Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Mano tortas toks paprastas, tik vieną ji ir temoku. Pyragas kakavinis, man atrodo negriuku vadindavo (2 kiaušiniai, stiklinė cukraus, stiklinė grietines, šaukštelis sodos, 6 šaukštai miltų ir 2 šaukštai kakavos). Iškepu, supjaustau į tris blynus ir pertepu grietinės kremu. Pyragas buvo pirmas, kurį jaunystėj išėjo iškept gerai. Paskui, kai pirmieji vaikai priaugo tiek kad jau švęsdavo gimtadienius, sugalvojau pertept grietine, kurią išplaku su vaniliniu cukrumi ir pabaigoje įplaku kokį šaukštą mažame kiekyje vandens ištirpintos želatinos.

Pradinukai nešdavosi į mokyklą gimtadieniams, tai būdavo klasėje topinis tortas, visi klasiokai net mokytojos laukdavo. Nors išvaizda tai tokia visafa nekokia išeina. Dažniausiai plaku daugiau grietinės ir ir viršus buna baltas. O populiarisusias puošimas - guminukai. :hihihi:

Atsakyti

Restar o kokia idėja su tom lazdelėm gera

o kai jas išspaudai su maišeliu tai jau nebekildai?kepi ir viskas?kiek laiko kepi?

labas rytas :)

atėjau šiandien su basutėm ir su "plikais" nagais va :)

kai sutvarkyti tai gerai atrodo ir be lako :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 17 liepos 2019 - 07:48

Kerpena, visai gal ir faina tas pastovumas, vaikams nostalgija. Na, mano durna mada - vis ką nors naujo išgalvoti, man pačiai taip įdomiau - ir daryti, ir ragauti. Bet išsisaugojau tavo Negriuko receptą, paskutinėse klasėse ir aš kepdavau, bet viską pamiršusi :).

Kaimynė net ryte atlėkė pas mane knygos pasiskolint - sako, taip duonos kvapas sklinda iiš tavęs, tai supratau, kad jau nemiegi :)

Ai, aš naktį kai padariau, tai palikau iki ryto. Nelabai ten kas pakyla iš tiesų, turbūt galima iškart kepti. Bet gal vis tiek tų rūgimo bakterijų kiek pasidaugina. Kepu ant nuomonės - pačiupinėdama :). Maniškiai nori, kad būtų traškios, tai ir išjungus dar palieku padžiovinti. Bet ir minkštos jos visai nieko.

Atsakyti

reiks tikrint raugą šiandien jaučiu ar dar nesugedo, nes vasarą nekepu kai vaikio nėr ir savaitgaliai kaime ne kažkiek tos duonos tesuvalgom, bet tas lazdeles bais užsimaniaui pamėgint, nu nes plutą tai mėgstu gi

turbūt traškios ilgai neišbūna?nu jei sudedi į maišiuką (nors tau turbūt nelieka ką dėt :) )

Atsakyti

Žinok, traškios lieka,  jei lieka :).

Atsakyti

Man pernai teko sudalyvaut tokioje įdomioje duonos kepimo  atrakcijoje.

Prieš tai pamačiau FB įrašą: "kepėme duoną" ir žmonių su dešrelėmis ant pagaliukų nuotrauka. :hm: Pažiūrėjau ir galvoju - turbūt nuotrauką sumaišė.

O neilgai trukus dalyvavau viename renginyje ir teko patirt kokios ten dešrelės buvo. Renginys buvo ne apie tai, bet jame dalyvavo moteris, kuri kepa duoną, ir jos paprašė vakare padaryti tą atrakciją. Šiaip ji kepa tikrą lietuvišką ruginę duoną, turi net  paveldo sertifikatą ir daro edukacines programas. Tai sakė, kad kartą draugai paprašė padaryt tą edukaciją, bet ten, kur jie buvo susirinkę, nebuvo krosnies. Tai ji sugalvojo kepti duoną ant pagaliukų. Medinėms šakelėms nuskuta žievę, išmirko ir ant to nuskusto galo iš išraugintos tešlos rankomis formuoji tokia kaip dešrelę ir tada kepi ant laužo. Iškepa pakankamai greitai ir būna nerealaus skonio, daug skanesnė nei duona iš kepalo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 17 liepos 2019 - 08:57

Kerpena, pilnai tikiu, taip daro ir su mieline bandelių tešla :). Mes vienoje stovykoje taip kepėm, tai dabar jau tampa mūsų JOninių tradicija - ant šašlykinės pagalinių bandelių pasikepti :).

Atsakyti

Labas rytas,

Nelabai supratau, papasakokit, kaip ten su tais pagaliukais, tešla ir ant laužo? :hmm: :blink: Gal kokia vaizdinė priemonė yra? Labai faina būtų išmėgint. Mūsų skautė dabar vis ieško progos laužą pakurt :D Ir niekaip  kol kad neatsiranda :D

Atsakyti

Suformuoji tą tešlos dešrelę - storesnę, nei tikros dešrelės, gerai išglostai pasidrėkindamas ranką, kad suliptų.  Ir kepi virš karštų žarijų vis sukiodamas, pakeli aukščiau, žemiau, jei matai, kad nekepa ar per greit skrunda. Kai gražiai apruduoja, kaip duona ir būna iškepus.

Mums ta moteris buvo paruošusi jau pagalius - švieži, nuskusti galai ir sumerkti. Kadangi tik tą kartą dalyvavau ir nieko neekspermentavau, tai nežinau detalių, bet supratau, kad tie pagaliai turi būti žali, dėl kažkokių tai priežasčių. bet gal ir kokius sausas lazdeles galima išmirkyti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 17 liepos 2019 - 09:33

Ačiū, Kerpena, reiks pamėgint.

Šiandien einam į pasimatymą su Ingriduska VCUPe, apie 17:30-18h. Kodinė tema - Karaliaučius :D Gal kuri norėsit irgi prisijungti? :mirksiukas:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 17 liepos 2019 - 10:42

kaip tik norėjau klausti, ar tik ne šiandien planavot apie Karaliaučių kalbėtis

aš su mielu noru, nors taip tyyyyngiu. Ddar pagalvosiu, ačiū kad informavot

Atsakyti

JUnkitės junkitės, turiu po pilį arba rūmus princesėms :mirksiukas: :D

Atsakyti