Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 19:07)
* pas mane priešingai - kol mažos, tekdavo atiminėti maistą, kad nepersivalgytų. Kiti bardavo mane dėl to biggrin.gif. O aš savo - gi yra kažkokia norma, nu negali vaikas suvalgyt daugiau už mane gerai pavalgančią. Nors ir vėliau kažkokių išsidirbinėjimų nelabai buvo. Tiesa, mažoji mėsos nevalgė. Pasakiau - nevalgyk, bet gaminsiesi pati. Gaminosi. Kokius 2 metus.
* * tai ir tau reikia gerai išs...t biggrin.gif. Bet šiaip, tai kai pati gamini, darai, ką nori smile.gif. Man blogai - viską valgau, šiandien va kopūstienę suvalgiau trečios dienos biggrin.gif. Užtai ir kiti man negali išsidirbinėt rolleyes.gif

*Ui mano bernas kai plaukimą lankė ( 8 metus taigi ) kiek rydavo ... Bet kadangi buvo šakalys, maisto neatiminėdavau smile.gif Kol visai mažiukai (iki mokyklos) būdavo cirkai - vienas mėsos nevalgo - kitas kopūstų - o pietums balandėliai smile.gif Vienam kopūstai su bulvėm kitam mėsa su bulvėm - po mėnesio jau antraip smile.gif
** Išsi... man būtų gerai smile.gif Ir Mb mano reiktų - nes jei šaldytuve koks 3 dienų senumo mėsos šmotas... tai anas irgi nelys smile.gif Išsivirs bulvių košės, pasikeps bulvių , pasivirs savo sriubos , ar kumpio - lašinių šmotą surys su cibuliu ( ir man smirdės ) .
Bet svečiuose aš neišsikalinėju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 19:40)
*Ui mano bernas kai plaukimą lankė ( 8 metus taigi ) kiek rydavo ... Bet kadangi buvo šakalys, maisto neatiminėdavau smile.gif Kol visai mažiukai (iki mokyklos)    būdavo cirkai  - vienas mėsos nevalgo - kitas kopūstų - o pietums balandėliai smile.gif  Vienam kopūstai su bulvėm kitam mėsa su bulvėm - po mėnesio jau antraip smile.gif 
** Išsi... man būtų gerai smile.gif Ir Mb mano reiktų - nes jei šaldytuve koks 3 dienų senumo mėsos šmotas... tai anas irgi nelys smile.gif Išsivirs bulvių košės, pasikeps bulvių , pasivirs savo sriubos ,  ar kumpio - lašinių šmotą surys su cibuliu ( ir man smirdės ) .
Bet svečiuose aš neišsikalinėju smile.gif

* nu mano nei viena nesportavo ir nekūdos buvo biggrin.gif. Tai tik maisto kiekio reguliavimas teliko...
* * nu šiaip jums nė išs...t nereiktų, jei išmoktumėt gamint ne 3 dienoms biggrin.gif. O TB šaunuolis, kad tragedijų nedaro, o pasigamina pats smile.gif. Nors šiaip, supjausčius tą mėsą gabaliukais ir su kokiom šaldytom daržovėm patroškinus, niekas ir neįtartų, kad čia ta, 3 dienų biggrin.gif. Valgant bulves ir miltus tai aplamai ne problema - iš tos mėsos ir žemaičių blynai, ir lietiniai, ir koldūnai, ir cepelinai išeitų... Vai, kaip žemaičių blynų užsimaniau... angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 20:13)
* nu mano nei viena nesportavo ir nekūdos buvo biggrin.gif. Tai tik maisto kiekio reguliavimas teliko...
* * nu šiaip jums nė išs...t nereiktų, jei išmoktumėt gamint ne 3 dienoms biggrin.gif. O TB šaunuolis, kad tragedijų nedaro, o pasigamina pats smile.gif. Nors šiaip, supjausčius tą mėsą gabaliukais ir su kokiom šaldytom daržovėm patroškinus, niekas ir neįtartų, kad čia ta, 3 dienų biggrin.gif. Valgant bulves ir miltus tai aplamai ne problema - iš tos mėsos ir žemaičių blynai, ir lietiniai, ir koldūnai, ir cepelinai išeitų... Vai, kaip žemaičių blynų užsimaniau... angel_sadangel.gif

KSC tai ir gaminu vienai ar 1,5 dienos smile.gif Šiandien ryte troškinio padauginau - nes ryt MB nuo ryto išlekia į kaimą , bus pietums smile.gif Bet čia apgalvotai ...
Jei gaminčiau tavo išvardintus patiekalus ... Netinginė būčiau . Gaminu tik virtinukus - bet mėsa turi būti faršas nevirtos mėsos arba bulvių įdaras. 2-3 kartus metuose . Ir visi gyvi , ir visai sveiki žinok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 20:21)
* KSC tai ir gaminu vienai  ar  1,5 dienos smile.gif  Šiandien ryte troškinio padauginau - nes ryt MB nuo ryto išlekia į kaimą , bus pietums smile.gif Bet čia apgalvotai ...
* * Jei gaminčiau tavo išvardintus patiekalus ... Netinginė būčiau .  Gaminu tik  virtinukus - bet mėsa turi būti faršas  nevirtos mėsos arba bulvių įdaras. 2-3 kartus metuose . Ir visi gyvi , ir visai sveiki žinok smile.gif

* tai iš kur ta 3 dienų šaldytuve atsiranda? bigsmile.gif

* * aš seniau dažnai tokius patiekalus gamindavau... skanu... virtinukus tokius didesnius su virta mėsa darydavau, arba su varške... lietinius ir žemaičius tai būtinai 2-3 d. gamindavau - žemaičius vos apkepdavau, kai valgydavom - normaliai išsikepdavom, lietinius irgi tik suvyniodavau ir į šaldytuvą... išsikepdavom kada kas sau...
et...
ir gyvi, ir sveiki buvom... unsure.gif
ir dabar, ačiū D. vis dar sveiki, manau... unsure.gif
bet jau be žemaičių ir lietinių...
bet užtai laimei liko kugelis ir bulviniai blynai bigsmile.gif

pamiršau pabumbėt - tikriausiai ne faršą virtinukam naudoji, o smulkintą (maltą) mėsą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 30 lapkričio 2017 - 20:40
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 20:34)
* tai iš kur ta 3 dienų šaldytuve atsiranda? bigsmile.gif 

* * aš seniau dažnai tokius patiekalus gamindavau... skanu... virtinukus tokius didesnius su virta mėsa darydavau, arba su varške... lietinius ir žemaičius tai būtinai 2-3 d. gamindavau - žemaičius vos apkepdavau, kai valgydavom - normaliai išsikepdavom, lietinius irgi tik suvyniodavau ir į šaldytuvą... išsikepdavom kada kas sau...
et...
ir gyvi, ir sveiki buvom... unsure.gif
ir dabar, ačiū D. vis dar sveiki, manau... unsure.gif
bet jau be žemaičių ir lietinių...
bet užtai laimei liko kugelis ir bulviniai blynai bigsmile.gif

pamiršau pabumbėt - tikriausiai ne faršą virtinukam naudoji, o smulkintą (maltą) mėsą mirksiukas.gif

* Neatsiranda, nebegaminu tiek. Dabar . Jei atsirasdavo - kepdavau kugelį ... Retai, bet papuola padauginti. ar sriubos, ar troškinio ar kt - kad lieka 3 dienai .
** Nemėgau - nemėgstu virtų bulvių ir miltinių patiekalų ... Man neskanu .
*** skiriasi tiek du žodžiai ? Man faršas - malta mėsa. Mėsą malu tik namie . Einu paguglinsiu ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 20:54)
* Neatsiranda, nebegaminu tiek. Dabar . Jei atsirasdavo - kepdavau kugelį ... Retai, bet papuola padauginti. ar sriubos, ar troškinio ar kt - kad lieka 3 dienai .
**  Nemėgau - nemėgstu virtų bulvių ir miltinių patiekalų ... Man neskanu . 
*** skiriasi tiek du žodžiai ? Man faršas - malta mėsa. Mėsą malu tik namie . Einu paguglinsiu ....

nu, aišku, paguglinai? smile.gif
"Skirtumas tarp faršo ir smulkintos mėsos yra tas, kad faršas priskiriamas mėsos pusgaminių (mėsos ruošinių) grupei. Taip vadinamas „faršas“ yra šviežia smulkinta mėsa, į kurią pridėta kitų maisto produktų (pvz. sojos baltymų, vandens, morkų skaidulų, krakmolo, druskos), prieskonių (pvz. pipirų, prieskonių aromatinių medžiagų) ar maisto priedų (pvz. antioksidantų E301, tirštiklių E415, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų E300, E330)"
iš čia
http://vmvt.lt/maist...-smulkinta-mesa

kažkada, kai sugedo elektrinė mėsmalė, naujos niekas nepaskubino pirkt, o senąja rankine nu kur čia jau malsi, pradėjau maltą mėsą pirkt iš PC. Tada atkreipiau dėmesį, kad vienur etiketėse rašoma "smulkinta mėsa", kitur - "faršas". Va ėmiau ir pasidomėjau. Ir sužinojau skirtumus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 21:38)
nu, aišku, paguglinai? smile.gif

kažkada, kai sugedo elektrinė mėsmalė, naujos niekas nepaskubino pirkt, o senąja rankine nu kur čia jau malsi, pradėjau maltą mėsą pirkt iš PC. Tada atkreipiau dėmesį, kad vienur etiketėse rašoma "smulkinta mėsa", kitur - "faršas". Va ėmiau ir pasidomėjau. Ir sužinojau skirtumus ax.gif

Aha , paguglinau. Kai neperku tai ir nežinau smile.gif Spraga išsilavinime... Tai ir būčiau durna numirus .

Nu pasirodo aš nuo Kalėdų pašalpą gausiu smile.gif Gerai į senatvę vaikų prisidirbti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 21:41)
* Aha , paguglinau. Kai neperku tai ir nežinau smile.gif Spraga išsilavinime... Tai ir būčiau durna numirus .

* * Nu pasirodo aš nuo Kalėdų pašalpą gausiu smile.gif  Gerai į senatvę vaikų prisidirbti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

* pirkau labai trumpą laiką, gal kokius 3-4 kartus, bet to užteko apsišviest smile.gif. Dabar liežuvis neapsiverčia normalią mėsą faršu pavadint biggrin.gif

* * o čia už ką? unsure.gif kodėl? unsure.gif o man? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 30, 21:44)
* o čia už ką? unsure.gif kodėl? unsure.gif o man? unsure.gif

už mergyte , 30 Eur pusę metų, nes mokinukė dar smile.gif Tas ant to kaip pasakytų Vyyyktoras , per GPM neatsiimsiu. Man kaip buhalterei - nuostabu , valdžia pati savo vaikus susiskaičiuos smile.gif Nebebus Buhalterės pareiga su žvake prie lovos stovėti - kas kieno vaikas ...Kažkada dar reikėjo žinoti kuris pirmas , kuris antras smile.gif Ir kada antras patampa pirmu Vienžo ... Pirma kartą per pastaruosius 20 metų nors viena darbą nuėmė . Svetimus vaikus skaičiuoti smile.gif O verksmo - valdininkų , kad dirti reiks , žmonių kad 3 mygtukus kompu paspausti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 30, 22:32)
už mergyte , 30 Eur  pusę metų, nes mokinukė dar smile.gif Tas ant to  kaip pasakytų Vyyyktoras , per GPM neatsiimsiu. Man kaip buhalterei - nuostabu , valdžia pati savo vaikus susiskaičiuos smile.gif  Nebebus  Buhalterės pareiga su žvake prie lovos stovėti - kas kieno vaikas ...Kažkada dar reikėjo žinoti kuris pirmas , kuris antras smile.gif Ir kada antras patampa pirmu  Vienžo  ... Pirma kartą per pastaruosius 20 metų nors viena darbą nuėmė . Svetimus vaikus skaičiuoti smile.gif  O verksmo - valdininkų , kad dirti reiks , žmonių kad 3 mygtukus kompu paspausti smile.gif

nu aišku, kad deja, manęs tai neliečia
o toliau tai neaišku, ką ten skaičiuot ture ar neturi lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Kavos ?

vartotojo įkelta nuotrauka

Na ką mergaitės: nuo šiandien tikrasis Adventas prasideda. Saulės grąžos laukimas ... Jau kaip aš laukiu smile.gif Nes jaučiuosi kai Coliukė ...kurią Kurmis išleido paskutinį kartą į saulę pažiūrėti smile.gif
Sekmadienį jau parskrenda vaikas ... Kaip greit tas 3 kursas einasi mokytis . Reiks šaltienos išvirt ir kugelio prikept smile.gif Lepūnėlis ... mamos smile.gif
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Jooo Dusia37 visa atsidavusi šeimai, bet va man patvirtino mano teoriją, maistą dažnaiusiai diktuoja moteriškės, nes va irigi viena pažystama oi oi mano nevalgo mėsos, klausiau klasiau ir klausiu o tu mėgsti mėsa neee nemėgstu, negaminu.. tai kur tavo šeiam valgys tą mėsa ... Dusia37 su antros dienos maistu, todėl ir vaikai nevalgo biggrin.gif taigi diktuojam madas šeimai damos 4u.gif
Kaži kur Luety, džiaugsiai savo Ona Margo tongue.gif
O man laidotuvės savaitgalį, mirė močiutės sesutė 92 metai, ale vistiek kažkaip... mamukę vežiosiu nes tėvukas su močiute... taigi mano planai pasieškoti kalėdiniam vakarėliui šlebę nuplaukė... ai ieškosiu iš resusrsį, o jų yra, bet bėda neęlendu į 70%...
Bučkas

ooo ir Dusia37 su kava super jamu smile.gif
Jooo prasideda adventas o aš kažkaip ne adventinė niekaip nesusirenku:(
Va Dusia37 vėl visa šeima bus namuose wub.gif kvepės kūgeliu namai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 01 gruodžio 2017 - 08:35