Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

dėl agurkų - jei praėjo savaitė po pasodinimo patręšk arba dilgynių raugalų arba spec agurkų trąšoms. Jiems reikia daug daug azoto . PS pas tave gal vištukių pernykščio š yra ? Užrauk , paskui atskiesk ir palaistyk. Azotas. Agurkams ir pomidorams reikia skirtingo maisto , jei ima gesti lapai agurkams - pirmas požymis trūksta maisto . Gauna azoto sužaliuoja per 3 dienas.
PS o kodėl dabar nebesėjat ridikėlių ? Aš savaitgalį pasėjau ir dar kitą savaitgalį pasėsiu. Man skanu , greit auga, o kai būnu šalia ledinio vandens užpilu ir auga sau patenkinti . Praktiškai visą birželį dar ridikus valgom ...
Noriu ir aš bumbulų skaičiuot . Ir mano Toro visai ne ankstyvi - nei vieno bumbulo verysad.gif
Atsakyti
Dusia, jau biškį liejau su dilgėlėm, bet taip simboliškai - eisiu dar užpilt.
Ir dėl ridikėlių įkalbėjai - eisiu laukan pabert smile.gif

Toro, matai, pasėjau berods vasario 26 ar 27, kartu su betalux'ais, nes buvau paskaičius, kad jie anksti pradeda derėt ir ilgai dera. Tai va, todėl anie jau su bumbulais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 16:59)
dėl agurkų - jei praėjo savaitė po pasodinimo patręšk arba dilgynių raugalų arba spec agurkų trąšoms. Jiems reikia daug daug azoto . PS pas tave gal vištukių pernykščio š yra ? Užrauk , paskui atskiesk ir palaistyk.  Azotas. Agurkams ir pomidorams reikia skirtingo maisto , jei ima gesti lapai agurkams - pirmas požymis trūksta maisto . Gauna azoto sužaliuoja per 3 dienas.
PS o kodėl dabar nebesėjat ridikėlių ? Aš savaitgalį pasėjau ir dar kitą savaitgalį pasėsiu. Man skanu , greit auga, o kai būnu šalia ledinio vandens užpilu ir auga sau patenkinti . Praktiškai visą birželį dar ridikus valgom ...
Noriu ir aš bumbulų skaičiuot . Ir mano Toro visai ne ankstyvi - nei vieno bumbulo verysad.gif

Del agurku tikrai taip.Stovejo tokie nusiure,nei augo,nei mire po persodinimo,paliejau dilgeliu,vistos granuliu raugalu,eme kilt,kaip ant mieliu.Pyliau 1ltr.i 10ltr H2O.
Istikruju,mano agurkai mezga stipriai agurkelius,tai laukiniai Atlanta.Turejau tris ikisus pameginimui,tai isodinau i dideli vazona visus tris,ikisau lazdas ir laikau siltnamyje ta vazona.Jau greit lazdas praaugs,o mezgimas nesvietiskas.O tie siltnaminiai,tai seklas pirkau is Lidlo,man ne labai patinka,nors tik dabar pradejo augt,bus matyt.Maciau jau viena agurkeli turi.
O paprikas,chilius reikia apkaupt saknine sistema?Kazkaip liejant,nusiplauna tos saknys ima matytis,tai as siandien apkaupiau.
Baklazana lieju backoje susilusiu vandeniu,bet jis man atrodo ima sumedyt,kazkoks ne zalias,o violetinis,labai jau letai auga,turi viena zieda po 4 lapu ir po to dar sakojasi.Nu nerausiu,stebesiu,kas bus.Suabejojau todel,kad siandien PC pamaciau baklazanu daigu,tokio dydzio kaip mano,tik zali grazus,kaip agurkai,tai kazkaip ir pasiskaiciau,kas jiems galetu but.Raso ,kad jiems peilis,jei lieji is krano.Pradzioj liejau,dabar jau lieju is backos vandeniu,siltoku tokiu.
Svoguniukai supjaustyti,isejo 1.5 ledu dezutes.Padejau i saldikli,gal ateity dar papildysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 gegužės 2017 - 18:47
QUOTE(Luety @ 2017 05 29, 19:44)

Baklazana lieju backoje susilusiu vandeniu,bet jis man atrodo ima sumedyt,kazkoks ne zalias,o violetinis,labai jau letai auga,turi viena zieda po 4 lapu ir po to dar sakojasi.Nu nerausiu,stebesiu,kas bus.Suabejojau todel,kad siandien PC pamaciau baklazanu daigu,tokio dydzio kaip mano,tik zali grazus,kaip agurkai,tai kazkaip ir pasiskaiciau,kas jiems galetu but.Raso ,kad jiems peilis,jei lieji is krano.Pradzioj liejau,dabar jau lieju is backos vandeniu,siltoku tokiu.

Baklažaną irgi tuo raugalu kur agurkams negailėdama paliek, bent kartą savaitėj.
Violetiniai lapai nes veislė tokia .Baklažanui - daug maisto medžiagų , vėdinimas ir šiltas vanduo. 2 iš trijų tinka agurkams, daug maisto medžiagų ir šiltas vanduo.
KSC ar nepalaistai agurkų šaltu vandeniu ? Pomidorams dzin, agurkams "sutrauka" garantuota , susisuks , augimo mezgimo jokio. PS aš šiltnaminiams agurkas pirmus 2-3 žiedus nuskabau . Tegul žalią masę paaugina. Savaite vėliau , bet paskui derlius geresnis .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 17:53)
Baklažaną irgi tuo raugalu kur agurkams negailėdama paliek, bent kartą savaitėj.
Violetiniai lapai nes veislė tokia .Baklažanui  - daug maisto medžiagų , vėdinimas  ir šiltas vanduo.  2 iš trijų tinka agurkams, daug maisto medžiagų ir šiltas vanduo.
KSC ar nepalaistai agurkų šaltu vandeniu ? Pomidorams dzin, agurkams "sutrauka" garantuota , susisuks , augimo mezgimo jokio. PS aš šiltnaminiams agurkas pirmus 2-3 žiedus nuskabau . Tegul žalią masę paaugina. Savaite vėliau , bet paskui derlius geresnis .

Nuraminai,kad cia veisle tokia.violetine. thumbup.gif 4u.gif Jis yra prie duru,kurios buna atidarytos,tai tikrai geras vedinimas.Paliejau kartu,kaip ir agurkus,su tuo paciu marmalu.Siltu vandeniu dabar jau lieju.
Agurku neskinu nei vieno ziedo,ir tai negaliu sulaukt,kada ragausiu. ax.gif Gal reikia keliems pabandyt,padaryt experimenta.
O kaip paprika ir chilius liet?Su agurkais kartu,kas savaite,at tasip,kaip pomidorus,daugiau su K:F:Ca??
Tiesa,pomidorai kazko barsto ziedus,lyg nulauzti b utu.Per karsta nera,kasdien durys skersai isilgai adaros,plevesuoja lapai ju.Gal kokiu boru nupurkst>ASr cia taip turi but?Maciau du kelmai numete po 1 zieda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 gegužės 2017 - 19:02
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 19:53)

laistau pastovėjusiu bačkoj vandeniu ir paprastai ne anksti ryte, tai nežinau, kaip su ta šiluma. Neturi būti šaltas.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 29, 20:09)
laistau pastovėjusiu bačkoj vandeniu ir paprastai ne anksti ryte, tai nežinau, kaip su ta šiluma. Neturi būti šaltas.

Vadinasi alkanus laikai agurkus biggrin.gif 4u.gif .

Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 05 29, 20:01)
Nuraminai,kad cia veisle tokia.violetine. thumbup.gif 4u.gif

O kaip paprika ir chilius liet?Su agurkais kartu,kas savaite,at tasip,kaip pomidorus,daugiau su K:F:Ca??

Tiesa,pomidorai kazko barsto ziedus,lyg nulauzti b utu.Per karsta nera,kasdien durys skersai isilgai adaros,plevesuoja lapai ju.Gal kokiu boru nupurkst>ASr cia taip turi but?Maciau du kelmai numete po 1 zieda.

Violetta lunga pavadinimas. Violetiniai ilgieji būtų lietuviškai ?

Paprikos ėdrios . Joms daug maisto medžiagų reikia .

Veislių ypatumai žiedų mėtymas ... Man taip atrodo . Va hibridai tam dažniausiai atsparūs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 20:13)
Vadinasi alkanus laikai agurkus  biggrin.gif  4u.gif .

kaip tai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 29, 20:21)

Sakai gelsta neauga . Jei laistai šiltu vandeniu , tai ne tame prasto augimo priežastis. O tik maisto medžiagų trūkume . Alkani sėdi ir geltonuoja lapai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 18:21)
Vadinasi alkanus laikai agurkus  biggrin.gif  4u.gif .

Papildyta:
Violetta lunga pavadinimas. Violetiniai ilgieji būtų lietuviškai ?

Paprikos ėdrios . Joms daug maisto medžiagų reikia .

Veislių ypatumai žiedų mėtymas ...   Man taip atrodo . Va hibridai tam dažniausiai atsparūs smile.gif

Tai del ziedu metymo nekreipsiu demesio.Kita meta bandysiu pirkt kazkiek hibridu,kad pamatyt skirtuma.
Paprikos edrios ko?Azotiniu,ar turi ypatinga skoni kam nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 gegužės 2017 - 19:42
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 20:26)
Sakai gelsta neauga . Jei laistai šiltu vandeniu , tai ne tame  prasto augimo priežastis. O tik maisto medžiagų trūkume . Alkani sėdi ir geltonuoja lapai  biggrin.gif

aaa, nu supratau.
Papyliau dar su dilgėlėm šilto rolleyes.gif vandens.
Po poros dienų dar pakartot?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 05 29, 20:27)
Tai del ziedu metymo nekreipsiu demesio.Kita meta bandysiu pirkt kazkiek hibridu,kad pamatyt skirtuma.
Paprikos edrios ko?Azotiniu,ar turi ypatinga skoni kam nors?

Luety anaos nebrokyja ir azotinių pas mane , bet aš digėlėmis nieko nelaistau - kaip man paskaičiuoti kiek ten azoto ? Nitratai man nepatinka verysad.gif Pas tave arklių mėšlas spec žemė ir jei dar raugalai - grynas azotas ar neišeis į lapus ? Ir ką tu valgysi? Nitratus ?
Aš tik mulčiuoju ir mielių - žolių arbatėlę raugiu , 2 dienas laikau. Jautri kvapams.

KSC nežinau ar gerai po 2 dienų smile.gif aš matau kartą savaitėj savo gyventojus jei liūdni gauna maisto smile.gif Nežinau ką tau patart ...
Atsakyti