Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

QUOTE(Šponkiukas @ 2017 08 18, 13:34)
<p>Labiau susidūrusios su medicinos įstaigų tvarka, gal man patars kur eiti smile.gif Žodžiu prieš daugiau nei metus darant jogos pratimą, kur reikia stovėti ant rankų, kažką pasidariau plaštakai, jei atsiremiu delnu (padėtis kaip kad atsispaudimą norėtum daryti) skauda. Žodžiu, galvojau patempta ir t.t vengiau tokios pozicijos apie metus. Galvojau, kad jau ir nieko neturėtų būti, per tiek laiko patempimas turėtų būti praėjęs, ir savaitgalį pabandžiau atsiremti delnais į žemę, nu ir ką, vėl riešo-plaštakos skausmas. Kaip suprantu turėčiau persišviesti? o kur man eiti? Pirma pas šeimos gydytoją? ar galiu iškart tiesiog kažkur nueiti?</p>

Pas šeimos gydytoją.
Papildyta:
QUOTE(V-Rinė @ 2017 08 18, 14:03)
Šponkuti aš nežinau, gal atsakys žinančios smile.gif manau vis tiek reiks nuo šeimos gydytojos, bet patars gal kas tikrai žino. Tik įtariu fainai skambės- "prieš metus užsigavau"... sakys tai ko tik metus laukei... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Tu manai, kad mes dar kažkuo stebimės ir mums kas atrodo keista?
Tikrai ne.
Man atrodo keistai tėvai natūralistai, kurie vaiką atkakliai maitina papu, kai ten pieno nepakanka ir vaikas 4 mėn badauja. Keistai atrodo moteris, gyvenanti viena su dideliausiu šunimi ir pastoviais uždegimais makštyje...
Keistai atrodo požiūris tėvų, jog vaikas valgo bet ką ir mes TURIME gydyti tai, kuo jie virto valgydami tą bet ką.
Keistai atrodo vyrai, kurie bandydami padėti žmonoms pastoti eina pas prostitutes ir užsikrečia ŽIV...
Keistai atrodo moterys nėštukės, kurios yra vegetarės, nustatoma Fe stokos mažakraujystė ir nevartoja Fe preparatų nešiodamos kūdikį.
Keistai atrodo vyrai, kurie nutukę, serga 2 tipo cukriniu diabetu, gliukozės kiekis kraujyje nevalgius 15 mmol/l ir sakantys man - daktare, išvažiuoju, grįšiu po 2 mėn. Ar nieko neatsitiks?... blink.gif
Po tokių dalykų Šponkučio rankos priešmetinė trauma - jokių keistenybių.
Atsakyti

Erode, vat aš todėl tavęs ir klausau, ir bandau ieškoti Ievai alternatyvų maiste sveikesniu pavidalu, "mokyti" močiutę, kad ledai nėra būtinas pasivaikščiojimo atributas, kad tikrai galima sūrio lazdelių ar kažko kito vaikui nupirkti, ypač kai Ievai ir obuolys, ir bananas yra saldėsis. Gaila, tik kad ji su uogom nedraugauja :( Išvis, va pasigirsiu, tavo pamokymų dėka, nuo kovo turiu jau -6kg (62 dabar)

Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2017 08 18, 14:49)
<p><strong>Erode</strong>, vat aš todėl tavęs ir klausau, ir bandau ieškoti Ievai alternatyvų maiste sveikesniu pavidalu, "mokyti" močiutę, kad ledai nėra būtinas pasivaikščiojimo atributas, kad tikrai galima sūrio lazdelių ar kažko kito vaikui nupirkti, ypač kai Ievai ir obuolys, ir bananas yra saldėsis. Gaila, tik kad ji su uogom nedraugauja verysad.gif Išvis, va pasigirsiu, tavo pamokymų dėka, nuo kovo turiu jau -6kg (62 dabar)
</p>

Džiugu girdėti, Ruste. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2017 08 18, 14:49)
Išvis, va pasigirsiu, tavo pamokymų dėka, nuo kovo turiu jau -6kg (62 dabar)
</p>

jetau kaip faina. ką darai- arba ko nedarai?
aš noriu -5. Per atstumą galima tai kažkaip užhipnotizuot ar kitokį poveikį padaryt? vandenį geriu - nuo 1,5 iki 2 l į dieną....

Erodė ojej. Ypač apie moterį su dideliu šunimi ir uždegimais. negi taip būna.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 18 rugpjūčio 2017 - 13:53

Erode, nu bet ir papasakojai kokių būna  :blink: 

V-Rine, man prieš metus taip neskaudėjo, o ir nutiko tai ne Lietuvoje, o kai grįžau tas skausmas būdavo tik tam tikru kampu palenkus, tai tiesiog vengdavau palenkimo ir skausmo nejausdavau, o dabar beveik visada bukas skausmas juntamas net ir nelankstant. 

Atsakyti
V-Rine, per atstumą tikrai galima. Erodė pasakė ką kada geriau valgyt, ir ko kada nevalgyti. Realiai galima gi viskas, tik proto ribose ir svoris nueina po truputį. Pradėjau domėtis glikeminiu indeksu, nes man realiai ne svorį mesti didesnė bėda, o krintantį cukrų susireguliuoti, nes kai cukrus krenta, reikia valgyti greitus angliavandenius, o tai svoriu jau negerai. Todėl valgydama kitaip, aš neleidžiu tam cukrui kraičioti, vadinasi ir negerų angliavandenių nevalgau. Aišku valgau, bet jau galvoju ką ir kada, ir ar išvis gal nevalgyti... Daug ko aš dar nedarau kaip reikia, arba nenoriu, arba nesigauna. Bet iš esmės daug ko atsisakėm namuose, ir vyras tas sportuoja tai jam čia viskas čiki, dvyniai nepastebėjo mano pokyčių, vadinasi viskas yra gerai.
Atsakyti
QUOTE(Erode @ 2017 08 18, 15:38)
Pas šeimos gydytoją.

blink.gif doh.gif

Šponkuti, tavo vieneri metai tikrai neatrodo keistai. Prieš 20 metų maždaug aš nukritau su riedučiais važinėdama ir susitrenkiau riešą. Pas gydytoją taip ir nenuėjau, nors visus šitus metus aš tą riešą jaučiau ir tam tikrose padėtyse man jį skaudėdavo ax.gif Mano sesuo su skilusiu riešo kaulu sugebėjo nuvažiuoti į dvi turistines keliones (va tada gydytojai tikrai kraipė galvas). Taip, kad vieni metai yra tikra smulkmena mirksiukas.gif

Ruste, nu kokia šanuolė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daredi: 18 rugpjūčio 2017 - 14:06

Vandens 2l tai irgi pas mane dalyvauja.

su wc draugauju dažniau, bet ir valgyti nesąmones mažiau norisi :D

Atsakyti
Šponkau suprantu. Šiaip tik gražiai teisingai parašiau, o jei savikritiškai pažiūrėt- tikrai nesu irgi iš tų kuri eitų pas gydytojus kol problemos neužauga, o jau nekalbėt apie profilaktiką........ Kai jau stačiai reik nebent tada. Na tik išskirtinis atvejis- dantys smile.gif ten einu ar reik ar nereik smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 18 rugpjūčio 2017 - 14:04

V-Rine, aš pvz kokį mėnesį vengiu produktų kuriuose daug pridėtinio cukraus. Neturiu kažkokios dietos, bet tiesiog vakare nustojau užkandžiauti ledais, traškučiais ir pan. Jei jau noriu ko nors saldaus, tai visada turiu šaldytų uogų, bananų ir juos vietoje saldainių sučiulpiu :D Pietums renkuosi vištienos ar kalakutienos patiekalus, o ne kiaulieną. Nors ir neturiu namuose svarstyklių, bet nuo mano 65kg manau koks 1kg jau pabėgo, tas matosi labiausiai ant kojų. Jokių didelių pastangų, o pokyčiai jaučiasi, ypač savijautos, mažesnis nuovargis, energingesnė jaučiuosi. Aš manau, kad geriausiai pradėti nuo mažų dalykų, nedaryti organizmui šoko kardinaliai kažką keičiant. Mano tikslas buvo tiesiog geresnė savijauta, bet tuo pačių aptirps ir ant kojų ir pilvo pasikaupę riebaliukai. Savijautai gerėjant naturaliai atsiranda noras dar pagerinti mitybą ;)

Vandenį aš irgi pastoviai geriu. Darbe dave visiems gertuves 0,6 litro tai apie 4 ir išgeriu per visą dieną :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šponkiukas: 18 rugpjūčio 2017 - 14:17

Šponkius gerai parašė, nereikia šoko, apsidairai ką galėtum pakeisti ir pradedi. Ilgainiui įpranti, ir tada kažką dar keiti. Nes jeigu iš karto, tai nu čia ir depresija užpulti gali, kad tiek mes daug nesveiko valgom, ir staiga negalima, ta savigrauža ima ėsti, kad tu valgai, nors žinai, kad negerai...

vakariniai bulkų valgymai labai storina...šitų atsisakiau pirmiausia. Pas mamą priaugo salotų, dabar jau ir agurkų su pomidorais - prisigalvojam visokių mišrainių su trupučių aliejaus, balzaminiu actu ir kokiais mėsiškais/žuviškais priedais.

agurkus triauškinu ir šiaip, valgom sojos nemažai. Tofu nesuper patiko, tai retkarčiais, o sojos dribsniai puikus "lesalas", saujelę suvalgei, vandens užgėrei ir man jau gana vietoj saldainių :D

varškė, baltas sūris labai eina į trasą, nes ir mėgstam, ir gerai baltymų šaltinis.

Atsakyti
QUOTE(V-Rinė @ 2017 08 18, 14:52)
jetau kaip faina. ką darai- arba ko nedarai?
aš noriu -5. Per atstumą galima tai kažkaip užhipnotizuot ar kitokį poveikį padaryt? vandenį geriu - nuo 1,5 iki 2 l į dieną....

Erodė ojej. Ypač apie moterį su dideliu šunimi ir uždegimais. negi taip būna.... unsure.gif

Tikrai taip būna. Netikėjau, bet taip būna. smile.gif
Atsakyti