nieko nesupratau iš to rašinėlio tik tai kad Nesbo sh rašo ![]()
bet kuo čia dėtas mezgimas dar labiau nesupratau
nu kaip sako ne vidutiniams protams ko gero suprast ![]()
katuk pirma tai Šikšnosparnis ir Hūlės serijos
bet jei pabaigą paskaitai tai gali iš kart paskutinę imt
nesityčiok.
jeigu jau tokia logika vadovaujantis,tai užtektų, kad trumpai referuotumėt turinį
bet man patinka iškart žinoti, kuo baigsis istorija, kartais net nebereik skaityt, jeigu teksto stilius koks nors lievas. O jeigu gerai parašyta, tai mėgaujuosi sukylančiais vaizdiniais ir tiek. Kartais netgi tie vaizdiniai patampa kitokie, kai žinau, kaip išsirutulios viskas
nu žodžiu - turim mes visi kažkokių tai ritualų
tai turim turim
MB irgi mėgėjas pavartyt knygos galą ir dažniausia padėt į lentyną
beje mane beveik visų detektyvų ir pabaigos nuvilia
nu tarkim visą knygą rutuliojasi įtemptas siužetas, spėlioji niekas neaišku
ir tik raz per 2 puslapius pabaiga, viskas išaiškėja
apima kažkoks tai nusivylimo jausmas
ne visos žinoma bet būna gana dažnai
ir net ne detektyvų
tarkim taip tas Avicenos mokinys gerai nuėjo iki pabaigos, o pabaigoj kažkoks beprasmybės jausmas
žmogus visą gyvenimą plėšėsi, rizikavo, keliavo per pusę pasaulio
Persijoj pasiekė aukštumų, laužė taisykles
ir
staiga pabaigoj tiesiog ramiai gydo kaimiečius ir jų gyvulius Škotijos kaime...
Man tai pasirodė, kad tas žmogus gal koks labai persisotinęs visa literatūra, kad jam ten viskas atpažįstama, žinoma, kelia nuobodulį. Man tai tikrai nebuvo nuobodu. bet aš gi su literatūra nieko nebaigus, tai tiesiog galiu nesuprast tokių aukštumų, kaip tame straipsnyje ir teigia.
Man tiesiog buvo įdomu skaityti ir gal net artimas savo tamsumomis personažas labiausiai kabino.
Sveikos,
Gera tema. Net aš užsimaniau paskaityt kokį romaną ar detektyvą. Megstu ir Sandra, ir Jo Nesbo, daug nesu perskaicius, bet patiko, Sandros kolekcija MB turi, bet daugiau paskaičius ir man jinai nuspejama darosi. Labai nemegstu knygų ar filmų be veiksmo, be turinio, siaubo ir fantastikos irgi nemegstu, bet detektyvai neslegia, tik kartais jų privengiu butent del to įtraukiamumo, kada nebegali valdytis kaip sveikas žmogus.
Šiandien beveik visą dieną žiūriu lrt, bet visai ramiai, buvau nusiteikus, kad taškučiams šansų nedaug...
Kerpena, fainas megztukas, ypač spalva ir tie cinkeliai. Labai taiklios tavo įžvalgos del knygų, neatsistebiu, kaip tu taip gerai viską atsimeni.
Paveldėtas iš Gyčio megztukas ![]()
received_2422047784694319.jpeg 356,01KB
0 Parsiųsta kartų
received_1009886749201286.jpeg 358,99KB
0 Parsiųsta kartų