Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Perliukas? 

Atsakyti

Oj ne ne, nemegstu perliuko Bandysiu dar pirmini varianta kur buvau sugalvojus, uzsegimo juostele stulpeliu primegsiu

Gerai kiauraraštis žiuretus,  bet nenoriu as jo nesiot kazkaip

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 03 balandžio 2019 - 19:55

Lace, o Aušra temperatūros turėjo?

Nes Rusnei jau savaitė, kaip gerklė, bet temperatūros nėr, tai gydomės naminėm priemonėm. Jaučiu, reik gydytojai pasirodyt.

Temperatūra nedidelė buvo - apie 37,3

Apie gerkles supūliavusias. Jei nedarėt būtinai paauginkit pasėliius iš gerklės. Nes mano kolegę gydė tipo nuo streptokoko, o pasirodė kokia tai mononukleozė Epštein-Bar virusas. O ten bakterija biškį kitokia,  pneumostreptokokas.. Visi simptomai beveik tokie pat,  tik vargšė nei valgyt nei gert ,  o temperatūros nebuvo aukštos. Antibai net trys stipriausi

Mums gydytoja vietoje paėmė tepinėlį ir padarė streptokoko testą - pamirkė mėginį kažkokiuose reagentuose ir užlašino tą skystį ant kasetės (atrodė panašiai kaip nėštumo testas)  :rolleyes: kadangi labai aiškiai išryškėjo dvi juostelės, tai kraujo tyrimo net nebesiuntė darytis.  :unsure:  kaźkaip suneraminot mane dabar su tom visom mononukleozėm  :unsure: 

Atsakyti

Lace,  sakyčiau stebėk,  ar antibiotikai suveiks ir tiek. 

Atsakyti

Lace, nepergyvenk iš anksto. Streptestas geras daigtas, nereikia laukt jokių pasėlių savaitę laiko. Jei randi teigiamą, aišku,kad reik gydyt. Jei randi neigiamą, tai nėr taip tikslu (nemažai būna klaidingai neigiamų rezultatų. Gali būt kad reikia užgriebt pakankamą kiekį bakterijų,kad suveiktų reagentai. Jei neužgriebi, gauni neigiamą,o jos ten sėdi šalimais).

Esant mononukleozei paprastai T kyla aukšta ir net labai aukšta, 2-3k. per dieną. Vadinamas "karščiavimas žvakėmis". Ir trunka ilgiau nei savaitę, net jei vartoja antibiotikus nuo šalia prisidėjusios bakterijos.

Tuo tarpu grynai bakterinę infekciją (pvz streptokokus) pradėjus gydyt antibiotikais T turi mažėt ar visai nebekilt po 3-4 dozės vaisto (žiūrint kokį geriam). 

Sveikit! Ir skysčių nepamiškit vartot!  :4u:​ 

Atsakyti

Abelo, ačiū, nuraminai  :4u: Penicilinas akivaizdžiai veikia, po dviejų dozių šįryt atsikėlė su gerokai mažesniu skausmu  :) 

Atsakyti

labas rytas

aš papuoliau į tą grupę "nepaprastai" kuriai temperatūra nuo mononukleozės nekilo, o laikėsi 37,3 :hmm:a gal kokia lėtinė forma įsimetusi buvo

Abelo ar gali taip būt?

paskui po gydymo dar ilgai tokia laikėsi...(gydymas nuo toksoplazmozės buvo)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 04 balandžio 2019 - 07:46

aha, mano kolegei irgi laikėsi tik tokia nedidelė temperatūra.

nebent gal tų šuolių tiesiog nepastebėdavo? nesgi nematuoji kas 15 minučių tos temperatūros

Labas rytas suraitytas

Atsakyti

tai kur visos prapuolėt?  :hmm: 

Aš tai šiandien labai produktyviai nuo 7 ryto padirbėjau, net pati savim didžiuojuosi   :angel_not:  Dabar jaučiuosi užsitarnavusi atokvėpį   :wub: 

dar šiandien trumpą strioką apturėjau, skabinau gydytojai dėl onkocitologinio atsakymo - jinai kažkaip ilgokai pasikuitė, o tada sako, kad reikės tyrimą kartoti  :blink: Tas kelias sekundes širdis kulnuose atidūrė  :oh: O pasirodo tiesiog tyrimui nepakako epitelio lastelių ir jo negalėjo padaryti.  :frusty:  tai nieko nelaukdama nulėkiau pakartotinai.  :unsure:​ 

Atsakyti

dirbt tingiu, o tenka  :)

Vakar su vaikiu iš dantistės išeinam o tas man rodo kažką sako ir tu taip gali

apsidairau-sėdi moterytė laukiamajam, mezga :heart:

taip iš kart simpatiją nepažįstamam žmogui ir pajutau :)

Atsakyti

Lace ir šiaip... Tų citologinių tyrimų tikslumas tik 70pr.ir dar labai priklauso iš kur, kaip ir ar moka gyd.paimt...prieš 2,5m mano irgi buvo ats.: Jokiu pakitimų... Jri turit galimybę darykit skystoj terpej, aisku jis yra mokamas...

Sveikos, :4u:​ 

Atsakyti

labas rytas

aš papuoliau į tą grupę "nepaprastai" kuriai temperatūra nuo mononukleozės nekilo, o laikėsi 37,3 :hmm:a gal kokia lėtinė forma įsimetusi buvo

Abelo ar gali taip būt?

paskui po gydymo dar ilgai tokia laikėsi...(gydymas nuo toksoplazmozės buvo)

Taip, gali būt ir taip. Kaip ir visos ligos būna tipinės ir netipinės eigos. Ne lėtinė forma :) su Epštein-Bar virusu apskritai gali būt taip,kad persergat sloga ir paskauda gerklę,o po kelių metų ieškant kokių rimtesnių ligų, žiūri, kad jau turi imunitetą tam Barui! Vadinas persirgai. Visai lengvai. Nu nes nebuvęs bare, imuniteto neturėtum ;) o mononukleozės diagnozei reikia tam tikros simptomų, jų trukmės ir kraujo tyrimų kombinacijos. Vienas iš kriterijų aukšta temperatūra, bet jis nėra būtinas diagnozei, jei yra krūva kitų kriterijų.

Žodžiu, kaip visada gyvenime - gali būt visaip ir spręst reikia individualiai. Kas tinka Zosei ir jos anūkui nebūtinai tiks Onutei ir jos proanūkiui ;)

Atsakyti