Ne tau vienai

gal gali patikslinti del "sofkutes apribojimu"m parekomenduok esminius pnktus... visos su tuo greit/ar velai susidursime....
Kad kažin ar susidursit. Nėra tai dažnas atvejis Lietuvoje, kad vaikai norėtų, o tėvai vaikams duotų metus pagalvojimui. Bent jau temos mamoms, kiek pasidalinat apie vaikus ir jų užsiėmimus, tai mažai tikėtina Kaip milaaa ne apie šią temą, bet teisingai rašė - kiek vaikui leidi, tiek jis ir tikisi/reikalauja. Aš kas liečia vaikus visiška silpnavalė, palyginus su kitomis. Nesugebu priversti vaikų daryti ar nedaryti, jeigu jie patys nesutinka. Kai, pavyzdžiui, Realesnė parašo, kad pas ją namuos "karo stovis" ir ji kažko pareikalavo ir vaikui nenusileidžia, tai man kosmosas. Kai prieš metus buvo diskusija apie "sofkutę" tai dar aiškiau pamačiau, kokia visgi aš silpnavalė su vaikais .
O ir kad vaikas vidurinę baigęs susigalvotų tokią "karjerą", kad kokiam suaugusiam asmeniui pasakai, tai tik akis išpučia ir siūlo varyti jį dirbti, irgi nedažnai pasitaiko. Iš esmės, greičiausiai nei viena iš jūsų to vaikui tiesiog neleistumėte. Tiksliau, vaikas aiškiai žinotų, kad taip elgtis negalės ir net nebandytų.
Tai viską surašius, esminiai punktai, kuriuos, mano dideliam džiaugsmui praktiškai suaugęs mano sūnus laiko logiškais ir pats stengiasi jų laikytis:
- nieko neveikti gali metus;
- po metų arba dirba, išsilaiko save ir prisideda prie namų išlaikymo (jei gyvena pas mus);
- arba mokinasi aukštojoje ir tada mes suteikiam jam tokį patį išlaikymą, kaip mokykloje;
- už mokslą Lietuvoje nemokėsim, kadangi mokėjom už jo mokyklas ir jis tikrai turėjo sąlygas išmokti tiek, kad galėtų mokintis nemokomoje vietoje Lietuvos aukštojoje.
Geras čia
Aha, aš irgi nustebau. Net nebūčiau pagalvojusi kažką kviesti sudaužius termometrą
Šiandieną pasodinom dar 7 uogakrūmius. Kadangi kasant kanalizaciją teko papaukoti porą agrastų, tai MB pažadėjo juos atsodinti. Anksčiau niekaip neprikalbinau, nes jo nuomone ir taip visko per akis. Tai šiandien po paskutinės duobės MB suskaičiavo "poros agrastų atsodinimo rezultatus" - 9 šilauoges, 2 vynuogės, 1 vyšnia (čia šį pavasarį) ir 2 medlievos, 3 sausmedžiai, 1 sarbentas ir 1 agrastas (čia šiandien) ir sakė, kad nesupranta, kaip jis ir vėl įsivėlė į mano sodinimo aferas. Nes čia dar ne pabaiga
Labas
as irgi galvoju, kad Pagyvenus yr labai gera mama. Kaip maniske Su mano broliu buvo lygiai taip pat ir jam gavos tikrai geriau nei as po mokyklos iskart i univera. Per tuos metus ir juodadarbiu pabuvo, ir darbo birzos kursus palanke, ir nieko neveike ir galu galu nusprendes, kad gal visgi reik mokslus baigt. Nuo kokiu Nauju metu jau zinojo kur noretu ir ka mokytis, istojo ir baige netgi labai gerai. Dirba ta, ka baige ir laimingas. Po mokyklos baigimo jokiu minciu apie ta specialybe nei buvo, nei isvis turbut zinojo, kad tokia yr
karra, 02 Rgs 2017 - 20:18, parašė: Pagyvenus> minejai, kad turi jis mergina: ar ji irgi taip "ilsisi" kaip ji ziurejo i sia situacija? beje, pamenu, kad kazkoki "lygtais verslo plana" tavo vaikis turejo, na tokia veikla kuriai universitetinio issilavinimo nereikia.. vis dar apie tai galvoja? metai "out" puiki galimybe...Su drauge išsiskyrė jau seniai. Dėl to, kuo nori užsiimti, norai nepasikeitė. Mano ir vyro nuomone, pasiekti tai, ko jis nori, tikimybė tokia pati, kaip išlošti aukso puodą. Bet, kaip jau sakiau, atsispirti vaikų valiai man neužtenka stiprybės. Tai pradinį priemonių rinkinį iš mūsų gavo. Šiuo metu po kelias valandas per parą tuo ir užsiima. Mesti nesiruošia. Planuoja, kad pavyks suderinti su mokslais.
Mergiona, 02 Rgs 2017 - 23:29, parašė: na jo... as nei leisciau, nei neleisciau, tiesiog galimybiu finansiniu netureciauBet jei tas vaikas tikrai sėdi namuos ant sofkos, tai kainuoja jo iškaikymas per tuos metus net pigiau, nei einant į mokyklą.duok Dieve kad sugebeciau per mokslus islaikyt, o jau sedejima ant sofkos mastant tikrai su visais gerais norais negalesiu sau leist apmoket. Arba dirbi, arba mokaisi, o turint omeny situacija tai nuo tam tikro amziaus ir derint abi veiklas pageidautina.