Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Muka, na ok. Skaitom tavo žodžius.
QUOTE(Muka @ 2017 12 11, 09:48)
Antiseptikas reikalingas žaizdai, bet va aliejais ir kitais bla bla bla... ne... aš neneigiu kad jie yra, bet netikiu, kad gydo...

Antiseptikas žaizdai reikalingas, nu bet gal pripažįsti, kad kartais nesuveikia, ane? Aliejum ir bla bla tu netiki, pati rašai. Nors tai irgi antiseptikas. Ir beje, labai puikiai padeda mažoms žaizdelėms, spuogeliams - išbandyta. Tai va, tu ir netiki, tik tarp kitko, kartais kai kuriuose postuose pridedi, kad nu, tipo džiaugiuosi, kad kažkam padeda. Taip ironiškai. Žinai, ir paracetamolis ne visada tempą muša... Ir antibai kartais nenori suveikt... Tada stipresnius taiko. Nu va, ir tas vargšas mūsų linksniuojamas arbatmedis ne visada suveikia - tada stipresnio antiseptiko reikia. O tikėt ar netikėt juk galima, niekas nedraudžia...
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2017 12 11, 12:24)
bet nereikia pamiršti, kad reikia poilsio, ramybės ir miego  4u.gif jeigu tepsies, trinsies ir t.t. o nervuosies dėl darbo, lėksi bėgsi griūsi, nes be tavės sugrius svietas... dėja gerk ką tu nori dėja... nemanau kad tai bus veiksminga...

nu va, žinai sau receptą - pirmyn mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 12 11, 09:25)
labas rytas,
Kavos?

KSC  mano mintis parašei  4u.gif .

Kas dėl kvėpavimų ir savimasažų kalbu tik apie tai ką esu išbandžiusi savo kailiu.  Vienintelis dalykas , kad jie veiktų - reikia juos daryti . Tikiu per tūkstančius metų  žmonių sukaupta išmintim  labiau negu šiuolaikine medicina ... Kai kuriose srityse smile.gif  Ginkdieve ne visose smile.gif

*KSC , Luety kokius gerus vašelius turit ? Mano tokie nuo caro maro laikų ... Noriu naujų .

**Dar labai norėčiau kojines išmokti megsti 2 virbalais su valu .  Mačiau ir tikiuosi išsisaugojau video  biggrin.gif

Papildyta:
Muka , kaip drįsčiau ginčytis.
Yra mano aplinkoj  tokių "stovinčių vandenų " , kur mano metuose jau indvalidumą susitvakę smile.gif Namų šeimininkės ... Sakai joms reikia ramybės ir poilsio ? Nemanau smile.gif

Mačiau gabalėlį Stiliaus laidos su  Ilja Laursas... patiko jo mintys. Reiks pažiūrėti visą.

Labas rytas,

neisausta antra diena,siandien ir lyja ir sninga ir slapdriba krinta,tempa pliusine,viskas virsta vandeniu.Gerai,kad nuekur eit nereikia.
Pagaliau pramuse sloga,o prasidejo virusas keistai,nuo bronchu lipo i virsu.Va cia gal reikejo neantiseptikuot(tikiu arbatmedzio galia),o laukt slogos,nes skalaudama gerkle as ji stabdziau ,o ne uzmusau,o gal butu buve baisiau,jei buciau neskalavus.Vakar skalavau tik karta ir siandien gera,lengva sloga,bet duria sirdi,lauzo kaulus,skauda galva,tempos nera.
*Tie sovietiniai vaseliai man labai geri,bet tik apnerimams,servetelems nert,zaislu nerimui butu geri,jei butu rankenele,bet mano tik metalas,tai labai iskausta pirstai.
Atsisiunciau per Wish app is kinieciu su rankenele,lyg ir per toli suimt padaryta,lyg kazkas netaip,nors galvutes geros,metalines,gal tik reikia yprast.
**yra keli budai kojiniu mezgimo dviem virbalais,kai susiuvi per sona,pradzia nuo pirstu ir vadinami sledki rusiskai,jiems gali apnareli prailgint ir bus kojine.Mano megstamiausias budas.

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 12 11, 09:35)
sloga ne liga - kam ją gydyti? biggrin.gif. O palengvinti sau gyvenimą ir bandyti patrumpinti slogos laiką gi galima. Paskutinį kartą sloga man truko 3 dienas rolleyes.gif

Antiseptikas naikina bakterijas. Jos tik ant žaizdų? Ok, sakysi, pas tave gerklėj nėra bakterijų, bet arbatmedis yra ir antivirusinė priemonė. Nu taip jau pripažinta. Bet kuris gydytojas tau sergant pasiūlys skalauti gerklę su druska, soda, arbatmedžiu... Nu negydo tas arbatmedis ar pan., gi ne vaistas, bet kai bus sunaikinti ligą skeliantys virusai ir bakterijos, pati pasveiksi.
Gerai, o vaistingų augalų arbatom, užpilais, ištraukom irgi netiki, nevartoji, atmeti? Tai negi arba visai nieko nedaryti (tik gulėti rankas susidėjus), arba chemiją ryti? Tarpiniai natūralūs variantai negalioja?

Va, "liga duodama tam, kad sustotum" tai man yra bla bla bla rolleyes.gif
Nefilosofė aš, taigi, šitoj vietoj sustosiu smile.gif
Papildyta:
Dusia, darbuose su vąšeliu esu visiškai adaptuota, nemokytina ir neįgali, tai kam man jų reikia? biggrin.gif. Kokiam krašteliui apnert gerai tarnauja ir tie caro maro laikų smile.gif

As manau,kad tikejimas bet kokio gydymo galia jau yra veiksmingas gydymas.Kiekvienas turim viruso stipruma pagal savo imunines sistemos busena.Todel ir tas pats gydymas kiekvienam kitaip veikia.
Stresas yra didziausias sveikatos kileris,bent mano giminei.Brolis dar jaunas,48mt.darbe paaukstino,atidarineja naujas linijas gamybines,nors buvo kursuose,ziniu truksta,stresuoja,ko pasekoj aukstas kraujospudis,skausmai sordies plote,o be streso nemoka.Visada zaviuosi atsiputusiais zmonemis.Turejau tokia savo darbe,ji mane kiek nuramindavo,gaila ne ilgai dirbo pas mus.

Atsakyti
Dusia, aš jau pažiūrėjau Stilių su Ilja Laurs. Nu negalėjau progą praleist pažiūrėt ir paklausyt tokį vyrą. Mano jau senoka meilė jis - protingas, santūrus, nu ir gražus... wub.gif. Kaip žaviuosi jo sugebėjimu pateikt viską ne iš aukštybių, nepasikėlus, nepasipūtus, nesusireikšminus... Ir iškalba jo puiki. Žodžiu, žaviuosi juo labai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 12 11, 12:43)
* Kiekvienas turim viruso stipruma pagal savo imunines sistemos busena.Todel ir tas pats gydymas kiekvienam kitaip veikia.
* * Stresas yra didziausias sveikatos kileris,

* patikslinčiau - to momento imuninės sistemos būseną. Užtai vieną kartą 1 dienos skalavimas padeda, kitą kartą - ir savaitės ne.
* * čia tai taip. Bet o ką daryt, kai nemoki susitvarkyt? Pavydžiu tiems px-ms iš prigimties...
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 12 11, 12:43)

Stresas yra didziausias sveikatos kileris.

Pasisakyčiau jei leist smile.gif
Stresą patiriam visi . Yra tik skirtingų žmonių skirtinga reakciją į stresą ... Jei vienam stresas - spyris į šikną ir postūmis eiti pirmyn . Kitam pasaulio pabaiga.
PS streso valdymo "technologijų " yra nemenkai ...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 12 11, 13:43)
Pasisakyčiau jei leist smile.gif
* Stresą patiriam visi . Yra tik skirtingų žmonių skirtinga reakciją į stresą ... Jei  vienam stresas  - spyris į šikną ir postūmis eiti pirmyn . Kitam pasaulio pabaiga.
* * PS streso valdymo "technologijų " yra nemenkai ...

kas tau kada neleist? biggrin.gif
* sakyčiau, kad daug reakcijų nepaminėjai, pvz. postūmis eiti atgal, "a nam vsio ravno" ir pan.
* * jo, esu įvairiuose mokymuose apie streso valdymą dalyvavus. Man buvo tuščias laiko gaišinimas. Džiaugiuosi, jeigu kam padėjo (čia pagal Muką biggrin.gif ). Čia nebent individualūs kažkokie užsiėmimai gal geriau...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 12 11, 13:56)
*kas tau kada neleist? biggrin.gif
** sakyčiau, kad daug reakcijų nepaminėjai, pvz. postūmis eiti atgal, "a nam vsio ravno" ir pan.
*** jo, esu įvairiuose mokymuose apie streso valdymą dalyvavus. Man buvo tuščias laiko gaišinimas. Džiaugiuosi, jeigu kam padėjo (čia pagal Muką biggrin.gif ). Čia nebent individualūs kažkokie užsiėmimai gal geriau...

* biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif kažin kas - bendrapalatės biggrin.gif
** va kiek neišbadytų kelių smile.gif
*** nesu buvusi nei vienuose . Teko mokytis pačiai smile.gif

Atsakyti
kavasucitrina tuščias ramsas... mes skaitom tai ką norim skaityti.. ir tarp eilučių ir tiesiogiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 12 11, 14:06)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  kažin kas - bendrapalatės  biggrin.gif
** va kiek neišbadytų kelių smile.gif
*** nesu buvusi nei vienuose . Teko mokytis pačiai smile.gif

* ir kaip jos išdrįstų? biggrin.gif
* * badyk biggrin.gif biggrin.gif
* * * nu, ir kokių reakcijų į stresą išmokai? unsure.gif
QUOTE(Muka @ 2017 12 11, 14:08)
kavasucitrina tuščias ramsas... mes skaitom tai ką norim skaityti.. ir tarp eilučių ir tiesiogiai  4u.gif

kur tuščias, kas tuščias? Gamtoj tuštumos nėra biggrin.gif
o su tuo skaitymu tai stengiuosi visaip, būna, kad aplamai minties nepagaunu, bet tai gal man teksto suvokimo problemos, tada nekreipiu dėmesiaus ir tiek ir gink dieve neskaitau, kaip noriu skaityt smile.gif. Bet šiaip skaitau viską - ir ką noriu skaityt, ir ką nelabai biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 12 11, 14:30)
* * * nu, ir kokių reakcijų į stresą išmokai? unsure.gif

Kažkada jaunystėj - stresas man "kaldavo" per miegą . Užsivydavau save. Dabar stengiuosi po stresinės situacijos "atjungti protą" , kitą dieną, po savaitės ar po kelių val grįžti prie to naujai ir ieškoti sprendimo . Jei sprendimo nėra gyvent toliau... darbas yra tik darbas, visada galiu pakeisti , ir jie mane gali pakeisti . Galiu pasakyti - nemoku , negaliu, nedarysiu. Neslopinti , nevynioti "į vatą", nepakišti po 9 pagalvėm ... Priimti situaciją . Skirtingos stresinės situacijos - skirtingai reguoju . 80 pr pavyksta "neužsivyti" iki nemigos, "nuramint" mintis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 gruodžio 2017 - 15:03
QUOTE(Dusia37 @ 2017 12 11, 14:46)
Kažkada jaunystėj - stresas man "kaldavo" per miegą . Užsivydavau save. Dabar stengiuosi po stresinės situacijos  "atjungti protą" , kitą dieną, po savaitės  ar  po kelių val  grįžti prie to naujai ir ieškoti sprendimo . Jei sprendimo nėra gyvent toliau... darbas yra tik darbas, visada galiu pakeisti , ir jie mane gali pakeisti .  Galiu pasakyti - nemoku , negaliu, nedarysiu.  Neslopinti , nevynioti "į vatą", nepakišti po 9 pagalvėm ...  Priimti situaciją . Skirtingos stresinės situacijos - skirtingai reguoju . 80  pr pavyksta "neužsivyti" iki nemigos, "nuramint" mintis .

vat nepažįstu žmonių, kažką sąmoningai sugebėjusių pakeist. Tik tokių pačių buvusių ir likusių triznių, kaip ir aš arba tokių, kurie sako: matyt užsigrūdinau, pripratau ir pan. O vat tokių tikslingai dirbusių ir pasiekusių rezultatų tai ne unsure.gif
Atsakyti
Kazkaip abejoju,ar imanoma pakeist tai,kas tavyje igimta.Kad ir kiek besistengtum,igimtas trizniavimas neisnyks.Ta minute kazkiek gal apsiraminsi,bet sekanciai streso situacijau bus tas pats.Ant kiek turi but samoningas ir tobulas,kad suvaldyt situacijaZinoma,vieni stresinej situacijoj zudosi,kiti triznioja,dar kiti stengiasi issirutuliot,bet faktas tas,kad visi reaguojam skirtingai,kiek bedirbtum su savim,prigimtis islenda.Stebiu daug zmoniu,kaip jie elgiasi stresinese situacijose ir tikrai galiu pasakyt,kad joks idirbis nepakeis igimtos reakcijos.Tik tiek,kad su amzium daraisi kazkiek daugiau pokuistas,nebesi tas toks maximalistasTodel amzius kartais gerai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 12 11, 15:15)
vat nepažįstu žmonių, kažką sąmoningai sugebėjusių pakeist. Tik tokių pačių buvusių ir likusių triznių, kaip ir aš arba tokių, kurie sako: matyt užsigrūdinau, pripratau ir pan. O vat tokių tikslingai dirbusių ir pasiekusių rezultatų tai ne unsure.gif

Nežinau , gal užsigrūdinau ?
Kas yra "stresinė situacija" ? Kas pireš 10 metų man keldavo stresą , dabar nebekelia. Gal užsigrūdinau tikrai ? Aš linkusi manyti , kad pasikeitė mano požiūris į daugelį dalykų ... Jei anksčiau stresinė situacija man būdavo taip : sniego gniūžtė patampa seniu besmegeniu , tai dabar ta sniego gniužtė ir lieka gniūžte. Pirminė reakcija į stresą ir lieka tokia pati - bet nebeturiu "užsitęsusių " stresų ... Sniego senių alėjos smile.gif Vienas kitas gal ir gražu smile.gif
Atsakyti