QUOTE(V-Rinė @ 2017 10 11, 14:48)
rariuk- jūs tiek suvalgot visų tų gėrybių? o tie pilki irgi kažkas panašaus kaip tie oranžiniai?

o ką su tiek cukinijų daryt.... na moliūgai man trintasriubėms, o cukinijos kam?

Na daug ką išdalinam

šiemet moliūgų nedaug , tai niekam neduosiu

na nebent kai prapjausiu tą didįjį . Tie pilki, tai moliūgai, tokia veislė. Cukinijas naudojam kaip ir moliūgus. Atradau sriubą su cukinijom ir ryžiais (arba perlinėm kruopom), na labai skanu. Ten pasikepa svogūnai su morkom ir su cukinija, paskui viskas sutrinama. atskirai verdama ryžiai ir viskas sumaišoma. Aišku savaime prieskoniai. Sriuba kokio norim tirštumo tokio ir darom.
Tarkuoju cukiniją į blynus, dedu į įvairius troškinius, kepu kugelį su cukinija ir bulvėm. Labai skanu cukinija (ir moliūgas) su burokėliais troškinti. Čia galima ir žiemai ir iš karto valgyt.
Tai įjungiu fantaziją ir darau. Tuo labiau, kad šiemet cukinijų gal 4 rūšys ir skoniai šiek tiek skiriasi. Tiesa labai skanu cukiniją kepti tešloje ar cukinijos piršteliai orkaitėje (miltai, kiaušiniai, džiuvėsėliai)
Papildyta:QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 10 11, 14:55)
<p>Rariuk, jei arčiau gyventum, atimčiau pusę derliaus.
Bet žinok šios gėrybės ne Kaune, o dar toliau

dar nuo Kauno apie 100 km link Lenkijos. Bet šiaip tai laisvai pasidalinčiau. Nes cukinijas sunkoka išlaikyti. Va su moliūgais geriau sekasi. Pernykštį didįjį moliūgą supjausčiau tik šiemet pavasarį.