Įkraunama...
Įkraunama...

Kovinukai 2017

Apklausa: Ar jau nauojat diržą/nėščiųjų kelnaites? (14 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Nu bliamba.. Grybauja SM - nė vienos citatos nepaliko...

Ji30 atsargiau su tuo kosuliu.. Nežinau, iš kur esi, bet Klaipėdoje vaikšto toks klastingas virusas - viskas prasideda nuo kosulio. Tik kad kosulys ilgai išlieka - ir dažnai komplikuojasi (bronchitas, plaučių uždegimas). Aš pati po ilgo kosulio į bronchitą perėjau. Irgi - be tempos, gerklė neskauda, vien kosulys. Sveikatos 4u.gif

tante_ rožiniai wub.gif
O vaikui sveikatos didžiausios 4u.gif Nieko nepadarysi - ligų metas... Jau labai laukiu, kai įsivyraus žiemiškos šalnos, kad visas bacilas užšaldytų...

Davina o su kitais vaikais nebuvo tau įtarimų dėl gestacinio? Beje, koks rodiklis buvo pirmasis (antrasis - virš 9, kaip suprantu)? Pvz., gali būti kaip man - laikantis negriežtos dietos dieninis cukrus tvarkoje, o rytinis aukštokas (tas pats pirminis, kur pabudus daromas). Bet endokrinologė patarė, kaip sumažinti - ir man tai veikia. Įrašė gestacinį diabetą, bet jis realiai kaip ir suvaldytas.
Atsakyti
QUOTE(tante_ @ 2016 12 15, 12:50)
Sveikos  mirksiukas.gif
Prisiduodam po TA - 30sav proga jau puikiai matėm ir tikrai užtvirtino mergytę  wub.gif  sveria 1,418kg, įsitaisius žemyn galva - viskas puikiai  mirksiukas.gif
Dėl sūnaus kiek liūdniau - vėjaraupiai komlikavosi į daug visokių negerų dalykų, tad vakar paguldė į santariškių reanimaciją... Leis aplankyt tik po pietų ir po vieną, tad laukiam... O nuo streso ir nemigos vėl man pienligė prisikabino...  unsure.gif

O Dievuli saulyt... laikykis 4u.gif Zinau, kad zodziai nieko nereiskia, ir vis tiek nerimausi kiekviena minute, bet juk zinai, kad viskas bus gerai ir su gydytoju pagalbagreiciau issikrapstys 4u.gif
Su sekminga TA 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Amunette @ 2016 12 15, 13:40)
(...)
Beje, kas yra tas TA? Technine apziura?  biggrin.gif

taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tante_ @ 2016 12 15, 12:50)
Sveikos  mirksiukas.gif
Prisiduodam po TA - 30sav proga jau puikiai matėm ir tikrai užtvirtino mergytę  wub.gif  sveria 1,418kg, įsitaisius žemyn galva - viskas puikiai  mirksiukas.gif
Dėl sūnaus kiek liūdniau - vėjaraupiai komlikavosi į daug visokių negerų dalykų, tad vakar paguldė į santariškių reanimaciją... Leis aplankyt tik po pietų ir po vieną, tad laukiam... O nuo streso ir nemigos vėl man pienligė prisikabino...  unsure.gif

Sveikatos vaikui, o jums stiprybės 4u.gif

QUOTE(Amunette @ 2016 12 15, 13:52)

unsure.gif

Labas. Aš irgi po TA - svoris 56,9kg (per 1mėn 1sav + 3,1kg) blink.gif unsure.gif Visa kita gerai, dekretą atidedam iki sausio 16d, kai Aleksui sueis 2m, kad neprarasčiau pašalpos už jį (bus 32sav ir 3d) rolleyes.gif Dantis tvarkytis irgi jau baigiau - tik 16d dar apžiūrės, ar niekas neiškrito ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zenkliuke @ 2016 12 15, 13:11)

Davina o su kitais vaikais nebuvo tau įtarimų dėl gestacinio? Beje, koks rodiklis buvo pirmasis (antrasis - virš 9, kaip suprantu)? Pvz., gali būti kaip man - laikantis negriežtos dietos dieninis cukrus tvarkoje, o rytinis aukštokas (tas pats pirminis, kur pabudus daromas). Bet endokrinologė patarė, kaip sumažinti - ir man tai veikia. Įrašė gestacinį diabetą, bet jis realiai kaip ir suvaldytas.

su pirmaisiais gyvenau anglijoj, ten gliukozes tolerancijos man nedare, siaip dabar endokrinologe sako, gali but kad pirmasis pries laika gime (34sav), nes galimai irgi buvo gestacinis, antrasis gime laiku ir tikrai nedidelis 3.5kg. pirmasis rodiklis buvo 5.17 antrasis 9.08, siandien pusryciam suvalgiau blyneliu su varske su trup uogienes, nu tikrai saldu buvo, po 2val buvo 5.75 nu tikiuosi kad viskas bus gerai... as tikrai tiek saldziai nieko nevalgau kiek tos gliukozes buvo, tai gal tiesiog tokios arkliskos dozes kasa nesugebejo sudorot... aj nu ka cia speliot, matuosiu cukru ir ziuresim.... unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

Tante, linkiu sūneliui kuo greičiau pasveikt, o tu stenkis (kiek tai įmanoma) kuo mažiau jaudintis, kad sau ir lėlytei nepakenkt 4u.gif labai smagu, kad lėlytė taip auga ir kad pasimatėt wub.gif

IruteB, dėl svorio - tai ne tu viena ir net ne daugiausiai priaugai biggrin.gif aš tiek praeitą mėn, tiek šį - po 3,5 kg doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2016 12 15, 13:26)
Sveikatos vaikui, o jums stiprybės 4u.gif
unsure.gif

Labas. Aš irgi po TA - svoris 56,9kg (per 1mėn 1sav + 3,1kg) blink.gif  unsure.gif Visa kita gerai, dekretą atidedam iki sausio 16d, kai Aleksui sueis 2m, kad neprarasčiau pašalpos už jį (bus 32sav ir 3d) rolleyes.gif Dantis tvarkytis irgi jau baigiau - tik 16d dar apžiūrės, ar niekas neiškrito ax.gif

sveikinimai 4u.gif o lytis kokia nepasake, ar neklauset? ax.gif
Atsakyti
Davina na pirmasis rodmuo yra geras (normos ribose)... Tai vis tiek kažkoks gliukozės tolerancijos sutrikimas yra. Pasimatuok cukrų - gal tikrai laikinas/ epizodinis reiškinys bus...

I pilnų 34 sav. lelius virš 3 kg - tai, sakyčiau, tikrai galėjo būti gestacinis diabetas.... Nebuvo vaikui hipo ar hiper glikemijos? Nematavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zenkliuke: 15 gruodžio 2016 - 15:49
QUOTE(zenkliuke @ 2016 12 15, 14:48)
Davina na pirmasis rodmuo yra geras (normos ribose)... Tai vis tiek kažkoks gliukozės tolerancijos sutrikimas yra. Pasimatuok cukrų - gal tikrai laikinas/ epizodinis reiškinys bus...

I pilnų 34 sav. lelius virš 3 kg - tai, sakyčiau, tikrai galėjo būti gestacinis diabetas.... Nebuvo vaikui hipo ar hiper glikemijos? Nematavo?

ne ne pirmas vaikiukas gime 2.350. nieko nematavo nei vienam po gimdymo... buvo suleisti steroidai man pries gimdyma, plauciai subrandinti, tai net inkubatoriuj negulejo, tik sildomoj lovelej.
O va tada klausimas, suvalgiau pietus po dvieju valandu cukrus 6.6 riba iki 6.7 , o as noriu valgyt, nu suvalgiau obuoli ir arbatos isgeriau tai logiskai dar labiau pakeliau dabar cukru, ar reikejo kentet ir nevalgyt dar kokia valandele? unsure.gif
Atsakyti
Davina, nežinau, kaip tau - bet man obuoliai kelia nemažai cukrų... Reikėjo bandyti atsigerti skysčių (be saldiklių), kad ateitų sotumo jausmas... Nes gaunasi, kad dar cukrui nenukritus tu vartoji papildomus angliavandenius ir cukrus dar labiau kyla. O su alkiu nieko itin nepadarysi - teks šiek tiek pabadauti, kol pripras skrandis. Bet ir negalima taip, kad žiauriai badauti... Arba rinktis tokį maistą, kuriame itin mažai angliavandenių, ir jį dažniau valgyti (pvz., pietus padalinti į 60/40 proc. ir suvalgyti tuos 40 proc. vėliau). Sotumui galima pomidorų ir agurkų pavalgyti - sotumo priduos, o cukraus nekelia...
Atsakyti
QUOTE(zenkliuke @ 2016 12 15, 15:38)
Davina, nežinau, kaip tau - bet man obuoliai kelia nemažai cukrų... Reikėjo bandyti atsigerti skysčių (be saldiklių), kad ateitų sotumo jausmas... Nes gaunasi, kad dar cukrui nenukritus tu vartoji papildomus angliavandenius ir cukrus dar labiau kyla. O su alkiu nieko itin nepadarysi - teks šiek tiek pabadauti, kol pripras skrandis. Bet ir negalima taip, kad žiauriai badauti... Arba rinktis tokį maistą, kuriame itin mažai angliavandenių, ir jį dažniau valgyti (pvz., pietus padalinti į 60/40 proc. ir suvalgyti tuos 40 proc. vėliau). Sotumui galima pomidorų ir agurkų pavalgyti - sotumo priduos, o cukraus nekelia...

doh.gif ok, vienu žodžiu prasideda ekstremalių išbandymų metas....
Šiaip kai nenėščia tai aš nuolat ant dietos sėdžiu ir nevalgyt man nebėda, bet dabar bijau kad paskutiniai 3 plaukai nušokinės ir dantys išbyrės, bet aišku ir šiaip silpnoka pasidaro kai valgyt noriu, o negalima.... doh.gif Šiaip aš tokių stiprių pietų beveik niekad nevalgau, kad ten ir sriuba ir kepsnys kox su garnyru per pusę lėkštės. Pietum pas mane dažniausiai pora sumuštinių su arbata arba bandelė kokia, o vakarienei jau kažkas rimčiau, bet ir tai nepersistengiant. Šiandien vakarienei darysiu brokolių pertrintą sriubą, nu tai su riekele duonos suvalgysiu bliūdelį apie 6val ir tada žiūrėsim kox tas cukriukas pas mane bus po 2val unsure.gif vaje nu rimtai kažkaip bėda po bėdos čia pas mane šį nėštumą kažkaip unsure.gif
Atsakyti
Bandelė ir sumuštiniai - tikrai ne išeitis. Skrandį gadini - ir angliavandenių ten pilna. Man pasiteisinęs variantas - sriuba ir salotos (pvz., daržovės su virta mėsyte). Ir normalu (cukraus prasme), ir sotu (tos salotos/ žolė neblogai skrandyje, be abejo be visokių bulvių, majonezų ar pan. užpilų) ir neapsunkina skrandžio.

Bet čia gali būti tik mano variantas - netraukia ant saldumynų, nėra apetito (arba jo mažai), dar šiuo metu sergu....
Atsakyti
QUOTE(zenkliuke @ 2016 12 15, 16:40)
Bandelė ir sumuštiniai - tikrai ne išeitis. Skrandį gadini - ir angliavandenių ten pilna. Man pasiteisinęs variantas - sriuba ir salotos (pvz., daržovės su virta mėsyte). Ir normalu (cukraus prasme), ir sotu (tos salotos/ žolė neblogai skrandyje, be abejo be visokių bulvių, majonezų ar pan. užpilų) ir neapsunkina skrandžio.

Bet čia gali būti tik mano variantas - netraukia ant saldumynų, nėra apetito (arba jo mažai), dar šiuo metu sergu....

Žinau, bet manau kad reta čia kuri maitinasi sriuba ir salotom.... doh.gif išgyvensim kaip nors ax.gif tik dabar žinau kad norėsis visko ko negalima dvigubai doh.gif

Beje klausimas, ką vartojat nuo rūgščių tos kurias griaužia? Rennie?
Atsakyti