Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 20:56)
Luety anaos nebrokyja ir azotinių pas mane , bet aš digėlėmis  nieko nelaistau - kaip man paskaičiuoti kiek ten azoto ? Nitratai man nepatinka verysad.gif  Pas tave arklių mėšlas spec žemė ir jei dar raugalai - grynas azotas ar neišeis į lapus ? Ir ką tu valgysi? Nitratus ?
Aš tik mulčiuoju ir mielių - žolių arbatėlę  raugiu , 2 dienas laikau. Jautri kvapams.

KSC  nežinau ar gerai po 2 dienų smile.gif aš matau kartą savaitėj savo gyventojus jei liūdni gauna maisto smile.gif  Nežinau ką tau patart ...

o tai kaip tu mielių-žolių arbatėlėj nitratus suskaičiuoji? unsure.gif
man ar dilgėlės, ar mėšlas, ar dar kažkas - nu tas pats, iš akies viskas, nes o kaip jau ten suskaičiuoti? unsure.gif

ok, ačiū, laistysiu po savaitės smile.gif
Atsakyti
nagi papasakokit apie tus raugalus? kažkada bandžaiu dilgėles raugt, bet kažkaip ... vis mano nedisciplinuotumas........ kartą padariau ir kažkaip apeidau.. neatsmenu kas ten kaip...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 18:56)
Luety anaos nebrokyja ir azotinių pas mane , bet aš digėlėmis  nieko nelaistau - kaip man paskaičiuoti kiek ten azoto ? Nitratai man nepatinka verysad.gif  Pas tave arklių mėšlas spec žemė ir jei dar raugalai - grynas azotas ar neišeis į lapus ? Ir ką tu valgysi? Nitratus ?
*Aš tik mulčiuoju ir mielių - žolių arbatėlę  raugiu , 2 dienas laikau. Jautri kvapams.

KSC  nežinau ar gerai po 2 dienų smile.gif aš matau kartą savaitėj savo gyventojus jei liūdni gauna maisto smile.gif  Nežinau ką tau patart ...

Kokiu zoliu?Tai ar ne tas pats,kas dilgeles?Kodel skaitoma,kad dilgeles duoda daug nitratu?
Mieliu jaunu neturiu,cia tik miltukais dziovintos mieles,tai nezinau ar tinka ir ar verta cia prasidet?
Aha,man irgi kaip kavutei pasistojo klausimas,kas per zoles ir kaip tu skaiciuoji nitratus?

QUOTE(melsvaižalia @ 2017 05 29, 19:01)
nagi papasakokit apie tus raugalus? kažkada bandžaiu dilgėles raugt, bet kažkaip ... vis mano nedisciplinuotumas........ kartą padariau ir kažkaip apeidau.. neatsmenu kas ten kaip...

Kaip raugt,yra daug info ir ivairios.
As pririnkau aukstu dilgeliu apie viedra,suverciau i toki plastmasini bacioka,uzpyliau nusistovejusio vandenio,,kaip tik prasidejo karsti orai.Dar imeciau 3`4 saujas vistu meslo granuliuoto is pardes ir palaikius 5d,pasisemiu be zoliu ir pilu 1ltr.i 10ltr H2O ir laistau.Kol kas tik karta viska praejau.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 29, 21:00)
o tai kaip tu mielių-žolių arbatėlėj nitratus suskaičiuoji? unsure.gif
man ar dilgėlės, ar mėšlas, ar dar kažkas - nu tas pats, iš akies viskas, nes o kaip jau ten suskaičiuoti? unsure.gif

ok, ačiū, laistysiu po savaitės smile.gif

Niekaip smile.gif Todėl nepiknaudžiau raugalais dažnai , 2-3 kartai . pirmas kartas pamulčiavus , o paskui pagal poreikius.
Aš raugiu : mielės+ žolės ( varnalėša + dilgynė + ką randu ) - mėšlo sauja - komposto seno sauja - cukrus ar pabuvus uogienė ( kurios niekas nevalgo ) . Užraugiu penktadienio vakare , sekmadienį laistau . pilu apie litą marmalo laistytuvui . pomidorų nelaistau , geriau nusiperku kompleksinių trąšų . Va šitų :

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 29, 19:17)
Niekaip smile.gif Todėl nepiknaudžiau raugalais dažnai , 2-3 kartai . pirmas kartas pamulčiavus  , o paskui pagal poreikius.
Aš raugiu : mielės+ žolės ( varnalėša + dilgynė +  ką randu  )  - mėšlo sauja  - komposto seno sauja  - cukrus ar pabuvus uogienė ( kurios niekas nevalgo ) . Užraugiu penktadienio vakare , sekmadienį laistau .  pilu apie litą marmalo laistytuvui . pomidorų nelaistau , geriau nusiperku kompleksinių trąšų . Va šitų :

Aisku tada.As tik karta irgi lieju,o po to pagal reikala.
Siemet siltnamyje nera deta meslo.Perkelem ji i kita vieta,ant kalniuko,tai dregme ryskiai sumazejo.Pernai stovedavo vanduo paliejus,o dabar kiek pilsi,tiek sugers.
Pomidorus irgi lieju kompleksinem spec.pomidorams skirtomis trasomis,kas 12-15d.
Pirma kart paliejau po 2 sav.kai persodinau i siltnami,tai iskart pagrazejo pomikai.Tie kur buvo veliau seti i dezute ir sakiau labai grazus,tai jau pasivijo tuos,kurie buvo seto kovo 8d.ir jauciu pralenks.O tokius mazus kisau i lysve,vos dvi savaites po ispikiavimo buvo praeje.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Po mokymų teip sakant apie naują DK... na įdomu kokiam variante jie išgrynins nes 1001 klausimas ir netasakyto... na kaip nors šiandiena ar priims ar madam veto uždės... bet kaip supratau koks bet koks bet nuo 07.01 turi būti naujas DK, kaip reiks dirbti nieks nežino ... bet nieko surasim...
Oi kokie bumbulai kokie derliai... tik ką susėta viskas, na ridikai jau jau bus mažne valgyti, salotos tik ką išpikiuotos, svogūnus perkėliau nabagus kad tik prigytų gaila būtų, ten amno žieminiai senobiniai, ale maiše tai ir perkėliau...
Liastau raugais kartą per sezoną, tręšiu tik hidrokompleksu viską, šiemet daugiau dėmėsio gaus agurkai, nupirkau spec. trąšų... man sunkoka tręšti, bo laistau su šlangom , springeriais... tai laistytuvą jau patampyti sunkoka unsure.gif bet gauna ir to ir ano... tiesa braškutės jau bręsta tuoj turėtų raudonuoti... tai tiek jau to ir derliaus... tiesa kvietkas turiu pikiuoti serenčiuką in vieną gėlyną ir jau kaip viskas beveik bus gal... tiesa Dusia37 o tu sakei morkas vienas sėji po joninių o kodėl? palikau ir aš kvadratinį metrą pabandymui...
Luety veikia ir milteliais mielės, jos juk tik sudžiovintos o pačios mielės tai gyvos...
Bučkas
Atsakyti
Labos iš ryto,

Muka aš sėju po joninių morkas, kad būtų traškių -jaunų , na tokių suskių kurios labai skanios pagraužt. Du zuikiai namie , o mes gal žolėdžiai , bet jei kokį kg priskutu vakare ir palieku ant stalo - kažkaip susivalgo smile.gif Jaunos morkytės skanesnės...
Dėl salotų - pas mane ir šiltnamyje dar liko gabalai salotų - kai ką iškasiau sodindama pomidorus, kai kas tarpuose liko . O jei nupjauni labai gerai atauga. Dalis išpikiuota lauke anksti , jau po truputuką auga . Man salotų turi būti visą vasarą - žolė yra žolė ... Reikia atsivalgyt per vasarą .
PS pasodinau iš IKI pirkta salota , Kietaviškių su vazonėliu . Viršų suvalgiau, o šaknis žemėn smile.gif labai gražiai atauginėja . Ir lapinis salieras auga namie , parduotuvinis pasodintas ... Na kaip FB filmukuose. Reiks vežti kaiman smile.gif
PS ten kur pernais lauke augo salotos - pridygo pačios. Vieta nelabai tinkama , tarp žirnių . Va tokie dalykai man patinka smile.gif Reiks prisirinkit sėklų ir rudenį pribarstyti šiltnamyje . Ir patys išdygo zelandiniai spinokai smile.gif Šaunuoliai smile.gif
PS pas mane dar neišsodinta dalis paprikų ( jos augs lauke) ir arbūzai .
Susivėlus ir susivėlinus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 gegužės 2017 - 08:17
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 30, 07:16)
Labos iš ryto,

Muka aš sėju po joninių morkas, kad būtų traškių -jaunų ,  na tokių suskių kurios labai skanios pagraužt. Du zuikiai namie , o mes gal žolėdžiai , bet jei kokį kg priskutu vakare ir palieku ant stalo - kažkaip susivalgo smile.gif  Jaunos morkytės skanesnės...
Dėl salotų  - pas mane ir šiltnamyje dar liko gabalai salotų - kai ką iškasiau  sodindama pomidorus, kai kas tarpuose liko .  O  jei nupjauni labai gerai atauga. Dalis išpikiuota lauke  anksti , jau po truputuką auga . Man salotų turi būti visą vasarą - žolė yra žolė ... Reikia atsivalgyt per vasarą .
PS pasodinau iš IKI pirkta salota , Kietaviškių su vazonėliu . Viršų suvalgiau, o šaknis žemėn smile.gif labai gražiai atauginėja . Ir lapinis salieras auga namie ,  parduotuvinis pasodintas ... Na kaip FB filmukuose. Reiks vežti kaiman smile.gif
PS ten kur pernais lauke augo salotos - pridygo pačios. Vieta nelabai tinkama , tarp žirnių  . Va tokie dalykai man patinka smile.gif  Reiks prisirinkit sėklų ir rudenį pribarstyti šiltnamyje . Ir patys  išdygo  zelandiniai spinokai smile.gif Šaunuoliai smile.gif
PS pas mane dar neišsodinta dalis paprikų ( jos augs lauke) ir arbūzai .
Susivėlus ir susivėlinus smile.gif

Laba ryta,
nesuprantu koks oras?Turejo but karsta,o matau zmones eina apsirenge?Gal dar anksti?Bus matyt.
As irgi turiu ikisus nuvalgyta salota i darza,ataugineja.Ten kitos darzoves manes nedimina.Arbuzai,moliugai jau lauke apie savaite.Tik kazin ar augs,ten dregna vieta,auksti gruntiniai vandenys,jei bus dregna vasara,gali nepatikt.Issodinau arbuzus tik su vienu tikru lapeliu,kaKo jiems netiko vazoneliuose.
Moliugai

Arbuzai

Atsakyti
Luety gražūs tavo daigai .
Tik nelaistyk arbūzų , na nebet labai retai pamaitint norėdama... Jie mėgsta sausrą, lapais rasas susirenka ir gana.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 30, 09:14)
Luety gražūs tavo daigai .
Tik nelaistyk arbūzų , na  nebet labai retai pamaitint norėdama... Jie mėgsta sausrą, lapais rasas susirenka ir gana.

O tai aciu uz patarima.Praejusia savaite po issodinimo,liejau juos gausiai it kasdiena,o jie eme gelst,prastet.Dabar aisku nuo ko.
Ten zeme gera,nenaudota ir dar su trupuciu meslo,bet ,jei prastai augs,patresiu veliau.
Atsakyti
Kaip jums toks genejimas?Man patikru,nes mano pimiku lapai ant zemes ilgiausi?Ar tas pats tiktu,jei augini vienu stiebu?

https://www.facebook...51722548397536/
Atsakyti
o-joj - man tai sudėtingas reikalas toks raugas- aš, man rodos, tik dilgėles rauginau- nei cukraus, nei mėšlo, nei mielių nedėjau.. et reiks ką nors panašaus sumeistraut...

Šiandien aš pasninkauju - tik kava ir vanduo mirksiukas.gif Bo vakar belekiek picos pririjau... ir vynu užgėriau....
Atsakyti