,bet dabar sportinis interesas atsirado. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
žodžiu supratau, kad nedezinfekuoju, ačiū Dusia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 12, 16:43)
žodžiu supratau, kad nedezinfekuoju, ačiū Dusia 4u.gif

Aš tik savo nuomonę pasakiau , o tu daryk kaip žinai smile.gif

Luety šaunuolė, darbus planuoja 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš pasėjau pastarnokus. Gal šalnų gavę greičiau išdygs ? Kitą savaitgalį pirmą partiją žirnių reiks pasėt... Mano smėlynuose nėr šlapia.
Atsakyti
klausimas iš kitos operos.
Vieno pirktinio majonezo sudėtis: rapsų aliejus, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga - spirito actas, kiaušinių trynių milteliai, druska, joduota druska, tirštiklis - pakeistų savybių krakmolas, nugriebto pieno milteliai, citrinų sulčių koncentratas, stabilizatoriai - ksantano ir guaro dervos, garstyčių kvapioji medžiaga, dažiklis - beta karotenas.
Kas čia labai baisaus? Rapsų aliejus ne stebuklas, bet nieko ir tragiško. Pieno milteliai labai natūralus produktas, be jokios chemijos (taip išaiškino gamintojai), tai gal ir kiaušinių milteliai tokie patys? Pakeistų savybių krakmolas bus tiesiog modifikuotas, bet ne genetiškai modifikuotas (ant etiketės yra ženklas "be GMO"), tai irgi ne kažkoks nuodas, dervos, kiek pamenu, irgi normalūs dalykai. Visa kita tuo labiau įprastiniai dalykai.
Tai argi labai baisus tas majonezas?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 12, 16:07)
Aš tik savo nuomonę pasakiau , o tu daryk kaip žinai smile.gif

Luety šaunuolė, darbus planuoja  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Aš pasėjau pastarnokus. Gal šalnų gavę greičiau išdygs ? Kitą savaitgalį pirmą partiją žirnių reiks pasėt... Mano smėlynuose  nėr šlapia.

O matai ir pastarnokus jau galima set lauke,dar porus.Darbo per akis,tik lysves tera 2,5 paruostu is rudens like.Bet gal pamakaluosiu kazka,be to dar morku noretusi pasiset nauju,nes tos ,kur is rudens sejau,jau greit baigsis,o ,be to,statydami siltnami daug istrype.Ir as staciau,su el.drele dirbau,prisukinejau varztelius biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos, kaip nuotaikėlės?
aš laiminga jau iš pa.siblaškymų sugrįžus. Smagiai paplepėjo, pagirtuokliavom. Smagu biggrin.gif
Atsakyti
Siandien nusipirkau kanapiu ziedu aliejaus.Hemp oil vadinasi,salto spaudimo,bet jau brangus,doh.gif,500ml,£6.Vos ikalbejau MB,kad pirktume.Raso,kad 40%maziau sociuju riebalu,nei alyvuogiu aliejuje,naturalus saltinis omega 3.Raso,kad sociuju 100g yra 9,5g,is kuriu mononesociuju 12,1g ,is kuriu polynesociuju yra 74g,o apacioj mazom raidem raso saltai spaustas kanapiu seklu aliejus .
Dar raso,kad 100g yra 18,2g omega 3 ir 54 g omega 6.
Mano majonezas sudetis:rapsu aliejus 78%,pasterizuoti laisvai besigananciu vistu kiausiniai ir kiausiniu tryniai 7,9%,spirit actas,cukrus,prieskoniai,citrinos sulciu koncentratas,antioksidantai(calcium disodium EDTA)t.y Kalcio dinatrio etilendiamino-tetraACETATAS.rASO,KAD PAVOJINGAS E.Mesiu lauk.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 12, 18:10)
klausimas iš kitos operos.
Vieno pirktinio majonezo sudėtis: rapsų aliejus, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga - spirito actas, kiaušinių trynių milteliai, druska, joduota druska, tirštiklis - pakeistų savybių krakmolas, nugriebto pieno milteliai, citrinų sulčių koncentratas, stabilizatoriai - ksantano ir guaro dervos, garstyčių kvapioji medžiaga, dažiklis - beta karotenas.
Kas čia labai baisaus? Rapsų aliejus ne stebuklas, bet nieko ir tragiško. Pieno milteliai labai natūralus produktas, be jokios chemijos (taip išaiškino gamintojai), tai gal ir kiaušinių milteliai tokie patys? Pakeistų savybių krakmolas bus tiesiog modifikuotas, bet ne genetiškai modifikuotas (ant etiketės yra ženklas "be GMO"), tai irgi ne kažkoks  nuodas, dervos, kiek pamenu, irgi normalūs dalykai. Visa kita tuo labiau įprastiniai dalykai.
Tai argi labai baisus tas majonezas?

Blogis krakmolas ir rapsų aliejus tikriausiai ... Aš kai majonezo nesu mėgėja:) Nesigilinau , tik žinau , kad jį labai peikia smile.gif

Luety tu porus pas save iš karto į lysvę sėji ?
Atsakyti