Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Nesupratau,kokio šadytuvo?
Prie sodybos mačiau gervuogių miške.Važiuosiu po pietų gervuogių,iš ryto grybų,po pietų uogų.Kaip tik viską suspėti,dar pusė dėžės neperrinktų mėlynių. blink.gif
Man irgi ten banditėliai naktį jau vaikščiojo.
Mažėlis prie jumoro,skambina šiandien,sako skambino policija,sakė užfiksuotas jūsų automobilis riaušėse.(JO VARDU MAŠINA VIENA)Aš kaip idiotė puoliau įrodinėti,kad tėvas iš sostinės grįžo ant pietų,tikrai nebuvo prie seimo(kaip tik buvo pas odonlogą sostinėje tą dieną).Juoktis pradėjo,o aš jau patikėju. ax.gif Galvojau gal kokia klaida? mirksiukas.gif
Jurginėli,neprapulsi vėl ilgam? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Tikrai nejauku dėl nelegalų, niekada nežinai, ar į sodybą atsivilks, ar važiuojant nepraleis ir lieps vežti kažkur. Giminaitė pasakojo, kad į parduotuvę netoli sienos užėjo nelegalas ir paprašė iškviesti jam taksi, iškvietė, žinoma, policiją.
Miške dar nebuvome šiais metais, pas mus arti miško nėra, reikia pavažiuoti, tai su vyru važiuojame, jo automobilis aukštesnis. Vis laiko neturime, man kasdien arba pomidorai, arba agurkai, arba pupelės. Reikėtų kažką su ankstyvaisiais kopūstais padaryti, nelabai jie dideli, bet jau reikia nuimti, o žieminių, tikriausiai, nebus. Galvoju, gal kokį troškinį padaryti. Esu kažkada su grybais dariusi, bet grybų dar nėra, o kopūstai sproginėt pradėjo.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Dar prietema lauke,miške bus tamsoka.Laukiu......... mirksiukas.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

Ingrida dar tamsiai ant kašelių sėdi clap.gif biggrin.gif

nedingstu, tik pasilakstau ir vėl namo pareinu ax.gif tongue.gif

Kaimietuke, pomidorus raugi kaip ir agurkus?

Vasarema, neturi šaldytų pernykščių grybų? pasidarytum su kopūstais-bais skanu su bulbom wub.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Na, taip, jei vasara kelčiausi dar su prietema kaip Ingrida, gal irgi viską laiku padaryčiau, bet neturiu tiek energijos ir sveikatos.
Neturiu šaldytų grybų, galėjau palikti, bet vis vietos šaldyklyje norisi atlaisvinti naujam derliui.
Žalius pomidorus žiemai esu raugusi prieš daug metų, suvalgėm, ne išmetėm, jaunesni buvom, dabar nežinau, kaip būtų. Užpilinėjau šaltu vandeniu iš šulinio, kažkodėl krapus naudojau ne „skėtukus“ ir ne lapelius, o supjaustytus stiebus, ant viršaus dėjau krieno lapą. Laikiau porą dienų virtuvėje, vėliau geram kaimiškam rūsyje. Buvau išskaičiusi, kad žalius pomidorus reikia užmerkti valandai sūdytame šaltame vandenyje, šaukštas druskos litrui vandens, vandenį kelis kartus keičiant, kad išeitų kartumas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2021 08 11, 22:27)
Vakarykščiai seimo šturmuotojai man gryni lygtinai paleisti iš Pravieniškių zekeliai. biggrin.gif

Sūnus pro šalį to mitingo vakar parėjo, tai sakė ten tokie veideliai, kad net dieną nesinorėtų tokių ant šaligatvio susitikti ...

QUOTE(vasarema @ 2021 08 12, 00:11)
Labas vakaras.
Tikrai nejauku dėl nelegalų,

as tai labiausia bijojau kad kur netoli mūsų nepadarytų jų stovyklos, nes kaip ir ode tai jie ten išeina ateina žodziu šmirinėja po apylinkes o kai mes vien moTeriškės gyvename biggrin.gif....

TURIU KRUMELI VELYVIU, GRAŽU KAI ŽYDI, BET KAI IMA LAPAI GELTONUOT NELABAI smile.gif oi

esu žaliu pomidorų pagal šitą darius mišrainę:
https://www.lamaista...ne-ziemai-15187

tai laaabai nepatiko, aštriai saldu ir šiaip man iš žaliu pomidoru niekas neptinka ką bedetum vistiek jaučiasi tas neprinokusio pom skonis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 rugpjūčio 2021 - 10:33
Ingrida, šaldytuvas - tai tas žalias sandėlis.
Kažkur link stumbryno dygsta baravykai. Šiandien mano darbininkės nė į darbą nėjo, išlėkė. Matysiu rytoj paklausiu, kiek pririnko.

Raugiant pomidorus labai gerai įdėti į sūrymą garstyčių. Spalva tada jo kaip šviežios trydos, bet labai skanu.O prieskonių reikia daug. Serbentų lapai, vyšnių lapai, krienai, krapai.
Maniškiai šiltnamyje sunkiai noksta. Gal kad kartą į savaitę pardavimui išskinu.

Lyja be sustojimo. Ir taip bulvėse vanduo iš ryto buvo. Tai ne, dar 14 mm prikrapijo. Ne prikrapijo, o pripylė kaip iš viedro per tris kartus. Nors bulvės per savaitę ženkliai paaugo. Nors pekinų priaugs pardavimui, o tai buvau panikoje.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
IK laupau baravykiukus prie sodybos.Ryte ir vakare.Kaip gera niekur toli nereikia važiuoti.Vakare ir raudonikiai pasirodė jau. mirksiukas.gif Gaila nežinau uogienojų čia tik gervuoges mačiau. ax.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Ingrida keliasi vis anksčiau, net gėda prisipažinti, iki kelintos miegu. Na, ne, ne iki dešimtos smile.gif Apvaliau kibirą šparaginių pupelių, laukiu, kol vanduo užvirs, kad nublanširuoti, keliaus į šaldyklį. Vakar apėjau savo beržinėlį, lepšių daug, tik sveikų mažai. Į mišką nėr kada.
Atsakyti
labas 4u.gif

vakar su Liniuku taip smagiai karves melžėm tongue.gif biggrin.gif

dygsta grybai ir pas mus, teta jau tempia, o ir mėlynių dar nemažai. Važiuosiu šiom dienom kaiman, gal ir man pavyks kokių gražuolių surast biggrin.gif

Atsakyti
Labukas 4u.gif
Jurginėli, maža karvutes pamelžti, reikėjo dar sūrių padaryti ir atvežti išalkusiems ax.gif
Pripjausčiau džiovyklę pomidorų, einu agurkus skinti. Pro beržinėlį prasuksiu, gal manęs ten koks raudonikis laukia? unsure.gif Pasižiūrėjau vakar orų prognozes, liūdnas vaizdas, visą mėnesį rodo kasdien lietų, javai šiais metais, matyt, liks neiškulti. Vyras pjauna dalgiu ir veža po karutį vištoms. Vištos mielai išlesa grūdus, bet nespės iki žiemos, kombainas būtų geriau. Liūdna žiūrėti į ūkininkų laukus, kviečiai jau pajuodavo. Mums tai labiau pomėgis, apimtys juokingos ir tai gaila.
Atsakyti
Vasarema, orai vėsta, reklamuoja siuntas autobusais, gal nebrangiai kainuoja, galima būtų suorganizuoti. Dabar pieno dar yra.
Grįžau vakar su grūdais susivėlinus, tai ausinkes pasiėmiau, kol karves melžiau, pliurpiau su Jurginėliu.
Orai tai nejavapjūtiški, mūsų vasarinių kviečių dar priekabikė būtų, bet, matyt, šiandien jau neleis, apsiniaukę, biški pakrapnojo. Nors nelabai yra ką kulti, išdžiūvo vasariniai, tai tik kiek iš žieminių.
Atsakyti