Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, o gal vis tik pasirodyk, a... 

Atsakyti

, nors jei siūlus ir nupirksiu, tai dar nereiškia, kad sumegsiu😁

Bet jei nenupirksi, tai garantuotai nenumegsi :D

Atsakyti

Apie gerkles supūliavusias. Jei nedarėt būtinai paauginkit pasėliius iš gerklės. Nes mano kolegę gydė tipo nuo streptokoko, o pasirodė kokia tai mononukleozė Epštein-Bar virusas. O ten bakterija biškį kitokia,  pneumostreptokokas.. Visi simptomai beveik tokie pat,  tik vargšė nei valgyt nei gert ,  o temperatūros nebuvo aukštos. Antibai net trys stipriausi

Atsakyti

EpšteinBar virusas, ne bakterija. Jis neišauga. Nustatomas iš kraujo tyrimų. Sukelia ligą - mononukleozę, kurią gali sukelti ir dar keli virusai. Simptomai labai panašūs į sunkesnės anginos, tik trunka ilgiau ir niekaip nepasiduoda gydymui arba pereina į sunkesnę formą su kepenų, bužnies ir kitų sistemų pažeidimu. Kad tokia liga sirgai verta atsiminti ir pasakyti,kai klausia apie persirgtas ligas, nes įrodyta,kad persirgę vyresniame amžiuje ženkliai dažniau suserga limfomomis ir leukemija (liaudyje vadinama tiesiog kraujo vėžiu).

Sergant mononukleoze dažnai kartu prisideda ir kokia bakterija, nes virusas pažeidžia būtent tą imuniteto grandį, kuri pirma puola ir atpažįsta bakterijas. 

Streptokokai, pneumokokai ir kiti kokai - bakterijos. Juos galima išaugint pasėlyje. Tada padaromas ir jautrumas antibiotikams,taip prasmingai parenkant kuo toliau gydyt. 

Atsakyti

Oi, brr, nenoriu net prisiminti apie tą mononukleozę(ir ne dėl pačios ligos), Abelo dar čia nebuvo, kai aš raudamasi plaukus nuo galvos pasidarius tyrimus lėkiau su savo dvimečiu dvynuku į Santariškes jį laidodama... Nes gi atsiprašant boba, dariusi mokamus tyrimus, leido sau pakomentuoti, kad jam staigi kraujo vėžio forma (sprendė pagal atipinių kraujo kūnelių kiekį) ir gal stipri chemijos dozė padės (cituoja pažodžiui - tie žodžiai taip įsirėžė, kad paskui bent pusės metų prireikė mano smegenims atsistatyti...) jam laikėsi aukšta temperatūra, gerklė patinusi buvo, nepanikavau, kol tų tyrimų nepasidarėm, nes pasidarius nebūčiau panikavus, jeigu nebūtų sau leidusi nemokša drąsiai komentuoti net neprašyta. O dar ir aparatai nesukalibruoti buvo, nes lėkėm su beveik 40 temperatūra antrą kartą tą pačią dieną daryti, nes po pirmo išvis nulius rodė. Nuo to kryželis ant Geromedos padėtas iš mano pusės. 

Atsakyti

Ojei, Restar... bjauri patirtis... blogiausia,kad gąsdina. Gąsdint arba numot ranka lengviausia. Kažkaip reikia išlaviruot šaltu protu. O ūmioj ligos fazėj tos lątelės kraujyje prie mononukleozės tikrai taip išsikreipia,kad galima sumaišyt su leukemija. Simptmai beje irgi tinka. Dėl to tokius automatiniu aparatu arliktus tyrimus,kuriuose randa kompas tų ląstelių, būtina peržiūrėt žmogaus akiai pro mikroskopą, atlikt papildomus tyrimus ir tik tada spręst,kuris čia variantas. 

Atsakyti

Abelo-tu auksas.

O man tai kas-pavadinimus girdėjau,  o kokia ten eilės tvarka-nesidomėjau.

Tiesiog kolegė gydėsi gal 6 savaites-pirma nuo elementarios anginos,  poliklinikoj net nedarė tyrimo,  dvejus antibus sušėrė. O kai nepagerėjo-nuėjo vargšė privačiai. Tai va ten augino.pasėlį,  išaugo pneumostreptokokas,  o kraujas rodė tą mononukleozę. Bent jau mano protas tiek sugaudė. Ir dar buvo paminėtas ir Epšteinbar. Tai dabar vis tyrimus daro,  kraują tikrina,l kepenis. Kolegė visai jaunutė.

Taj tik norėjau pasakyt,  kad šeimos gydytoja nepasivargino tyrimų daryt,  skyrė antibus iš akies.

Atsakyti

Oj Restar  :4u:  Aš tokios patirties pati turėjau Tik ne 2 metų o 19 buvau Dar priedo ir toksoplazmozė į kompaniją buvo... Tik man hodžkino limfomą įtarė. Laimei jauna durna buvau ir nežinojau kas do diagnozė tai ramiai per kalėdas ligoninėj pagulėjau, guzą ant kaklo išoperavo ir paleido

Tik mane tai šeimos gydytoja siuntė pareiškus kad tu nenusigąsk bet mes tave į onkologinį siunčiam

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 03 balandžio 2019 - 18:39

Prie mononukleozės monocitų iyg neutrofilų paprastam tyrime būna padidėję, tas leidžia įtarti, tada daro kitus tyrimus. Santariškių medikai nieko nesakė, kol to tyrimo nesulaukė, kol truko laukimas, tol aš nei gyva nei mirusi buvau...

O aš pagaliau susivokiau, kad turiu Nimesilio, trečioj dienoj, kai pagaliau dašuto, kad gal neverta kankintis, kartais net sunku pasakyti kur skauda - nuo juosmens skausmas pereina į klubus, maudžia, ir dantis skauda, eina į galvą, atsigauna peties skausmas, fui... Ir toks ničnieko nenoras... Dabar jau šviesiai akyse. 

Atsakyti

O man mezgiminis ūpas dinginėja, nes nu pasimėginau dar vieną raštą, nesižiūri ir tas tuo siulu..reikia kažkuo storint jį..lino panašaus turiu bet klausimas ar užteks..

Nu žodžiu nėr noro skubėt Natsumį megzt

Bet kelionėn norėtųsi naują projektą imt, o kokı neišmąstau

Atsakyti

qqte, primink iš ko bandai? To naujo levandinio?

Pasirodo 2 skiepus Emilis vėlavo. Susirinkom viską dabar. Prisakė gydomą pagalbą, jei sureaguos. Su visokiais kopūstų lapais ant rankų ir priešalerginiais vaistais. Bandysim išlaukt.

Atsakyti

Niuma jo merino su šilku ir blizgiais, metražas 500/100 bet siulas plonyybinis

Nirejau heyvarda, bet meginukas nuskersavo, tada bent 2 projektus is jo ripsu sumasciau bet nu ir megzt nesmagu, kazkoks biski kaip guminis, tamposi, siuliukai sluoksniuojasi ir rasto jokio nesimato ir siaip kaio ripsui per daug skudurinis tok

Reikia galvot kazka kito, bet vilnos jau nesinori, silku meddvilniu linu dar nesinori...

Atsakyti