Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

OMG, tėvai būtų išprotėję, jeigu žinoję, ko mes prikrėsdavome. blink.gif Tokia palaida pusbrolių - kaimynų vaikų banda buvome, gal 12 galvų. Nuotykiai nesibaigdavo nė vakare. Tėvai pavargę miega, mes purpt pro langus ir į naktinį žygį. biggrin.gif Tai į fermas balandžių miegančių gaudyti ( o jie miegodavo ant sąramų gal 4-5 m aukštyje), reikėdavo patamsyje nenukrentant prie jų prisėlinti, tai tinklų užmesti upėje, tai su baltomis paklodėmis ( a la vaiduokliai) pagąsdinti kokią bobulytę, tai bjauriam kaimynui užremti duris iš išorės...
Dabar vaikams savo nuotykius pasakoju labai taupiai. Neduok dieve, nesugalvotų kartoti... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2017 07 01, 19:23)
nustebinai, Ingrida,
tai niekur prie ezero be taves neistrukdavo ax.gif O, tai vyras kaip neimoke bernu, jei pats gerai plaukia?
As tada sioj srity buvau laai apleistas vaikas, nors salto vandens iki mokyklos nebuvau gerus blink.gif

Aš į smėlio dėžę po lanagais vienų į kiemą iki penkių metų neišleisdavau. ax.gif
Geriausia buvo,kai dičkį Rokiškyje seneliamas buvau palikųsi savaitei irgi kažkur 5 metų.Senelis būdavo pasodintas smėlio dėžėje,o kai norėdAVO VAŽINĖTI SU DVIRačiu,močiutė,kuri svėrė 120 kg,išsinešdavo taburetę,atsisėdavo daugiabučio kieme ir anūkas aplinkui sukdavo ratus,ne duok dieve,kas nuskriaus? bigsmile.gif Vaizdelis patikėkite geras būdavo. biggrin.gif
Aš gi augau praktiškai be vaikų.ant asfalto. ax.gif
Atsakyti
Smagūs jūsų vaikystės prisiminimai biggrin.gif
Aš taip pat vaikų gaujoje vaikystę leidau. Nemunas prie pat, iki dvylikos vasaros su meškerėm, ai, dar mėgom mokyklom žaisti, kas man labai padėjo, čia vyresnių mergaičių nuopelnas smile.gif Dar mėgau knygas skaityti. Db gerai, visi naujausi žurnalai panosėje, tik celofanuoti neskaityti. Kiek visko sužinau naujo, gaila, kad po laiko biggrin.gif
Rodė per žinias Maskvos aerodromą, o ten tai orelis - tikras košmaras. Vakar anūkė šešias valandas lėktuve prasedėjo. Seubas. A.d. laimingai nuskrido.
Diedai sparnelius, kulšeles ant žarijų kepa. Ko ne gyvenimas mūsų kaimelyje. Kai prisimenu penkių aukštų inkilą, gaila visų ten likusių, kiek praranda, durneliai, ir ką ten veikt.
Atsakyti
O pas mane dar lyja. Gerai, kad lyja, nes per daug nebus. Kas čia baisaus, gal 20 mm prilyta, skaityk pusantros savaitės norma. O kiek be lietaus buvome, tai reikia, kad dar kelias dienas taip lytų.
Kol ūkį apėjau, sulijo gallvą, nors su šaliku apsigobusi buvau. Sėdžiu ir džiovinuosi smile.gif Šašlai būtų nė pro kur, per šlapia.
Dabar jau supratau, kodėl Ingrida nuo vaikų atsiradimo niekur neišėjo dirbti. Taigi mažylius reikėjo saugoti. Ir dabar saugoja, pyragais maitina. Va kur moteris, radusi savo pašaukimą smile.gif 4u.gif
Tai ne aš, susakiau vaikams ką nuveikti greitakalbe ir manykitės. Nė nesuku galvos, kad bus nepavalgę. Išalks, ai , ką nors susigalvos užkrimsti. tongue.gif Norit maudytis - galima, norite medžiuose gyventi - irgi galima, nori pas draugus nakvoti - irgi galima. Nori rūkyti - galima, bet paskui nerėkit, kad sveikatą ir grožį susigadinote. Tai ir metė vos paragavę. biggrin.gif
Atsakyti
Pradėjau vištinu skerdynes, bet sveria tai ne stebuklingai. 8 papjoviau, tai mažiausias 2,7, o didžiausias 3,5. Bet norinčių yra daug.primeciau, kad dar tiek pardavus kaip ir atsiperka išlaidos beveik. Lyja ir pas mus visą dieną, bet man irgi gerai, reik lietaus.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
IK,teisybę ir parašei,dičkį kasdien vedžiojau ir parsivesdavau iš mokyklos pirmoje klasėje iki kovo 20 dienos,kol man kursai prasidėjo. bigsmile.gif Visi trys vedžioti į muzikos paruošiąmąją nuo penkių metų,mažoji vedžiota į šokius nuo keturių.Kadu tada dirbti/Neturiu stažo,vaikai mano stažas. ax.gif
Truputi lygtais apstojo,važiuosiu mažajai suskinti braškes,gal kaimynę pakalbinti grybauti nuo pietų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 07 02, 07:47)
Kadu tada dirbti/Neturiu stažo,vaikai mano stažas. ax.gif

Visai kaip mano duktė, bandė dirbt, bet nieko nesigavo, todėl pasišventė vaikams wub.gif

Vakar maniškis prigrybavo, vienam pavalgymui užteko.
Na nežinau, jau šalta darosi, pasikeitė mėnulis ir pagada ax.gif , nei laukan išeit nei namuos sedėt blink.gif
Radau porą padabnesnių darbo skelbimų, na bet jau atpratau nugarą prieš darbdavį lenkt, čia mažai moka, bet pati sau ponia, nereik niekam pataikaut, svarbus tik pats darbas. Kol kas susilaikau, palauksiu, nes daug pardavėjų iš darbo išeina, gal ir man kas klius geresnio, o ir darbo patirties daugiau įgausiu, bus lengviau vėliau, jei ką. Niekas nepraeis veltui. Ir draugių naujų turių, lb fainos kolegės biggrin.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

na kaime tai lai lyja, ten smėlis, viskas suteka, o vat sodyboj jau GANA. Česnaką išroviau-ten šlapuma, kaip reiks išdžiovint?
vakar lėkiau miškan - gal puslitris žemuogių, vienas raudonikis ir vienas paberžiukas. Kitų grybų miške nerasta, nors tikėjaus voveruškų rast. teks laukt. Juk čia viskas dviem savaitėm vėliau biggrin.gif užtai aptikau nuostabią lelijų pievą wub.gif wub.gif Tokio grožio gyvai nebuvau mačius biggrin.gif
daržas gražus, burokėlius prasiretinau, žirniai su žirniukais(greit valgysim), ir salotos, ir rukola užbujojo, krapų prisiroviau šaldymui. Net ir mano 6 bulvės gražiai atrodo tongue.gif Čiliukai laukiniai su pipiriukais jau. Juodi serbentai noksta, kelis nulesiau biggrin.gif šilauogių prisimezgę. O ir mano gyvūnai paliko savo pėdsakus ir įsitaisė aantrą guolį už wc(čia kaimynų pievoj apleistoj). Man tupint kažką aiškino, bet kad dar kalbos jų neišmokau biggrin.gif biggrin.gif
šiandien toks purškiantis lietus, kaip rudenį...... tad daug kas liko netvarkyta.....

aš irgi kaip višta tuos vaikus saugau, bet saugok ar nesaugok - jie savo gyvenimą pasitvarko savaip..... plaukt abu moka, o aš tik kol dugną jaučiu po kojom - man baisu rolleyes.gif
Atsakyti
Labukas
Lyja ir pas mane,bet reikia,bulvės iš karto sušoko,žolės irgi biggrin.gif bet baika,nusiravėsiu tuos savo "arus-hektarus" biggrin.gif rolleyes.gif
Oi kiek visko prikrėsta vaikystėje,mama mirė 8 buvau,tėtis dirbo,tai beveik laisva papūga augau
Atsimenu užsikirto durų užraktas,negalėjau atsirakinti,buvau pasiruošusi iš antro aukšto,antenos stiebu žemyn šliaužti,kaimynai atkalbėjo,nugi tikrai būčiau nukritusi,nei to stiebo medinio nebūčiau pasiekusi ir apkabint kad saugiau nusileist nebūčiau sugebėjusi,kiek medžių išlaipiota,pasieniečių bokštelių pajūryje išlaipiota,tie mus vydavo,o mes erzindavome,atsikeli būdavo ryte kai atostogos prie marių ar prie jūros pasirinktinai kur mirkti per dieną
Atsakyti
Jurginėli, kas per gyvūnai tavo tupėjimą saugo? tongue.gif Neįsisegs į paminkštinimus?

Na šakės, praeitą savaitgalį dukra taip gražiai apravėjo ir sutvarkė šiltnamį. Vėl milijonas žolių pasipylė. Agurkų atradau bruzgynuose.
labai pamačijo lietus. Šiandien pasiroviau burokėlių, pasikasiau šviežių bulvių. Vėlesnės bulvės tiesiog kraustosi iš proto, oi kaip joms bus gerai. Jeigu dar lenkai išdžiūtų ar prigertų, būtų svajonių metai. wub.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

ui, Kaimietuke, prajuokinai biggrin.gif biggrin.gif vargšai lenkai bus, jei išsipildys Tavo nupieštos prognozės biggrin.gif biggrin.gif

mane saugo stirnos mirksiukas.gif mirksiukas.gif

katros esat fb - patvirtinkit, ar tai medlievos krūmai, du pievoj atradau su gražiom uogom biggrin.gif bijau nuodingų prisiryt mirksiukas.gif

turiu dar kibirą senų bulvių - šiandien bus žemaičiai tongue.gif
Atsakyti