Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(san @ 2017 09 01, 05:26)
man jau savęs gaila cray.gif o nuo pirmadienio reikės ir dar visa valanda anksčiau keltis. ir taip 9 mėn. neįsitkinus, kad ištemsiu...

Ne tau vienai biggrin.gif ir ne 9, o 9.5 men biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2017 09 01, 23:27)

180 dienas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2017 09 02, 00:27)

Na ačiū mad.gif ačiū, ponia, kad priminėte.
ir maniškei iki birželio 18 d. Tik dar turiu viltį, kad į tas dienas įdės 2 sav. praktiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 02 rugsėjo 2017 - 08:19
Nu va. Vilniecio korteliu klausima issprendziau, pamaciau kontrolierius ir ju paprasiau. Pagyvene du vurukai, labai saunus, padejo. Liko tik viena kortele, kur ankstesnis bilietas galioja, zymesim rugsejo 6.

Mergiona, del gimnastikos. Nuvarem gi siandien,o ten tik susipazinimas. Nezinau, be nuomones. Mokytoja Sviesuole Nemondruk, dirba su vaikais 100 metu, iskart ivertino visu naujoku kas atejo bukle -ka taisyt, kam su kojom, kam su stuburu ir t.t.
Galima pas ja eiti kada nori ir kiek nori, jei tik sveikatos ir noro turi, bet pradzioje koki usmeti matyt tik fiziniai pratimai, kol ismoks stoveti, guleti ir pan. taisyklingai. Labai idomi moteris. Tai sutarem su maze kad bandysim 1 men lankyti ir tada ziureti.

Buvau ne I ta tema parasius, kol apsiziurejau. Geda peleda.
Atsakyti

gal gali patikslinti del "sofkutes apribojimu"m parekomenduok esminius pnktus... visos su tuo greit/ar velai susidursime....

Kad kažin ar susidursit. Nėra tai dažnas atvejis Lietuvoje, kad vaikai norėtų, o tėvai vaikams duotų metus pagalvojimui.  Bent jau temos mamoms, kiek pasidalinat apie vaikus ir jų užsiėmimus, tai mažai tikėtina :4u:  Kaip milaaa ne apie šią temą, bet teisingai rašė - kiek vaikui leidi, tiek jis ir tikisi/reikalauja. Aš kas liečia vaikus visiška silpnavalė, palyginus su kitomis. Nesugebu priversti vaikų daryti ar nedaryti, jeigu jie patys nesutinka. Kai, pavyzdžiui, Realesnė parašo, kad pas ją namuos "karo stovis" ir ji kažko pareikalavo ir vaikui nenusileidžia, tai man kosmosas. Kai prieš metus buvo diskusija apie "sofkutę" tai dar aiškiau pamačiau, kokia visgi aš silpnavalė su vaikais . 

O ir kad vaikas vidurinę baigęs susigalvotų tokią "karjerą", kad kokiam suaugusiam asmeniui pasakai, tai tik akis išpučia ir siūlo varyti jį dirbti, irgi nedažnai pasitaiko. Iš esmės, greičiausiai nei viena iš jūsų to vaikui tiesiog neleistumėte. Tiksliau, vaikas aiškiai žinotų, kad taip elgtis negalės ir net nebandytų.  

Tai viską surašius, esminiai punktai, kuriuos, mano dideliam džiaugsmui praktiškai suaugęs mano sūnus laiko logiškais ir pats stengiasi jų laikytis:

- nieko neveikti gali metus;

- po metų arba dirba, išsilaiko save ir prisideda prie namų išlaikymo (jei gyvena pas mus);

- arba mokinasi aukštojoje ir tada mes suteikiam jam tokį patį išlaikymą, kaip mokykloje;

- už mokslą Lietuvoje nemokėsim, kadangi mokėjom už jo mokyklas ir jis tikrai turėjo sąlygas išmokti tiek, kad galėtų mokintis nemokomoje vietoje Lietuvos aukštojoje.

Geras čia bigsmile.gif

Aha, aš irgi nustebau. Net nebūčiau pagalvojusi kažką kviesti sudaužius termometrą :unsure:

Šiandieną pasodinom dar 7 uogakrūmius. Kadangi kasant kanalizaciją teko papaukoti porą agrastų, tai MB pažadėjo juos atsodinti. Anksčiau niekaip neprikalbinau, nes jo nuomone ir taip visko per akis. Tai šiandien po paskutinės duobės MB suskaičiavo "poros agrastų atsodinimo rezultatus" - 9 šilauoges, 2 vynuogės,  1 vyšnia (čia šį pavasarį) ir 2 medlievos, 3 sausmedžiai, 1 sarbentas ir 1 agrastas (čia šiandien) ir sakė, kad nesupranta, kaip jis ir vėl įsivėlė į mano sodinimo aferas. Nes čia dar ne pabaiga :D

Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 09 02, 19:31)
<p>Šiandieną pasodinom dar 7 uogakrūmius. Kadangi kasant kanalizaciją teko papaukoti porą agrastų, tai MB pažadėjo juos atsodinti. Anksčiau niekaip neprikalbinau, nes jo nuomone ir taip visko per akis. Tai šiandien po paskutinės duobės MB suskaičiavo "poros agrastų atsodinimo rezultatus" - 9 šilauoges, 2 vynuogės,  1 vyšnia (čia šį pavasarį) ir 2 medlievos, 3 sausmedžiai, 1 sarbentas ir 1 agrastas (čia šiandien) ir sakė, kad nesupranta, kaip jis ir vėl įsivėlė į mano sodinimo aferas. Nes čia dar ne pabaiga biggrin.gif</p>

Kaip faina bigsmile.gif Aš jaučiu be galo didelį norą sodint sodint sodint... jaučiu irgi manija bus biggrin.gif Bet va pradžiai reikia vandenį prasivest, kanalizaciją ir kažką pasistatyti, bet norai mano laaabai dideli smile.gif Jau 16 vaismedžių ir 4 serbentų krūmai įsodinti pavasarį smile.gif
Atsakyti
Man kaip tik atrodo, kad pagyvenus labai gera mama, turi daug kantrybės, geba duot vaikams laisvės, bet tuo pačiu ir nustato ribas (laisvė duota metams, kas tie metai, jei vaikis gavo progą subręst ir susivokt savy).
Sodininkiniai gebėjimai irgi žavi wub.gif

Uff, pas mus šnd baigėsi bulviakasis. Prastas šiemet derlius, apie pusė supuvusių. Ir masteliai juokingi - tik 5 pintinės prikastos, kasta mėgėjiškai su šake. Bet savos yra savos, tokių skanių nenusipirksi niekur.
Atsakyti
Pagyvenus> minejai, kad turi jis mergina: ar ji irgi taip "ilsisi" kaip ji ziurejo i sia situacija?

beje, pamenu, kad kazkoki "lygtais verslo plana" tavo vaikis turejo, na tokia veikla kuriai universitetinio issilavinimo nereikia.. vis dar apie tai galvoja? metai "out" puiki galimybe...
Atsakyti

Labas :)

as irgi galvoju, kad Pagyvenus yr labai gera mama. Kaip maniske :) Su mano broliu buvo lygiai taip pat ir jam gavos tikrai geriau nei as po mokyklos iskart i univera. Per tuos metus ir juodadarbiu pabuvo, ir darbo birzos kursus palanke, ir nieko neveike ir galu galu nusprendes, kad gal visgi reik mokslus baigt. Nuo kokiu Nauju metu jau zinojo kur noretu ir ka mokytis, istojo ir baige netgi labai gerai. Dirba ta, ka baige ir laimingas. Po mokyklos baigimo jokiu minciu apie ta specialybe nei buvo, nei isvis turbut zinojo, kad tokia yr :) 

Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 09 02, 16:02)
Mergiona, del gimnastikos.

aciu uz info, dalinkis ispudziais ir toliau 4u.gif Kol kas manau mums per toli, gal man visai sest tiktu nebent, bet bandysim ieskot arciau. Pirm bandysim i menine nueit Buivydiskese. Panai kasdien 6 pamokos, tik trec 5, nenoriu as per didelio kruvio unsure.gif

QUOTE(pagyvenus @ 2017 09 02, 18:31)
Iš esmės, greičiausiai nei viena iš jūsų to vaikui tiesiog neleistumėte.

na jo... as nei leisciau, nei neleisciau, tiesiog galimybiu finansiniu netureciau unsure.gif duok Dieve kad sugebeciau per mokslus islaikyt, o jau sedejima ant sofkos mastant tikrai su visais gerais norais negalesiu sau leist apmoket. Arba dirbi, arba mokaisi, o turint omeny situacija tai nuo tam tikro amziaus ir derint abi veiklas pageidautina. ax.gif

KaipGyvenu, as mokiausi viena, ir antra biggrin.gif o dirbu trecia, bet nei pirmas nei antras man nesutrugde trecio ismokt. Jei apsigalvoji bet kada gali krypti keist ir nebutina is karto po mokyklos sugalvot ka nori dirbt. As is vis lb ilgai rysio mokslu ir darbo nemaciau ir jaunimelis nemato. Kad pamatyt gal sveika po mokyklos dirbt kazka i ta puse ka noretum mokytis ir paziuret ar tinka, bet lt galimybiu nedaug, o sansai kad per "gap year" tradicine- kelioniu/ atsipalaidavimo/ saves paiesku prasme kazka doro sumastysi imho ne didesne nei 12 klaseje besimokant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 02 rugsėjo 2017 - 22:31

karra, 02 Rgs 2017 - 20:18, parašė: Pagyvenus> minejai, kad turi jis mergina: ar ji irgi taip "ilsisi" kaip ji ziurejo i sia situacija? beje, pamenu, kad kazkoki "lygtais verslo plana" tavo vaikis turejo, na tokia veikla kuriai universitetinio issilavinimo nereikia.. vis dar apie tai galvoja? metai "out" puiki galimybe...
Su drauge išsiskyrė jau seniai. Dėl to, kuo nori užsiimti, norai nepasikeitė. Mano ir vyro nuomone, pasiekti tai, ko jis nori, tikimybė tokia pati, kaip išlošti aukso puodą. Bet, kaip jau sakiau, atsispirti vaikų valiai man neužtenka stiprybės. Tai pradinį priemonių rinkinį iš mūsų gavo. Šiuo metu po kelias valandas per parą tuo ir užsiima. Mesti nesiruošia. Planuoja, kad pavyks suderinti su mokslais.

Mergiona, 02 Rgs 2017 - 23:29, parašė: na jo... as nei leisciau, nei neleisciau, tiesiog galimybiu finansiniu netureciau unsure.gifduok Dieve kad sugebeciau per mokslus islaikyt, o jau sedejima ant sofkos mastant tikrai su visais gerais norais negalesiu sau leist apmoket. Arba dirbi, arba mokaisi, o turint omeny situacija tai nuo tam tikro amziaus ir derint abi veiklas pageidautina. ax.gif
Bet jei tas vaikas tikrai sėdi namuos ant sofkos, tai kainuoja jo iškaikymas per tuos metus net pigiau, nei einant į mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 09 02, 18:31)
Aha, aš irgi nustebau. Net nebūčiau pagalvojusi kažką kviesti sudaužius termometrą unsure.gif

jus neturit vaiko, kuris valgo viska nuo visur ir aklos kates be smegenu kuriai irgi neaisku kas i galva saus unsure.gif
Atsakyti