Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Mergiona, 03 Rgs 2017 - 00:26, parašė: jus neturit vaiko, kuris valgo viska nuo visur ir aklos kates be smegenu kuriai irgi neaisku kas i galva saus unsure.gif
Kai sudaužiau termometrą vaikas būtent toks ir buvo :ax: Rimtai nežinojau, kad galima kažką kviesti. Surinkom, valėm, vėdinom patys.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 09 02, 23:31)
Kai sudaužiau termometrą vaikas būtent toks ir buvo ax.gif Rimtai nežinojau, kad galima kažką kviesti. Surinkom, valėm, vėdinom patys.

realiai buvo taip- pradejau stumt baldus ir ruostis plaut ir prisiminiau kad kazkas ten ne taip paprasta (siaip pradinis planas buvo surinkt ir ismest, nebutu ateje i galva i inda stiklini det ar ka), paklausiau google ir ten buvo parasyta "skambint 112", paskambinau ir atvaziavo.

Tavo vaikas toks nebuvo ax.gif maniskis valgo viskai nevalgomus daiktus. Tiesiogine prasme. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 03 rugsėjo 2017 - 06:57
Keli klausimai, atsakykit kas netingi:

1) kuom plaunat grindis? as jau "daejau" iki... popieriniu ranksluosciu rolleyes.gif negaliu prisiverst ta skudura panaudota paimt i rankas unsure.gif
2) kur jusu vaikai (ir jus) laikot rubus "viena karta uzsideti"- na, grizo namo, lauko rubus persirenge, bet dar su jais eis, nereikia skalbt, ir? kur sudeda? I spinta nesudesi, o ant kedziu man nepatinka.
3) ka darot su dailes sedeurais? visokie piesineliai atvirukai, tt? jau nebeturiu vietos!!!
4) apie panasu amziu- ka daro namuose? as zadu "vaikyste baigesi" metus daryt. Irgi mergaite jau kazka sugeba nuveikt, tai zadu nemaza dali pareigu perleist mergoms. Irgi jau nebesusitvarkau.
5) priimu bet kokius patarimus namu ukio tvarkos organizavimo tema. FlyLady mums nepasitvirtino, kai kurie principai jega, bet ten viskas pagrista kad jei tvarkai kelias minutes per diena sutvarkai kasdienius dalykus + speji kazka daugiau, o as per tas kelias minutes, kuriu dar ir neturiu nespeju net kasdieniu dalyku sutvarkyt rolleyes.gif

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 03 rugsėjo 2017 - 07:51
Sveikutės, jeigu priimtumėt į temą, su malonumu prisijungčiau 4u.gif
Trumpai prisitatysiu: esam 5 asmenų šeima (trys vaikai, intervalas: didysis pirmakursis studentas, mažasis - pirmokas).
Pajamos gal žemiau nei vidutinės, gal link vidutinių. Paskolų neturim, gyvenam nedideliam miestuke, bet jei norim daugiau sau ką leisti, turim pataupyti 4u.gif

Jei neprieštarausit, atsakysiu į Mergionos klausimus:
1) kuom plaunat grindis? - plaunu jau atgyvenusiais drabužiais, vieną kart išplaunu ir išmetu (tokia mano a la vizija, kad čia daiktai gyvena antra gyvenimą ir panaudojami dar kart. Kiekvieną dieną grindims paleidžiu robotą (bent jau bendrą kambarį-virtuvę, o vaikai leidžia robotą pagal poreikius kas kelios dienos) ir pravalau drėgnu šepečiu, o su skurliu plaunu kartą į savaitę ar dar rečiau rolleyes.gif
2) kur jusu vaikai (ir jus) laikot rubus "viena karta uzsideti"- švarkus mokyklinius pasikabina į spintą, ir spintoj turi kiekvienas po lentyną kartą vilktiems - po tokią plačią, kad neusiglamžytų. Be to aš labai nepernešu prikimštų spintų, todėl drabužių perku labai nedaug (džiovinu džiovyklėj, praktiškai kasdien sukasi skalbyklė)
3) ka darot su dailes sedeurais? - Aš juos negailestingai atrūšiuodavau (dabar jau kaip ir išaugę iš to amžiaus) ir palikdavau tik tuos, kurie man atrodydavo tikrai su kažkokia širdžiai brangia mintim, netradiciniu sakiniu pasakytu nupiešus (užrašydavau vardą, datą ir mintį). Nes iš tiesų jų prisikaupia labai daug ir gal gyvenime nebepažiūrėsi...
Atsakyti
Sveika prisijungus 4u.gif 4u.gif

1) neturiu rubu tinkamu. Man dar ranksluosciai tokie ploni tinka, bet pirkt kad isplaut grindis irgi crazy skamba biggrin.gif

2) super mintis (ta prasme man pritaikoma) po lentyna spintoje. Dbr neturiu, bet tikrai reiks pabandyt atlaisvint. Pas mane irgi rubu nedaug, bet is to ir spintu mazai, tai vietos "na predele".

3) vo-vo ax.gif tik rusiuot reikia vaikams nematant, nes visi sedeuriski sedeurai ir "as gi tau padovanojau" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 03 rugsėjo 2017 - 08:21
QUOTE(Mergiona @ 2017 09 03, 09:21)
Sveika prisijungus  4u.gif  4u.gif
1) neturiu rubu tinkamu. Man dar ranksluosciai tokie ploni tinka, bet pirkt kad isplaut grindis irgi crazy skamba  biggrin.gif

2) super mintis (ta prasme man pritaikoma) po lentyna spintoje. Dbr neturiu, bet tikrai reiks pabandyt atlaisvint. Pas mane irgi rubu nedaug, bet is to ir spintu mazai, tai vietos "na predele".

3) vo-vo  ax.gif tik rusiuot reikia vaikams nematant, nes visi sedeuriski sedeurai ir "as gi tau padovanojau"  ax.gif

Ačiū už priėmimą 4u.gif
1) neturiu rubu tinkamu - gi tinka visos vaikiškos maikutės ir visi kiti medvilniniai rūbai smile.gif
3) taip, rūšiuodavau nematant ir tik tada, kai jau būdavo "atlabėję" garbės lentoj - ant šaldytuvo 4u.gif Ir man širdis neleidžia jų išmesti į šiukšlię (sudeginam, nes šildymui pečius kuriamas), bet suprantu, kad gyvenant bute tos galimybės nebūtų.
Atsakyti
na galiu mamai i soda nuvezt, peciu turi biggrin.gif

zinok pas mane lb mazai metamu rubu, va dbr spintas tvarkau- mergu 2 maxes maisai atidavimui- tikrai geros bukles, ir vis pora ismetimui, bet tokiu netinkamu grindim (gal viena maike buvo, va ta gaila kad iskeliavo), dbr maziuko spinta- nu irgi ismetimui kojines-pedkelnes, kiti- atidavimui. Gal gyvenimas bute ir tam itakos daro- ne tiek issiterlioja vaikai ir rubai nera mestinos bukles net isaugti (ir cia dar turint omeny kad ir pati daznai devetus gaunu ax.gif )
Atsakyti

Labas rytas, 

Mergina, grindis plaunu su nugreziama šluota http://www.leifheit.lt/grindu-valymo-rinkinys-go-twist-mop 

Tie visi plovimas skudurais fui fui fui. Tokio tipo naudoju jau kokius 6 metus, bandžiau nuo pigiausių iki Leifheit. 

Visi kiti klausimai ir man kelia galvos skausmą. Namų ūkis taip pat, merginos kažkiek padeda, bet manau, kad galėtų daugiau, bet kažkokio plano vis nesudarau

Atsakyti
Dėl pagalbos buityje - tai aš ir buvau ir esu prie tų "baisiųjų", reikliųjų mamų ir tiesiog pas mus anksčiau būdavo laikas, kai visi dirba (nurodydavau kiekvienam konkrečiai ką daryti tuo metu, pagal amžiaus sugebėjimus. Niekada nesakydavau - sutvarkyk kambarį, nes tai nėra konkretu vaikui ir jam gal ir taip atrodo labai gerai ir neaišku, ką reiškia tas - sutvarkyk).
Dabar jau nėr problemų, nes dičkiams pasakau, ką padaryti tą dieną ir jie susiplanuoja darbus kaip nori, svarbu, kad padaryta.
Atsakyti
Jolitaaaa wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif kaip tik galvojau apie tave kad visai dingai verysad.gif
Atsakyti
Aš grindų beveik neplaunu unsure.gif siurbiu su siurbliu. Jis turi ir drėgno siurbimo funkciją. Plaunu tik virtuvės zoną retkarčiais, tam naudoju senus frotinius rankšluosčius. O dažniausiai virtuvėje vos kas susipurvina, prisitaško ant grindų išvalau kempinėle ir virtuvės šluoste, vienkartiniu rankšluosčiu nusausinu.

Vienąkart naudotų rūbų žiauriai nemėgstu. Prie lauko durų specialiai tokiems turim atskirą spintą. Bet dažniausiai neiškentus perskalbiu, jei ilgiau paguli, nes bis tiek man jie prasmirsta, ir nešu į 'antro aukšto spintą'. Mėgstu turėt mažai rūbų. Skalbyklė sukasi kas antrą dieną...

Vaikų šedevrus fotkinu ir metu lauk. Kai kuriuos palieku specialioje dėžėje.
Papildyta:
Jolitos šluotos tikrai geros. Kaime panašią naudojam tik pigesnę. Bet ji šlapiai plauna ir man gaila medinių grindų. Tačiau jei koks linoleumos tikrai išeitis.
Atsakyti
Labas nuo ryto 4u.gif pasibaige mano atostogos, jau penktadieni buvau darbe, gal ir neblogai sugryzt i rutina. kartu ir vasara pasibaige, dienos sutrumpejo - sukasi amzinybes ratas. Svarbu gyvenimas tesiasi.

prisitryniau pusle ant pado, aisku ja praduriau isdezinfekavau bet vistiek skauda kai vaikstau, gal kas ka paturtu, gal tepti kazkuom?

Vakar pajunge elektrinius vartus, tai nebereikia is masinos lipti lauk, kad atsidaryti, sioks toks patogumas. Namas keiciasi kasdien, smagu po darbo apvaiksciot ir pasiziuret dienos pokycius. Netoli musu zmogus nupirko namuka (cottage) - atrestauravo, pastate priestata, dabar pardavineja. kaina mane nustebino, ziuresim per kiek laiko parduos ir uz kiek. Vel mintys sukasi galvoj, kiek mes gautume, nes musu namas daug didesnis - apmastymuose. Imetu nuoroda i parduodama nama, jei kam idomu

http://www.propertyp...rochure/3968985

Paveluotai sveikinu visas mokiniu mamytes su prasidejusiais vargais mirksiukas.gif

Mergiona, grindis plaunam su nugreziama sluota, niekur ten nesilieti ir viskas svaru. Rubus, ranksluoscius naudojam viena karta, tada i skalbiniu deze ir skalbiam. del sedevru, tai manau, nupirkciau po grazu kietasieni aplanka, duociau kiekvienam uzsirasyti savo varda ir ten viska saugociau, aplankai gali stoveti lentynoje, darbeliai issaugoti, arba galima viska talpinti grazioje dezeje.

Mergiona, tu turi daug katinu, man idomu kaip del kvapo, nes musu senis vienu metu buvo laikomas name, turejom uzdara tualeta jam, pirkau kvepianti, kvapus sugerianti smeliuka, ber smirda vistiek. Kaip jus sprendziat ta problema, ar tiesiog susitaikai su kvapu? Dukra turi 2 sterilizuotus katinus, tai irgi jauciasi siek tiek kvapas, niekaip neina juo atsikratyti.

Atsakyti