Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Jurginėli, 4u.gif
Vakar tėtukas su dukrele buvo skiepytis. MB tai naktį labai ranką skaudėjo, o dukrai paryčiais 39 temperatūra buvo. Gėrė aspiriną, šiandien visą dieną galvą dar skaudėjo. Priplempė kavos, vakare išlėkė apsiprekinti į miestą. Dabar jau sveika. Taip, kad ir tau teko pakentėti. Už tai nesirgsi. 4u.gif
Tai dabar mada viską korėjietiškai. Visa esmė- daug maltos kalendros ir česnako. Imi korėjietišką tarką šiaudeliams gaminti ir tarkuoji, kas tik šauna į galvą. Moliūgus, morkas, ridikus , burokėlius. Aš šiandien kažką panašaus sumeistravau iš pekinukų ir morkų. Kiekiai maždaug orientaciniai

1 kg sutarkuotų daržovių
150 g aliejaus
2 svogūnai (dažniausiai nededu)
2 vidutinės česnako galvelės ( galima ir vieną ar pusantros, jei nemėgsti per daug česnako)
4 šaukštai acto
4 arb šaukšteliai cukraus
2 arb šaukšteliai druskos
2 arbat šaukšteliai maltos aštrios paprikos , galima ir pamažinti
artipilnis šaukštelis maltos kalendros.
Jeigu daržovės labai sausos , gali truputį vandens šliūkštelėti.
Svogūnus reikia supjaustyti į kelias dalis, pakepti aliejuje ir išmesti lauk. Jie tik dėl kvapo. Česnakus išspausti , viską maigant sumaišyti ir padėti nakčiai į šaldytuvą.

Šiandien pagaliau nusprendžiau būti gera žmona ir ėmiausi gaminti. Padariau a la korėjietiškai - lietuviškai pekinų- morkų salotų, užraugiau pekinukus su ropėmis , sublanširavau paskutinius brokolius, dėsiu į šaldiklį.
Atsakyti
Jurginėli,nieko nedarau šiemet,trūksta paros. ax.gif
Mezgu,ardau,mezgu,jau galvoju,kad aš neišmoksiu niekada.Galvoju,kad aš turbūt dvejetukininkė. ax.gif Arba senatvė,nebe primatau.Nupirkti 4 vainikų ratai,nėra kada papuošti.Nežinau kur diena prapuola? bigsmile.gif
Dar mb remontuoja virtuvę sename name,eina sau,norisi apsikuopti kalėdoms.Po truputi butą tvarkome,išardėme grindis.Kada ten tvarkyti????? blink.gif Ar mūsų jau apsisukimai ne tie? bigsmile.gif
Rytoj vėl klientai,namuką kuopsiu.Nei kažką nebe iškepu,mielės nupirktos,gal nesuges? mirksiukas.gif
Mama šiandien dar griuvo mieste,pečio kaulą susilaužė,taip ir nesupratau kurioje vietoje priimamajame liepė įtvarą nusipirkti ir nešioti.O kaip suaugs nesvarbu? bigsmile.gif Pasakiau pamiršk sodą,parduok,atvažiuosi pas mane galėsi džiaugtis. ax.gif
Reikia man irgi pasiskiepyti trečią,bet problema prisiruošti.Vaikai jau baigia trečius susirinkti. ax.gif
Slidu,nepasislyskite. 4u.gif
Atsakyti
Jurginėli, laikykis 4u.gif Mirei, ale išgyvenai, tau, kaip dukros anytai. Ji irgi labai blogai jautės ir po antro, ir po trečio. O gal , jei sirgtum būtų dar blogiau, kas gi žino.
Ingrida, tu ir taip, kaip parakas varai dar. Bet apsisukimai tikrai ne tie, bent man. Ir labai nepergyvenu, jei kažko nesuspėju.
Kas patars, ką neįprastesnio dovanoms dideliems vaikams biggrin.gif Pažiūrėjau rankų darbo šokoladiniai saldainiai- 10 saldainių 10 eurų. Nu jau neverta.
Šią savaitę vėl anūkiuks buvo, tai puošė su seneliu eglutę. Šiaip, nepuošiam taip anksti.
Atsakyti
Liniukai, pagamink iš kokios egzotikos tokių kaip cukatų sirupe. Susivalgys prie kavos. Bus liuks dovana.
Šiemet darbininkė buvo atnešusi cidonijos. Bandžiau virti tokią tirštą uogienę, ale nespėjau. Nerealiai skanus dalykas buvo, išgraibiau skilteles prie kavos. O sirupą sunaudojau arbatai. Tai galvoju, gal kažkas panašaus gautųsi iš mandarinų , greipfrutų. Bent jau įsivaizduoju. Pati negaminau, bet galima internete pasiieškoti. Arba iškepk kokių super duper sausainių, grybukų, padaryk rinkinukus. Arba FB pasieškok Rositos Liubomirskienės. Gal ji dar turi kažką pardavime iš egzotinių konservų.
Atsakyti
IK, maniškės kepiniuose pralenkia jau mane biggrin.gif Turim gerą rūkyklą, pabandėm nupirkę mėsos dešras padaryt ir išrūkyt, skanios gavosi, tai galvojam ir joms. Dar reiktų ar prieskonių kokių, ar aliejaus, ar kokio klevų syrupo. Nu apmąstymuos, nes vyresnei sunkiau įtikti biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas
Jurgineli, pamirei kelias dienas ir dabar stipru imuniteta turi 4u.gif Manes irgi laukia truputi veliau trecias skiepas.

Vakar buvau egles iziebime, savivalda fejeverkams pinigu nepagailejo wub.gif

Vaikiui per tris savaites daktare liepe antra testa darytis, jokiu vaistu nerase, netikrino plauciu. Bumba man: tiek pinigu sumoku draudimui ir numirt taip gali rolleyes.gif Jokios apziuros, jokiu vaistu.

Masina pataise, mazai nuples, nes as dar savaitei palikta Kupisky. Reik viska susirinkt, ka veztis. Siulesi panevezieciai draugai parvezt, tai sakiau, kad gali tik i svecius atvaziuot.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Liniuk,sunku ką patarti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano bendradarbės sūnus užkrėtė mamą, tai toji, su visais skiepais, skausmais vaduojasi...
Po Jonsono mane visą skaudėjo, bet gal taip sutapo, nes lauke padirbėjau, tai nesuprasi ar nuo jo, ar nuo darbų. Šiaip tai mane visąlaik skauda.
Vakar buvo užsukus viena pirkėja, tai visa susibaigus, o sukudus, sakė visą savaitę galavosi lovoje, tai ji dėl tų šimto eurų ėjo skiepytis.
Darbe pasidariau trūkumo, nesuprantu kaip, teks iš algos traukti, lygiai šimtas eurų nesueina, gal kur užkišau. Kai lb blogai jaučiuosi, amžiais nesąmonių prisidarau. Gal inkasatoriams blogai apskaičiavau? Nu vienžo... yra kaip yra, ai... , tikiuos kad atsiras,
Pikti nykštukai nebuvo, sako, kad jau iki pačio mero daėjo jų šunybės, gal ėmėsi veiksmų, o tai Laisvės Alėjoje gintarinėje vaistinėje išliejo pyktį ant prekių vitrinos, tikėjosi pavogti kr.spaudimo matuoklius. Na bet aš visada pasiruošus, su lazda ir pipirinėmis dujomis. Paskutinį kartą užteko tik parodyti ir nelindo vidun, o jau brovėsi. Kai aš sergu durnių liga, nžn kuom būtų pasibaigė. Saugau kasą ir tabaką, nykštukų geidžiamiausios prekės.
Kioske tik vienuolika šilumos, daugiau neprišyla. Dar normalios žiemos nėra, o jau meldžiu dievą, kad nebūtu šalta...
Atsakyti
Meri, taigi viskas priklauso nuo žmogaus imuninės sistemos. Kaip ji reaguoja. Gi žinai, vienas įgėlus bitei numiršta, o pvz mano tėvui buvo per pusdienį 60 bičių įgėlę ir gyvas liko. Gal tik širdies permušimai buvo. Tai ir skiepai - gi svetimas baltymas. Vienų organizmas staigiai kelia temperatūrą, kad sudeginti įsibrovėlį, kitų tyliai patvarko. Gali būti, kad toms tavo pirkėjoms užsikrėtus ir neturint skiepo, organizmas būtų taip sureagavęs, kad reanimacijoje pragulėtų savaitę. Ar dar blogiau.
Na, pagaliau yra žmonių, kurie tik ir laukia jau nuo ryto , ką čia suskaudės. Draugė dirba greitojoje, tai sakė, yra etatinės mirštančiosios. Kaip tik vakaras, kviečiasi greitąją. Jau tašelė ligoninei sudėta, akys tik žiba. Nuveža, gi priklauso, nes skundais užvers. Padaro tyrimus ir namo išveja paryčiais. Ir dar kokias nepatenkintas. Kitos dar pasako "Taigi matote, aš vieniša gyvenu..." Taip ir norisi atšauti "Gi diedo tau neatvešime"

Meri, eik tu iš to darbo į kažkokį mažiau nervinantį. Pasidairyk, kartais ieško apskaitininkių duomenims suvedinėti.

Sapniau, tik kašarų nepamiršk susidėti. biggrin.gif

Liniukai, gerai sugalvojai. Nuvažiuok Šiauliuose į Promo. Kaip ūkininkai galite kortelę pasiimti ir ramiai apsipirkinėti. Ten eina prekės restoranams, visokių neregėtų sirupų, prieskonių būna. Važiuoju ten sirupų užsipirkti, nes dukra gamina kokteiliukus arba pilasi į kavą, arbatą. Nusiperkame dar padažų, šaldytų kruasanų, kur tik pakepti reikia. Na, jeigu jau įžengiame, tai be 50 evrikų nėra kaip išeiti. Akys bedugnės... biggrin.gif
Atsakyti
Labukas. Jurginėli, laikykis, viskas bus gerai, būsi imunizuota ir stipri.
Gal aš jau pašalinta dėl nelankymo? Lankausi, bet neturiu ką parašyti. Kai paskaitai kiek Jūs darbų padarot, kaip visur spėjat, man tik tylėti pasislėpus. Nieko nemezgu, nekepu (išskyrus duoną), televizoriaus nežiūriu, dabar jau dienas skaičiuoju iki Kalėdų ir bijau, kad nespėsiu apsikuopti. Taip lėtai viskas vyksta pas mane. Internetu esu užsakiusi dovanų Kalėdom, bijau, kad jau nebegausiu, reikės pažadus dovanoti.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vasarema,aš nurašau viską dabar į amžių........... ax.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

dėkui visoms už rūpestėlį 4u.gif 4u.gif

labai tamsi diena, buvau į turgų išlėkus-slidu, net su mano traktoriniais batais rolleyes.gif
ir žmonių pilna, visi terbas tempia biggrin.gif

turiu mėtos šaknį, žiūriu leidžia ataugas, reik sodint biggrin.gif
Atsakyti