Lisitėja, kai tiek daug keturkojų draugų turi, tai tikimybė, kad nors vienas bijos fejerverkų visada realu. Dar tikriausiai ir griaustinio.
Mano katės fejerverkų nebijo. Sėdi , ausimis karpo, į mane pasižiūri-aš nepanikuoju, vadinasi nėr ir joms ko bijoti. eilinį kartą pasisekė su katelėmis.
Tupinėjau dabar apie gėles ir radau trispalvio rėjaus lapus gerai apgraužtus. Anksčiau laikiau ant sanpaulijų stovo, bet dabar ten eglė, teko žemiau ant stalo padėti. O kažkuriai ožkai pasirodė gundančiai skanus. Reiks pavasario sulaukus iš viršūnių naują krūmyną užveisti.
Beje, nepagyriau taviškių burbulų/rutulių prie mikrorajono eglutės. Gražūs.
Joniškėlio papuošimų nefotkinau-nebuvo kažko ypatingo, o dar pilka, apniukusi diena ir neįjungtos iliuminacijos. Bet turėjom liux vadovą pliurpologą-prijuokino nerealiai. Jo dėka supratome koks tas Joniškėlis turtingas savo žmonėmis, jų darbais. Svarbiausia kaip reikia mokėt didžiuotis ta vieta kur gyveni. Čia ne miestelis, jis turi miesto statusą ir revoliucingais laikais net buvo pasiskelbę atskira respublika kaip Perloja.
Čia jis, nemenkas vyriuks, prie vietinio parko/pievos kur stovi sveikatos akmuo. Sakė yra vietinių pensininkių bobulkų būrelis, kuris čia pastoviai prisiplojęs prie jo sveikatinasi, o paskui lyg jauniklės zylioja. Dar akmenėlis garsus, jauniklių mergelių tarpe-išpildo prašymus atsiųsti jaunikį. Tik reik žinoti ko nori, konkretnai ateini ir pasakai vardą-Jono, Petro ar Simono... Taip iš dangaus neaiškių tipelių nesiunčia.

O , kad išsipildytų, reik žinot kada ir kaip prašyt. Būtinai reik sulaukt pilnaties 24.00, išsirengti nuogai, prisiploti prie akmens ir ištarti trokštamojo vardą. Dėl tokių burtų/atrakcijų ši vieta su važiuojamu keliu įtraukta į super avaringų vietų registrą. Mat akmuo šalia kelio, o vairuotojams akys ne į kelią veizi, o į nuogas raganaites mėnesienoje.

Tad kam atsibodo vienom pačiom su katėmis gyventi ir 2018 m. yra poreikis jaunikio-varykit prie Joniškėlio stebuklingojo akmens. Tik pirmiau nuveizėkit kandidatą natūroje ir dar vardą nepamirškit paklausti. Gidas davė šimtaprocentinę išsipildymo garantiją
Ačiū Aist už gražius palinkėjimus geltonojo šuns metams. Tikėkimės, kad tie metai bus tokio gero charakterio kaip tavo Čija.