Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytaS.

Aš gal ir p. bet ne molio biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Muka pavydžiu tau atostogų ... Aš atėjau į darbą po savaitgalio pailsėt smile.gif Svečiai , plaukimas baidarėmis , ir tt. PS Muka svoris baika - sakyk geriau kaip sveikatos ?

Ate42, na pas mane irgi būna tų širšių lizdų - jeigu nekrutini jų - tai nepuola , ne vilkai . O rudenį išmiršta, žiemoja tik motinėlė . Kitais metais tame pačiame lizde negyvena ... Širšės ne bitės - ne tie patys nuodai . Jei bitėms alergiška, tai širšės ir vapsvoms neturėtumei būti , jų nuodai kitokie smile.gif Bitės nuodai rūgštis, vapsvų šarmas... nesu girdėjusi , kad vapsvų nuodai sukeltų stiprią alergiją, sutinti gali . Nuo bičių prasideda veido tinimas, dusimas, temperatūra...

Apie vištukes nieko neišmanau jau . Gyvenime yra tekę tvarkyt , bet tai buvo labai senai . KSC gal būtų verta nusipirkti dar kokią šaldymo spintą ? Name tai vietos yra... Tokio dalyko kaip tušonkės aš nepripažįstu , tik iš bado ... sugadinta , perkepta, nuodinga mėsa. Manau , jei turėčiau daug nuogų kaulų virčiau sultinio . Teisingo , 12 val. Paskui labai puikiai sunaudojus troškinims, sriuboms ir kt.

Atnešu kavos su ghi sviestu :

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
gero tik tiek su tom sveikatom, kad jau apsiversti lovoje galiu .... o šiaip skauda ... bet ačiū die ne tiek kiek buvo smile.gif
o kokia upe plaukėte... mano koležankos irgi organizuoja, bet nežinau kaip mna reiks išsėdėti baidoje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 07 24, 10:35)
gero tik tiek su tom sveikatom, kad jau apsiversti lovoje galiu .... o šiaip skauda ... bet ačiū die ne tiek kiek buvo smile.gif
o kokia upe plaukėte... mano koležankos irgi organizuoja, bet nežinau kaip mna reiks išsėdėti baidoje verysad.gif

Širvena , 12 km trasa. Kadangi po liūties upė patvinusi - tai tėkmė gera, akmenys ir medžiai po vandeniu. Irkluoti beveik nereikia, galima gerti šampaną ir tikrinti Lietuvos upių lygumą smile.gif kremas nuo saulės nelabai suveikė, tai įdegus...
Atsakyti
sveikos,
Dusia, dėl tos šaldymo spintos... Bet gi mūsų čia valganti šeimyna tik mažėja, tai ar verta... Nežinau...
Bet sutinku, kad tušonkė tai mėsos gadinimas. Nedarysiu.

Baidarės man klaikiai ne prie dūšios, neplaukiau ir nenoriu - ne ne ne, nebent kas surištą įkeltų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 07 24, 06:26)
Labos smile.gif

Pinda molinė jau grįžo iš po atostogų ir ką... ogi nieko vėl noriu  ax.gif ale nieko kitos bus ... per dvi savaites plius 1.4  blink.gif o kaip sugebu ... tuoj viską išbarstysiu  unsure.gif ... ką daryti.. ogi MĖ... bet net MB sako na valgai tikrai nedaug kaip tas tavo svoris lipa  unsure.gif ... na nieko šiandiena skysčių diena  ax.gif
Apie vištų galabinimą ir jų išdorojimą sory be komentarų...
Tiesa pirmuosius du pomikus suvalgėm smile.gif Toro smile.gif agurkai tik šiltnamyje ale užtat cukinijos beproto auga  rolleyes.gif valgom žalais keptas ... tiesa nusipirkau tokį irenginį kur ckinijas supjausto kaip makaronus liuks patiko valgom dabar žalias tik su užpilu smile.gif
Bučkas

Labas rytas,molines ir ne p.,
Muka,sveika sugryzus.Smagu,kad jau vartaisi lovoj,zinau ka tai reiskia.O tas vaistas x.... gydo,ar tik nuskausmina?
Kava,as irgi patarciau tau kokia saldymo spinta pirkt.As pati dairausi,bet man reikia nedidukes,kompaktiskos,kad tilptu palepej,kitur nera vietos jai.Bet dabar sezonas,tai kainos kosmosas.
As geriau dichloberla kelias dienas,tai jauciausi sveika,kaip ridikas.Apsikuopiau buta,soda,pasiruosiau sekmad vaises,niekas neskauda.Vakar vakare jau negeriau,paryciais jau pajutau kojos skausma,atsikelus jau uzsijuosiau stubura palaikanti dirza,kol kas gerai.
As po sekmadieninio valgiadienio.Svieziu bulviu blyneliai,tortas,alko...nesisveriau,bet ir skysciu dienos nesugebu pasidaryt,ryte lapnoju pomidorus,negaliu atsivalgyt dar.Reik vaziuot i soda,vakar nebuvom,jau bus agurku daug ir pomidoru,cukinijos,kaip isproreje auga,itariu,jos ziemai i saldikli netinka?Reik ka nors ieskot,kaip jas dorot,o ir sparagines eme deret,tas tai patare apvirt ir i saldikli.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 07 24, 12:44)
Muka,sveika sugryzus.Smagu,kad jau vartaisi lovoj,zinau ka tai reiskia.O tas vaistas  x.... gydo,ar tik nuskausmina?
Kava,as irgi patarciau tau kokia saldymo spinta pirkt.As pati dairausi,bet man reikia nedidukes,kompaktiskos,kad tilptu palepej,kitur nera vietos jai.Bet dabar sezonas,tai kainos kosmosas.
As geriau dichloberla kelias dienas,tai jauciausi sveika,kaip ridikas.Apsikuopiau buta,soda,pasiruosiau sekmad vaises,niekas neskauda.Vakar vakare jau negeriau,paryciais jau pajutau kojos skausma,atsikelus jau uzsijuosiau stubura palaikanti dirza,kol kas gerai.
As po sekmadieninio valgiadienio.Svieziu bulviu blyneliai,tortas,alko...nesisveriau,bet ir skysciu dienos nesugebu pasidaryt,ryte lapnoju pomidorus,negaliu atsivalgyt dar.Reik vaziuot i soda,vakar nebuvom,jau bus agurku daug ir pomidoru,cukinijos,kaip isproreje auga,itariu,jos ziemai i saldikli netinka?Reik ka nors ieskot,kaip jas dorot,o ir sparagines eme deret,tas tai patare apvirt ir i saldikli.

jis turėtų gydyti uždegimą....
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 07 24, 11:44)
*cukinijos,kaip isproreje auga,itariu,jos ziemai i saldikli netinka?Reik ka nors ieskot,kaip jas dorot,o ir

**sparagines eme deret,tas tai patare apvirt ir i saldikli.

*Aš šaldau , ir riekelėm ir gabaliukais . Žalias.

** Šparaginės tik apvirtos . Visada. Ankšyse yra kažkiek nuodo , net šiap negalima šviežių kepti - VISADA balnširuoti ir tada vartoti . Aš paprastai sudedu į šaltą vandenį - užverda išjungiu. Kaip ir blanširavimas gaunasi ...

Cukinija dabar trasoj , tiek ant grotelių kepta, tiek šviežių salotos- plonom riekelėm sutarkuoji , balzamiko acto+ aliejaus+ druskos + krapų .

KSC aš pirkčiau šaldiklį , jei turėčiau kur pasistatyti . Nes rudenį netgi nusipirkti skanių naminių vištų gali... O jau pavasariop augina pardavimui tik rimtesni augintojai , tie kas kombikorma šeria .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 24, 10:30)
*Aš šaldau , ir riekelėm ir gabaliukais . Žalias.

** Šparaginės tik apvirtos . Visada. Ankšyse yra kažkiek nuodo , net šiap negalima šviežių kepti - VISADA balnširuoti ir tada vartoti . Aš paprastai sudedu į šaltą vandenį  - užverda išjungiu. Kaip ir blanširavimas gaunasi ...

Cukinija dabar trasoj , tiek ant grotelių kepta, tiek šviežių salotos- plonom riekelėm sutarkuoji , balzamiko acto+ aliejaus+ druskos + krapų .

KSC aš pirkčiau šaldiklį , jei turėčiau kur pasistatyti . Nes rudenį netgi nusipirkti skanių naminių vištų gali... O jau pavasariop augina pardavimui tik rimtesni augintojai , tie kas kombikorma šeria .

*Tai jei galima gabaliukais,riekelem,kodel cielos negerai saldyt?Kokio dydzio tie gabaliukai?Riekeles?Ar turi reiksmes?
**Sparagines pirma kart auginu,pradzioj buvo zemai kelios ankstys,tokios placios,dideles,o dabar virsuj,kai eme augt,bet jos ten tokios parduotuvines apvalios plonos.Ar augint iki ploksciu?Ar jas skint apvalias?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 07 24, 12:52)
*Tai jei galima gabaliukais,riekelem,kodel cielos negerai saldyt?Kokio dydzio tie gabaliukai?Riekeles?Ar turi reiksmes?
**Sparagines pirma kart auginu,pradzioj buvo zemai kelios ankstys,tokios placios,dideles,o dabar virsuj,kai eme augt,bet jos ten tokios parduotuvines apvalios plonos.Ar augint iki ploksciu?Ar jas skint apvalias?

Luety ką tu darysi su ciela šaldyta cukinija ? Aš pasiruošiu- susipjaustau troškiniui ar sriubai - ir neatšilusas dedu tiesiai į puodą , O riekeles neatšilusias metu į keptuvę - prie kiaušinio pusryčiams , ar į skardą prie mėsos su kitom dažovėm . Taip šaldau ir paprikas - supjaustytas. Pomidorus šaldau maltus - nedaug , balandėliams ...
Pupeles esu auginus visokių veislių ir geresnio skonio , kai kurios nelabai skanios . Svarbu nebūtų siūlo ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 24, 10:59)
Luety ką tu darysi su ciela šaldyta  cukinija ? Aš pasiruošiu- susipjaustau troškiniui ar sriubai - ir neatšilusas dedu tiesiai į puodą , O riekeles neatšilusias metu į keptuvę - prie kiaušinio pusryčiams , ar į skardą prie mėsos su kitom dažovėm . Taip šaldau ir paprikas - supjaustytas. Pomidorus šaldau maltus - nedaug , balandėliams ...
Pupeles esu auginus visokių veislių ir  geresnio skonio , kai kurios nelabai skanios . Svarbu nebūtų siūlo ...

Nu ka ka,tarkuosiu cukinija,blynus kepsiu.I sriuba niekada nesu dejus.Pas mane zaliosios cukin ijos,jos nebuna dideles,tik tokios,kaip parduotuvej pirkti zali ilgieji agurkai.Esu macius geltonu,arba tokiu margu,taio jos pailgos,dideles.Pas mane ne tokios.Toki tik viena planta turiu,bet jis dar veda tik vyriskus ziedus,veliau sodintas,gavau dovanu as ji.
Apie sparagines reiks eit skaityt,nieko nesuprantu,kur tas siulas turi ar neturi but ax.gif Mano baltais ziedais,pas kitus,matau aplinkui,vien raudonais ziedais.
Atsakyti
vuo, mergai, naudokim morkų lapus
https://m.delfi.lt/g...php?id=65443914

jau kokia nuotaika... suš... iki negaliu. Visus, ką galiu, toli siunčiu, bet jie grįžta unsure.gif
neklauskit kodėl - nežinau. Arba gal žinau - dėl daug visko
nerimas nerimas...
kilas jau parėjo atgal - nebus minuso jau, bile pliuso nebūtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 07 24, 13:05)
Nu ka ka,tarkuosiu cukinija,blynus kepsiu.I sriuba niekada nesu dejus.Pas mane zaliosios cukin ijos,jos nebuna dideles,tik tokios,kaip parduotuvej pirkti zali ilgieji agurkai.Esu macius geltonu,arba tokiu margu,taio jos pailgos,dideles.Pas mane ne tokios.Toki tik viena planta turiu,bet jis dar veda tik vyriskus ziedus,veliau sodintas,gavau dovanu as ji.
Apie sparagines reiks eit skaityt,nieko nesuprantu,kur tas siulas turi ar neturi but ax.gif Mano baltais ziedais,pas kitus,matau aplinkui,vien raudonais ziedais.

Tada šaldyk tarkuotas jei blynus kepi , man cukinijų blynai šlykštus dalykas ... Nes šaldytos būna tokios minkštos - kaip tu ją besutarkuosi ? Cukinijų neauginu didelių , visada skinu mažas .

Šparaginės kuo jaunesnės ankštys - tuo skanesnės. Kai perauga, atsiranda pas kai kurias veisles siūlas. Jei apvalios ankštys Luety - kaip tu jas suplosi ? Čia jau veisės įpatumai - žalios, geltosnos, ilgos, trupos, apvalios , suplotos ...

Morkų lapus jau rašiusi ne 10 kartų smile.gif gal 3 metai džiovinu , malu , dedu į prieskonių mišinius. Šitų pirmųju morkų , liepos mėn valgomų ...

KSC imk 4u.gif . Nerimas prastas dalykas. Tu visus siuntinėjikai ateina, o aš tyliu ... MB bijo mano tylos smile.gif Gal vitamino B ? Man padeda kokie 5 dūriai į minkštą vietą , kas antrą dieną....
Atsakyti