Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 13:05)
O kur svogūno macnumas belieka ?  Man patinka aštresni smile.gif
Jatau kiek gaspadinių tiek nuomonių , skonių ir tt... Ps, tokios kaip mano marinuotos silkės būdavo Maximose pagamintos pirkt , esu  valgius darbe per baliukus. Ten 100 cukraus dėta į marinatą , ir svogūnai neaštrūs . Man neskanu ...

Man natūralūs-mirtis. Nevirškina. Valgyt skanu.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 12:50)
Kava ar tu acto nemėgsti ar tokia natūrali silkė tau viaukt ?

visų pirma,aš nemėgstu rūgštumo
visų antra,silkė, plaukiojanti parūgštintam vandeny man aplamai nesusipratimas biggrin.gif
silkė tik su aliejum wub.gif. O tai su aliejum nenatūrali? unsure.gif
actą naudoju marinuojant kažką, nu bet pati tai marinuotų dalykų nevalgau... ax.gif. Pomidorų padaže naudoju. Bet neturi jaustis rūgštumas, kitaip irgi nevalgyčiau.
Ai, žodžiu aš tik kas saldu mėgstu biggrin.gif
O svogūnus irgi tik keptus valgau.

grįžau namo. Kol kas be reikalo trizniojau, dar kelias laisvai pravažiuojamas unsure.gif. Parsivežiau darbo. Tipo, dirbsiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 12 sausio 2017 - 13:34
kam su skrandžiais problema galima ir supjausčius pabarsčius druskele truputuką ir sumaigyti tada aštrumas nueina ax.gif ir nemirkinant ax.gif
jazau noriu noriu noriu
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 01 12, 10:59)
Tik aš supjausčius svogūnus ripkutėm, juos nuplaunu šaltu vandeniu ir perlieju(nupiktinu) verdančiu. Po to vėl po šaltu iš krano atvėsinu ir tkik tada į silkutę.

Mano seimai svogunai tame marinate pastoveje isgraibomi visi,dedasi silke,jei kitaip neruosiu,dedasi ir tu svogunu ziedu is marinato,man irgi skanu,jie pastoveje buna svelnesni ir rugsteleje.
Kitas dalykas,kada nevirskina.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 12, 14:21)
Mano seimai svogunai tame marinate pastoveje isgraibomi visi,dedasi silke,jei kitaip neruosiu,dedasi ir tu svogunu ziedu is marinato,man irgi skanu,jie pastoveje buna svelnesni ir rugsteleje.
Kitas dalykas,kada nevirskina.

wacko.gif wacko.gif wacko.gif
aha, jūs kalbėkit kalbėkit apie actą ir svogūnus - jus beskaitydama ramiai 16-17 val. sulauksiu nevalgius, nors maistas ranka pasiekiamas. Ir normalus maistas - be acto ir svogūnų tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Nu jūs ir pleputės bigsmile.gif
Jau ir užmiršau pradžią apie ką skaičiau...
Dusia, dėl whole, kaip tu sakai, netikros... knygos neskaičiau, neturiu... internete irgi neieškojau. Man kažkaip ūpas nupuolė, kai taip mane suvarėt.... Ne, nenusiroviau pyragų ryt. Nei miltų, nei cukraus, nei kruopų ir t.t. Tik kažkaip nei sportinio intereso, nei smagumo, nei pasididžiavimo savimi... net tokia pikdžiuga lenda ir provokuoja daryt priešingai.. darau visokias nesąmones - vakar vakare rijau obuolius ir apelsinus.. daug... nu kaip ir negerai, bet mintyse tokia "melodija": tai vis vien čia ne whole, tai kaip noriu, taip ir valgau...
Jei norit, galit bartis.. Nebeįdomu.. pažadą sau ir sūnui ištęsėsiu: tikrai mėnesį apseisiu be draudžiamų produktų, tik, kaip sakoma "puoliau dvasia" ir spjaunu į viską... Prieš valandą vėl vaisių valgiau - obuolį ir pusė meliono...

Skaniai jūs apie silkę.. Noriu bigsmile.gif marinuot nemoku ir niekad nebandžiau... dažniausiai perku filė sūrime, nes man ir nudarinėt prastai sekasi... Kartais ir su galva, bet ji man tokia sutrinta, negraži gaunas...

P.S. parašiau ir paskui pagalvojau - supraskit mane teisingai - aš dėmesio nereikalauju. Viskas man gerai. Nei guost reikia dabar, nei skatint. Tiesiog na tokia aš esu - dažnai impulsyvi, vadovaujuos emocijom ir t.t taigi, viskas gerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melsvaižalia: 12 sausio 2017 - 17:10
MZ,nu ka cia nusisneki dabar.Kiek mes cia pliurpiam visoki brieda,tai nereiskia,kad mes veikiam kazkieno samone.Paleo,ne paleo,Whole30,ne whole30,laikykis ka nori,bele gerai jautiesi tame.Ar cia svarbu,kaip vadinasi?Nekvailiok.Jokio svarbalo cia nera,jei paciai tinka ir patinka ka valgai. biggrin.gif
Mes daugelis improvizavom Ch.dieta,bet vistiek ja vadinom Chazano.Kas norejo laikesi paraidziui,kaip parasyta,kas norejo improvizavo.Laisve tame,gi pinigu nemoki.
Paskaityk cia:
http://vorastinkle.b...3-m-sausis.html
ir mars nuo rytojaus laikytis taip,kaip nori,improvizuotai ar ne,bet laikykis,kad butum linksma,be nutrukimu. 4u.gif Ir jokiu obuoliu,apelsinu be saiko vakare.O jkei jau kemsi,tai mes cia nei prie ko, bigsmile.gif reiskia taip tau norisi,bet tau sazine griauzia bigsmile.gif ir tada mes kaltos. bigsmile.gif Cia musu moterisku triukai. bigsmile.gif Nepriimk uz gryna piniga,bet sujuokinai mane. bigsmile.gif 4u.gif

Va dar meniu,jei norisi tikrojo http://vorastinkle.b...14-m-liepa.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 12 sausio 2017 - 18:23
viskas gerai, Luety mirksiukas.gif
Šitą blogą skaičiau, žinoma. Ir iš viso, rišam šitą temą mirksiukas.gif
Kur dingę?
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 12, 17:59)
Nu jūs ir pleputės bigsmile.gif
Jau ir užmiršau pradžią apie ką skaičiau...
Dusia, dėl whole, kaip tu sakai, netikros... knygos neskaičiau, neturiu... internete irgi neieškojau. Man kažkaip ūpas nupuolė, kai taip mane suvarėt.... Ne, nenusiroviau pyragų ryt. Nei miltų, nei cukraus, nei kruopų ir t.t. Tik kažkaip nei sportinio intereso, nei smagumo, nei pasididžiavimo savimi... net tokia pikdžiuga lenda ir provokuoja daryt priešingai..  darau visokias nesąmones - vakar vakare rijau obuolius ir apelsinus.. daug... nu kaip ir negerai, bet mintyse tokia "melodija": tai vis vien čia ne whole, tai kaip noriu, taip ir valgau...
Jei norit, galit bartis.. Nebeįdomu.. pažadą  sau ir sūnui ištęsėsiu: tikrai mėnesį apseisiu be draudžiamų produktų, tik, kaip sakoma "puoliau dvasia" ir spjaunu į viską... Prieš valandą vėl vaisių valgiau -  obuolį ir pusė meliono... 

Skaniai jūs apie silkę.. Noriu bigsmile.gif  marinuot nemoku ir niekad nebandžiau... dažniausiai perku filė sūrime, nes man ir nudarinėt prastai sekasi... Kartais ir su galva, bet ji man tokia sutrinta, negraži gaunas...

P.S. parašiau ir paskui pagalvojau - supraskit mane teisingai - aš dėmesio nereikalauju. Viskas man gerai. Nei guost reikia dabar, nei skatint. Tiesiog na tokia aš esu - dažnai impulsyvi, vadovaujuos emocijom ir t.t taigi, viskas gerai biggrin.gif

Busiu pradžioj nemandagi :

MŽ niekas už tave Tavo dietos nesureguliuos. Vaisius ir saldumynus imam ryt kai "nusibadaujam" , negaunam pakankamai Maisto Medžiagų . Kalorijų gaunam , maisto ne.
Juolab aš nelabai galėčiau kalbėt apie maistą , kadangi .... Nesveriu tiek kiek man priklauso . Susirask knygą , paskaityk ramiai , susidėliok galvoj - tau tinka ar netinka ir tada imkis. Menininke , muzike Tu pas mus smile.gif O mama buhalterė - racionali , negalit judvi sutart .... Aš tavo vietoj eičiau į Paleo - be Whole, kur galima pieno produktus. Jei nepradėsi valgyt mėsos ir ypač subproduktų . Dėl vaisių valgymo -taigi CUKRUS . Tas pats ššš tik kitoj .... Nebent valgai pusiau laukinius obuolius. Mano sodyboj tokių yra smile.gif
smile.gif smile.gif
Aš nematau skirtumo , jei KSC ryja ledus o aš obuolius smile.gif Pagal mane lygybė ....

PS pasirodo Kavutė nemyli valgyti nieko kur pavadinime yra raidė C .
Actc į cibulis smile.gif Čia šiaurės Lietuvos tarme smile.gif Prisimenu dar .... Tai nemėgsti ir ledc ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 sausio 2017 - 20:54
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 20:42)
* Aš nematau skirtumo , jei KSC ryja ledus o aš obuolius  smile.gif Pagal mane lygybė ....

* * PS pasirodo Kavutė nemyli valgyti nieko kur pavadinime yra raidė C .
Actc į cibulis smile.gif Čia šiaurės Lietuvos tarme smile.gif Prisimenu dar .... Tai nemėgsti ir ledc ?

ale kad Dusia užsifilosofavo biggrin.gif
* yra, yra skirtumas, gi kažkada buvau įdėjus Roko straipsnį, kur parašyta, kad fruktozė blogiau už gliukozę tongue.gif

* * ne ne, ledS, o ne ledC - nėra ten C tongue.gif. Užtai ir mėgstu ax.gif
ale tikrai, ateis vasara - kaip bus su leds? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 12, 22:18)
ale kad Dusia užsifilosofavo biggrin.gif
* yra, yra skirtumas, gi kažkada buvau įdėjus Roko straipsnį, kur parašyta, kad fruktozė blogiau už gliukozę tongue.gif

* * ne ne, ledS, o ne ledC - nėra ten C  tongue.gif. Užtai ir mėgstu ax.gif
ale tikrai, ateis vasara - kaip bus su leds? unsure.gif

aš ir sakau -suvalkiečiai skerstlatvių nesupras smile.gif ledc yr ledc ... o jokie ten Ledai smile.gif
O leduose Sacharozė tai : gliukozė + ta pati fruktozė.
Vikipedija rašo :

Fruktozė daugiausia perdirbama kepenyse[1]. Dirbtinai gausiai fruktoze maitinamų žiurkių kepenys buvo pakenktos panašiai kaip alkoholikų kepenys[2] (fruktozės metabolinis kelias beveik nesiskiria nuo etilo alkoholio). Tik kepenys sugeba metabolinti fruktozę, nė viena kita organizmo ląstelė (išskyrus spermatozoidus) neturi tam reikalingų fermentų.
Fruktozė dėl daugelio savybių yra priskiriama sveikam maistui. Ji skatina B grupės vitaminų ir geležies įsisavinimą, gerina atmintį, beveik negausina kraujo gliukozės, stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, veikia kaip ilgalaikis energijos šaltinis, o tai ypač svarbu vyresnio amžiaus žmonėms.

Organizme fruktozė pasisavinama iš kraujo lėčiau negu cukrus. Nors fruktozė yra saldesnė už cukrų, į organizmo ląsteles ji patenka kasai neišskiriant insulino. Jei organizme yra pakankamai insulino, ji nedidina cukraus kiekio kraujyje, dėl to tai idealus saldiklis sergantiems cukralige ar turintiems rizikos faktorių ja susirgti, tačiau visgi sergantieji diabetu turėtų būti atsargūs.

Apie 13 % patekusios į organizmą fruktozės sunaudojama organizmo energetiniams poreikiams, o didžioji dalis sukaupiama glikogeno pavidalu kepenyse ir gali būti panaudojama sunkiai dirbant, badaujant, adaptuojantis, ilgalaikės įtampos metu. Tyrimais nustatyta, kad ji veikia tonizuojamai, tad rekomenduojama vartoti sportininkams, vairuotojams ir visiems, kurie patiria didelius krūvius.

Pastebėta, kad šis saldiklis 30–40 % sumažina dantų ėduonies riziką, todėl rekomenduojama mažamečiams vaikams. Tyrimai įrodė, kad vartojant fruktozę rečiau susidaro gelsvos dantų apnašos ir jos lengviau pašalinamos negu vartojant cukrų.

Fruktozė mažiau kaupiasi riebaliniame audinyje, todėl tinka linkusiems tukti. Eksperimentais nustatyta, kad fruktozės riebaliniame audinyje susikaupia 5 kartus mažiau negu gliukozės. Be to, nors gliukozės ir fruktozės kaloringumas panašus (1 g.=4 kcal), daug saldesnės fruktozės reikia gerokai mažesnio kiekio tam pačiam saldumo efektui pasiekti. Tačiau turintiems viršsvorį vis dėlto nederėtų pamiršti, kad šis natūralus produktas yra kaloringas.

Fruktozė pagreitina alkoholio suirimą organizme, todėl gali būti vartojama gydant apsinuodijimą svaigalais. Ji pasižymi teigiamu poveikiu pasireiškus pagirių sindromui.
[COLOR=blue]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 sausio 2017 - 21:48
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 21:40)
* aš ir sakau -suvalkiečiai skerstlatvių nesupras smile.gif ledc yr ledc ... o jokie ten Ledai smile.gif
* * O leduose  Sacharozė tai :  gliukozė + ta pati fruktozė.
Vikipedija rašo :

* nu tegul ne ledai, bet tai gal ledS? Ar tikrai ledC? unsure.gif
ai, nu koks skirtumas - ledC (S???) yra gėris tongue.gif
noooors... šiuo metu kaip ir nenoriu, tik dar pamenu, kad gėėėėris wub.gif
* * nu ok, teisingai, ju cukrus tai sacharozė - nusišnekėjau
bet aplamai tai ayjnašiktvisosOZĖS wacko.gif wacko.gif
Atsakyti