Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Jolita, nerodo nuorodos unsure.gif

vat ir man atrodo, kad jau daug gali padaryt. As dar darze budama PILNAI buta kasdieniskai tvarkiau- dulkes, siurbimas, grindims po baldais tokia vilnoni skudura turejom dulkem surinkt. Bet vis delsiau nes Mergaite ir taip daug adeda su mazium, o Irgi Mergaite be galvos verysad.gif Tai nesinorejo Mergaites dar labiau spaust unsure.gif
Papildyta:
Just Di, as nejauciu kvapo (nors siaip as lb jautri kvapams), ir net mano mama kuri NEKENCIA mano katinu pripazista kad slapimo-ismatu kvapo nera. Yra stiprus sauso edalo kvapas, nuo kurio nepasislepsi, aisku... mane daug labiau vargina plaukai visur ir krairai pribarstytas irgi visur. Kad butu tikrai svaru reikia nuolat sluot. Nuolat tai nuolat, ne karta dienoje ax.gif

P.S. del to man jokios sluotos ir neitinka- isplauni- jie aplipe plauku kuokstais, kurios reikia nuimt rankom. Nu mane vimdo vien mintis kad reiks tai daryt, del to visokiausi skuduriukai ir sluostes pas mane eina urminiais kiekiais unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 03 rugsėjo 2017 - 09:04

Mergiona,  aš niekur nedingus,  skaitau kasdien, tik parašyti pritingiu  :blush-anim-cl: 

Pabandyk googlinti grindų valymo rinkinys Twist mop.  

Kažkaip nieko nuo jos nurinkineti nereikia, prieš plovimą siurblių. Žinoma, pas mus kačių nėra, tik šuo trumpaplaukis 

Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 09 03, 08:02)
Jolita, nerodo nuorodos  unsure.gif

vat ir man atrodo, kad jau daug gali padaryt. As dar darze budama PILNAI buta kasdieniskai tvarkiau- dulkes, siurbimas, grindims po baldais tokia vilnoni skudura turejom dulkem surinkt. Bet vis delsiau nes Mergaite ir taip daug adeda su mazium, o Irgi Mergaite be galvos verysad.gif Tai nesinorejo Mergaites dar labiau spaust  unsure.gif
Papildyta:
Just Di, as nejauciu kvapo (nors siaip as lb jautri kvapams), ir net mano mama kuri NEKENCIA mano katinu pripazista kad slapimo-ismatu kvapo nera. Yra stiprus sauso edalo kvapas, nuo kurio nepasislepsi, aisku... mane daug labiau vargina plaukai visur ir krairai pribarstytas irgi visur. Kad butu tikrai svaru reikia nuolat sluot. Nuolat tai nuolat, ne karta dienoje  ax.gif

P.S. del to man jokios sluotos ir neitinka- isplauni- jie aplipe plauku kuokstais, kurios reikia nuimt rankom. Nu mane vimdo vien mintis kad reiks tai daryt, del to visokiausi skuduriukai ir sluostes pas mane eina urminiais kiekiais  unsure.gif

Taigi siurbliuoti reikia pries grindu plovima, tada ir nesivels plaukai ant sluotos, gal tavo siurblys neskirtas gyvunu plaukams surinkti? Pavydziu tau nesmirdanciu katinu, as visada uzuodziu katinus namie.
Atsakyti
Mergiona,
As turiu Leifleit skudura, nematau jokio fe isgrezt/ isplaut. Tiesa, plaunu retai, kai nebuna tvarkytojos ar labai apsiverciam. Bet visad siurbiu pries plovima, tai tas skuduras kazkaip svarus buna, jokiu viau. Iskaitant kad suo meta plaukus dabar.

Del 1 k detu rubu -pas mus tokie tik megztukai ir dzinsai -tai dedam i spinta. Visi kiti skalbiami, mazosios ir tos dvi mano minetos grupes dazniausiai skalbiamos po 1 uzsidejimo.

Del darbu -neduodu daug -savo kambarius susitvrakyt, lovas pasiklot, patalyne nuvilkt kai reikia, siuksles isnest namu, suni pavedziot. Dabar dar pratinu dulkes valyt ir isskalbtus rubus susidet padoriai -bet pastarasis daug nervu kelia, nes supratimas mano ir vaiku zenkliai skiriasi.

Ruosiuos I parduotuve. Galvos skausmas, ka vaikams i mokykla idet uzkandziaut, nes sunus kaip iseis ryte, gris tik 6 vakare. Priminkit, ka jus dedat?
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2017 09 03, 09:13)
Taigi siurbliuoti reikia pries grindu plovima, tada ir nesivels plaukai ant sluotos, gal tavo siurblys neskirtas gyvunu plaukams surinkti? Pavydziu tau nesmirdanciu katinu, as visada uzuodziu katinus namie.

katinas namie ir smirda katinais- imho ne tas pats, visi turim kvapa. Iejus i buta kur yra kudikis irgi supranti kad jis ten yra, bet gi nesakai "smirda". Imho neprirkciau kvepianciu kraiku, nes ju kvapas pradeda su katinu siusalu ir smirdejimu asocijotis. Man taip buvo kai kvepiancius higieninius paketus nusiirkau, dbr net pro lentyna pardei einan supikina nuo kvapo rolleyes.gif Ir namuose kur tuliko purskikliu lb naudoja man irgi atrodo "smirda tuliku" nes tu purskalu kvapas toks specifinis ir su tuliku asociaciaja.

del siurbti- man nepadeda, lieka tu plauku unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 03 rugsėjo 2017 - 09:46
QUOTE(Mergiona @ 2017 09 03, 08:44)
katinas namie ir smirda katinais- imho ne tas pats, visi turim kvapa. Iejus i buta kur yra kudikis irgi supranti kad jis ten yra, bet gi nesakai "smirda". Imho neprirkciau kvepianciu kraiku, nes ju kvapas pradeda su katinu siusalu ir smirdejimu asocijotis. Man taip buvo kai kvepiancius higieninius paketus nusiirkau, dbr net pro lentyna pardei einan supikina nuo kvapo  rolleyes.gif Ir namuose kur tuliko purskikliu lb naudoja man irgi atrodo "smirda tuliku" nes tu purskalu kvapas toks specifinis ir su tuliku asociaciaja.

del siurbti- man nepadeda, lieka tu plauku  unsure.gif

Tikriausiai cia kiekvienas savaip supranta kvapa 4u.gif o tavo siurblys yra animal? Mano net robotukas animal ir dyson animal, tai tikrai surenka visus plaukus, jei nera to animal antgalio-sepetuko tai nekas tada.
Atsakyti
1) Man irgi skudurai veu. Plaunu su tokiu http://www.leifheit....ist-system-42cm ir su https://www.senukai....-su-kutais/3s56
2) Dedu iį spintą. Bet dažniausiai į skalbyklę.
3) Atrūšiuoju ir į papkę/segtuvą.
4)Mani vienuolikmetis tvarkosi savo kambarį, išsiurbia kambarius, išneša šiukšles, nuvali dulkes, iškrauna indaplovę, nurenka skalbinius nuo džiovyklės. Bet tai nėra pastovios jo pareigos. Tik kai prašau/liepiu.
5) Kasdien netvarkau, man geriau savaitgalį.

Asese 4u.gif

Vėluma, sūrio lazdelės (picnik ar pan.), obuoliai, bananai, sausainiai, sumuštiniai paprasti ar sumuštinių keptuvėj kepti, maži pomidoriukai ir pan.
Atsakyti

jolita23, 03 Rgs 2017 - 10:11, parašė: Mergiona, aš niekur nedingus, skaitau kasdien, tik parašyti pritingiu :blush-anim-cl: Pabandyk googlinti grindų valymo rinkinys Twist mop. Kažkaip nieko nuo jos nurinkineti nereikia, prieš plovimą siurblių. Žinoma, pas mus kačių nėra, tik šuo trumpaplaukis
http://www.leifheit....ys-go-twist-mop   aš irgi šitą naudoju. Ta šluota neblogai surenka šiukšles ir didžioji dalis pamerkus į vandenį nusiplauna. Nurenku gal porą kartų. Bet kai renku po to, kai jau nuplauta ir nugręžta, tai mažiau feee :) Aš ne visada siurbiu. Bet pas mane vienas pusės katės dydžio ilgaplaukis šunėkas ant 200+ kvadratų. Neįsivaizduoju kaip būtų naudojant kai nesiurbta ir daug kačių plaukų. Dėl užsidėtų rūbų - pas mus spintos gamintos ir tokiems yra vieta padaryta. Vaikų darbeliai pas mane buvo kaip ir dviejų tipų. Kur jie daro mokykloje/darželyje - tiems buvo papkė, stalčiai ir vaikai patys per metinius tvarkymus atsirinkdavo, kuriuos pasilieka, o ką išmeta. Kur dovana man (vyrui) - yra (deja, jau kuris laikas tuščios) vieta ant šaldytuvo ir ant palangės, kur tokios vaikų dovanos buvo laikomos ir visiems atėjusiems į svečius parodomos. Tilpdavo 6-8 darbeliai. O gavus naują su vaikais kartu ir nuspręsdavom, kurį iš senųjų keičiam. Ir tada jau pats vaikas pasirinkdavo, ar nuimamą darbelį jis nori pasidėti prie savo laikomų darbelių, ar metam. Šiaip dabar, kai šaldytuvas tuščias, galvoju, kad reikėjo gal susidėti į kokią atskirą dėžę. Galėčiau rengti pakartotines ekspozicijas :)
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2017 09 03, 10:03)
Tikriausiai cia kiekvienas savaip supranta kvapa 4u.gif o tavo siurblys yra animal? Mano net robotukas animal ir dyson animal, tai tikrai surenka visus plaukus, jei nera to animal antgalio-sepetuko tai nekas tada.

nzn, imho nera dbr katinu smirdesio. Buvau 1 kambario bute kur gyvena 8 kates- nera kvapo, kitam 2 kambariu- 5 kates- irgi nera. Is lauko uzejus turetu jaustis. O buvau ir vienos katies tragiskam smirdelyne unsure.gif

niu net paguglinau. Nifiga man nepadeda tokie sepeciai unsure.gif beto nuo ju plaukus rinkt isskirtine laime unsure.gif ypac tas besisukantis, jei gerai radau. Turiu kelis, nesakau kad nesiurbiu, bet ir ka tik prasiurbus plaunant rankytem kruva plauku. Pas mane 3 ypac plaukuoti katinai.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 09 03, 08:50)
Keli klausimai, atsakykit kas netingi:

1) kuom plaunat grindis? as jau "daejau" iki... popieriniu ranksluosciu  rolleyes.gif negaliu prisiverst ta skudura panaudota paimt i rankas  unsure.gif
2) kur jusu vaikai (ir jus) laikot rubus "viena karta uzsideti"- na, grizo namo, lauko rubus persirenge, bet dar su jais eis, nereikia skalbt, ir? kur sudeda? I spinta nesudesi, o ant kedziu man nepatinka.
3) ka darot su dailes sedeurais? visokie piesineliai atvirukai, tt? jau nebeturiu vietos!!!
4) apie panasu amziu- ka daro namuose? as zadu "vaikyste baigesi" metus daryt. Irgi mergaite jau kazka sugeba nuveikt, tai zadu nemaza dali pareigu perleist mergoms. Irgi jau nebesusitvarkau.
5) priimu bet kokius patarimus namu ukio tvarkos organizavimo tema. FlyLady mums nepasitvirtino, kai kurie principai jega, bet ten viskas pagrista kad jei tvarkai kelias minutes per diena sutvarkai kasdienius dalykus + speji kazka daugiau, o as per tas kelias minutes, kuriu dar ir neturiu nespeju net kasdieniu dalyku sutvarkyt  rolleyes.gif

4u.gif  4u.gif

1. skuduru. juo dažniausiai tampa atitarnavę rankšluoščiai. kartais jį įmetu į skalbiankę skalavimo režimu. nejaučiu jokių problemų - matyt ne jautri... bet ir lakstančių gyvūnų pas mus nėra.
2. vyrai ant kėdės, pana spintoj, aš turiu tą specialį stovą. Kaip ir pas Vėlumą, bliuskos, marškiniai - tiesiai į skalbinius.
3. kaupiam smoke.gif turim garažą dry.gif
4. panos nemtau jokių šansų "panaudot". grįš iš mokyklos apie 17 val. dar n.d. Savaitgaliais abu tvarkosi savo kambarius (dulkės, daiktai į vietas). Per atostogas normaliai buvau paną pritraukus prie maisto gamybos. Mažas prasiurbia savaitės vidury. Jei iškelčiau mintį, apie kasdienį dulkų valymą, likčiau viena nesuprasta su savo nuomone...
5. užsimerkt ir nematyt... pas mane turbūt liks 2 langai šiemet nevalyti... na bet katės...
Papildyta:
QUOTE(Veluma @ 2017 09 03, 10:22)
Ruosiuos I parduotuve. Galvos skausmas, ka vaikams i mokykla idet uzkandziaut, nes sunus kaip iseis ryte, gris tik 6 vakare. Priminkit, ka jus dedat?

ir įdėt, ir ką pusryčiams paduot, kad greit, be pastangų ir kad valgytų...

Aš planuoju bandyti šiandien kepti morkų sūrio nesaldžius keksiukus- pažiūrėsiu, ar valgys.
pomidoriukai, morkytės, sūrio lazdelės - užkandai. man reik panai įdėt normalius pietus. Valgykloj problematiška pavalgyti, nes nelabai spėja per pertrauką.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 09 03, 11:59)
Aš planuoju bandyti šiandien kepti morkų sūrio nesaldžius keksiukus- pažiūrėsiu, ar valgys.

Aš irgi kepu nesaldžius keksiukus, tik be morkų

Va čia RECEPTAS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 03 rugsėjo 2017 - 11:21
Labas, Asese. Sveika atvykus!

Ne į temą. Kiek galima leisti? Vienas blogeris jau trečią kartą bando publikuoti savo straipsnius mano grupėje. Prieš porą mėnesių, prieš savaitę ir va šiandien. Pirmus du kartus leidau, dabar jau nežinau. Kada baigiasi "kolegiškumas"? Leisti/neleisti, nereaguoti/paaiškinti. Nesugalvoju, kaip pasielgti. Ir draugiška noriu būt ir išnaudojama būt nesinori.

Ai apie kvapus. Mūsu seras turi uždarą dėžutę su filtrais, tai kvapai prasimuša tik kai gėdos pelėdos praleidžia valymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 03 rugsėjo 2017 - 12:27