Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Waidaw o tai keist gydytojo ar gydymo istaigos nenori?

Atsakyti

Vis paciupineju dziustanti blizgi ir prisiminiau kazkodel soliuko megzta karoliukini kur olaivai atiteko...nu panasiu tankumu blizguciai

Atsakyti

Labas vakaras.

Kad jau qqte užriko, reik ateit :D bet pirma kol nepamiršau apie mezginius.

Kažkas prašėt primint nuleidimą, tai aš išbandžiau, man irgi patiko :) šitam video bus antras būdas kaip qqtės (nuo 5:05min)

https://www.youtube....5kxyYsI51ueAB4Q

Dar kažkas apie baktuso kraštą klausįt, tai aš darius nesu, bet esu nusišperinus :) 

"Pirmą akį nukeli, antrą išmezgi, tada raštas, kol lieka dvi paskutinės akys. Priešpaskutinę nukeli, kad siūlas prieš akį būtų, paskutinę išmezgi išvirškščiaja."

Ir man atrodo, kad va čia su paveiksliukais yra tas pats paaiškinta:

http://giftofknittin...free-technique/

Mano mezginių eilė pastoviai kintanti. Tik joje jau kokius metus guli vienas užsegamas dryžiukas be rankovių :( ir vasarinė suknelė tamsiai mėlyna iki bambos jau turiu, reik žemyn varyt. Nėr kada per aplinkinių norus ir poreikius :)

Atsakyti

W@idaw nu bet kodel as nesuvokiu siais laikais reikia eit pas tokius medikus kurie net kraujo tyrimo nepadaro tik antibiotikais kurie gal nepajegus padet maitina nu.. gi ne kaimiūkšty kokiam su vienu šeimos daktaru ir be jokių laboratorijų gyveni

ABELO ateik papasakok kas kiek laiko tuos pacius antibiotikus skirt galima nes nu..nerrrvai nelaiko

Man kazkada bronchito su sinusitu niekaip nesiseke isgydyt tai gydytoja sake nepamenubar 3 men ar puse metu turi praeit nuo tu paciu antibiotiku skyrimo

Nedaro, nes lengviau ir pigiau bet kokiai poliklinikai yra paskirti antibus, o ne daryti kraujo tyrimą ar augint pasėlį savaitę. O čia šast ir pradedi gydyt, ir pacientas kokią savaitę nesirodo, o jei pasiseka nebeateina visai, nes apysveikis jau :) jei nepasiseka (kaip niumos šios žiemos istorija), tai tenka kaitaliot tuos antibus, kol ką nors pataikai. Bet tai vis tiek pigiau, nei tyrimus daryt. Nors aišku, ir nuo gydytojo požiūrio priklauso.

Apie anginas (tonzilitus) pradėsiu iš toliau... :) kažkaip užėjo noras pasireikšt :D

Pūlingus tonzilitus (nes gali būti ir nepūlingi, o virusiniai) sukelia dažniausiai B grupės streptokokai (tų streptokokų rūšių belenkiek yra...), retsykiais ir kiti kokie jų kaimynai. Dažniausiai ir vieni ir kiti tonzilėse formuoja pūlingą apnašą, tokias kaip plėvėles arba mažus pūlinukus (balti taškeliai). 90proc. šitus visus sukėlėjus puikiai veikia Ospamoxas arba net Ospenas, dar paprastesnis antibiotikas. Ir gerai daro, kad skiria juos, o ne kokius nors stiprius be reikalo. Geram antibiotikų veikimui reikėtų ir laikytis šiokio tokio režimo: gerti dozes nepraleidžiant, išlaikant vienodus intervalus tarp dozių (8 ar 12val., kaip paskiria), nevartoti tomis dienomis greifruktų (stabdo vaistų veikimą), geležies preparatų (didina mikrobų stiprumą), visokių Mezymų ir Pangrolių (virškinimo fermentų, nes blogina vaistų veikimą), gerti daug skysčių be cukraus ir pan. Tai čia taip turėtų būti idealiom sąlygom :) bet gyvenimas yra gyvenimas :)

Dėl tarpų tarp antibiotikų yra keletas teorijų. Populiariausios dvi:

1. Jei mikrobai jautrūs, jokio skirtumo, koks tarpas tarp ligų, galima gydyt tuo pačiu antibiotiku. Bet nu reiktų žinot ar tikrai jautrūs ligos sukėlėjai, jei jau koks trečias kartas ligos su savaitės ar dviejų tarpu po paskutinio vartojimo... Tam reikia pasėlio arba jei apie streptokokus yra iš kraujo toks tyrimas ASO titras (antistreptolizino, kurį išskiria organizme besiveisiantys streptokokai, titras). Jei yra simptomų ir ASO didelis - gydyt. Jei ASO didelis, kai nebėra jokios ligos klinikos, spręsti ar nereikia šalinti tonzilių ir/ar adenoidų (jie ten vieni su kitais labai arti ir susiję), nes tai reiškia, kad streptokokai apsigyveno tonzilių skiltelėse ir randeliuose, liekančiuose natūraliai po kiekvienos infekcijos.

2. Pagydžius vienu antibiotiku ir pasikartojus ligai po savaitės ar dviejų, reikia skirti platesnio spektro (stipresnį) antibiotiką ir galutinai išnuodyti užsilikusius bjaurybes. O tik po kelių mėnesių pertraukos, nesikartojant per tuos mėnesius taipačiai ligai, vėl galima skirt paprastus antibiotikus (pvz., rudenį angina - Ospamoksas, po dviejų sav. angina - Cefuroksimas, angina pavasarį ar vasarą vėl Ospamoksas).

Kodėl? Šita teorija remiasi kolonijinio mikroorganizmų gyvenimo principais. Kiekvienoj gaujoj, tautoj, rūšyje, kariuomenėj ar kitoj bendruomenėj yra didžioji dalis paprastų, eilinių dalyvių, kurie sudaro kritinę masę - pėstininkai. Paskyrus antibiotikus juos daugiausia ir nuodija. BET, kiekvienoj tautoj ar net lagerio kalėjime yra pavieniai organizmai, gudresni už kitus :) kurie išmoksta išgyventi, prisitaikyti, išvengti kulkų, bado ir maro :) net streptokokai turi savo "genijus", kurie išgyvena, kurį laiką ligos nesukelia, nes jų mažai belikę, slapstosi, bet dauginasi ir puola, kai vėl prigamina draugų. Kiekvieno nepilnai išgydyto ligos epizodo metu santykis tarp "eilinių" ir "gudruolių" pradeda keistis. Gudruolių daugėja ir galiausiai išplinta atsparūs antibiotikui mikroorganizmų "klanai", arba išmokę slapstytis tonzilių bunkeriuose partizanai. Tada reikia sunkesnės artilerijos jiems nuodyt arba lupt lauk jų slėptuves su visam! 

Kuri teisinga kol kas patikimų įrodymų nėra. sprendžiama indivualiai turėtų būti pagal pacientą. Gaila, kad dažniau sprendžiama pagal nusistovėjusias klišes ar gydytojo receptų rašymo įpročius :(

Atsakyti

Abelo, ačiū, neżinojau dėl geležies ir kaip tik geriau dar vis.... Mano atveju čia gal ne viskas tinka, nes aš net nežinau kokia armija mane puola.. . O šiaip gyvenime nuo vaikystes nebuvau gerus antibų ir net nesidomejau tais visais niuansais... Vaikams užtekdavo ospamokso nes standartiskai būdavo gerklė. 

Atsakyti

Oho, perskaičiau Abelo rašinį kaip nuotykių istoriją, taip įtraukiančiai rašai :clap_1:. Ir Aso esam tyrinėję. Ir pati su anginom pasigaluodavau, dabar vėl ramiau. 

Jauste jaučiu, kad labai Neurorubinas man padeda, pralaukiau ir be Nimesilio apsieinu, net keista. 

Pamažu tik kojinę judinu. 

Atsakyti

Šarangėl, su tais mikrobais būna visaip. Aš ten apie paprasčiausius reikalus. Būna, kad pasėliuose niekas neauga, o žmogų akivaizdžiai puola, neina suprast kas. Išaugint terpėse mokrobus pavyksta vos daugiau nei pusei atvejų. Kitais atvejais, kad ir kaip ištobulėję terpės/šiltnamiukai, mikrobams labiau patinka tikras, gyvas organizmas ir jame slapstytis.

Atsakyti

Restar vat su Neurorubinu ir man suveikia kai ranka periodiskai uzeina ir as vis svarstau ar cia Neurorubinas ar tiesiog savaime praejo, bet jei skauda savaite, antra o pradejus gert per 2 dienas praeina...

Atsakyti

Nu ja su tuo jautrumu aisku kai gerklej viena dar, kai bronchuose kita...man nenorejo klacido skirt po 2 menesiu gal, ieskojo koki velnia dar rasyt tai as ir paklausiau kas kiek laiko skirt galima

Dar idomiai, pvz lor israse amoxicilina, seimos gyd. Pasake kad neverta net megint, nepades..vat taip va...padejo klaritromicinas israsytas neislaikius jau tos pertaukos kaip sake

Bet pas mane vis tas netipinis, be jokio kraujo ir temperaturos parodymu..

Bet tai man ir krauja tyre ir plauciu nuotraukas dare...

Atsakyti

Abelo, jau ta istorija su kariuomene :super: Turėtum pagalvot apie tokio stiliaus medicininės knygos rašymą. Būtų bestseleris ir apšviestų suprantamai :super:​ 

Atsakyti

Labas rytas. Laisva diena, bet jau ankstyva... mano berniukas jau peraisuko vidinį laikrodį  :oh: jau nuo kovo pradžios pablūdija nuo 6, bet šiom dienom sirguliuoja, tai šiandien gyvas ir ieško veiklos nuo 5:30  :oh:  :oh: gerai,kad pakankamai tyliai, bet mama vis tiek visur turi dalyvaut :D o dar naktį kosėjo, tai jaučiuos kaip budėjime... 

Liniuka, knyga sakai  :lol: kad gal ne. Yra jau Unikauskas tiem reikalam  :mirksiukas: blogą kokį nors gaaaal kada nors :) kol kas man jūsų auditorijos užtenka  :ax:​ 

Atsakyti

Abelo <3 vau - skaiciau akis isputus ir galvojau kad tukrai tau reikia rasyti :)

ir te baliona uz bamiege nakti :4u: 

Atsakyti