Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

katuk o ką nuo viršaus pradėjai?

taigi nieko ir nepradėjau

bandžiau šitą, tik su nuleistais pečiais kažkiek

5c4289fe3c3279b8b017ffa1427c46b4.jpg

Atsakyti

kad šitas man labiau toks kimono su tiesiu viršum atrodo, nemegzčiau net aš nuo viršaus, nors labai mėgstu  :D

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 19 kovo 2019 - 09:23

fa61c289f76c.jpg

Čia paveiksliukas Kerpenai ir kitoms, kam rūpi :D

Tipo iškarpa :rolleyes: mezgam dalimis: priekis ir nugara.

Pradedam nuo apačios (rausva dalis), akių reik užsidėt tiek kiek noris laisvumo ant užpakalio, pas mane buvo 7 gal 10cm pusei.

Tada mezgam aukštyn su pridėjimais kas 10-16 eilių, ilgio reik numegzt tiek pat kaip normalaus dydžio megztiniui. Gali būt ir ilgesnis, bet man nepatinka  :rolleyes:

Gelsvoji dalis - mezgam su  pridėjimais  kas antroj eilė, t.y. kiekvienoj geroj. Iš viso padaryt kokių 10-12 pridėjimų. Labai rekomenduoju pasižymėt gelsvos dalies pradžią ir pabaigą iš abiejų pusių - bus lengviau susiūt :B

Pilka dalis. Konkrečiai savo melsvajam mezgiau su pridėjimais kas šeštoj eilėj, galima ir tiesiai. Šitos dalies aukštis yra pusė rankos apimties + 1-1,5cm. Ranką matuot ten kur prasidės rankovė, tie žasto viduriu arba šiek tiek aukščiau.

Žalia dalis (įsivaizduojam, kad mėlyna dalis guli ant jos) - nugaros pečiai, o mėlyna priekio pečiai. Kaklo iškirpčių nepiešiau, ne čia kas kokią norės, tas tokią ir išisbliaus :lol:

Man dauguma drabužių, net pirktinių, turi tendenciją "važiuot atgal", todėl aš mezgu skirtingai priekio ir nugaros pečius. Kas tokios problemos neturi, gali megzt vienodai. Sau viską mezgu su įsiuvais ir manau, kad net tokiam laisvam megztiniui jų reikia. Ir, jei atvirai, nelabai įsivaizduoju moteriškę, kuriai jų nereikia :ax:

Pečius mezgu trumpintom eilėm. Apsisuku prikalusomai nuo siūlo storio, tarkim nugaroj kas 4 akis, tada prieky kas 6. Arba nugaroj kas 10, prieky kas 14-15. Po trumpintų eilių pramezgu visas peties akis 1 arba du kartus, priklausomai nuo pusės, kad paskutinė būtų išvirkščia eilė. Kaklo iškirptes darot, kokias norit :ax: pakeliui su pečiais.

Pečius sujungiu trim virbalais. Valioo - dabar galima sudaigstyt šonus ir pasimatuot :D ir megzt toliau, arba išardyt :lol: supratus, kad nu nafig man tokio maišo nereikia  :lol: 

Tada sutvarkau kaklo iškirptę, kol ji nesutvarkyta sunku žinot kokio ilgio reik rankoves megzt.

Rankoves renku nuo viršaus, akis renku 4 iš 3 kraštinių. Tas yr mažiau nei tradiciškai 3 iš 2.

Rankoves mezgu beveik tiesias, sumezgimai kas 10-16 eilę. tada susiuvu ir šonus ir rankovės siūles.

Atrodo viskas :hmm:

Dabar jau galiu eit dirbt :P

Atsakyti

Nite nu man įsiuvų nereikia praktiškai niekur :D ta prasme gal ir nepakenktų, ką aš žinau, bet niekur niekada sau nemezgu ir nesijaučiu kad kas negerai gultų

Atsakyti

jėga., Nite, net man pravers :yahoo:  tam kimono

qqte, tai tokią išvadą ir pasidariau po kokių 5 bandymų :D  bet visai tiesaus viršaus nenoriu, nes rankas nuleidus jau per daug mėsos gaunas po pažastimis, tai gal šiek tiek vistiek padarysiu kampą, turiu pirktinį panašios formos jau tokį padrožtą, tai pagal jį bandysiu formuoti

Atsakyti

Nite, tobulas aprašymas. Ale kur išsisaugoti, kad nepamirščiau. Šiaip tai taip viską ir įsivaizdavau, tik patogu, kad viską tiksliai parašei  :super:​. 

Atsakyti

Nite, tu auksas :)

qqte, pagerk kalio. Ypač, jei kavą geri. Nesmagus tas jausmas, žinau.

Jei ką, nedarysiu stulpelių apačioj. Kai galėsiu pilnai pasimatuot- nuspręsiu.

Atsakyti

Labas dienas, 

Kaip diena, taip naujiena... Vakar juoda, šiandien balta, ta proga pasportavau, išsikepiau duoną, išsišveičiau namus, reik gal dar iki miesto paeit.

Nites aprašymą screenshotinkit :) 

Atsakyti

Labas dienas, 

Kaip diena, taip naujiena... Vakar juoda, šiandien balta, 

Nites aprašymą screenshotinkit :)

Smagu, tik nepersitemk :)

Tą ir padariau.

Atsakyti

Nite, tu auksas :)

qqte, pagerk kalio. Ypač, jei kavą geri. Nesmagus tas jausmas, žinau.

Jei ką, nedarysiu stulpelių apačioj. Kai galėsiu pilnai pasimatuot- nuspręsiu.

nu tai pananginą ir geriu :) ten kalis ir magnis

Atsakyti

https://m.facebook.c..._composer=falseužmačiau, gal kas norit bibliotekas pasimažint ir gerą darbą padaryt :) 

Atsakyti

Nite nu man įsiuvų nereikia praktiškai niekur :D ta prasme gal ir nepakenktų, ką aš žinau, bet niekur niekada sau nemezgu ir nesijaučiu kad kas negerai gultų

Aišku nepakenktų :mirksiukas: tau nėr didelės problemos su horizontalia kloste, išlendančia iš pažasties, ypač jei laisvumo pakanka.

Bet pažiūrėjau tavo fotkes R, tai drabužio apačia yra nehorizontali, priekis pakilęs, arba nugaroj ant užpakalio užsimetus klostė :rolleyes: čia kaip teta Olga sako - blogas drabužio balansas :D

Aišku, neskaitom nuotraukų, kur rankos kišenėse  :P Poza gali paslėpti daug trūkumų  :D 

Atsakyti