Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Jo slyvos iškrito nesunokę. ax.gif Vasaros pradžioje džiaugiausi,kad bus daug riešutų,Sudžiuvo ir iškrito. ax.gif Tai ir miške bus tas pats.
Lekiu turgelin. mirksiukas.gif
Gervė nuo ryto klykia,rūkas..............
Atsakyti
Iš Kaimuko, nekvėpuoja, yra pertvara tarp pirkėjo ir pardavėjos.
Mačiau vietoj mulčo konkorėžiais žemė užklota, visai įdomus variantas. Man kiemo katinai kakoja, ką padarysi, gi durni padarai, jei jiems tinka, karas būtų beviltiškas.
Šiandien gal jau tą priekinį kiemuką baigs, o jezusmarija... wub.gif ir jau numatytas kitas darbas, lauko sienų dengimas dekoratyviniu tinku, gal sugebės, sakė, jis ten teptuku tepasi, tipo, skystas. Dar neatidarę bačioko, nežinom. Čia kaimynas atidavėm jam atliko, sakė, kad užteks. Žiūrėsim ax.gif Dar man reiks akmenis nurinkt, kad neužtaškytų, o tai palangę papuošus. Niu va, skaitosi pailsėsiu, ryt jau darban. Vakar atsigaudinėjau, šiandien nelyja, tai bus daugiau judesio lauke biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
IK nereikia jau suskinti arbūzų?Paskaičiau fb,skina iš lauko jau,kad nesupūtų?Bet kad virkštys dar žalios? ax.gif
Atsakyti
Labukas.
Mano arbūzai dar žali, dar ir visai nedidelių primegzta, tik kelis suvalgėm. Melionų daug primegzta, galvoju, gal agro užmesti ant jų. Rytais kaip ir pas Ingridą klykia gervės, šiandien sukosi dešimtys kregždučių, matyt musiškes kviečia kartu skristi, gandrai suka ratus, kelionei ruošiasi. Nepastebėjau kaip ruduo priartėjo.
Maudžia dantį, kažkas netvarkoje prie šaknies, jaučiu sukandus, trukdo valgyt ta puse. Senatvėje pradėjau bijoti stomatologo kėdės, kai paguldo vos ne žemyn galva, apima kažkokia nepaaiškinama baimė, kad paspringsiu, ar pritrūks oro. Net kai burnos higieną dariausi, pradžioje galvojau apie pabėgimą ax.gif, po to nusiraminau ir gulėjau pavyzdingai smile.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Išmaunu į Šimonis.
IK,baigia išpjauti mano baravykiną prie tavęs.Kas ten per įsitaiga prie žalio sandėlio?Vėliava kabo? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 10 rugpjūčio 2021 - 04:45
Pas mane arbūzų daugybė, degustuojam. Didžiųjų veislių lyg parašai lysvėse dar auga. Pomidorų irgi atsiunčiau gerų, dideli, skanūs, miltingi. Vakar prisunkiau 20 l sulčių, po ilgos pertraukos pasidariau su želatina, kepiau padažą. Vistiek nelabai matosi, kad skinta biggrin.gif
Atsakyti
Ingrida, suskinti arbūzų nereikia. Bet po kiekvienu gali pakišti kažką iškilaus, pvz lentelę ar nuo silkės apverstą indelį. O lietus iš viršaus nekenks.
Vasarema, melionai kaip ir agurkai. Labiausiai jiems kenkia netikroji miltligė. O plėvelė nieko nepakeis, jei reikalų nepablogins. Nes po ja ilgiau drėgmė užsilaiko.

Melionus valgome tiek šeima, tiek dalinu, darbininkams kasdien atnešu. Reikės prišaldyti žiemai.

Ingrida, nežinau, gal kokia stovykla įsikūrusi. Kartais muzika varo per visas apylinkes. Dabar nesuprasi, visokių nušokusių nuo bėgių pilna. Netoliese į senelių namą susikraustė kažkokie nudistai - prietrankos. Buvo sugalvoję visa gauja viduryje dienos su plikais kabikais ir styrančiomis pampuškomis bendrame pliaže maudytis. Ten gi pilna vaikų. Iškvietė vietiniai kartą policiją, kitą kartą lyg tai kokiam smarkiu argumentu į dantis pavarė, tai maudosi dabar kitame krante. Sūnus sakė, kieme vakarais kažkokias apeigas atlikinėja. Šiaip neatrodo pavojingi. Ilgi gaurai, merga visa tatuškėmis nugleizota.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 08 07, 09:17)
Kviečia merginos į temą "Plepesiai prie židinio".Čia apstojo kalbos,kad persikeliame.Lady Dy neužpiks?Ji pati dingo? ax.gif

o kur čia ta grupė FB?

pas mane irgi visokiu gėliu ir gražiu ir ne, bet jau atsirinkus kas miela yra tai kolkas nieko nereikalingo neturiu smile.gif, išpjovus kadagi su kumedziu biggrin.gif va tik graikini riešutmedį žadu kokiam geram žmogui rudenį dovanoti, jis apie 5 metų bet žemas, pastoviai genimas tai prigis be problemų, o pas mane jam kerotis, vaisius augitni nera vietos, tai laikyt kaip koki dekoratyvini medeli nera prasmes irgi smile.gif
Atsakyti
sveikos, mano Brangiosios 4u.gif

jaučiuos kažko pavargusi ir jau norėčiau, kad ateitų ruduo rolleyes.gif

agurkų dar turiu, bet stiklainiai pilni, tad nuskinu kiek reik pavalgymui, gal užsilenks greičiau. pradėjau rauti svogūnus, tvarkau kitą derlių, bet jis kažko labai nedžiugina.
Pomidorus lauke pagavo maras, suskyniau, bet jaučiu, kad nieko nebus, teks kažką su žaliais daryt.
Gal turit kokį patikrintą receptą su žaliais pomidorais?

Sodyboj šlapia, bet miškas dar tuščias, o kaime vaikai pririnko voveruškų, teta rado umėdžių, kelis kazlėkus vasarinius ir beprotiškai auga bezdukai biggrin.gif tad gal ims augti ir rimtesni grybai biggrin.gif
Mėlynių dar miške daug, bruknės žalios, bet nežinau kiek jų bus, nes vienoj plikelėj dabojau-tai ne kas. Turguj mačiau tik raustelėjusias parduoda penki pinigai už litrą.

Vasarema, pas mus prie Juškų k. sulaikė septynis migrantus, vakar vėlai vakare su migalkėm nežmonišku greičiu per kaimą lėkė kelios pasieniečių mašinos. Vienai vakare nelabai smagu kieme ir bebūt.

Dėl šurmulio prie Seimo-erzina, nes kažkur palaikau vieną pusę, kažkur kitą....

Kada bus ramybė ir gyvensim gražiai ir laimingai, a smile.gif

Turiu paprastų vėlyvių svogūnėlių-gal kam reik?
Papildyta:
per rusų žinias pranešė, kad Amerikoj naujas koronos štamas J-daug pavojingesnis ir mirtingesnis.........
kiek dar tų abecelės raidžių liko?
Atsakyti
Lyžuka,tuose pačiuose Bendraminčiuose,supermamose.Ten daug mūsų pažystamų,užeina ir mūsiškės paskaitinėti.Merginos kviečia persikelti,sako mūsų tema apmirųsi,jei ką. ax.gif
Vakar Šimonyse sausa,keli grybai,kelios voveraitės.Prie IK namų daugiau grybų ir arti.Bruknės išdegę,kur nešiau pernai kibirais,nieko. bigsmile.gif Už tai mėlynių sočiai,du kibirus pribraukiau,reikėjo kažką veikti atvažiavus. ax.gif
Rytoj nuo ryto maunu prie sodybos,manau rasti. ax.gif
Atsakyti
Jurginėli, taigi žalius pomidorus tik rauginti. Atsimenate, mokyklų valgyklose, paskui dar studentavimo laikais : koks taukuose pamirkęs kotletas , keli šaukštai grikių ir dvi skiltelės rauginto pomidoro. Ir kaip skanu būdavo... Prieš kelis metus esu raugusi visą kibirą, suėjo mygom. Tik nereikia raugti tokių visai dar mažiukų, nes kad ir raugti , būna kartoki. Žodžiu, tik beveik pilnai suaugusius.

****, mergos, tai liksite negrybavę per tuos nelegalus blink.gif

Ingrida, jeigu važiuoji prie šaldytuvo , tai ten grioviuose turėtų būti gervuogių.

Vakarykščiai seimo šturmuotojai man gryni lygtinai paleisti iš Pravieniškių zekeliai. biggrin.gif
Atsakyti