Labas rytas,
Jergutėliau, kad pripliurpėt...
Šponkiuk, su gimtadieniu! Kad katės nesirgtų, kad namukas laiku pasistatytų ir kad ant vandens niekad netrūktų saulės ir vėjo
O aš vakar, pavasarinio įkvėpimo pagauta, vieną lysvigalį darže pribarsčiau ridikėlių sėklų. Ryte, žinoma, labai apsidžiaugiau, pamačius apsnigtą. 
Mika pakraupusi
o tu, Lapyna, įsivaizduok, miegi miegi sau atsipalaidavusi ir staiga tavo dvigulė lova Vivaldžio Pavasarį, kad užgros.
Ne Vivaldis ten buvo.
Kažkas lyriško iš Joe Hisaishi repertuaro - dukra japonų gerbėja. Bet Mika vis tiek liko nesupratusi. Geriausios snukučio išraiškos pagauti nespėjau - kai ji tik pakėlė galvą priplotom ausim ir kvadratinėm akim.
Sveikatos Tašikei.
Mano katės kažkaip hierarchijos aukščiu nematuoja. Zaiza tiesiog aukštai nelipa, o Mika kariasi į palubes tik tam, kad pasislėptų. Pvz., įlenda į kartoninę dėžę su vaikų karnavaliniais kostiumais skalbyklos paluby. Ir nors de facto Mika drybso aukščiau už Zaizą, bet būtent Zaiza nustumia Miką nuo dubenėlio, kad suėstų jos konservų likutį, o ne atvirkščiai. Bet šiaip jos labai taikiai sugyvena, kaip ir norėjau. 
Dėl karstyklės-bokšto: tos skylės pakankamo dydžio, kad įlįstų bet kokia katė (kad ir Grikelis). Čia gal kaip tik atvirkščiai, tos skylės per didelės, kad katė viduj jaustųsi saugiai. Pas Zaizos veisėją prieš kelis mėnesius atkeliavęs katinas bailys (didelis veisimui skirtas katinas) dažnai slepiasi karstyklės namelyje, kuris yra su tokia maža landa, kad atrodo, vien to katino snukis ten turėtų netilpti. 
Kitas klausimas, ar jai bus patogu ten susirangyti. Ir ar apskritai katė norės ten lįsti. Zaiza porąkart miegojo viduriniame skyrelyje. Bet šiaip ji atvirų erdvių katė, nemėgsta grūstis ten, iš kur mažai kas ją mato. Jau geriau išsidrėbs visu ilgiu ant grindų.
Užtat jos mėgstamiausias yra tas viršutinis guoliukas. Ten įsibraškint reikia pastangų, bet vis tiek susisuka ir miega kokią leteną nukabinusi. O Mika kartais įlenda į kurį nors tarpinį skyrelį, bet tik tada, kai aplink mažieji dvikojai nebėgioja. Jai tas kelmas labiausiai patiktų prisuktas prie lubų. 
Pirkėjų atsiliepimuose matau meinus tik ant viršaus gulinčius. Tai gal ir netelpa...
Dėl to, kad jie meinai.
Meinas yra išdidi katė, jis nori visus matyti ir būti matomas. Bent jau maniškė mėgsta ateiti ten, kur žmonės, ir nusidrėbti kokioj akivaizdžioj vietoj, pvz., skersai tako. Kita mano katė taip niekad nedaro. Jai svarbiausia atsargumas.
Man ji visai patiktų, Tik, deja, pas mus netilptų... Pas mus lubos per žemos
Aist, nevykėliai lupikautojai. 
Atskiri pagyrimai Busy santechnikui ir skaitytojams.
Ir nuotakai Ainu