Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš irgi žinau Vilniuje vieną liepą netoli darbo, kuri anksti pražysta. Pernai, kai buvo šilta gegužė, tai jau žydėjo paskutinėmis gegužės dienomis, nors kitos liepos aplink vėliau pražydo. Tada  gailėjausi, kad nenusifotkinau, kaip įrodymo, nes tik po to suvokiau, kad LIEPA žydi, nors dar birželis neprasidėjo.

Ir šiemet prieš gerą savaitę jau buvo besiskleidžianti, dabar jau turėtų žydėti, ar net nužydėjus būti. Gal per pietus reikia nueit patikrint, tik kad per karščius nesinori iš darbo niekur eit.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 11 birželio 2019 - 07:40

Sveikos, Kerpena - sveika išeiti, kad paskui sugrįžti norėtųsi :). Aš tai iš kvapo suprantu, kad jau kažkur liepos žydi. Jau kažkur netoli namų kvepia ♥, nors net nežinau tiksliai, kur ta liepa.

Olaiva, žavus laukelis, o jau teik ažūriniai baldeliai - kur tokių būna, ar čia kokiam antikvare radai? Mano 4 levandos irgi šiemet puikiai išsilaikę, jau žiedynus iškėlę, nenustebsiu, jeigu kitą savaitę jau žydės. Didelis pokytis sode per savaitę, kai nematai. Jeigu praeitą dar braškes tik šiltnamyje nusiskynėm kelias, tai šį jau darže radom pora rimtų saujų, kai atvažiuosim dabar, jau galima bus skinti gausiau, nors ir nedaug pasisodinus esu. Šiemet pagaliau šilauogių bus nemažai ir aktinidijos žydėjo kaip niekada, gal kad vyras gerai pagenėjo. Arbūzai kol kas irgi teikia vilčių, jeigu tradiciškai nenuskurs ir nenumirs dėl kokių nors priežasčių.

Atsakyti

mano suskiai pomidorai pražydo :rolleyes:

kai pas kitus jau turbūt vaisiai nemaži :D

moliūgus daiginau šiltnamy, pernešiau laukan, tai tokie tik pradėjo atsigaut, o ant tos pačios krūvos patys pasisėjo keli, išaugo nepranešę, tai tie jau kokius tris kart didesni :D

braškes skinam jau :rolleyes:  nedidukė lysvė, ale bet gausiai priderėjo.

nui bet užknisa laistyti laistyti laistyti.... kaip manot, vasara baigsis greit, ar nelabai? :D

Atsakyti

Katuk, tikiuosi pabus nors iki rugsejo vidurio...

Atsakyti

turiu momeny šitą turkišką vasarą :D paskui gal bus eilinė lietuviška

Atsakyti

man kažkaip atrodo kad pas mus seniai eilinių lietuviškų nebūna

arba būna ruduo per visą vasarą arba turkiška :) nu tikrai...klausimas kas geriau

labas

Atsakyti

Sveikos, 

Sveikatos turkiška vasara tai neprideda net daržovems lovoje.

Po savaites snd paragavau maisto!

Šlangučių dar nemažai turiu, bet jau baikis,  nuo ryt jau apmažės. 

Atsakyti

Aš savo pomidorus dar ne tokiais žodžiais vadinau, dabar negaliu atpažinti, neblogai bujoja, tai biškį gėda... Nors normaliai žydi tai tik lauke, ta prasme, kad tikrai gausiai, o šiltnamyje tai kepa, mėto žiedus, bet čia nieko naujo man, kasmet taip, išskyrus mažiukus pomidoriukus, bet jie taigi tik bonbonkės...

Katuk, čia tau jau vasara nusibodo, ar kaip? O šiaip man ji visada baigiasi per greit. Nors realiai dar ir neprasidėjo morališkai - ir vaikai į mokyklas žygiuoja (mažoji į pusdienio stovyklą mokykloje 2 savaites), ir darbai niekaip nesibaigia... Ir nors labai noriu atostogų, bet neturiu nei vienos minties ir toliau, kur tikrai norėčiau, žinoma, jeigu svarstyti tik realius variantus...

Atsakyti

Ne nu kai tokia vasara tai visa laimė kad kondicionierius darbe

išėjom į lauką tai paeini 3 žingsnius ir širdį pasikasyt norisi, net nemoku to jausmo apibūdint kas ten toj krūtinėj darosi

kaip Šarangė ir sako sveikatos neprideda

kai prieš 15 metų Turkijoj buvom rugpjūčio pradžioj tai va toks pats jausmas būdavo

Atsakyti

Aš sėdžiu bute ir nejaučiu nieko baisaus. Bet grįžo mergička iš stovyklos, tai aš jos tokios nesu dar mačiusi, tokiu raudonu suprakaitavusiu veidu, kad sunku patikėti.

Atsakyti

vaiks su mum darbe tai dar pasiskundžia kad šalta, nors mes ant 25 kondicionierių nusistatę :)

Atsakyti

vasara nenusibodo, bet kad norėtųsi kažkokios normos normalios :D

dabar toks karštis, o paskui kai nukris iki kokių 15.... arba lis nesustojant

o ir šiaip, nu koke čia vasaros malonumai, saulėj būt negalima, maudytis nėr kada, laisvu laiku ištisai su vandens talpom lakstai, kad tik tie vargšai augalėliai išgyventų.

o ir dieną, negali išeit pasivaikščiot, kaip qqtė sako, širdis neatlaiko, prakaitai žliaugia, nu nes kabinete prie kondiškės negali labai išsirengt, o jau išėjus du žingsnius perkaisti

vis blogai tiem žmonėm :D

nors pėvėzė, vakarais, kai lieka šiek tiek laiko laisvo, laaaabai malonu ant terasos pasėdėt, nes dar ir šviesu, ir dažniausia vakarais vėjas aprimsta...

Atsakyti