Įkraunama...
Įkraunama...

Kovinukai 2017

Apklausa: Ar jau nauojat diržą/nėščiųjų kelnaites? (14 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Davina @ 2016 12 15, 14:45)
sveikinimai  4u.gif  o lytis kokia nepasake, ar neklauset?  ax.gif

Pas mus ambulatorijoj tik šeimos gydytoja ir akušerė - echoskopui į Klaipėdą važiuoju smile.gif Kitam mėnesiui registruosiuos...
Papildyta:
QUOTE(Davina @ 2016 12 15, 19:05)
Žinau, bet manau kad reta čia kuri maitinasi sriuba ir salotom.... doh.gif išgyvensim kaip nors  ax.gif tik dabar žinau kad norėsis visko ko negalima dvigubai doh.gif

Beje klausimas, ką vartojat nuo rūgščių tos kurias griaužia? Rennie?

Aš Rennie...
Atsakyti
QUOTE(zenkliuke @ 2016 12 15, 14:11)

Ji30 atsargiau su tuo kosuliu.. Nežinau, iš kur esi, bet Klaipėdoje vaikšto toks klastingas virusas - viskas prasideda nuo kosulio. Tik kad kosulys ilgai išlieka - ir dažnai komplikuojasi (bronchitas, plaučių uždegimas). Aš pati po ilgo kosulio į bronchitą perėjau. Irgi - be tempos, gerklė neskauda, vien kosulys. Sveikatos  4u.gif

As kazkaip ramiai nusiteikus, kad man nieko labai blogo smile.gif Gal koks bronchitas smile.gif Jau lig geriau...

Beje klausimas, ką vartojat nuo rūgščių tos kurias griaužia? Rennie?

Geriau Rennie. Bet vyras dabar Raniberl nupirko. Kaip manot, galiu ji gert? Sitie man atrodo tokie rimtesni nei Rennie. Parasyta, jog mazina skrandzio rugstinguma ir galima viena tablete per para. Rennie galima iki 16 tableciu...
Atsakyti
(...) beje klausimas, ką vartojat nuo rūgščių tos kurias griaužia? Rennie?

visos rennie rekomenduoja, as geriau omeprazoli/raniberl, nes turiu skrandzio liga. Bet siaip stengiuos tiesiog pieno atsigert, silto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eriele: 15 gruodžio 2016 - 20:45
QUOTE(Eriele @ 2016 12 15, 21:44)
visos rennie rekomenduoja, as geriau omeprazoli/raniberl, nes turiu skrandzio liga. Bet siaip stengiuos tiesiog pieno atsigert, silto.

Kaip tik ant dienų žiūrėjau laidą apie rūgštingumo padidėjimą. Sakė pienas tuo momentu pagerina situaciją, bet po kažkiek laiko būna dar blogiau. Pati to metodo neišbandžiau, nes nemėgstu pieno gert, bet ar tu nepastebėjai tokios tendencijos? Aš neatsimenu dėl kokios priežasties taip vyksta, bet kažką tikrai paaiškino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2016 12 15, 21:14)
Kaip tik ant dienų žiūrėjau laidą apie rūgštingumo padidėjimą. Sakė pienas tuo momentu pagerina situaciją, bet po kažkiek laiko būna dar blogiau. Pati to metodo neišbandžiau, nes nemėgstu pieno gert, bet ar tu nepastebėjai tokios tendencijos? Aš neatsimenu dėl kokios priežasties taip vyksta, bet kažką tikrai paaiškino smile.gif

jeigu zmogui nepakanka laktazes, fermento, kuris skaido pieno cukru (laktoze), tada pienas uzsilaiko skrandyje, pradeda "braidyti" sukeldamas pilvo putima, remeni ir kt. negalavimus. Todel daznai siuloma gerti butent ozkos piena, kuri isisavina daug lengviau nei karves.
Uztat, jeigu geriu, tai karsta ir nedideliais kiekiais.
Atsakyti
QUOTE(Eriele @ 2016 12 16, 08:27)
jeigu zmogui nepakanka laktazes, fermento, kuris skaido pieno cukru (laktoze), tada pienas uzsilaiko skrandyje, pradeda "braidyti" sukeldamas pilvo putima, remeni ir kt. negalavimus. Todel daznai siuloma gerti butent ozkos piena, kuri isisavina daug lengviau nei karves.
Uztat, jeigu geriu, tai karsta ir nedideliais kiekiais.

Nu va kažką panašiai ir aiškino ax.gif o aš matyt prie tų, kurie būna blogiau. Vakar vakare išviriau sūnui pieniškos sriubos ir aišku kas liko - pati suvalgiau. Ir akurat - rūgštys pakilo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2016 12 16, 08:49)
Nu va kažką panašiai ir aiškino  ax.gif o aš matyt prie tų, kurie būna blogiau. Vakar vakare išviriau sūnui pieniškos sriubos ir aišku kas liko - pati suvalgiau. Ir akurat - rūgštys pakilo verysad.gif

as irgi piena nelabai toleruoju, tad daznai ir negeriu...
Atsakyti
O man kaip tik paskutiniu metu pienas - gėris.. su arbata, kakavoje ir pan... Praeitą nėštumą taip pat buvo - vienu metu užėjo stiprus pieno noras.

mes su vaiku jau geriau jaučiamės, kuo labai džiaugiuosi.. Aišku, pilnam pasveikimui dar bent 3-4 dienų reikia, bet vis vien geriau, negu buvo..
Atsakyti
QUOTE(zenkliuke @ 2016 12 16, 15:54)
O man kaip tik paskutiniu metu pienas - gėris.. su arbata, kakavoje ir pan... Praeitą nėštumą taip pat buvo - vienu metu užėjo stiprus pieno noras.

mes su vaiku jau geriau jaučiamės, kuo labai džiaugiuosi.. Aišku, pilnam pasveikimui dar bent 3-4 dienų reikia, bet vis vien geriau, negu buvo..

geris tai geris, bet jeigu netoleruoja organizmas, nieko nepadarysi smile.gif Kenijoje as daznai piena geriau, nes vyras be pieno nei krust, tai pas mus namie kasdien po pora litriuku sviezio yra.

smagu girdet, kad geryn.. 4u.gif

o as nepazliumbiau, kad man gelezis is 105 iki 98 nukrito, per dvi savaites (apie savaite tardyferona geriau net). Tai pirkau skysta Tothema ir maitinuos 2 kart per diena... tikiuosi pakelsiu, nes silpna ir nervuota... unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Zenkliuke, džiugu, kad sveikstat mirksiukas.gif

Eriele, aš jau kelis mėnesius geležį geriu, pakyla iki 115 ir stop. Vakar dariausi kepenų fermentų tyrimą, nu viskas normoj, bet niežulys žudo verysad.gif kitą savaitę net echo paskyrė...
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2016 12 16, 18:39)
(...)
Eriele, aš jau kelis mėnesius geležį geriu, pakyla iki 115 ir stop. (...)

115 tai visai padoriai, as stengiuos piena ribot ir kava... bet vis tiek norisi... va katik puodeli pieno ikaliau biggrin.gif tai gelezi gersiu kokia 10 val., o ant virsaus dar trintu braskiuir agrastu prisivalgiau, tikiuosi pilvinukas neapspardys manes del tokio meniu (pries tai silke su bulvem buvo) lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos,
pervargusi as siom dienom. vos speju susekti ka rasote, kaip gyvenate.

Tante ir seimai sveikatos ir stiprybes 4u.gif

as cia rasau pasiskusti ir gauti patarimo. zodziu situacija tokia gruodzio 8 d. is pegaso svetaines uzsakiau 2 knygas-apmokejau, - gruodzio 8 parase man kad perdave kurjeriams lp expres ir pateike koda. 2016-12-13 tik gavau pirma sms velai vakare, kad pristatys 14d. laukiau - nieko, vakare vel sms kad rytoj 15 diena pristatys, vel nieko... vakare velai skambina, kad siandien suderinom laika, akd nuo 1 val busiu namie ir lauksiu ir kas? nieko , o gi tyla... skambinau i informacini centra ju 2 kartus, sake tuoj pasuks jums kurjeris, pristatys siandien... ir nieko... dingo matau, kad rytoj dirba informacinis centras tai bandysiu vel skambint, bet ziauriai pavargau, nervus istampe.. nes nealiu nieko normaliai susiplanuot turi gi but namie nuo 8 iki 17 nes tik tokiu laiku pristato... o jie nesiteikia ... skaiciau taisykles, del skundu nekokia ten tvarka... kol isnagrines skunda sventes praeis... gal I pegasa skambint?
Atsakyti