Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Ingrida, kur tie bitinai buvo susirinkę?

Meri, pūstatauriai eina šaknų atžalomis. {Palauk, kol; įsitvirtins, paskui okupuos vis naujas teritorijas. Iš jų daro nuotakų puokštes. Pas mane ir baltų yra. Šiemet pirmi metai, kai juos išvartė. Nedaug, šiaip būdavo labai tvirti.

O tau vaizdų paduoda, ania? Ko akių neganyti, jeigu nuogi vyrai po asfaltą laksto. biggrin.gif

Ravėjau, konservavau, dar su tamsa serbentų suskyniau. Uogienės jau nebevirsiu, tingiu. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 08 05, 22:37)
O tau vaizdų paduoda, ania? Ko akių neganyti, jeigu nuogi vyrai po asfaltą laksto. biggrin.gif

ir jauni ir dar ant kelių biggrin.gif

muzika
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
IK,bitininkai rinkosi Žaliosios girioje,Šilelio stovykloje.Gal dar ir šandien yra,tris dienas ten su palapinėmis net estų,latvių privažiavę. mirksiukas.gif
Norfoje puikios nebrangios keturkampės atsegamos formos yra,dabar dar akcija.Penktadienį užsireikė mažos atsegamos formos tortinės.Apvažiavau firmines indų parduotuves,ten no proto nušoko su savo kainomis,apvažiavau sendakčių turgų,ten kainos už senas formas,kiek naujos kainuoja Norfoje.Keramikinė nauja tiek kainuoja ,turguje dar trūksta dalies,riebalams surinkti ir tiek pat prašo.Norėjau pirštą pasukioti pre smilkinio. bigsmile.gif blink.gif
Padarau didelį tortą ir dalis keliauja vištoms,nesuvalgome.Dabar dvi nusipirkau kerukampes formas,pagrindui sunaudojau trupinius nuo riešutėlių,jogurtą sumakalvau su juodais serbentais ir želatina,baigiame suvalgyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau buvau pamiršus obuolinio pyrago sudėtį, dėjau iš akies, ištirpo vos ne ore smile.gif
Mėnulio užtemimas, a bigsmile.gif
Kaip visada netikėtai vakar baigėsi dujos, kaip užkniso, kai tik atsigausiu finansiškai, vesiuos gamtines.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

gal kuri atpažinsit, koks krūmas ar net medis čia? Kol kas pusės serbento aukščio. Kaimynė atidavė, pati nežino iš kur traukė ir kas čia toks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 06 rugpjūčio 2017 - 16:25
QUOTE(IngridaB @ 2017 08 04, 07:09)
Jurginėli,užpiltinė skani gaunasi? mirksiukas.gif Kaip darai? ax.gif

į trilitrį sluoksniuoju bruknes ir cukrų. Stiklainį uždengiu plastikiniu dangteliu ir pastatau tamsiai9karts nuo karto pakratau kada sultys atsiranda). prieš kalėdas jau būna daug sulčių, cukraus nebelieka, tada skiedžiu su spiritu ar degtine. Galima pilt tiesiai ant uogų-turėsi ir girtų uogelių, bet man skaniau jas nusunkt ir sultis tada maišyt vis pasiragaujan mirksiukas.gif

sveikos 4u.gif

vakar mačiau didelį didelį ir gražų mėnulį wub.gif netoli nuo žemės, veik ranka pasiekiamas, gal todėl taip veikia rolleyes.gif ir dar žiūrėjau tokią laidą, kad ankščiau žemėj tik milžinai dievai gyveno, anie nemirtingi buvo, buvo nuostabus pavasaris ir visi laimingi. bet kadangi kosmose įvyko katastrofa, sprogo ten kažkokia planeta, pasikeitė planetų trajektorijos ir prie žemės atsirado mėnulis-visi dievai numiro ir žmonės patapo mirtingais. Apie tai rašo kažkokios ale majų legendos mirksiukas.gif
gal todėl dabar tas mėnulis ir veikia visus rolleyes.gif

buvau sodyboj, gražu, gera, mišias atklausiau tradiciškai su gervėmis(buvo kuriam laikui mikrofonus išjungę, nesigirdėdavo). Obuoliukai byrair yra jau valgomų, cukinijos noksta, šilauogių jau paragavom, svogūnai dar žali. Turiu du agurkus su vienu užsimezgusiu agurkėliu. Žirnius apskyniau ir nuroviau. Pupelės šabalboninės eina iš proto su žydėjimu-dabar gražiausia daržo gėlė wub.gif Ridikėliai dygsta, šiand dar naujų pasisėjau, ir krapų pribėriau. Daikonai kol kas gražiais lapais biggrin.gif

mano kaime žmonės kaip žmonės, nu sodyboj...... prie mūsų vartų, vakar jauna motera, 30-35 m. eina, griūna, keliasi ant keturių, vėl griūna, vėl kelias, svarbiausia, kad tapkės rankose, šiaip ne taip nukeliauja link savo namų. Galvoju, ar ana iš bado voliojas, ar taip smarkiai dirbus ir privargus, kad jau nebepaeina....... po kelių valandų vėl traukia pro mus, o dar po kiek laiko keliauja atgal su keiksmais, riksmais ir t.t. gražumais. Praėjusias išeigines toks jaunuolis prie mūsų vartų su motociklu bevažiuodamas plojos ant kelio, atsistojo ir vėl plojos..... Vnž. užburta vieta - kas beeitų bevažiuotų reik išsivoliot ......

Para, Kaimietuke, nusilaužiau hortenzijos šaką -dalis sumedėjus, dalis žalia. Sodint žaliąją dalį? paprotinkit ir kaip darot ax.gif Krūmas motininis gal 2-2,5m aukščio, kaip liana, žiedynai tik skleidžias žalsvi, dviejų delnų dydžio. Gal žinot ir kas toks? Šią savaitę bandysiu praeit pro šalį pafotkint.

nu jau viskas tongue.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Jurginėli,cukraus pagal skonį dėti? mirksiukas.gif
Važiuosiu aviečių ir noriu ir baisoka. ax.gif Prigasdino mane su tomis vapsvomis,kad sugelia kartais.O ten ryšio nėra,o iki mašinos 3-4 km ir vžiuoju viena.bUS KAIP BUS. blink.gif
Atsakyti
labas,

Ingridėl, pasiimk dėl visa ko tavegilio ir vandens mirksiukas.gif
uogų daugiau, cukraus mažiau(per 2 pirštus uogų, per 1-cukraus) biggrin.gif
Atsakyti
Meri, tas tavo krūmas - šeivamedis. Nu ir kam tau mažame plote toks milžinas? Užaugs 4m aukščio, kokių 3 m pločio. O naudos - tik žiedai arbatai.Iškelk kur nors į valdišką žemę.
Jurginėli, gal ten laipiojanti hortenzija?
https://www.google.l...f=1502103452775

Fliansuojasi šiemetės medienos ūgliai. Pjauni iškart po lapų pora, nuimi tuos lapus. Viršuje palieki dar vieną lapų porą, kas liko, nupjauni. Sodini, apvoži stiklainiu ir laikai kur šilta, bet ne saulės atokaita. Nors jau vėlokai, bet gal įsišaknys. Šiaip laipiojanti šaknijasi pati kur žemę pasiekia. Pas mane ji atsisako žydėti. blink.gif
Atsakyti
Jurginėli,dėkui spėjau perskaityti pasiėmiau tavegilio kišenėnė.Bet neprireikė,už tai kad apsisaugojau. ax.gif
Pasiuogavau ne daug,išėjo uogienės 4 0,7 stiklainiai. mirksiukas.gif
IK,nėra prie tavęs bruknių.Užlėkiau pernai nebuvo ir šiemet skurdoka. ax.gif
Bet gi kaip neužsuksi grybų?Kažkas nenormalu šiemet su voveraitėmis,krepšiuką prisirinkau,nedideli ploteliai mano žinomi,o važiuoju kas kelios dienos ir vis pilna. mirksiukas.gif
Juokingiausia,kad du baravykus pamačiau važiuodama mašina. bigsmile.gif
Mano geradaris atvežė šernienos dešrelių,tai vakarienė karališka kepti baravykai su voveraitėmis ir dešrelės. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 08 07, 14:00)
Meri, tas tavo krūmas - šeivamedis. Nu ir kam tau mažame plote toks milžinas? Užaugs 4m aukščio, kokių 3 m pločio. O naudos - tik žiedai arbatai.Iškelk kur nors į valdišką žemę.

Taip ir maniau, kad nieko gero. Reiks raut. Gerai, kad užklausiau biggrin.gif

Namuos "pilnatis" tiesiogine prasme rolleyes.gif . Nuo nervų ranką atiminėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 07 rugpjūčio 2017 - 20:15
Lyžukiuk, matau, grįžai 4u.gif
Ingrida, ar jau gerai dygsta baravykai?
Vakar Dzūkijioje prie kelio nusipirkome kelis litrus voveruškų. Bus pirmi ragauti grybai šiemet. Gal ir pirmi matyti. Ai, buvau radusi kelis kazlėkus po pušaitėmis kieme.

Meri, tikrai šventė. Vyras ne kasdien bando šitokį didvyriškumą parodyti. Taigi vienam senam diedui tiesus kelias į bomžyną.
Atsakyti