Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Šarange, džiugu girdėt, kad šviesiau :4u:  Kerpena, kokiais dažais dažai, kad smirda? Pas mus visa laiptinė išdažyta vandens pagrindo dažais ir nesmirda. Lauką irgi dažė vandeniniais. Sakė dabar kitokių beveik nebenaudoja. O aš savo namų nebeatpažįstu :D Vietoj tos ryškios oranžinės staiga tapo beveik balta :rolleyes: Kaip kiti namai. Restar, tėvui tas pats buvo. Per ir po operacijos skystino kraują, kad trombas nesusidarytų, o dar dializės, tai iš kiekvienos siūlės skylutės kraujas fontanais varė :B Bet per keletą dienų nutraukus vaistus sunormalėjo. Teks vaikinui dar be rainiuko pakentėt :D​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liniuka: 02 liepos 2019 - 13:25

Teks, LIniuka, rudenį iš naujo derliaus cepelinais sienas laistyt, kad patikėtume, kad kaip kiti namai :D.

Ale tu kokia pastabi :). Va, būtent Rainiuko vaikinui ir trūksta. Kiekvieną kartą, kai klausiu, ko atvežt, tai beveik nieko jam nereikia, tik katiną prašo slapta atnešti :). Na, grįš namo, tai draugelis ir bus geriausias vaistas. Dar kompas, aišku :D.

Ristina, bus dar tos šilumos. Čia sau ta maikute?

Mano mažoji turi ir šventai vykdo mokytojos duotą sąrašą, kur yra tokie darbai, kaip braidyti po rasotą žolę basai ir pan., kitoj pusėj knygų sąrašas ir reikia gal 3 ar 5 aprašyt. tai ateina pas mane su parkeriu paruoštu ir klausia: "kaip čia reikia tas knygas aprašinėt?". O kadangi ji tokia savakarankiška dažniausiai, kad pirma padaro, paskui srebiam pasekmes, tai nudžiugau, kad paklausė, kol neaprašinėjo knygų :D. Aišku, paskui savarankiškumas nugalėjo vis tiek - rado baltą korektorių, tai mačiau ir sąsiuvinis baltas, jau nekalbant apie rankas :D. Bet vis tiek kaip džiaugiuosi, kad ir skaityti nori, ir aprašyti pati sugalvojo, nei liepiama, nei paskutinę dieną....

Atsakyti

Kad mano pirmokas taip noriai vykdytų atostogų "darbus" :huh2: :rolleyes: kai pasiūlau paskaityt - iškart apsiniaukia veidas :lol:

Didysis nusistebėjo nesenai "nesuprantu, koks kaifas spoksot į raides" :oh: :lol: tai visi mano argumentai nublanksta.

Restar, joa. Turiu nepadoriai kiaurą megztuką. Tai po juo bus ta "maikė".

Atsakyti

Mano pirmokė baisiai stropi. Praėjus 4 atostogų dienoms jau pasakė, kad baisiausiai pasiilgo mokyklos, o ypač - mokytojos :)

Tavo dičkis nemirtingas, tikrai, kokių čia argumentų rasti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 02 liepos 2019 - 14:13

mūsiškis beveikketvirtokas tai nori skaityt tik humoristines knygas su daug paveiksliukų :) visos kitos "ne jo skonio"

kurią čia dieną senelis liepė harį poterį skaityt tai skambinom man ir žliumbė kad jį tinginiu pavadino (nu neiįprasta seneliui kad skaityt reikia liept kai mus eidavo ir tikrindavo kad neskaitytume naktim visko ką radom miestelio ir namų bibliotekoj)

Atsakyti

Aha, man irgi didžiausia bausmė būdavo, jeigu atimdavo knygą, o brolis dar ir paslėpdavo... Bet tai natūralu, nes nieko kito nebuvo. Jeigu mano laikais būtų buvę telefonai ir kompai, oi, negarantuoju, kad būčiau buvusi tokia skaitytoja, kokia buvau....

Atsakyti

turbūt ir aš nebūčiau

bet bent maniškio laikas su įrenginiais ribotas, tikrai daug laiko turi kai ima zyzt ką man veik iš serijos

o tik pasiūlau paskaityt staiga visi klausimai baigiasi

tiek kad jis pareigos žmogus, žino kad reikia tai reikia, išstena tuos puslapius nustatytus per dieną šiaip ne taip :D

Atsakyti

Qqute, oi, kai turėjau 1 vaiką, buvau ir aš labai protinga, visaip ribojau ir pan. Paskui tas gerokai paaugo, užaugo dvyniai iki telefoninio amžiaus (gavo tik  10 gimtadienio proga) ir nebesusitvarkau... Mažoji nei tel, nei kompo nevartoja, bet kartais kad prisėda prie filmukų... Man rankos nusvyra, nes, sakykim, tuo metu aš dirbti turiu, tai man patogu, kai niekas aplink nezyzia ar nesirieja.... Tai ir atsileidžia vadžios. Ir nusibosta būti tuo cerberiu nuolat, man tai kančia.

Įdomu, koks jūsų privalomų puslapių  limitas? Man reikia dičkiams nustatyti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 02 liepos 2019 - 15:34

Pradzioj teoriškai 10 psl arba 1 skyrių per dieną.

Atsakyti

Mums tai išvis vasarai nieko skaityt neliepė. Nei rekomenduojamo sąrašo, nei šiaip argumentų man, kai liepiu skaityt :) Kadangi skaitymas priešas nr. 1, tai leidžiu pačiai rinktis, sakau gal visgi kada užeis ant "savo" knygos... Dabar skaito Stephen King Tas. Vieną tomą perskaitė prieš stovykląstovyklą, kitą išsivežė. Na bet kai nebus kas stovi ant sąžinės, o ir stovykla su labai daug veiklos, tai įtariu net neatsivers :D O šiaip zyziu 50 psl per dieną, tai gaunasi 30-40. Ir ne kasdien :B

O aš per savo atostogas gal kokių 20 knygų perskaičiau. 

Atsakyti

Galvojau maniskis tik neturi saraso. O pasirodo ir kitiems nedave  :karsta:  

Atsakyti

mūsų mokytoja tai sakė svarbu skaitytų, nesvarbu ką, bet svarbu kasdien

aš truputį pagudrauju - už tam tikrą kiekį perskaitytą ar knygų ar puslapių gauna kokį mažą prizą

kol kas buvau nustačius 300 psl, tai jis gudruolis per dieną po 80 perskaitydavo (motyvacija galingas dalykas, aišku knyga lengva, mažai raidžių daug paveiksliukų)

pažiūrėjau kad per lengva, sakiau sekantis prizas bus kai 3 knygas perskaitys, tai antrą jau įpusėjo, bet vistiek skaito ką jis nori, kitaip ir šita motyvacija neveikia

dabar skaito po 20 psl per dieną (mokykloj mokytoja buvo nustačius per savaitę 50-70 psl)

Restar dėl protingumo a la su vienu vaiku manau čia labai daug nuo vaiko priklauso, su vienu veikia su kitu gal visai neveikia

mano vaiks patogus ir paklusnus labai, reik pirmus kartus pareguliuot pakovot o paskui jau pats elgiasi pagal taisykles

dabar neliepiamas ir neprimenamas padeda planšetę pažaidęs, noriu kad išmoktų pats kontroliuot (nes nu įsivaizduoju kad taip gal nesusidarys ta baisi priklausomybė, kaip kolegos paaugliui sūnui kad išjungus kai limitas pasibaigia iki lomkių vos ne)

Atsakyti