Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Katės kalboje yra 100 garsų. Šuns tik 10. Tad turėti katę tylią lyg ir neįmanoma. Jos susikalbėjimo galimybės priklauso nuo šeimininko bendravimo su kate. Jei jūs su ja kalbatės, dažnai glostote, žaidžiate-katė bus kalbesnė. Serenados būna visą parą per morčių pas nesterilizuotas kates, mažiems kačiukams atskirtiems nuo mamos ir papuolusiems į naują vietą. Bet viskas išsisprendžia.
Atsakyti

Labas dienas,

įkišu žvairą snukutį raudonomis akimis, toli neskaitau, tik paskutinį psl...

Kas ten kieno odigai nutiko?

Evora, turiu beveik nebylią katę. Nieko iš jos neišgirsi. Tik vakar, kai priš... laiptų aikštelėj prie vaikų kambarių ir šalia išsidrėbus bandė rodyti, kokia ji faina :flirt2:  , o aš pačiupusi už kailiuko privilkau prie krūvelės ir paklausiau "kas čia???!!!", tai pasipiktinusi pasakė ploną "miau".

Zaizos akys po arklinių antibų lyg ir pagerėjo. Žiūrėsim, kaip atrodys po savaitės. Tie antibai tai šlykštuma: geltona tiršta košė, užsibuzoja visa akis. :oh:  Ir paskui dar rankos depiliaciniu kremu dvokia. Gerai, kad mažai kartų reikia (teoriškai vieno užtenka, bet nerizikavau).

O Mikai užėjo kažkoks rudeninis kurmansavepadėtinoriukažkąsumedžioti: duodasi po namus rėkdama, sienom lipa, visus vaikų žaisliukus išspardo, uodegą gaudo, ir taip po keletą kartų per dieną. Šįryt nusprendė ant mano lovos kojūgalio sušokti rokenrolą su kablais (pilno ilgio nagais). 

Aš normali katytė, kas tau nepatinka?

Priedas  IMG_4967s.jpg   380,27KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapyna: 09 lapkričio 2017 - 11:53

Mikutė  :wub: 

Spurga visai tyli katė, ji miaukia be garso, bet va šnypščia ir spjaudos labai gerai. Šiandien per jos pššš Bela iš vietos pašoko į mano galvos lygį ir dar apsisuko ore  :blink:​ 

Atsakyti
Labas dienas biggrin.gif

Ai, Mikutė, seniai matyta ... Ūsai ūsai kokie wub.gif

Kaip tu Lapyna laikaisi, kaip tavo mažiausioji?

Kaži kaip Giliuko uodegytė? Manau, kad ataugs kailiukas ir viskas bus gerai. O kur tą uodegą inkišo taip ir liks paslaptis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Giliui linkėjimai nuo Gilės.
Višššškas su ta odega bus gerai 4u.gif 4u.gif

maniškė kalbanti katė. murrr murrr kalbos pilna ypač ryte. Bet ne miau dažniaubet ,murrr murrrrr...jos pakausk ko nors tada ji atsakys miaau...visada smile.gif
dar po wc visada garsiai kelis kartus miaaaauuu pasakys, tipo tarnai eikit susirinkt.... aš kartais galvoju kad čia iš manęs išmoko- jei girdžiu kak katė wc kasa visada šaukiu vaikams (kieno savaitė)- išvalot wc smile.gif tai Gilė prieš tai dar ir pati sušaukia.... smile.gif

dirbat? dirbkit, kam lengva šiais laikais ....

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 09 lapkričio 2017 - 14:45

Sveikos. 

Mika kokia daili.  :wub: Kaip tu, Lapyna, ar duoda mažiukė pamiegot naktimis? O ko Zaiza šika ne vietoje?  :hmm: 

Gilė spindinčiu kailiuku.  :wub: 

Atsakyti
ai Mikutės nepagyriau. Jau kaip man gražu trispalvės katės..... tiesiog meno kūriniai smile.gif
Atsakyti
Mika nuostabi gražuolė wub.gif

Zaiza, spėju pasigenda didesnio dėmesio atsiradus mažajai princesei.

Gilės kailinėlių gražumas.

Maniškės katės labai kalbančios. Be įvairiausio lygio miau yra gausybė pyptelėjimų, kiauktelėjimų, uktelėjimų, murktelėjimų, urzgesio, šnypštimo. Kartais pagal intonaciją galima labai lengvai nujausti ką nori pasakyti man ar viena kitai. Labai daug randu panašumų su mūsų kalbos emocine išraiška. Bet aš su jomis ir bendrauju taip lyg būtume susikalbantys pašnekovai.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Atsakyti

Busiuk, sveika parėjusi d012.gif

Jau Mika kokia fotkėje graži :wub:

Gilė ten saulytės spinduliukus  gaudo?

Atsakyti

Sveika, Busiuk.  :4u: kas tavo fronte naujo?

Ainu nėra kalbi. Retai kniaukia- prieš ir po wc rimto reikalo miaukteli keliskart, kartais trumpai murkteli atsakydama į mano pakalbinimą "ką tu?" ar pan. Bet ji moka iškalbingai tylėti ir viską parodo snukučio ir kūno kalba. Čia kažkada vyras sako man, Ainu pasiprašė įleidžiama pas Igną į kambarį. Klausiu kaip, ar kniaukė už durų? Nu ne, sako vyras, ji tiesiog paprašė panaudodama pantomimą. Aiškiau nebūna.  :D O po atostogų vežant Ainu namo iš tetulių ( koks 18 km), Ignas mašinoje ją laikė ant kelių ( jei važiuoju viena, katę dedu į boksą), o toji nervingai kurį laiką kniaukaliojo. Prie šviesoforo sustojusi atsisukau į triukšmadarę ir suirzusi sakau :" Na, kas tau negerai, Ainu, ko rėkauji?? Taigi namo važiuojam!". Atsakymą gavau visai kitos tonacijos, nuskambėjo taip, lyg vaikas skųstųsi mamai dėl jam nemalonios būsenos. Ir nutilo. Daugiau iki namų neišleido nė garso. 

Atsakyti

Apie kačių kalbumą, tai brolio Okis visiškas plepys.Brolis su juo kalba, katinas visokiomis tonacijomis atsako.Aš įtariu ,kad jis turi oreintalo kraujo.Nes kailiukas trumpas, glotnus, galva įdomios formos.Gal iš  proprosenelių kas  buvo kilmingi?

Molis visiškas tylenis.Miaukia tik tada,kai nori į lauką.Ir vieną vienintelį kartą girdėjau,kaip miauksėjo, prašydamas maisto.

Zunda - tikras plepalas.Miauksi varinėdama žaisliuką, prašydama guliašiuko.Kartais neša žaislą ir miauksi, sakytum vaikus šaukia :blink: Įdomu,ar ji juos atsimena?

Kartais guli šalia ir tyliai miaukčioja, sakytum kalbina, ar ką pasakoja.Grasinamai kniaukia Vėjukui.Mauroja ant rankų paimta.Visada sumiaukia pasitikusi mane.

.O va kai netyčia uždariau vonioje, per valandą neišleido nei garselio.Gal buvo šoke nuo mamkos neatidumo?

Šneki mergytė, bet visiškai neerzina, tiesiog mūsų namuose tokios dar nebuvo.

Tarp kitko, Zunda jau keturi mėn pas mane. :wub:

Atsakyti