Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

kur kur ta daugiaaukštė? reikia jau ruoštis ateičiai :D

apie tulžį. MB išoperuota. buvo akmenukas. neaišku, kiek ilgai jis ten buvo, bet kai tas akmenukas atsikabina ir nukeliauja į kanalą, jei didokokas ir užstringa, tai užklumpa dideli skausmai ir didelės bėdos, nesgi tulžis nebeteka. tada ir pankreatitas ir cholecestitas užpuola. ir tada reik griežtų dietų laikytis, kad bent kiek tuos uždegimus apmažint. mano uošviui matyt didesnis akmenukas pasitaikė, nu nes išvežė pamėlynavusį nuo skausmo, viskas suspūliavę jau buvo. tai iš esmės su tuo akmenuku gyveni ir nežinai, kuriuo gyvenimo etapu jis pajudės ir išvis ar pajudės.

o be tulžies tai gyvenimas visiškai nepaskiečia. šiek tiek pradžioj reik prisilaikyt dietos, o vėliau tai praktiškai jokių požymių. na, kartais būna tam tikri nepatogumai (viduriai pralaisvėja momoentaliai :D ), bet esmė tame, akd tulžis visitek gaminama, tik ji išmetama iškart į žarnyną, dėl to tokia reakcija. o tulžies kiekis padidėja nuo tam tikro maisto, tai jo privengiant galima išvengti ir to nepatogumo. žodžiu, ir MB ir uošvis be tulžies, bet gyvena taip pat, kaip ir su ja. kiek pamenu, tai ir Ingriduska neturi šio organo.

ir gydytojai teisūs, kad kol nėra priepuolių, spręsti pačiam, pjauti ar ne. nes gali priepuolis ir neįvykti

Atsakyti

waidaw berods neseniai irgi tokią operaciją darė :hmm:

išpjovus kiek žinau tai taip, tulžis gaminas bet neturi kur kauptis dėl to didesniais kiekiais nepatenka į dvylikapirštę o nuolat maža koncentracija

o dėl šito va  nepatartina sunkiau virškinamo maisto vartot ir tiek

bet su akmenais tai irgi sunkiau virškinamo nepatartina

kolegė su greituke irgi buvo išvežta operuotis nes buvo uždegimas baisinis, o iki tol net nežinojo apie akmenis

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 18 birželio 2019 - 12:46

Restar, aš dabar gaunu leidžiamus B grupę - Neurorubiną. (dėl klubo ir nugaros, nes pasirodo slankstelis į vidų lenkiasi ir 8 mm ataugą turiu).  Dar Nervoheel (su valerijonu) vartoju. Jaučiu, kad jau adekvačiau reaguoju į aplinką, nes vienu tarpu irgi susijautrinus nuo nervų persitempimo buvau. Galėjau bliaut iš bejėgystės ir savigailos. Kaip sakant, užsipypus kasdienybėj su visais vaikais, jų peštynėm, erzeliais, darbais, namų rutina ir jokios prošvaistės... Tai dabar dovanoju sau nepilną savaitę tik su Vilium atostogų. 

Atsakyti

Niuma, pas tuos gydytojus lakstau, nebėra jėgų, dar ir apie save užsiminti :), nebenoriu prasidėti, nes tikrai jėgų neužteks dar ir savo reikalais lakstyt :).Nugarą ir man vėl skauda, naktį negaliu pozos rasti, kaip patogiai atsigulti, irgi kažką iš klubo lyg traukia.  Ai, pajudėsiu daugiau, praeis.

Vietoj braškių ar trešnių nusipirkau vyšnių. Kaip skanu man, kaip skanu ♥.

Atsakyti

Restar, jau sakė, ne viena kai nepajudėsi - gal tada atrasi jėgų sau? Pati supranti, kad nėra normalu nei surakinti žandikauliai, nei surakinta nugara. 

Perduok daugiau pareigų vaikams ;) 

Atsakyti

Aš tai pasirodo turiu geltonų trešnių. Vis vaikštau aplinkui ir nesuprantu, kada jau bus prinokę :D Ir dar atradau, kad turėsim visai nemažai lazdyno riešutų :)​ 

Atsakyti

o kieno gamybos vyšnios?

papasakosiu aš savo nereikšmingus stresus :D

taigi šiandien išskrido uošviai amerikon. vakar atvažiavo ir pasirodo, kad uošvio bilietas su ssss žyma, kas reiškia ypatingą patikrą. nu žodžiu, pusę nakties ir visą rytą vyko ginčai, barniai, nervai, guodimai ir baimės, kad neatlaikys kieno nors širdis. nu nes nežino, ką ten tikrins, nors praktiškai nieko blogo nedaro, betgi sūnus ten tai nelegaliai.... tai trumpai tik tiek pasakysiu, kad varšuvoj patikrą jau praėjo, nieko neklausinėjo, tik smulkiai viską ištikrino. bet uošvio balsas telefone tai toks.... nu beveik priešmirtinis. tikiuosi ir Amerikoj nusileidus praeis viskas gerai, ir neteks nei vieno gaivinti ar sveikatos draudimu naudotis...

bet tai vat šitas vietinis sūnus, tas kuris MB, tai pritrenkė mane. nes nugis nieko nenorėjo girdėti, į oro uostą nevažiavo, ir apskritai jam nieks neįdomu...

ir dar dukros su savais navarotais, visokius reikalus 12 nakties pradeda tvarkyti, kuriuose būtinai reik mamos.

tai va.

džiaugiuosi bent tuo, kad tfu tfu, visi sveiki. nors jau turiu įtarimą, kad man reikėtų kur nors pasikreipti sveikatos taisymui. nervinės ląstelės ant plaukelio kabo :D

Atsakyti

Na, tai gal rudenį jau panašu, kad žinau, kas laukia :D

Ačiū visoms už pasidalinimą :4u:

Atsakyti

sveikos,

Ah, aš jau po operacijos.. 2 mėn. praėjo, bet man dar vis normaliai valgant ką galiu, vistiek visko pasitaiko..
Tulžis gaminama taip, bet ji silpnesnės koncentracijos, nei būtų tulžy palaikoma. Tai dėl to virškinimo fermentus kurį laiką tenka gert. 

Pas mane kadangi smulkūs buvo ir jau latakai prasivėrę, tai net kalbų nebuvo neoperuot.. 

Bet taip, jei tas akmenukas išjuda tai jau pasekmės nelabai kokios. Mane gąsdino ir, kad kasą gali pažeist, ko pasekoje cukrinis diabetas išsivysto :(

Limit, gal nori - duosiu tel chirurgo, kuris specializuojasi tame? Gal jis pakonsultuotu? Bet jis tik Kaune dirba..

Ai ir venk šaltų gėrimų, geriau kambario temp., nes tas irgi provokuoja tulžies susitraukimą, dėl ko tie akmenys judėt pradeda.. 

Panašu, kad bedarbė greit būsiu  :rolleyes: niekam nereik sergančių  :( 

Atsakyti

Smagūs, LIniuka, tavo atradimai. Pamenu, kaip mes sode pirmus metus viską atradinėjom ♥. Išdygsta koks augaliukas, o dar nežinai, koks jis, kaip žydės ir pan. Nemažai naujų pavadinimų išmokau po to. 

Atsakyti

O man šaldytos avietės eina labai gerai su blynais, varškės apkepu arba į kokteilius. Pas tevus jų daug būna. O vat braškės amžinai pražiopsau belaukdamas geriausios kainos. Kitko nešaldau.

Kokį vargą turiu antra diena :B Bandau parinkti fasado spalvą :B Total košmar. Ant paletės vienaip, ant lentukės kitaip, ant namo trečiaip. Viena patinka vienam, bet nepatinka kitam ir atvirkščiai. Kitas atmeta meistrai dėl techninių niuansų. Taip ir kursuoju tarp dažų pardės ir namų. Turėsiu daug rudų dažų :D O dar laukia vidaus dažymas :B​ 

Su vidum gal paprasčiau bus? Balta tiesiog :) bent jau mes tai taip planuojam, šviesu,erdvu,balta,vaikai ant sienų jau nepeckios :)

Šiandien ženkliai pataupiauvienur, tai liko pinigų naujai suknelei mėtinei.į diplomų įteikimą eisiu pasipuošusi  :angel2:​ 

Atsakyti

Su vidum gal paprasčiau bus? Balta tiesiog :) bent jau mes tai taip planuojam, šviesu,erdvu,balta,vaikai ant sienų jau nepeckios :)

Šiandien ženkliai pataupiauvienur, tai liko pinigų naujai suknelei mėtinei.į diplomų įteikimą eisiu pasipuošusi  :angel2:​ 

Dėl kambarių sienų tai beveik ramu, bus beveik baltos. Bet laiptinei ir holui noriu kokio šviesaus atspalvio, o kokio dar nežinau.

Ir dar pirtį su priepirčiu, kuris kaip terasa tarnauja, reikės dažyt. Ir vėl galvot :B​ 

Atsakyti