Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kažkam ten ir neveikia kodas... Va kur gražūs linai Priedas  FB_IMG_1584651698225.jpg   151,34KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Ommm linas kietas linas nelygus linas gali dažyt omm ommmm

Atsakyti

Kam tos kaukės ir kam tas sekimas atsekimas ir saviizoliacija Taivano pvz

https://www.15min.lt...l4vkCt8Kq5dDz8g

Atsakyti

Ommm linas kietas linas nelygus linas gali dažyt omm ommmm

Bet gražūs ane :D 

Man tai kaip medus per stiklą visi tie siūlai. Vistiek siųstis negaliu. 

Galiu patikrint vietines parduotuves, ale bet 1.nu gal mažiau reik trintis po jas

2.nereik man tų siūlų šiaip jau

Atsakyti

Apie Anglijos taktiką. Informuoti žmones iš anksto, kadužsikrės ir sirgs 60-80proc labai gerai - daugiau laiko sustaikyti su neišvengiamu, prisitaikyti, kad kažkuriuo metu kažkaip prasirgsi ir prisipratint prie minties, kad kažkokia darbų dalis žlugs. Arba rasti sprendimą kaip tą žalą pamažinti. Pas mus tas neinformavimas, nenuteikimas sukelia didžiąją dali panikos mano nuomone. Nu nes mes ne Taivanas, ne pPietų Korėja ar kita Azijos šalis, kurios žmonės linkę klausyt gydytojo, laikytis nurodymų ir saviizoliuotis, naudoti kaukes, pirštines ir dezinfekuot rankas. Mūsų mentalitetas kitoks. Mes kovotojai už laisves, už visokius "darau ką noriu ir kur noriu" (čia beveik visa Europa tokia).  Infekcijų protrūkių valdyme yra keletas taktikų. Dvi populiariausios: 1. Leisti greitai apsikrėsti didžiąjai daliai visuomenės, prasirgit, įgyti imunitetą ir pamiršti. Taip galima su didesnių komikacijų nesukeliančiomis ligomis. Kasdienybėje taip elgiasi supermamos kai kažkas užsikrečia vėjaraupiais - margučių vakarėliai ar kaip ten juos vadina. Kadangi covid-19 taip pat daug lengvų formų, anglai nusprendė nestabdyti ekonomikos, paruošti žmones morališkai ir pagreitinti tuos išgyvenimus. Ne iš piršto laužė tokią taktiką, tam yra skirta atskira epidemiologijos sritis, modeliuojanti galimus scenarijus pagal turimus duomenis. Duomenims keičiantis, infekcijai plintant greičiau nei tikėtasi, perskaičiavo ir pamodeliavo, kad užteks riboti renginius ir dar kažką, kad sveikatos sistema neperdegtų ir išgyventų pandemiją. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 19 kovo 2020 - 23:37

2. Taikyti karantino priemones,kad infekcija KUO LĖČIAU plistų (nes vis tiek persirgs 60-80prroc žmonių tik ženkliai per ilgensnį laiką), kad neperdegtų sveikatos sistema. Kad nebūtų kaip Italijoje,kai vieno ventiliacijos aparato laukia 7žmonės, kuriems jau reikia ventiliuotis (dūsta ir skęsta savyje...). 

Dabar pagalvokim apie mūsų LT sistemas ir abu variantus. Kuriame scenarijuje norėtumėte matyti savo sergančius tėvus?... Aš tai antrame. Net jei karantinas bus du mėn, ar tris, net jei ekonomika sustos ir nebus ką valgyt (nors šiais laikais netikiu, žmonės išradingi, čia tik pirmos savaitės išgastis tie pavedimų nebuvimai), net jei į lauką pasivaikščiot eisim po du.

Sprendžiam ne mes aišku, bet aš labai džiaugiuosi, kad valdžia deda pastangas antram variantui. Ir didžiuojuosi tais tautiečiais, kuriuos Šilingė minėjo, ir net tais kurie nepaminėti, bet sąmoningi, atsakingi, rankas plauna ir apsirgę nesivalkioja, balių nekelia, į miškus pabėga, ar kitaip stengiasi suteikt nors valandą kitą sveikatos sistemai be jų sergančių.

Atsakyti

Manau, tuoj pamatysim tų taktikų rezultatus. 

Ačiū už patarimus dėl pirkimo. Matyt, mano nusižiūrėtas neparduodamas su tuo kodu  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 19 kovo 2020 - 23:52

Būkit sveikos ir išradingos, nes jūs tokios esat čia, aš žinau  :wub:  :victory2:​ 

Atsakyti

Griežto net labai varianto rezultatai jau yra Taivane ir P. Korėjoje ;)

Atsakyti

Abelo, kaip gal ir nieko visus susargdint, jei tam virusui būtų imunitetas, bet kol kas nėra jokių įrodymų, kad net ir lengvai prasirgus nebus kokių liekamųjų organų pakitimų. Pagyvensim, pamatysim kuri strategija teisinga.

Man tik vienas retorinis klausimas. SARS 2012 paplito iš laukinių gyvūnų turgaus. Kodėl turgūs nebuvo pertvarkyti, užtikrinant didesnę higieną, ar visai uždaryti?

Atsakyti

Priedas  8A305454-DDB9-4CA8-AC4C-4130A9DACE6B.jpeg   106,36KB   0 Parsiųsta kartų

Kai turėsite laiko, galite pažiūrėti. Apskritai, tos serijos yra daug informatyvių filmų.

Atsakyti

Tai susirgsim beveik visi nepaisant to bus tas imunitetas ar ne. Klausimas tik per kiek laiko persirgs didžioji dalis, kiek bus sunkių atvejų ir kaip tai iškreips sveikatos sistemą, o tuo pačiu ir ekonomiką. Laikas yra klausimas.

O jei imunitetas bus trumpalaikis, kaip gripo - išeitis tik skiepai. Jei  ilgesnis - kolektyvinis imunitetas galės saugot kažkiek. 

Apie turgus nieko nežinau, negaliu komentuot.

Atsakyti