Lace merginai daugybė palaikymo
Mano abu bernai sirgo skarlatina
Mažajam iškart supratau, ir pačioj pradžioj. Tai gana lengvai prasirgo.
O Augustui ilgai nesuvokiau kas yra. Nes sirgo angina, ar kažkokiu kitokiu gerklės "susirgimu", kaip ir išsveiko ir po keletos dienų vėl šoko temperatūra. Po to prasidėjo berimas. Tai kai alergiškas, maniau sureagavo su antibais/vaistais, todėl išbėrė
vaikas kelias paras išgulėjo kaip lapas
gert sunkiai sekėsi. Ir ilgai sirgo, net paskyrus antibijotikus ilgai sveiko. Vaizdas vaiko buvo kaip iš konclagerio paleistas ![]()
O tai tai skarlatinai kažkokie specifiniai antibiotikai? Jeigu iš pradžių nuo anginos sugėrė juos, tai kaip ir turėjo padėt. Ar čia kaip antra liga po anginos prasidėjo?
Jei neklystu, skarlatinai - penicilinas.
O anginai kažkokie kitokie.
Man atrodo paprastą anginą amoxicilinu gydo, o kai sukėlėjas - streptokokas, tada jau penicilinu gydo.
Ateinu su fotkėm, nera čia kuo labai girtis, bet abu mezgėsi gan smagiai ir greitai ![]()
Nu nieko sau "nėra kuo girtis". Pirmas vos ne paltas.
Šarange alia ir kuklumas. Grožiai neišpasakyti. Man abu labai. Kaip ta Luknės apykaklę taip gražiai nulaidei?
Man atrodo paprastą anginą amoxicilinu gydo, o kai sukėlėjas - streptokokas, tada jau penicilinu gydo.
Laba dienelė ![]()
Kadangi anginos sukėlėjas 80proc irgi būna koks nors streptokokas galėtų visada gydyt penicilinu
bet dėl tų 20proc nedrįsta ir skiria "rimtesnį" amoksiciliną (jis veikia dar kelias rūšis bakterijų daugiau nei penicilinas).
Skarlatina kaip ir mononukleozė yra rinkinys simtptomų turintis savo atskirą ligos pavadinimą. Surenki pliusiukus prie simptomų, diagnozuoji skarlatiną ir ramiai gydai penicilinu. Nesurenki, nesi tikras, kad ten streptokokas, kad dūšia ramesnė būtų gydai kuo nors rimtesniu ![]()
Dėl sirgimo sunkumo tai kaip ir visoms infekcinėms ligoms - vienas perserga lengvai, vos jaučia, kitas galuojasi kaip konslagery. Individualios imuniteto ir bendros organizmo savybės nulemia.
Restar, inkstus patikrint dėl infekcijos paprasta - priduodi rytinį šlapimą tyrimui (atsikeli, apsiprausi pirma, tada į indelį bandai pagaut vidurinę porciją šlapimo, nu esmė, kad ne pirmus lašus). Jei randa bakterijų - tikriausiai infekcija, jei randa leukocitų - reiktų augint pasėlį. Pasėlis apsimoka bet kuriuo atveju, nes tada žinai ką konkrečiai gydyt.
Ristina, super atrodo!
Šarange, kaip Luknės megztelio kaklas padarytas? Trumpintom eilėm? Labai dailiai
O į taviškį tai noris įsisupus po kiemą varlinėt
Aš čia taip atseit pranešimą ruošiu....
.As tai siandien langus issivaliau
Mes irgi
išsinuomavom robotuką savaitgaliui, nes Palangoj 5 vitrininiai langai, gal 1,80 aukščio. Dar namie pusę.
received_426657661434946.jpeg 141,42KB
0 Parsiųsta kartų
received_596707440838221.jpeg 107,47KB
0 Parsiųsta kartų
Pavasaris
IMG_20190407_180759_408.jpg 63,8KB
0 Parsiųsta kartų
Jūra, kaip ežeriuks savaitgalį
IMG_20190407_180759_379.jpg 295,7KB
0 Parsiųsta kartų
Dar Malūnavičiūtės koncerte buvom. Tai toks turiningas savaitgalis gavosi- ir pasivaikščiojom, ir pasikultūrinom, ir pamezgiau, ir nuo vaikų pailsėjau (nenorėjo važiuot).
Šarangės tokie labai gamtos spalvų mezginiai, jaukūs, nors Luknės ta apykaklė man kaip tik keistoka
. Ir panelės abi dailios
. Mes sode sezoną atidarė, dešrelių pasikepėm, šį tą nuveikė nepersistengdami.
Abelo, pirmadienį apie 12.15 pas gydytoją pateksiu. O galiu tą rytinį šlapimą į šaldytuvą padėti ir eidama nusinešti, nebus nuo pastovėjimo pakitimų?
Kur pranešimą skaitysi?
Vaikis parašė, kad Romoje karšta, o aš jam dar vakar baigtą brolio baktusą įsiūliau... Ir ničnieko neturiu pradėto...
Paprastam tyrimui gali. Pasėliui nelabai. Nuo stovėjimo gali atsirast kristalų,tai į juos nekreipt dėmesio. Jie infekcijos požiūriu ir taip nesvarbūs.
Pranešimas Kaune, vaikų ligų konferencijoj.
Taip, tas kaklas trumpintom eilėm, po 2akis mažinau. Neplanavau tokio daryt, turėjo būt per visą priekį 1g1b, bet pasirodė, kad bus per platu, tai pakeičiau planą ir nesigailiu, vis durniau ![]()
Ačiū už sukuklinimą dėl kuklumo