Įkraunama...
Įkraunama...

2017 Vasarinukų mažuliukai

Vakarienė skani buvo, nu bet vis tiek reikėjo viską man sugadinti ir česnakinės bagetės su sviestuku užkrimst doh.gif žinau, kad negalima, angliavandeniai, riebalai, svorį reik žiūrėt bla bla bla... kartais tiesiog atsijungia smegenai ir ką tu man blush2.gif unsure.gif

Žinokit buvom paskaitoj apie naujagimius, tai ten gydytoja iš AK akcentavo, kad leliukus reik guldyt ant šono visad. Kinezeterapeutė irgi būtent tai akcentavo, kad jokių pagalvių ir guldyt ant šonelio. Šonus keist nerečiau negu kas parą, t.y. nebūtinai kiekvieną sykį pamaitinus keist šonų, bet jei šian ant kairio, tai ryt ant dešinio guldyt. Ir dar, kas man buvo naujiena, kad iki 4 mėn. nerekomenduojama nešioti vaikiuko vertikalioje padėtyje. Turi būti horizontali arba tarsi pakibęs ant mamos/tėčio peties. Stuburiukas tarsi c raidė, tokia padėtis artimiausia ir saugiausia mažyliui, kol po truputį atslūgsta įtampa raumenukuose. Ten aiškino visus etapus nuo kada iki kada stuburiukas iš c raidės pereina laipsniškai iki mums įprasto išlinkimo..
Papildyta:
Man ginė sakė, kad gimdyvė turi teisę du lydinčius asmenis gimdykloj turėti. Ta jei noriu galiu su vyru ir mama gimdyt arba nors ir fotografą kviestis biggrin.gif po kiek metų gal leis visą palaikymo komandą ir televiziją pasikviest lotuliukas.gif

Tiesa, šian nusipirkau dar maitinimo liemenėles lidle. Neplanavau, bet labai fainos, minkštutės. Galėčiau su jom jau dabar vaikščiot biggrin.gif
Atsakyti
Irreelle, aš su tavim!! Man rodos jaučiu pamaudenimus strėnose, reik eit po dušu pastoviniuoti smile.gif Ir kodėl šįkart viskas kitaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 26, 19:52)

Skambino uosviene siulesi kartu gimdyme dalyvauti  blink.gif  jau geriau vienai negu su ja....

Vel kai vakaras tai visokie maudimai ir kietejimai prasideda doh.gif

hihihi.gif neįvertino marti. Tokio varianto dar negirdėjus buvau biggrin.gif

Man taip pat. Ypač jei kur pasitasau, tai vakare kaip antis vaikštau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Zhaliaakee @ 2017 01 26, 20:50)
Man ginė sakė, kad gimdyvė turi teisę du lydinčius asmenis gimdykloj turėti. Ta jei noriu galiu su vyru ir mama gimdyt arba nors ir fotografą kviestis biggrin.gif po kiek metų gal leis visą palaikymo komandą ir televiziją pasikviest lotuliukas.gif

Nu va, Irreelle, anyta ir su šešuru galės palaikyt kompaniją per gimdymą lotuliukas.gif

O aš pagulėjau vonioj. Žinau, kad nerekomenduojama, bet kad taip kartais norisi blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Tai vat as is ankstesniu kursu apie ta guldyma sonu buvau ziniu parsinesus. Bet taip guldziau nei tai sonu nei tai ant nugaros. Taip labiau ant nugaros tik biski pasvirai. Suvyniodavau dideli kieta ranksluosti ir paremdavau is nugarytes. Nezinau ar vel taip mokeciau, bet gal igudziai atgis. Nesiojau tai visada horizontaliai, veliau bandziau vertikaliai, bet dukryte iskart spardytis pradedavo ir verkslent - nepatikdavo jai taip. Tai nesiodavau tik pilvu i save ir galva ant peties, nes tik taip megdavo.
Idomu kaip santariskese, tikiuosi kad ten irgi del gripo reguliuoja srautus lankytoju. As jei gimdysiu tai irgi tik su vyru. Jokio kito zmogaus salia tokiu metu nenoreciau, negaleciau nei atsipalaiduot nei negalvot kaip atrodau. Dar jei pradetu ka kalbet tai uzmust turbut noretusi tuo metu. O vyras zinau kad tyliai sedes, tiesiog bus salia ir leis man nusikalbet ka as bekalbeciau. Pirma karta prisimenu gal valanda pasakojau ka noriu suvalgyt, kokiu sausainiu, vaisiu ar dar kazka. Turbut isvardinau viska kas namie buvo like. 😊bet kam kitam turbut neuztektu kantrybes klausytis. Tai po gimdymo man atveze tu sausainiu kita diena, o man tada visai nesinorejo ju jau kaip bebutu keista.
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 26, 20:11)
Anyta tai tikrai pagerinta... ypac kai su uosviu atvaro neperspeje kaip i savo namus, kaip padare si sekmadieni doh.gif
Perspejau vyra, kad net jos ligonineje matyti nenoriu, bet atsakyma gavau, kad per anksti rupinuos, na bet tikrai nenoriu nieko erzinancio salia...  unsure.gif  is dalies del to vgn ir renkuosi, nes jai ten sunkiau bus patekti. Pamenu kai vyro broliene gimde ji ten kasdien laika leido su jais  blink.gif

Bet gal galite pasakyti gydytojams, kad nenorite daugiau žmonių, o jie jau gražiai pasakys.

Brolienei nesmagu, o jei dar ne viena palatoj. Tai išvis. Kaimyne būdama manau kad išprašyčiau.

Vis neramu tokie aštrūs skausmai verčiantis,sėdant ar stojant, ir vaikas mažai juda. Ryt manau jau skambinsiu gydytojui.

Hipolite kokiuose buvote? Kaip greit viskas keićiasi. Dar pries 9 metus, tik ant nugaros liepe gydytoja namie aplankius del skms
Atsakyti
Dar po kelių metų - dar kitaip rekomenduos prižiūrėti kūdikius smile.gif nors pirmagimį guldydavau ant šono, tik pervystyti guldydavau ant nugaros. Bet paskui pats jau versdavosi ant nugaros smile.gif stiprus vaikis buvo.
Čia tas guldymas ant šono ir tam, kad jei atpiltų miegant, kad neužspringtų matyt, nes dėl stuburiuko - tai abejoju... o kaip tose nešioklėse nešiosite, kur kas pirkotės? smile.gif irgi iki 4 mėnesių horizontaliai? biggrin.gif tik juokiuosi...
Manau čia nuo kiekvieno vaiko individualiai priklausys. Jei katram kas nepatiks - duos žinoti smile.gif mūsų mamų laikais juk išvis suvystydavo taip vaikučius vos gimusius - tiesiai tiesiai, kad tik stuburiukas tiesus būtų, kad kojos nekreivos būtų smile.gif augo ir užaugo sveiki gyvi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kamejukas @ 2017 01 26, 23:14)
Dar po kelių metų - dar kitaip rekomenduos prižiūrėti kūdikius smile.gif nors pirmagimį guldydavau ant šono, tik pervystyti guldydavau ant nugaros. Bet paskui pats jau versdavosi ant nugaros smile.gif stiprus vaikis buvo.
Čia tas guldymas ant šono ir tam, kad jei atpiltų miegant, kad neužspringtų matyt, nes dėl stuburiuko - tai abejoju... o kaip tose nešioklėse nešiosite, kur kas pirkotės? smile.gif irgi iki 4 mėnesių horizontaliai? biggrin.gif tik juokiuosi...
Manau čia nuo kiekvieno vaiko individualiai priklausys. Jei katram kas nepatiks - duos žinoti smile.gif mūsų mamų laikais juk išvis suvystydavo taip vaikučius vos gimusius - tiesiai tiesiai, kad tik stuburiukas tiesus būtų, kad kojos nekreivos būtų smile.gif augo ir užaugo sveiki gyvi smile.gif

Nešioklę pirksiu, kai bus 3 mėnesiai ir tvirtai galvytę laikys.

Jei į mamų laikų grįšt, nuoširdžiai nenorėčiau. Pagarba tik kad tokiomis sąlygomis užaugino, na bent pamenu vystyklai skalbiami rankomis, visokie klijukai ir pan....
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2017 01 26, 20:50)
(...)
Tiesa, šian nusipirkau dar maitinimo liemenėles lidle. Neplanavau, bet labai fainos, minkštutės. Galėčiau su jom jau dabar vaikščiot biggrin.gif

Aš maikučių pora nusipirkau maitinimo - irgi toookios fainos, tamprios, patogios... Paskui kiek siunčiau vyrą ar sesių prašiau paieškot dar, nerado M dydžio... unsure.gif gal kuriam lidl Vilniuj užmatėt kuri? Juoda/pilka būtų geriau, bet pirkčiau ir balta/rožinė vėl... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 26, 20:11)
Anyta tai tikrai pagerinta... ypac kai su uosviu atvaro neperspeje kaip i savo namus, kaip padare si sekmadieni doh.gif
Perspejau vyra, kad net jos ligonineje matyti nenoriu, bet atsakyma gavau, kad per anksti rupinuos, na bet tikrai nenoriu nieko erzinancio salia...  unsure.gif  is dalies del to vgn ir renkuosi, nes jai ten sunkiau bus patekti. Pamenu kai vyro broliene gimde ji ten kasdien laika leido su jais  blink.gif

Oj puikiai suprantu tave smile.gif pas mane praktiskai tas pats, tik aisku neplanuotai aciu dirvui neatvazyneja, bet paskambina.. dabar kai jau bet kada gimdyt galiu tai vis klausia gal jai atostogu pasiimti,nes pagal ja mano mama isnaudojo visas atostogas, tipo man pades ( nes pagal ja as nieko nemoku, kadangi man tai pirmas vaikas, o ji tris sunus uzaugino ), daznai megsta pasakyti del naujagymio prieziuros kokiu dalyku, kuriuos as ir taip zinau. Del atostogu liepuau jai kad net neimtu, jei ko ir reikes, paprasysim. bet va paskutini karta kai buvom sveciuose tai suzinojau kad pasieme savaite nuo ateinancio pirmadienio.. Saviskiui pasakiau jei ir kas noresiu kad butu salia, tai tik mano mama, man bus daug maloniau.. tokia jau jo mama kad ka sakai, ji negirdi ir vistiek savaip padaro.. ir niekas jos neperkalbes.. smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
kaip cia labai nesipleciant aprasyti savo anyta.. doh.gif ji iki pensijos dirbo santariskese tai pripratusi su savo baltu chalatu gydymo istaigose visur naglai listi, tai ir iki siol pas ja yra toks polinkis, nors chalato nebedevi jau pora metu.
Ir vakar sako, tai jeigu vyras mano negali/nenori taigi ji chalata uzsides ir pabus su manim kartu. Nu durdomas. Prie brolienes lindo, nes ji pernesiojo vaika gerokai, jis ten priduses gime, tai irgi tipo labai pergyveno ir ten bande strointi visus vgn, bet nelabai pavykdavo. O broliene su vyru gulejo atskiroje palatoje, tai ir ta prie ju ten trindavosi. Tai ir nenoriu pas save tokiu cirku... ir siaip... kaip mano a.a. mama sakydavo, o dabar dar ir is vyro kartais isgirstu, kad ji visgi yra siek tiek psichinis ligonis, megsta daznai nusisneket, nes jai epilepsija. Aisku priepuoliai kontroliuojami vaistais, senokai nebuvo, bet tai yra visgi smegenu liga. Ji daznai visko prisimasto, viska hiperbozlizuoja ir nesuvaldo dar liezuvio, pletkininke baisi, todel vyras labai pyksta kai is manes ar dukros kazka daugiau isgirsta, persuka savaip ir toliau jai visa legenda seka...o dar labai valdinga bando buti, nuolat visur kisasi ir aiskina, o nepaklausius dar vaidina auka ai va taip ir gaunasi, kad kai vyro tevai pas mus i svecius(visada be perspejimo!), tai vyras arba eina suns vedzioti arba iseina i kita kambari, neturi net jis kantrybes su jais bendrauti..pats kai nuvaziuoja, tai kai ji uzknisa tai gali bet kada iseiti, o kai jie pas mus jau neisvarysi kai pradeda nusikalbeti...o gyvena tai per 2 km nuo musu tai va ir slaistosi...

Del gimdymo kartu dar drauge siulesi, bet ji pati su 2 vaikais, tai tikrai neprasysciau. Siaip viskas linksta link to, kad vyras eis kartu, lyg apgalvojo viska ir nebijos biggrin.gif

Robi, vonioj as irgi dar kartais paguliu, tik va beda, kad jau baisiai nepatogu gultis, o dar po remonto musu nauja vonia mazesne tai nebejauciu tokio malonumo ir relakso kaip anksciau. Na gal kai pilvo nebebus tai bus patogiau joje guleti, bet dabar tai nekazka...kazkokia nauja vonia ir zemesne ir siauresne.

Vikute, idomu ka ten uosviene del vaiko prieziuros gali patart? g.gif as saviske auginau tai tiek visko pasikeite, dabar kai jusu komentarus paskaitau... tai jau ka ji ten gali patart kai pries kokiu 30 m vaikus augino...

Kaip man iki to Lidlo nusigauti...? jis man nuolat nepakeliui doh.gif vis kai paskaitau kokiu gerybiu ten randat tai faina butu uzsukti, bet nors su masina, bet nedavaziuoju. Artimiausias dar neatidarytas, statomas, o kitas tai kogero butu Seskineje(dukstu/buivydiskiu g.). Yra kas ten buve?

Niu ka, galiu svesti 37 savaites wub.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Irreelle Su savaitem 4u.gif .Dabar jau ramu,saugi savaite sulaukta wub.gif .Man vakar mama skambino,sako:pagalvojau kokia tu saunuole,trecia vaika isesioti baigi ir be jokiu nesamoniu.be prieslaikiniu ir panasiai.Jo sakau,is sono ziurint labai graziai ir lengvai atrodo biggrin.gif

Del anytos.Jos tikrai sau per dauk leidzia.Mano tikrai siaip labai geras zmogus,bet ir megsta pavodavauti ir kistis.Tik kad niekas jos neklauso,bet vistiek nervina.Kai gime mazoji tai ir bande paaiskinti del prieziuros pvz nesupk,pripras prie ranku.Arba duok vandenuko atsigerti.Bet pamate kad niekas neklauso,tai apsiramino.Jos elgiasi mane labai nervina kai sugalvoja kokia nesamone ir neklausia nuomones mano bet pasako kaip fakta.Nu bet nieko,as kantri.Bet siaip ji tikrai auksinis zmogus.Jei paprasyciau tai net neabejoju kad kartu pabutu per gimdyma ar ligonineje bet pati tikrai nesisiulytu ir nesiverstu.Bet as to tikrai nenoresiu.Arba vyras arba viena busiu.

Jau vakar sunerimusi buvau,galvojau jau gimdau blink.gif .Tokie skausmai pakankino ir aplamai keista savijauta nuo pietu buvo,lelyte mazai judejp.O dar gulint ivairus skausmai prasidejo ir uzsimaniau I wc.O man taip buvo su pirmaja kai vandenys nubego blink.gif .Kaip sokau is lovos issigandusi biggrin.gif .Pastovejau dar klyna gelti pradejo .Bet nieko nesulaukusi nuejau i wc,ramiai grizau i lova ir uzmigau biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 27, 07:28)
Vikute, idomu ka ten uosviene del vaiko prieziuros gali patart? g.gif as saviske auginau tai tiek visko pasikeite, dabar kai jusu komentarus paskaitau... tai jau ka ji ten gali patart kai pries kokiu 30 m vaikus augino.

nezzinau, bet visada tai prikaisioja ir ale jauciasi daug patirties turinti.. cia kai buvau pas ja pasjuyini karta , sako nori liko nuo anukes dar zasies riebalai, cia kad odele jei sauses tai patepti.. zodziu kai sove toki tai manes vos nesupykino, sakau aciu tikrai nereikia, visas priemones isigyjau specialias. taimpradejo aiskint kad cia db visur chemija ir bla bla bla..o dar pries saviate skambino issigandus, sako tau rimtai sausio 28 terminas? nu sakau jo, ne viena kart sakiau.. tai issigandus sako galvojo kad vasario ten 12 ar kada tik gimdyt man.. tai del to jauciunir pasieme dabar atostogas nuo kitos savaites.. nezinau kaip as su ja susikalbesiu kaip istversiu.. bet jauciu irgi plesisys svarbi labai jausis ir leks i GN kai gimdysiu.. o as nieko ten nenoriu matyt nei savo nei vyro tevu.. tik vyra.. paskuj jau kai atgausiu jegas, gal sekancia diena tegul atvaziuoja aplanko... nezinau, nes ji nei manes nei savo sunaus neklauso visiskai.. sakai nereikia, tai ne vistiek padaro..
Papildyta:
Vikute, idomu ka ten uosviene del vaiko prieziuros gali patart? g.gif as saviske auginau tai tiek visko pasikeite, dabar kai jusu komentarus paskaitau... tai jau ka ji ten gali patart kai pries kokiu 30 m vaikus augino... 

Vikute, idomu ka ten uosviene del vaiko prieziuros gali patart? g.gif as saviske auginau tai tiek visko pasikeite, dabar kai jusu komentarus paskaitau... tai jau ka ji ten gali patart kai pries kokiu 30 m vaikus augino.

nezzinau, bet visada tai prikaisioja ir ale jauciasi daug patirties turinti.. cia kai buvau pas ja pasjuyini karta , sako nori liko nuo anukes dar zasies riebalai, cia kad odele jei sauses tai patepti.. zodziu kai sove toki tai manes vos nesupykino, sakau aciu tikrai nereikia, visas priemones isigyjau specialias. taimpradejo aiskint kad cia db visur chemija ir bla bla bla..o dar pries saviate skambino issigandus, sako tau rimtai sausio 28 terminas? nu sakau jo, ne viena kart sakiau.. tai issigandus sako galvojo kad vasario ten 12 ar kada tik gimdyt man.. tai del to jauciunir pasieme dabar atostogas nuo kitos savaites.. nezinau kaip as su ja susikalbesiu kaip istversiu.. bet jauciu irgi plesisys svarbi labai jausis ir leks i GN kai gimdysiu.. o as nieko ten nenoriu matyt nei savo nei vyro tevu.. tik vyra.. paskuj jau kai atgausiu jegas, gal sekancia diena tegul atvaziuoja aplanko... nezinau, nes ji nei manes nei savo sunaus neklauso visiskai.. sakai nereikia, tai ne vistiek padaro..

Na ka ryt man lygiai 40 savaiciu wub.gif nestuke.gif
Atsakyti