Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos ,

Kaune šlabdriba visą naktį. Ir vėjas...
Dėkui Ingrida už kavą 4u.gif
Vakar kažiek pamezgiau . Pietūs , skalbimai su švabra per namus ir kiek to laiko belieka biggrin.gif
Pirkau jau salotų vazonėliuose- man labai pasisteisina likusias šaknis susodinti darže ar šiltnmayje . Dabar kišiu į didelį vazona , kai atšils keliaus šiltnamin.
Kitą savaitę kaip ir laikas pomidorus pagrindiniam derliui sėti ? Muka , labai neblogas hibridas yra Uragan. Ir jo sėklos ne kosmosas ... Nusibezdžionavau iš kitos temos.
Gražaus savaitgalio 4u.gif Nesušalkit 4u.gif
Atsakyti
Išsigandau,vakar niekur nevžiavome,šiandien pilni penkialitriai sulos,per viršų bėga. bigsmile.gif Butelių nebe turiu ,reiks rytoj važiuoti pirkti,gerai nors tos mažos parduotuvytės atsidarė. :ax:Reiks jaučiu raugti vasarai,mb labai mėgsta.Dar įmetu cirinos ,šakelių jaudųjų serbentų. mirksiukas.gif Nes jau perteklius,o dar vis laša.
Klibiname metines deklaracijas,kol vaikis yra,šiaip mažasis vis sutvarkydavo atlėkęs. ax.gif
Iškepiau daržovių tartaletę,kol misą išvirs.Visai buvau pamiršųsi tartaletes,gaika neuriu formyčių kur nusiima iš karto dugnas. ax.gif
Einu ir aš megzti,kol per NTV neprasidėjo Kanevskis. mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar pajutau,kad skrandį turiu.Šimtas metų,valgiau viską.Gal per riebiai palvagiau?Bet kasa turėjo sukvalioti?Tartalečių tešla sviestinė,kad būtų trapi.Daržovės troškintos svieste,paskui apipiltos grietinėle?Tai kai jos pavalgiau po kiek laiko rūgštys sukilo,paskui skrandį pradėjo mausti.Dar keto tortas riebus. ax.gif
Vakar grįžo pagaliau autobusas,mes dar nematėme gyvai jau atsirado pirkėjai,kurie nori nupirkti.MB sako tris mėnsius pats ieškojau,kažin ar sutiks?
Atsakyti
Labas rytas,
Man rytas be kavos ne rytas ... Vaizdu pasigrožėsiu , kavos atsinešiu savo biggrin.gif
Ingrida dėl skrandžio skausmų imk 4u.gif Žinau , kas tas yra. Nuo vaikystės turėju labai jautrų skrandį ... Kol nesusitvarkiau mitybos tikrai turėdavau daug bėdų.
Man vakar pavyko nerealūs kiaulienos kepsniai orkaitėje . Paleidau pora valandų ant lėto kepimo . Kai iškepė padariau "kepures" iš kepintų svogūnų , sūrio ir naminio pomidorų padažo. Ir dar trumpam į orkaitę , kad sūris pasilydytų ir tt . Sūris ir mėsa nekošer , bet savaitglalis. Mėsa minkšta, sultinga ... Ką reikškia lėtas kepimas ax.gif Šeimynai šiltos morkos su žirneliais ( mamos receptas ) , man šparginių pupelių košė .
Šiandien kepsiu varškės apkepą šeimynai.
Reikėtų pasidaryti reviziją sėklose , kokius čia pomidorus reikės sėti . Žinau , kad ne daugiau 25-30 vnt .
Agurkus lauke auginsiu Dirigent, labai daug gerų atiliepimų FB. Mačiau yra pirkti ŽS . Ir dar užsireikė vienos gražios pelargonijos iš ŽS ( o gal ir visų 2 ) . Gražiausiai peržiemojo Atės42 pelargoniją, nei motais jai žiema . O tos mandros svyrančios kelios numiro . Prie mano kaimo kitokios gėlės vazonuose netinka . Svetimkūniai .
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 kovo 2021 - 09:43
Labos smile.gif

Kažkoks susivėlęs savaitgalis ... jaunimas ištempė pasivaikščioti po Kauno marių apylinkes,ai šiek tiek pašaldėme nosis, tiesa žmonių minios... na man toks poilsis nelabai ale pasibuvome su jaunimu smile.gif Tiesa čilį troškinys puikiai tiko po tokio pasivaikščiojimo ax.gif O vakar visa diena daiktų stumdymas iš vieno kampo į kitą, dengimas baldų, šiandiena ateina langų dėti ... vėl bus plovimo na bet gal jau viskas ax.gif kol kito projekto nesugalvosiu rolleyes.gif
Kada sėją pradėsite pomikų ax.gif aš galplanuoju kitos savaitės pradžioje ačiū Dusia už pasidalinimą žiniomis man pasiteisino Regalagurkai ir Tolstoj pomidorų hibridas reiks prigriebti ir Uragan dėl įvairovės.
IngridaB gali būti riebaliukas tau kirto per skrandį čiupk tuirme su MB bėdą,dar vis ieškome mitybos verysad.gif
Visas kas švenčiate su Kovo 8 4u.gif

Atsakyti
Labas rytas,

mes taip pat buvom nuklampoję iki sodo, šiltnamiai atlaikė. Pasėjom morkų, salotų, krapų ir ridikų. Medžiai apgraužti, spirų ir spirukių pribarstyta, daugstirnų, briedžių pėdsakų. O jau pelių, pelėnų urvelių blink.gif

Aš lauke auginu Rodničiok rauginimui, marinavimui, o valgymui Meringue ir Pasalimo. Labai derlingi ir skanūs agurkai. Net ir paaugę, neperaugina sėklų. MB mėgsta su dirbtiniu medum valgyt (neklauskit kodėl, nes tikrą medų ignoruoja), tai jam patinka didesni agurkai. O va šie, galima skinti ir didėlesnius, sėklos smulkutės išlieka, patys salstelėjusio skonio ir labai derlingi. Šiaip, išties labai skanūs.

Iš ankstyvųjų hibridų man Toro nuostabus, bet šiemet sudėtinga jo gaut, tai išdrebinau dar likusias sėklas. Nedideli, apvalūs, l. derlingi ir plonyte odele. Tolstoj - tai ilgo grojimo, rudeniop skanūs pasidaro. Tai aš taip miksuoju, ankstyvųjų, vėlyvųjų ir per vidurį veislinius, ne hibridus: Skarį, Mildą, Alice dream, Dotnuvos getonąjį, Gonziko dryžių, senovinę slyvą.

Reik šiomis dienomis jau pasėti.

Dusia, aš tai rankovėj kepu mėsą, labai sultinga, nes savo sultyse kepa. Iš pradžių žemą temepratūrą nustatau, o vėliau prakerpu rankovę ir padidinu temperatūra, kad paskrustų.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif 4u.gif
Su kovo 8-aja,kas svenciate! 4u.gif
Sudygo mano abieju sejimu pomidorau,kur reiks det tiek daug.Sutrydaliavau be reikalo.Paprikos 4 kol kas per abu sejimus,tu negaila nei seklu,bei,kad nedaug.Seklu turiu savo prisirinkus daug,bet gal jos netike jau,nors pernai dygo puikiai.
Salta pas mus,nakti buvo minusas,MB vaziavo vistu tvartuky durytes uzdaryt net,kad but silciau joms.
As agurku seklu Dirigent buvau atsisiuntus is LT,dar turiu,seju,jos man labai patinka Dar Aelita puiki veisle .Del kon
servavimo nezinau,nekonservuoju,bet deri gausiai,neperauga,skanus.
Is pomidoru labai myliu Gonziaus dryzius,vis susirenku seklu is ju.Pernai net brolio megstamiausi jie buvo.
Sudygo ir petrazoles dezutej,dabar reikia,kad kuo greiciau atsiltu.Veluoja pavasaris pas mumi labai.
Mesa kepu keptuvej,ant labai karstos ugnies,viena puse kelias minutes,kita puse kelias,prieskoniuoju,apverciu,amen.Taio zentas prancuzas moke Ir iskeoa,suktinga,skani,kuom as negalejau patiketi.Ant leti kepimi nesu bandzius,man per ilgas laukimas.
Orkaitej rankovej man skanu tik vistiena,visa kita gaunasi sausa mesa man.Gal nemoku kept.
Bukit sveikos.
Atsakyti
Toro visda augindavau , nepamenu ar turiu sėklų ? Reikalinga revizija . Ir visus kitus išvardintus auginusi ax.gif Uragan sėklos pigios kaip hibrido ... Iš hibridų labai patinka CORAZON. Labai derlingi , skonis geras ( man ) . Ppirmos 3 kekės lūžta , visada reikia parišti .
Iš veislių pas mane turi būti Medovij spas ir De Barao juodi . Kaip Tėve mūsų biggrin.gif Mano skaniausi .
Pou visus tavo išvardintus agurkus auginus ir dar visokių kokių kitokių biggrin.gif Ukrainietiškus ( teko pakeliauti Ukrainoje , buvau visokių sėklų prisipirkus ) , lietuviškus Kriukius ( fek ,neverta) . Reikia išbadyti dabar naujus ax.gif
Kai isitaisiau dabartinę orkaitę retai kepu maiše. Man skaniau ne maiše ax.gif Nebet jautienos kokį gabalą .
Luety taip kaip tu kepu jautienos steiką . Kiaulienos mažai valgom . Labai mėgstu lėta kepimą. Ypač kokią avieną , ar tikrą naminę vištą . Mano MB parduotuvinės višos nevalgo ax.gif Gaminu tik sau ir mergytei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 kovo 2021 - 12:22
QUOTE(Dusia37 @ 2021 03 08, 11:16)
Toro visda augindavau , nepamenu ar turiu sėklų ? Reikalinga revizija . Ir visus kitus išvardintus auginusi  ax.gif  Uragan sėklos pigios  kaip hibrido ... Iš hibridų labai patinka CORAZON. Labai derlingi , skonis geras ( man ) . Ppirmos 3 kekės  lūžta , visada reikia parišti .
Iš veislių pas mane turi būti Medovij spas ir De Barao juodi .  Kaip Tėve mūsų  biggrin.gif Mano skaniausi . 
Pou visus tavo išvardintus agurkus auginus ir dar visokių kokių kitokių  biggrin.gif  Ukrainietiškus ( teko pakeliauti Ukrainoje , buvau visokių sėklų prisipirkus  ) , lietuviškus Kriukius ( fek ,neverta) .  Reikia išbadyti dabar naujus  ax.gif
Kai isitaisiau dabartinę orkaitę retai kepu maiše. Man skaniau ne maiše  ax.gif  Nebet jautienos kokį gabalą .
Luety taip kaip tu kepu jautienos steiką . Kiaulienos mažai valgom .  Labai mėgstu lėta kepimą. Ypač kokią avieną , ar tikrą naminę vištą . Mano MB parduotuvinės višos nevalgo  ax.gif  Gaminu tik sau ir mergytei.

Oi, kaip pamiršau Corazon. Ir jį visuomet auginu. O va Medovyj spas šiemet pakilnojau ir atgal į dėžutę padėjau, kažkoks nederlingas jis man. Aš iš pradžių labai daug veislių auginau, dabar jau apsistojau ties keliom. Iš hibridų dar Taifun auginu, bet jau kelios sėklos belikusios - jo senai pardavime nėra, bet gavau iš galiojimo išėjusiu sėklų 100 vnt pakuotę, tai vis auginau ir sau, ir anytai. Dabar jau atsargos pasibaigė. Šiemet
sakiau pasirinksiu F2, t.y. iš hibridinio pomidoro sėklų. Pirma karta dar išlaiko būdingus požymius.
De Barao juodų neauginius - auginus tik juodą princą, juodą rusą, vyšninius, Carbon, dar keletą veislių. Skaniausias juodas rusas - auginsiu šiemet vieną daigą. Man ir žali patinka, bet dažnai nesučiupinėju ir pernoksta.

Dirigentą auginau, bet tas metais buvo sausringi metai, tad jie neatskleidė savo geriausiu savybių, to visur aprašomo derlingumo nebuvo. Reiktų pabandyt dar kartą. Bet kažkaip mano minėtos veislės pačios pačiausios. Na Rodničiok dėl tėčio - jam jie rauginti skaniausi. Dar šiemet nupirkau Aztec, bandysiu. Beje, kaip skiriasi tiesiai į lysvę ir šiek tiek paauginti šiltnamy daigai. Sakiau ir šiemet padaiginsiu. Mūsų žemėj, kažkaip sunkiai sudygsta agurkai.
Atsakyti
Pou mano žemėje ir mano skoniui Medovij spas yra desertas biggrin.gif
O visa kita - reikia MAŽIAU .
Kadangi labai retai vaikštau skelpukan , tai nuėjus išsigandau ... Kokia durnė tiek visko prigaminus ? Kada suvalgyti ? Nors gal kai jobtels krizė kurią čia visi patyliukais žada , tai valgysim apsilaižydami tongue.gif
Atsakyti
Krize matau tada,kai nesiseks suskiepint reikiamo kiekio zmoniu ir eurosojuzas nebeduos pinigu,savi verslai suzlugdyti,tada ir bus badas.Dar gali but kaip Izraelyje,kad ives vakc.pasus,o jei tu ne vaks.tai ir paso nera.Tada taves neileis i PC,i lauka,i soda,nebus kas valgyt,tada eisi skiepytis.As taip matau artejancia krize.
Buvom sode,vejas nedidelis,tai aspsirausciau patvorinius varpucius,kol MB zaide su vistom,paliejau siltnamyje ta dali,kur rytoj kisiu sudaigintas salotas.Ridikai sudyge,ivairialapes salotos sudyge,spinatai dygsta nelygiai.Jau smagu,sode daug zmoniu.
Suleidom vistasd keliom minutem i kruva,ojojoj kokios pestynes vyko.Jaunikles bijo seniu,dumia salin nuo ju.Vel atskyrem atskirai,dar negali suleist,uzkapos negyvai.Viena sene arsi,matyt neuzleis atamano poziciju.Ji ir miega didziausiame,silciausiame,saugiausiame lizde.Visos kitos ant laktu tupi nakti.
Saule taip ir neislindo,bet nesalta buvo,smagu labai.
Atsakyti
Daviausi šiandien po parduotuves butelių sulai ieškodama,visas išpirko,pakavimo parduotuvės neturi,Promo irgi.Važiuoju pro Depo,žiūriu pilna mašinų,nu galvoju reikia prasukti,Įeinu,o čia kaip prieš karantiną pilna žmonių,kaip kad ne karantinas,Vyrai gėles šluoja glėbiais.Tai eleborą nukainuotą prigriebiau,mano sodyboje pradingo,jaučiu žuvo po žoliapjove?Ir kinrožę prigriebiau,bet jaučiu bus mirųsi?Nors šakelės palaužus,gyvos? ax.gif
Ir prigriebiau pelargonijų daigelių,kol yra pasirinkimas.Aš nevargstu per žiemą su jomis,viena laiptinėje išstypųsi,geriau atsinaujinti kasmet ir petunijų.Nors prisisėjau,galvojau bus karantinas kur bus gauti daigelių?O čia pilna.Aš kasmet pasisodinu kelis,paskui prisidauginu. ax.gif Pelargonijos,kai kurios jau su žiedais,tai nors matosi spalva.
Agurkus tik rodničiokus,perkamiausi.Šiemet kažko pasinešiau ant vazoninių pomidorų? bigsmile.gif Nors kasmet prisisodinu 150 pomidorų į šiltnamius ir tiek pat lauke.Pernai tik lauke anksti maras nušienavo. ax.gif Nežinau kaip bus šiemet ar spėsiu tiek? ax.gif
Šiandien susitikimas vieno forumo moteriškių per fb,draugaujame nuo 2006 metų,su kai kuriomis dar iš ankščiau,dar iš mama.lt. mirksiukas.gif Kitaip matosi dar ilgai nesustiksime. ax.gif
Atsakyti