mergai, skerdikai ir ne
į šaldiklį man pusė netilps
parduot nenoriu - gaila
kaip reikia konservuoti? Luety, kaip jūs darydavot?
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 22, 21:27)
mergai, skerdikai ir ne
į šaldiklį man pusė netilps
parduot nenoriu - gaila
kaip reikia konservuoti? Luety, kaip jūs darydavot?
į šaldiklį man pusė netilps
parduot nenoriu - gaila
kaip reikia konservuoti? Luety, kaip jūs darydavot?
Tai nedėk cielų. Porcijuok. Kaulus gali nuvirti ir susipylus bulijoną užsišaldyt ir virtą mėsytę dėžutėse.
Konservuoju autoklave.
Dedu atskirai sparnelius, šlauneles, krūtinėles. Dedu užsegamuose maišeliuose. Su kokteiliniu šiaudeliu ištraukiu orą, gaunasi beveik kaip vaakume.
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 22, 19:27)
mergai, skerdikai ir ne
į šaldiklį man pusė netilps
parduot nenoriu - gaila
kaip reikia konservuoti? Luety, kaip jūs darydavot?
į šaldiklį man pusė netilps
parduot nenoriu - gaila
kaip reikia konservuoti? Luety, kaip jūs darydavot?
Oi,vaikeli,tas buvo pries gal 40 -45m.Atrodo,kad kepdavom orkaitej,po to i stiklainius ir dar su viskuo,stiklainius sustatydavo i dideli puoda ir virdavo kazkiek.Dabar yra modernesniu metodu.
QUOTE(ate42 @ 2017 07 22, 22:30)
Tai nedėk cielų. Porcijuok. Kaulus gali nuvirti ir susipylus bulijoną užsišaldyt ir virtą mėsytę dėžutėse.
Konservuoju autoklave.
Konservuoju autoklave.
ne, nededu cielų
krūtinėlės, ketvirčiai, sparnai ir grobai, kiek įmanoma ištiesinti ir susmulkinti, kad vietos daug neužimtų.
gerai, kad tu tokį daiktą turi, o jei neturint?
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 22, 22:35)
ne, nededu cielų
krūtinėlės, ketvirčiai, sparnai ir grobai, kiek įmanoma ištiesinti ir susmulkinti, kad vietos daug neužimtų.
gerai, kad tu tokį daiktą turi, o jei neturint?
krūtinėlės, ketvirčiai, sparnai ir grobai, kiek įmanoma ištiesinti ir susmulkinti, kad vietos daug neužimtų.
gerai, kad tu tokį daiktą turi, o jei neturint?
Aš skolinuos iš MB brolio.
Dar tas oro ištraukimas paką sumažina.
tai kur pindos molinės dingę? 
labas
Nusprendžiau nekonservuoti, nes gi mėsos gadinimas tas ilgas kaitinimas. Ale ką reiks daryt - nežinau
. Parduot neįmanoma dėl 2 priežasčių - MB suplėšo visas skūras, o aš neturiu kantrybės visus padaigus gražiai išrinkt. Viskas, aš visai be kantrybės, man jos aplamai atsibodo ir kitais metais tai jau TIKRAI tų vištų nebus. O kur jas dabar dėt, tai dar nežinau. Kad kas imtų gyvas, tai būtų gerai 
Šiandien dar 5 nudaigotos, didžiausia buvo 2,9 kg.
Pomikų nokimas įgavo pagreitį...

labas

Nusprendžiau nekonservuoti, nes gi mėsos gadinimas tas ilgas kaitinimas. Ale ką reiks daryt - nežinau


Šiandien dar 5 nudaigotos, didžiausia buvo 2,9 kg.
Pomikų nokimas įgavo pagreitį...
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 23, 18:23)
tai kur pindos molinės dingę? 
labas
Nusprendžiau nekonservuoti, nes gi mėsos gadinimas tas ilgas kaitinimas. Ale ką reiks daryt - nežinau
. Parduot neįmanoma dėl 2 priežasčių - MB suplėšo visas skūras, o aš neturiu kantrybės visus padaigus gražiai išrinkt. Viskas, aš visai be kantrybės, man jos aplamai atsibodo ir kitais metais tai jau TIKRAI tų vištų nebus. O kur jas dabar dėt, tai dar nežinau. Kad kas imtų gyvas, tai būtų gerai 
Šiandien dar 5 nudaigotos, didžiausia buvo 2,9 kg.
Pomikų nokimas įgavo pagreitį...

labas

Nusprendžiau nekonservuoti, nes gi mėsos gadinimas tas ilgas kaitinimas. Ale ką reiks daryt - nežinau


Šiandien dar 5 nudaigotos, didžiausia buvo 2,9 kg.
Pomikų nokimas įgavo pagreitį...
Laba,
Nenudaigojau nei vienos. Turėjom labai netikėtų, bet labai mielų svečių. Diena puiki.
Kad skūra nesuplištų plikant pasimatuok vandens temperatūrą. Ne daugiau 72 . Nepliš. Palaikyk ilgiau, padaigų neliks. Po vandens srove su gumine pirštine glostant prieš plauką


Pomikai nenoksta, agurkai vos vos pukši. Svečiam jau varėm pardėn.
Besėdint po obelim, va ką pamatėm

Kaip daryt?
QUOTE(ate42 @ 2017 07 23, 20:56)
Laba,
Nenudaigojau nei vienos. Turėjom labai netikėtų, bet labai mielų svečių. Diena puiki.
Kad skūra nesuplištų plikant pasimatuok vandens temperatūrą. Ne daugiau 72 . Nepliš. Palaikyk ilgiau, padaigų neliks. Po vandens srove su gumine pirštine glostant prieš plauką
puikiai išsiglosto. Nebandai parduot ir paskui ryt visokį brudą.
Pomikai nenoksta, agurkai vos vos pukši. Svečiam jau varėm pardėn.
Besėdint po obelim, va ką pamatėm
Kaip daryt?
Nenudaigojau nei vienos. Turėjom labai netikėtų, bet labai mielų svečių. Diena puiki.
Kad skūra nesuplištų plikant pasimatuok vandens temperatūrą. Ne daugiau 72 . Nepliš. Palaikyk ilgiau, padaigų neliks. Po vandens srove su gumine pirštine glostant prieš plauką


Pomikai nenoksta, agurkai vos vos pukši. Svečiam jau varėm pardėn.
Besėdint po obelim, va ką pamatėm
Kaip daryt?
aš jų nepešu, pasakysiu MB - tegul matuoja tada tą temperatūrą, mažu geriau bus

o būna, kad padaigų nelieka? Būtų neblogai, bet mums taip nesigauna.
po vandens srove su pirštine nebandžiau, jei pardavimui ruošiu - pabandysiu, ačiū. O sau aš neplautas šį kart dedu, skaičiau kažkur, kad plovimas nėra gerai. Nu, pagalvojau - gi plaunu prieš gaminant, tai gal ir nieko tokio.
o tai kas ten - nesuprantu iš nuotraukos?
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 23, 21:12)
aš jų nepešu, pasakysiu MB - tegul matuoja tada tą temperatūrą, mažu geriau bus
o būna, kad padaigų nelieka? Būtų neblogai, bet mums taip nesigauna.
po vandens srove su pirštine nebandžiau, jei pardavimui ruošiu - pabandysiu, ačiū. O sau aš neplautas šį kart dedu, skaičiau kažkur, kad plovimas nėra gerai. Nu, pagalvojau - gi plaunu prieš gaminant, tai gal ir nieko tokio.
o tai kas ten - nesuprantu iš nuotraukos?

o būna, kad padaigų nelieka? Būtų neblogai, bet mums taip nesigauna.
po vandens srove su pirštine nebandžiau, jei pardavimui ruošiu - pabandysiu, ačiū. O sau aš neplautas šį kart dedu, skaičiau kažkur, kad plovimas nėra gerai. Nu, pagalvojau - gi plaunu prieš gaminant, tai gal ir nieko tokio.
o tai kas ten - nesuprantu iš nuotraukos?
Širšių lizdas.
Aš pirmųjų neploviai. Ta prasme pirmais metais. Nepatiko. Dabar sutvarkau, nusausinu servietėle ir kol vėsinu apdžiūsta. Tik užtiesiu drėgnu rankšluosčiu nes ant krūtinėlės lieka tokie sausi, kaip pirštų atspaudai.
QUOTE(ate42 @ 2017 07 23, 21:28)
Širšių lizdas.
Aš pirmųjų neploviai. Ta prasme pirmais metais. Nepatiko. Dabar sutvarkau, nusausinu servietėle ir kol vėsinu apdžiūsta. Tik užtiesiu drėgnu rankšluosčiu nes ant krūtinėlės lieka tokie sausi, kaip pirštų atspaudai.
Aš pirmųjų neploviai. Ta prasme pirmais metais. Nepatiko. Dabar sutvarkau, nusausinu servietėle ir kol vėsinu apdžiūsta. Tik užtiesiu drėgnu rankšluosčiu nes ant krūtinėlės lieka tokie sausi, kaip pirštų atspaudai.
nu va - aš dabar neplautas išbandysiu
o gal kitas plaut, kad taip sakai

nepasakysiu, ką su širšėm daryt. Tai gal jos dings po žiemos, o dabar tebūna, ar puola jos jus?
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 23, 21:34)
nu va - aš dabar neplautas išbandysiu
o gal kitas plaut, kad taip sakai
. Kuo tau neplautos nepatiko?
nepasakysiu, ką su širšėm daryt. Tai gal jos dings po žiemos, o dabar tebūna, ar puola jos jus?
o gal kitas plaut, kad taip sakai

nepasakysiu, ką su širšėm daryt. Tai gal jos dings po žiemos, o dabar tebūna, ar puola jos jus?
Mb jau gavo. Aš žiauriai alergiška. Jos virš mūsų poilsio vietos. Virš stalo su suolais ir dar mano hamakas prie to medžio pririštas.
Dėl plovimo- kol pati neišbandysi, nežinosi. Man lengviau odelę sutvarkyt, o dar tuos plaučius ir blužnį kai iškrapštau, tai kaip neplaut. Išplaunu ir popieriniu rankšluosčiu vidų nusausinu ir išorę.
Plautos- švarios, tvarkingos, kitą kartą iš kart į puodą iš šaldiklio keliauja. Neplautų taip nedėsi.
Labos 
Pinda molinė jau grįžo iš po atostogų ir ką... ogi nieko vėl noriu
ale nieko kitos bus ... per dvi savaites plius 1.4
o kaip sugebu ... tuoj viską išbarstysiu
... ką daryti.. ogi MĖ... bet net MB sako na valgai tikrai nedaug kaip tas tavo svoris lipa
... na nieko šiandiena skysčių diena
Apie vištų galabinimą ir jų išdorojimą sory be komentarų...
Tiesa pirmuosius du pomikus suvalgėm
Toro
agurkai tik šiltnamyje ale užtat cukinijos beproto auga
valgom žalais keptas ... tiesa nusipirkau tokį irenginį kur ckinijas supjausto kaip makaronus liuks patiko valgom dabar žalias tik su užpilu 
Bučkas

Pinda molinė jau grįžo iš po atostogų ir ką... ogi nieko vėl noriu





Apie vištų galabinimą ir jų išdorojimą sory be komentarų...
Tiesa pirmuosius du pomikus suvalgėm




Bučkas