Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Žodžiu, kaip visada gyvenime - gali būt visaip ir spręst reikia individualiai. Kas tinka Zosei ir jos anūkui nebūtinai tiks Onutei ir jos proanūkiui ;)

O kur tų vaikų mamos :lol:

Atsakyti

O kur tų vaikų mamos :lol:

o mamos neserga :B

Atsakyti

o mamos neserga :B

Aha :D joms nėr kada :lol:

Atsakyti

Sveikos, pensinyyyykių (aš čia apie save) būreli. Toliau apie ligas ir mezginius. Anūkų lyg dar nei viena neturim :D

Papuoliai pas jauną (už mane kažkiek jsunesnę) masažistę. Išsiklausinėjau pas ką registruotis konsultacijsi, gavau gerų patarimų. Nepaguodė, kad nuo mezgimo ir sėdėjimo prie kompo sušokęs guzas, raumuo susitraukęs. Paguodė, kad mano raumenys paslankūs ir pasiduoda masažui. Bet pagrindinė bėda kompo ir mezgimo (net vairavimo ir ėjimo su rankinuku ant peties) - pastoviai sulenktos rankos, dėl to trumpėja raumenys ir sausgyslės. Masažai, fizioterapija atpalaiduos, bet privaloma kasdien pačisi daryt mankštas. Net ir darbe.

Buvau vaistinėj. Katukai, tavo dukrų naudojamam šampūne veiklioji medžiaga ta pati, ksip Nizoraly, tai greičisusiai irgi man nepadės. Gavau dviejų rūšių mėginukų- nuo psoriazės ir jautriai odai- gydytojai kuria juos. Beeeet kai išpasakojau, ką naudojus, priėjom išvados, kad reikia keist mitybą t.y. atsisakyt cukraus  :cray:  :cry2: miltinių jau atsisakius. Beveik. Kartais sugriešiju.

Ai, einu megzt.

Atsakyti

gali būt kad ta pati medžiaga. gal kaina kita, nežinau, kodėl būten tą naudoja. bet ne kasdien, tik retkarčiais.

apie cukrų. faktiškai nėra produkto, kuriame jo nebūtų. tai kaip jo atsisakyt? nebent viską gamintis namuose.

beje, mano vienas viršininkas nevartoja visiškai angliavandenių.valgo vien mėsą ir daržoves. bet nemanau, kad ir tai gerai. mėsa - baltymai. apkraunam inkstus.

Atsakyti

priklausomai nuo to kiek daržovių suvalgo :)

nu ir šiaip daržovių pagrindinė medžiaga yra angliavandeniai, tai turbūt nėr taip kad nevalgo :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 04 balandžio 2019 - 14:41

pvz aš šian durnelė (nu o kaip kitaip pavadinsi) vėl kynvos privalgiau

vėl rezultatas išpūstas ir raižomas pilvas

rrr, o man jos tokios skanios

ir beveik į visas kruopas išskyrus ryžius ir grikius taip reaguoja

nu vat ir pamėgink maitintis sveikai, kas belieka, mėsa ir daržovės :(

Niuma nu cukraus atsisakyt turbūt sveikatai ir grožiui nepakenks bet kokiu atveju gi

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 04 balandžio 2019 - 14:44

qqte, tu teisi, jis ir daržovių minimaliai valgo. nu žodžiu, vien mėsa. man sunkoka įsivaizduot, vistiek gi vyras , ne moteris, to maistelio energijai reik kiek daugiau

o ryžiai ir grikiai ne taip ir blogai. ryžių bent 4 rūšys, grikių bent 2, jau va prašom ir savaitės meniu :D  o dar jeigu bulves priskaičiuotume. ir nesakykit, kad bulvės blogis. tinkamai paruoštos ir su saiku valgomos nieko ten blogo nėr.

Atsakyti

nesakysiu kad bulvės blogis, jos gėris, tik kad skust reikia :) bet kažkaip įvairovės užsinorėjo, į perlines pvz net nežiūriu, jų apskritai man nevirškina

ai dar makaronai..bet tų pati nelabai mėgstu

o va pvz pas tėvus mano jokio kito garnyro išskyrus bulves ar bulvių košę nebūna :)

ir nieko gyvena sau laimingi...

tai va pasiguodžiau

nu o kolegos tavo pagrindinė problema turbūt kad daug mėsos mažai daržovių...

MB paskutiniu metu irgi labai ant baltymu+gerųjų riebalų perėjo tik kad ir daržovių nespjauna, pas mus jos dideliais kiekiais eina

o paskui stebisi ko gi taip smarkiai svoris krenta (sako aš jau net bijau svertis) sakau ko ko, judesio pridėjai, maisto nuėmei, ir kris kol nenukris kiek reikia ir dar daugiau, arba valgyk daugiau...sako ai ne ne nenoriu :D

nors gerai pagalvojus 10 kg per 5 mėn tai visai ne smarkiai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 04 balandžio 2019 - 14:59

qqte, jei nori idealiai, tai bulvių skust nereik :D  su lupenom virt ir dar būt gerai pradėt virt užpilant verdančiu vandeniu

Atsakyti

o kokias daržoves valgot šiuo metu?

nes man kažkaip neišeina  daug jų  pateikti, nu nes skonio nėr. aišku, vistei kažką ten kombinuoji, ale bet vistiek nepasakyčiau, kad pakankami kiekiai. aš neskaitau daržovėmis tų daržovių , kurios pateikaluose visaip kaip apdorotos, ta prasme keptos virtos troškintos. nu nes tų tai daug pas mane :D

Atsakyti

katuk nu pavasarį reik skust gi solaninas po odele kaupiasi :)

ai mes tradiciškai-pekino kopūstas, icebergas, romaine,rukola

dabar jau paprastas salotas perkam, su ridikėliais, krapais svogūnlaiškiais ir grietine, agurkus (retai) paprikas(daug), pomidorus(būtinai turi būt namie) atsirenkam katrie skanesni, bent jau tie mažieji slyviniai tai visus metus skanūs, bet aišku kilogramais nesuvalgysi, brangūs

kopūstas,brokolis, kaliaropės, kalafioras, kartais kokių juodų ridikų

morkų salotas irgi mėgstam

ai žodžiu aš pati tai kibirais daržoves ėsčiau :) tik į pilvą netelpa dažniausia :D

mano dažna vakarienė kokios a la graikiškos salotos, bet toks normalus bliūdas, su biškiu sūrio :)

o apie troškintas tai nė nekalbu, čia man kaip garnyras ar pagrindinio patiekalo sudėtinė dalis, šaldytų nusiperki, raz raz ir gatava kokios mėsytės įmaišai, dar bulvių, ar kruopų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 04 balandžio 2019 - 15:17