Pasivaiksciojau,pasigrozejau,parejau,treciadieniais Margo neina i darzeli,tai visada susimatom visos trys per mesendzeri po kokia valanda,issiplepam,pasidziaugiam.Margo jau sako Mociute,pazysta mane,atlekia pasisveikint.Daug kalba lietuviskai,bet kartoja prancuziskai,dukra is paskos,kai ji pasako prancuziskai,dukra atkartoja lietuviskai.Matysim,kas iseis is tu pastangu.Bent jau zinos,kas kaip abiem kalbom.Didele pana jau,su kasytem,jau ir slogos pasitraukia,nebe taip beserga,matyt prasirgo visus darzelio virusus ir ramu.Nors dar daug laukia ateity.
Jau ryt poryt pas mus ateina sniegas,bet kiek jis laikysis,jei tuo metu rodo temperatura 4-5 silumos bus.Akimirka,arba bus slapdriba.Brrrr,nelaukiu.
Luety, galiu pradžiugint tave tokia prognoze mūsuose: Ketvirtadienio naktį pietų, pietryčių vėjo gūsiai jau beveik visoje šalyje sieks 15-20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Vakariniuose rajonuose pradės snigti. Pustys, kai kur kils pūgos. Dienos pradžioje vėjas jau suks iš pietvakarių ir truputį rims, bet šalyje snigti ir pustyti nesiliaus. Vietomis sniegas pereis į šlapdribą, o pajūryje galimas lietus.
Pas mane vyksta stebuklai. Ne pirmą kartą, bet vienok keista. Žo, užeinu alkanių alkaniausia į didžiausią ant miesto Maximą ir ką gi - nieko nenoriu. Jei anksčiau būčiau viską supirkus, tai dabar žiūrėjau paniekinančiu žvilgsniu į mėsą (nusibodo), žuvį (nežinau, ar noriu - namuose gi yra), daržoves (fuiviau chemija), saldėsius (geras daiktas, bet kažkodėl ne dabar)... Jau buvau panikoj, kad reiks mirti iš alkio, bet staiga šovė viena mintis. "Man 2 pačias geriausias, jūsų nuomone, silkes"... "Visos vienodos" - pardavėjos balsas nebuvo itin mielas. "Na, jei jūsų patarimai tuo ir baigėsi, tada man prašau pačias pigiausias, akcijines, su galvom"
...
Jau gražuolės susmulkintos laukia morkų-svogūnų-pomidorų padažo užpilo, ir valgysiu kelias dienas skaniai
. Gerai, kad niekas namuose nesikėsins į jas ir jos visos bus mano
Pas mane vyksta stebuklai. Ne pirmą kartą, bet vienok keista. Žo, užeinu alkanių alkaniausia į didžiausią ant miesto Maximą ir ką gi - nieko nenoriu. Jei anksčiau būčiau viską supirkus, tai dabar žiūrėjau paniekinančiu žvilgsniu į mėsą (nusibodo), žuvį (nežinau, ar noriu - namuose gi yra), daržoves (fuiviau chemija), saldėsius (geras daiktas, bet kažkodėl ne dabar)... Jau buvau panikoj, kad reiks mirti iš alkio, bet staiga šovė viena mintis. "Man 2 pačias geriausias, jūsų nuomone, silkes"... "Visos vienodos" - pardavėjos balsas nebuvo itin mielas. "Na, jei jūsų patarimai tuo ir baigėsi, tada man prašau pačias pigiausias, akcijines, su galvom"

Jau gražuolės susmulkintos laukia morkų-svogūnų-pomidorų padažo užpilo, ir valgysiu kelias dienas skaniai

Labos iš ryto

Pas mane vyksta stebuklai.
Džiaugiuosi už tave ir tikiu, kad man taip bus
jau jau požymiai yra ir žinai ant ko aha silkė ta pati
O į marinatą cukrai nedėjai ane
Mano šaldytuve irigi silkė bet tik su truputuku obuolių acto ir aliejumi
nieks nesikėsina irgi mat nevalgoma
Luety kaip smagu skaityti apie tavo anukėlę juk visai neseniai laukėme jos o va dabar jau su kasiukėm
va šiandiena lėksiu iki bazės ir va galvoju ko norėti nugi nieko ... reikia savaitgaliui kažką ale va net nesumislinu, jaučiu bus troškinys moliūge, nes dar turiu ciels tris va šitokius ir tikrai sėsiu juos kitą met

nedidukai, žievelė puikiai tinkama kepti naudojant moliūgą kaip puodą, nu žodžiu neblogi
Bučkas

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 11, 22:42)
Pas mane vyksta stebuklai.
Džiaugiuosi už tave ir tikiu, kad man taip bus

Luety kaip smagu skaityti apie tavo anukėlę juk visai neseniai laukėme jos o va dabar jau su kasiukėm

va šiandiena lėksiu iki bazės ir va galvoju ko norėti nugi nieko ... reikia savaitgaliui kažką ale va net nesumislinu, jaučiu bus troškinys moliūge, nes dar turiu ciels tris va šitokius ir tikrai sėsiu juos kitą met

nedidukai, žievelė puikiai tinkama kepti naudojant moliūgą kaip puodą, nu žodžiu neblogi

Bučkas
labos
Imu kavą .
Tokius moliūgus auginau , ko tai nesužavėjo? Kažin kodėl , gal reiktų iš naujo pasėt ? Ir moliūgo kaip puodo nesu naudojus gaminant. Tinginė matyt
Silkė su pomidoru padažu pas mane ilgai stovėtų . Va pamarinuota tai laki medžiaga patampa, kaip kamparas išgaruoja, lieka tik indas su keliais plaukiojančiais svogūnais . Niekad gyvenime marinuodama silkę nesu dėjusi cukraus. Nesugalvočiau . Nes mama niekad nedėdavo , tikriausiai todėl .
Luety anūkytei
Stebuklas ji pas jus
MŽ kur dingai ? Kaip sekasi Whole be mėsos ?
Kažin kaip Amorsai su Ch sekasi ?
Voriux vėl minus 20 su trupučiu svorio ir pagrandukas senatvei praskaidrint ?
Imu kavą .
Tokius moliūgus auginau , ko tai nesužavėjo? Kažin kodėl , gal reiktų iš naujo pasėt ? Ir moliūgo kaip puodo nesu naudojus gaminant. Tinginė matyt

Silkė su pomidoru padažu pas mane ilgai stovėtų . Va pamarinuota tai laki medžiaga patampa, kaip kamparas išgaruoja, lieka tik indas su keliais plaukiojančiais svogūnais . Niekad gyvenime marinuodama silkę nesu dėjusi cukraus. Nesugalvočiau . Nes mama niekad nedėdavo , tikriausiai todėl .
Luety anūkytei

QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 08:37)
labos
Imu kavą .
Luety anūkytei
Stebuklas ji pas jus

Imu kavą .

Luety anūkytei

Labukas,
Dusia, pasidalink, kaip darai silkei marinatą be cukraus. Aš pati tai obuolių actą, cukrų arba medų ir truputį aliejaus. O kaip ten tą saldžiarūgštį skonį kitaip išgaut.
kavute, atsiprašau už vakarykštį, bet vakar darbe niekaip.
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 10:37)
labos
Imu kavą .
Luety anūkytei
Stebuklas ji pas jus

Imu kavą .

Luety anūkytei

o mano mamulis dėdavo kaip ji sako, marinatas, kad būtų skanus saldžiai rūgštus, tiesa ji kopūstus irigi raugia su cukrumi... gal dėl to, kad mano močiutė taip darydavo, o mes juk kavianski jau senai senai, kaimų neturime, tai gal miesčionių čia išmislas.
O dėl moliūgo-puodo dar greičiau nei jš\į lupti ir t.t. tik nupjauni viršūnę išimi sėklas paskaptuoji ir suverti mėsą su svogūniukais gali ir morkytę nu žodžiu ką nori tą dedi aptepi tą "puodą" aliejumi dangtelį į foliją ir į orkaitę pamiršti 2 valandom

QUOTE(ate42 @ 2017 01 12, 09:52)
Labukas,
Dusia, pasidalink, kaip darai silkei marinatą be cukraus. Aš pati tai obuolių actą, cukrų arba medų ir truputį aliejaus. O kaip ten tą saldžiarūgštį skonį kitaip išgaut.
Niekap saldžiarūkščio negausi be cukraus. Aš negaminu saldžiarūkštės silkės man neskani . Pas mane silkė yra silkė , ne saldžiarūkštė . Aš taip įpratus , matyt aplik Kauna mandriau gamino . PS matyt todėl nesu gyvenime pirkus pagamintos silkės , esu paragavus svečiuose .... Jos visos man vaukt. Šlykščios.
Dėl kopūstų - mama dėdavo cukraus , aš jau 2 metai raugiu be . Su cukrumi rūgštesni ir greičiau įrūgsta. Pats cukrus dalyvauja rūgime, skyla ir tt ir jo jau kopūstuose praktišakia nelieka.
Luety kaip tavo rauginti ? gerai laikosi ? skanūs ?
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 10:03)
Niekap saldžiarūkščio negausi be cukraus. Aš negaminu saldžiarūkštės silkės man neskani . Pas mane silkė yra silkė , ne saldžiarūkštė . Aš taip įpratus , matyt aplik Kauna mandriau gamino . PS matyt todėl nesu gyvenime pirkus pagamintos silkės , esu paragavus svečiuose .... Jos visos man vaukt. Šlykščios.
Dėl kopūstų - mama dėdavo cukraus , aš jau 2 metai raugiu be . Su cukrumi rūgštesni ir greičiau įrūgsta. Pats cukrus dalyvauja rūgime, skyla ir tt ir jo jau kopūstuose praktišakia nelieka.
Kopūstų neesu raugusi su cukrum. mama sakydavo, kad gali gautis gleivėti. Pati ji nedėdavo, nededu ir aš.
Silkę jei valgom iš karto-supjaustau ir aplaistau citrinos sultim sumaišyto su trupučiu aliejaus, bet jei dėt į šaldtuvą reikia marinato(čia man taip atrodo). Dusiuk, pamokyk kaip darai. Ačiū.
QUOTE(ate42 @ 2017 01 12, 12:16)
Kopūstų neesu raugusi su cukrum. mama sakydavo, kad gali gautis gleivėti. Pati ji nedėdavo, nededu ir aš.
Silkę jei valgom iš karto-supjaustau ir aplaistau citrinos sultim sumaišyto su trupučiu aliejaus, bet jei dėt į šaldtuvą reikia marinato(čia man taip atrodo). Dusiuk, pamokyk kaip darai. Ačiū.
aha gaunasi gleivėti, šiemet pas tėvus tokie, tai tokie nelabai jau...bet sakė dėl to kad kopūstai buvo ne balti o žali...
jooo pamokyyyk pamokyyyyk ką

labas rytas, prietelkos
tai kad ten jokio marinato, tik aliejus ir daržovės. Man tik su aliejum ir kažkuo (morkos ar pvz. džiovinti grybai) skanu, marinuota tai viaukt
. Nors cukraus yra mano pomidorų padaže - vis nesiryžtu be cukraus gamint. Stovi bent kelias dienas, iš karto net neskanu man - skoniai atskiri, o pastovėjus į vientisą pavirsta.
Beje, konservuotų žirnelių Maximoj bent 3 rūšių be cukraus mačiau.
Aha, ate, kai pasakiau, kad nedraugės, tai ir nedraugauji - nu viskas aišku

QUOTE(Muka @ 2017 01 12, 07:47)
tai kad ten jokio marinato, tik aliejus ir daržovės. Man tik su aliejum ir kažkuo (morkos ar pvz. džiovinti grybai) skanu, marinuota tai viaukt

Beje, konservuotų žirnelių Maximoj bent 3 rūšių be cukraus mačiau.
Aha, ate, kai pasakiau, kad nedraugės, tai ir nedraugauji - nu viskas aišku

Kaičiu puoduke vandenį , dedu piprą, lauro lapą , kartais morkytės pjaustytos . Kai vanduo užverda pilu acto ir išjungiu viryklę ... čia jau naglazovas, jei ilgiau laikysiu ( pvz kelias dienas ) mažiau acto , jei valgysiu po 2 val stipresnis marinatas. Tada padedu kad marintas atšaltų . Silkę ( dažniausiau perku su galvom ir uodegom ) nudarinėju , supjaustau norimais galabiukais ( aš pjaustau stambokai - kokie 3cm ) , užpilu 0,5 šaukšto aliejaus ir dedu mažuliuką smulkiai supajautyta svogūniuką , kad pasimarinuotų . Laikau kols atvės marinatas. Kai marinatas atvėsta, užpilu ant silkės ir palieku min 2 val , max iki savaitės šaldytuve... 15 min pries valgant į marinatą reikia sudėti stambiai ripkom pjaustytus svogūnus . Tokia tvirta silkė . Mano šeimyna valgo tik tokią ( jei paruošta) .
MB su dukra dar valgo su bulvėm ir grietine - bet turi būti ciela nedarinėta... ten procesas pas juos
MB su dukra dar valgo su bulvėm ir grietine - bet turi būti ciela nedarinėta... ten procesas pas juos

QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 10:40)
Kaičiu puoduke vandenį , dedu piprą, lauro lapą , kartais morkytės pjaustytos . Kai vanduo užverda pilu acto ir išjungiu viryklę ... čia jau naglazovas, jei ilgiau laikysiu ( pvz kelias dienas ) mažiau acto , jei valgysiu po 2 val stipresnis marinatas. Tada padedu kad marintas atšaltų . Silkę ( dažniausiau perku su galvom ir uodegom ) nudarinėju , supjaustau norimais galabiukais ( aš pjaustau stambokai - kokie 3cm ) , užpilu 0,5 šaukšto aliejaus ir dedu mažuliuką smulkiai supajautyta svogūniuką , kad pasimarinuotų . Laikau kols atvės marinatas. Kai marinatas atvėsta, užpilu ant silkės ir palieku min 2 val , max iki savaitės šaldytuve... 15 min pries valgant į marinatą reikia sudėti stambiai ripkom pjaustytus svogūnus . Tokia tvirta silkė . Mano šeimyna valgo tik tokią ( jei paruošta) .

Ačiū. Bandysiu. Kaip su nedarinėta priminei......kai studentavimo laikais pirkdavom KILKĄ ir vakarais raklinėdavom su karštom bulvėm.....noriu. Kažin ar dabar tokių yra?