Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 10:57)
net pati prasiėjau po iherbą smile.gif. Va, kas man visai patiktų:

vsio - čia laiko rijikas tos parduotuvės visokios biggrin.gif

Man nieko nereikia, manniekonereikia , manniekonereikiamanniekonereikia...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 12:57)
net pati prasiėjau po iherbą smile.gif. Va, kas man visai patiktų:
lūpų balzamai
https://fi.iherb.com...-2-g-Each/70617
https://fi.iherb.com...-2-g-Each/70618
muilai
https://fi.iherb.com...20-g-Each/28863
eterinių aliejų rinkinukai
https://fi.iherb.com...0-ml-Each/65275
https://fi.iherb.com...-oz-10-ml/65276
kažkokie masažo aliejai
https://fi.iherb.com...0-ml-Each/70745
šita labai vertinama firma - aliejukai
https://fi.iherb.com...0-ml-Each/64819
kažkoks SPA rinkinukas
https://fi.iherb.com...5-ml-Each/67963
arbatos
https://fi.iherb.com...-oz-115-g/56460

vsio - čia laiko rijikas tos parduotuvės visokios biggrin.gif

na nemėgstu, kad man kas pirktu tai neperku ir kitiems... čia apie dovanas.. O šiuos pasiūlymus, nenaudoju, muilai iš turkijos(pas vietinius be įpakavimo pirkti), arbatų negeriu, aliejukus mėgstu pati išsirinkti ir ne perdaugiausiai naudoju, turiu savą požiūrį apie juos...visokie SPA reikalai... nenaudoju... vot tep... su manim šiuo klasuimu nelengva smile.gif
Dusia37 netikiu, kad tame puode sveikiau nei gaminant atskirai produktus o ne suvertus į vieną... bent taip manau...o dėl gaminimo ilgumo... čia irgi nesutinku, kad sveika..Sveikiausia kaip gaminama ant pečiaus arba jame o visi tie pričindalai... tai ir lieka pričindalai... kam duonkepė jeigu puikiai iškepa orkaitėje, kam garų puodas jeigu puikiai galima tai padaryti ir su paprastais puodais, kam ... šį klausimą dažnai užsiduodu... Bet va peiliai, puodai, bliūdai turi būti kokybiški o visa kita mėsmalę turiu elektrine, bet niekas neatstos tos močiutiškos ...
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 11 30, 13:37)
Dusia37 netikiu, kad tame puode sveikiau nei gaminant atskirai produktus o ne suvertus į vieną... bent taip manau...o dėl gaminimo ilgumo... čia irgi nesutinku, kad sveika..Sveikiausia kaip gaminama ant pečiaus arba jame o visi tie pričindalai... tai ir lieka pričindalai... kam duonkepė jeigu puikiai iškepa orkaitėje, kam garų puodas jeigu puikiai galima tai padaryti ir su paprastais puodais, kam ... šį klausimą dažnai užsiduodu... Bet va peiliai, puodai, bliūdai turi būti kokybiški o visa kita mėsmalę turiu elektrine, bet niekas neatstos tos močiutiškos ...

Muka , gali viską pagaminti , kai sėdi namie ... Bet aš apie 9 išvažiuoju į dabą ir grįžtu tarp 4-6 val vakaro ... Ir dabar palieku pietus šeimai , bet orkaitėj . Sakau gal lėtas virimas geriau bus negu lėtas kepimas ? O ir lėtą kepimą kai manęs nėr namie sunku nutaikyti . O jums pavyksta lėtas virimas ? Aš tai dar jo nepagaunu . Man mergelė mokinukė , tai turi pavalgyti normalaus šilto maisto grįžus . Taip išsimokiusi . Vištiena ar jautiena ar žuvis + daržovės ( kaiulienos dukra visai nevalgo ) ar varškinis sūris + daržovės , varškės apkepas be baltų - rudų cukrų ir miltų ... dar sriubos , bet tas jau tenka šildytis .
Sudėjau ryte išvažiavau į darbą ... kas namie tas pavalgė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 lapkričio 2017 - 13:56
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 14:56)
Muka , gali viską pagaminti , kai sėdi namie ... Bet aš apie 9 išvažiuoju į dabą ir grįžtu tarp 4-6 val vakaro ... Ir dabar  palieku pietus šeimai , bet orkaitėj . Sakau gal lėtas virimas geriau bus negu lėtas kepimas ? O ir lėtą kepimą kai manęs nėr namie sunku nutaikyti . O jums pavyksta lėtas virimas ? Aš tai dar jo nepagaunu . Man mergelė mokinukė , tai turi pavalgyti normalaus šilto maisto  grįžus .  Taip išsimokiusi . Vištiena ar jautiena ar žuvis + daržovės ( kaiulienos dukra visai nevalgo ) ar varškinis sūris + daržovės  , varškės apkepas be baltų - rudų  cukrų  ir miltų ... dar sriubos , bet tas jau tenka šildytis .
Sudėjau ryte išvažiavau į darbą  ... kas namie tas pavalgė smile.gif

Labas,
aš vėl po V. Anužio paskaitos.....
Dusia, o kai išvažiuoji 6:45 ir grįžti 18, 18:15, o vasarą ir dar gerokai vėliau, kaip padaryt, kad gautų nešildyto, šviežio maisto. Aš iš viso bijau palikt įjungtus elektros prietaisus. Priedurnė? Gal profesinė liga?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 11 30, 14:41)
Labas,
aš vėl po V. Anužio paskaitos.....
Dusia, o kai išvažiuoji 6:45 ir grįžti 18, 18:15, o vasarą ir dar gerokai vėliau, kaip padaryt, kad gautų nešildyto, šviežio maisto. Aš iš viso bijau palikt įjungtus elektros prietaisus. Priedurnė? Gal profesinė liga?

O šaldytuvą irgi išjungi ?
Vasara ir atostogas galiu ir negaminti ...
Kai mokosi - derinam grįžimo laiką ir jei valgys namie palieku šildymuisi ar orkaitėj maisto .
Jei savaitgaliui išvažiuoju į sodybą gaminasi ... Moka.
Čia kalba eina tik apie mokinukus, kai dar manoji vargsta IB padidintu krūviu ... tai nors normalaus maisto tegul pavalgo . Tiek tegalu pagelbėti einamuoju momentu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 lapkričio 2017 - 14:54
Dusia37 aš negaminu vidurį savaitės, neturiu kam išskyrus save. Kaip dukra nustojo valgyti tai kas pagaminta aš nustojau gaminti... kam varginti save. Ateis laikas supras o dabar nervų negadinu šiuo klausimu... taip sakant išsilaisvinau nuo šios pareigos, pradžioje sunku buvo o dabar dzin. Ir taip jau ne 3 metai . Tai va ir neturiu pareigos gaminti... savaitgalis jep pašeimininkauju virtuvėje, dukra išsikrapšto tai kas jai tinka smile.gif o kas netinka pati verdasi makaronus, koldūnus .... čia jos pasirinkimas, gink die neteisiu smile.gif nes žinau daug žmonių kurie nuo miltų nemiršta ir gyvena, sveikata nesiskundžia o kvėpuoja pilna krūtine.
Ate42 ar patiko jo paskaitos. Ate42 maniškė irigi nevalgo pašildyto ir antros dienos maisto, bet manau tai jos problema, o ne mano:) Brrr ėmaiu ir palyginau save su jumi... nu visa ne mama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 15:49)
O šaldytuvą irgi išjungi ?
Vasara ir atostogas galiu ir negaminti ...
Kai mokosi - derinam grįžimo laiką ir jei valgys namie palieku šildymuisi ar orkaitėj maisto .
Jei savaitgaliui išvažiuoju į sodybą gaminasi  ... Moka.
Čia kalba eina tik apie mokinukus, kai dar manoji vargsta IB padidintu krūviu ... tai nors normalaus maisto tegul pavalgo . Tiek tegalu pagelbėti einamuoju momentu .

Dusia, aš irgi tik taip daryčiau jei galėčiau. Jei manai, kad šaipausi, klysti. Tiesiog galvoju kaip man daryti, nes atėjo protan, o pats nelabai irgi turi kada.

QUOTE(Muka @ 2017 11 30, 15:57)
Dusia37 aš negaminu vidurį savaitės, neturiu kam išskyrus save. Kaip dukra nustojo valgyti tai kas pagaminta aš nustojau gaminti... kam varginti save. Ateis laikas supras o dabar nervų negadinu šiuo klausimu... taip sakant išsilaisvinau nuo šios pareigos, pradžioje sunku buvo o dabar dzin. Ir taip jau ne 3 metai . Tai va ir neturiu pareigos gaminti... savaitgalis jep pašeimininkauju virtuvėje, dukra išsikrapšto tai kas jai tinka smile.gif o kas netinka pati verdasi makaronus, koldūnus .... čia jos pasirinkimas, gink die neteisiu smile.gif nes žinau daug žmonių kurie nuo miltų nemiršta ir gyvena, sveikata nesiskundžia o kvėpuoja pilna krūtine.
Ate42 ar patiko jo paskaitos. Ate42 maniškė irigi nevalgo pašildyto ir antros dienos maisto, bet manau tai jos problema, o ne mano:) Brrr ėmaiu ir palyginau save su jumi... nu visa ne mama  lotuliukas.gif

Žinok, patinka, nes nepasakoja kas negalima, bet aiškia ir rodo filmukus kaip būna, kaip atrodo pvz. žarnynas vartojant antbiotikus, kai kurį maistą ir kaip atrodo ir pasitaiso pavartojus probiotikus ir pan. Kas vyksta organizme. Kaip pvz. veikia vit. C, kuris tikras, kuris nuodas. Kas nutinka kai truputį jo ir kitų vitaminų trūksta. Kad riebalai gerai, kad ketoninės dietos galima laikytis. Kodėl honeopatiją.... ai, nesiplėsiu. Pasigirsiu, peržiūrės vieno man brangaus žmogaus tyrimus ir pakonsultuos. Va. Populiariai ir labai suprantamai. Čia mums darbdavys organizuoja. ax.gif bigsmile.gif
Mukute, buvo toks laikas pas mus. Išėjo su pusmarte biggrin.gif ir nenorėčiau, kad grįžtų. Mielai valgo ką pagaminu, tik tai būna maistas nakčiai..... suprato ar pasimokė nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 30 lapkričio 2017 - 15:17
nu, kas dėl vaikų maitinimosi, tai buvo viskas paprastai - gamindavau iš vakaro, pareidavo, pasišildydavo. Ir antrą dieną dar tą patį valgydavo. Ir mes patys valgydavom ir 2, ir 3 dienas. Ir dabar dažnai valgau šildytą maistą. O kai kas netikdavo ar grįždavo anksčiau, neperalkę, tai ir pačios pasigamindavo. Nematėm problemos.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 11 30, 15:12)
*Dusia, aš irgi tik taip daryčiau jei galėčiau. Jei manai, kad šaipausi, klysti. Tiesiog galvoju kaip man daryti, nes atėjo protan, o pats nelabai irgi turi kada.
**Žinok, patinka, nes nepasakoja kas negalima, bet aiškia ir rodo filmukus kaip būna, kaip atrodo pvz. žarnynas vartojant antbiotikus, kai kurį maistą ir kaip atrodo ir pasitaiso pavartojus probiotikus ir pan. Kas vyksta organizme. Kaip pvz. veikia vit. C, kuris tikras, kuris nuodas. Kas nutinka kai truputį jo ir kitų vitaminų trūksta. Kad riebalai gerai, kad ketoninės dietos galima laikytis. Kodėl honeopatiją.... ai, nesiplėsiu. Pasigirsiu, peržiūrės vieno man brangaus žmogaus tyrimus ir pakonsultuos. Va. Populiariai ir labai suprantamai. Čia mums darbdavys organizuoja.  ax.gif  bigsmile.gif

*Ate gaminu kai galiu ir spėju . Va išvažiavau 3 dienom , gaminosi pati . Nepalieku prigaminto ... nemėgėjai senesnio maisto .
** Jau pavydu dėl tokių mokymu .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 15:30)
nemėgėjai senesnio maisto .

tegu esu neteisi ir bjauri, bet tokiais panašiais atvejais sakau: išsi...k - pamėgsi, viskas pataps skanu. Tai čia saviems. Svetimiems sakau gražiau: nevalgyk parą, kitą - pamėgsi. Tiesa, tie atvejai dažniausiai būna dėl: neskanu, per sausa, per šlapia, per kieta, per minkšta, nemėgstu ir pan. Bet jei būtų dėl antros dienos maisto, sakyčiau tą patį.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 17:46)
*tegu esu neteisi ir bjauri, bet tokiais panašiais atvejais sakau: išsi...k - pamėgsi, viskas pataps skanu. Tai čia saviems. Svetimiems sakau gražiau: nevalgyk parą, kitą - pamėgsi. Tiesa, tie atvejai dažniausiai būna dėl: neskanu, per sausa, per šlapia, per kieta, per minkšta, nemėgstu ir pan.
**Bet jei būtų dėl antros dienos maisto, sakyčiau tą patį.

*Tas etapas buvo prieš 15 metų , kai vaikai buvo maži - to nemėgstu , to nevalgysiu smile.gif būdavo maš nuo stalo ... Niekas Tau specialaus maisto negamins. Auklėjimas buvo teisingas - yra visavalgiai vaikai ... na dukra nevalgo šaltienos ir lašinukų smile.gif Pasakymas -nevalgo kiaulienos... ne visai teisingas - jai neskanu - tai prašo - geriau gamink vištieną , nes skaniau . O man koks skirtumas kokią mėsą pirkti ? Dar lengviau nusipirkti namie augintos vištos negu kiaulės smile.gif
** Dėl antros dienos aš esu priekabiausia. Čia man neskanu , nepatinka. Jei mišrainė į darbą - ryte pjaustyta ir nemakaluota ... kadangi pati gaminu , galiu būt labai labai išranki smile.gif ir niekas man nepaburbės biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Galiu pasišildyti sriubą jei be bulvių ... Ir troškinį jei be bulvių . Vakar dienos . Visa kitą stengiuosi gaminti 1 dienai .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 18:57)
*Tas etapas buvo prieš 15 metų , kai vaikai buvo maži  - to nemėgstu , to nevalgysiu  smile.gif  būdavo maš nuo stalo ... Niekas Tau specialaus maisto negamins. Auklėjimas buvo teisingas  - yra visavalgiai vaikai  ... na dukra nevalgo šaltienos  ir lašinukų smile.gif  Pasakymas  -nevalgo kiaulienos... ne visai teisingas - jai neskanu - tai prašo - geriau gamink vištieną , nes skaniau .  O man koks skirtumas kokią mėsą pirkti ? Dar lengviau nusipirkti  namie augintos vištos negu kiaulės smile.gif
** Dėl antros dienos aš esu  priekabiausia.  Čia man neskanu , nepatinka. Jei mišrainė į darbą - ryte pjaustyta ir nemakaluota ...  kadangi pati gaminu , galiu būt labai labai išranki smile.gif ir niekas man nepaburbės  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Galiu pasišildyti sriubą jei be bulvių  ... Ir troškinį jei be bulvių .  Vakar dienos . Visa kitą stengiuosi gaminti 1 dienai .

* pas mane priešingai - kol mažos, tekdavo atiminėti maistą, kad nepersivalgytų. Kiti bardavo mane dėl to biggrin.gif. O aš savo - gi yra kažkokia norma, nu negali vaikas suvalgyt daugiau už mane gerai pavalgančią. Nors ir vėliau kažkokių išsidirbinėjimų nelabai buvo. Tiesa, mažoji mėsos nevalgė. Pasakiau - nevalgyk, bet gaminsiesi pati. Gaminosi. Kokius 2 metus.
* * tai ir tau reikia gerai išs...t biggrin.gif. Bet šiaip, tai kai pati gamini, darai, ką nori smile.gif. Man blogai - viską valgau, šiandien va kopūstienę suvalgiau trečios dienos biggrin.gif. Užtai ir kiti man negali išsidirbinėt rolleyes.gif
Atsakyti