Supratai, kodėl to budulio darkymosi posto Tapinas ne nuorodą, o foto dėjo.
Bo nes jau dingo
(Budulis prasiblaivė apie 13 val.)
Katuk as taip planuot kasdien nematau dideles butinybes. Nors panasiai planuoju visada. G su savo mityba dar pablūdyju nes viskas naujove.
Mes tik du valgytojaj dazniausiai. Iki karantino nejom i maisto prekes daznai, as, nemegstu apsipirkineti maistu .
Tik laisves daugiau namuose kai salia saldiklis ir saldytuvas kuriuose vis kazko yra. Papej Labanore yra tiek kiek atsivezi.
Grieztas planavimas ka ir kiek kartu valgysi. Niekaip nesusijes su svorio kontrole.
As gi planuodavau kad valgysiu ryte blynus, su kondensuotu pienu, uzkandukam tris varskes surelius, snikers sokoladuka. Antram uzkandziui karstas sumustinis su tunu, suriu,,kiausiniu😂😂😂
nesakiau kad tai is taupumo, ar kad saikingai, sakiau tik pagal planiuka. Papej nera parduotuviu niemo nenusipirksi.
As neribodavau savo maisto, net atvirksciai,,atsipalaidavimui prisipirkdavau nemenkai, storejau sau kaip ir namuose.
Aik tu sau, Ingriduska
Galvojau, kad tik iš fantastikos srities toks planavimas
Tu mano vyro svajonių moteris ![]()
Aš surašau jam sąrašą tokį, kaip mintis šauna, ko reikia. Tai jis nervinasi, kad ne pagal skyrius
O jei dar eigoj atsimenu, kad dar kažko reik, tai išvis šakės
Skambinimas jam esant parduotuvėj tai mirties ir gyvybės klausimas ![]()
Gal net ir aš šiam apsipirkimui taip surikiuosiu. Ot karantinas, pakeis mane kardinaliai ![]()
Niuma, nu tu irgi duodi garo
pati apsikirpai trumpai??
Ingriduska, aš tai viską suprantu. Iš patirties galima sakyt
Bet man pritrūksta valios visada. O tau tik protarpiais
Ir įsivaizduoju, kad planuojant ir suvokiant ką planuoji labai sunku prikimšti spinteles nesveikų produktų. Jeigu į sąrašą neįtraukiau čipsų, šokoladų ar net sūrio, tai jo ir nebus namie.
Aš matau dvi pagrindines problemas (savyje):
Planavino trūkumas
Savo įgeidžių tenkinimas. Tik vienus įgeidžius padarant svarbesniais už kitus.
Aš net turiu telefone tokią programėlę užrašinę. Daug kas jas turi.
Keep.
Ten gali.visokius sąrašiukus kurti, rūšiuoti ir pan.Tada gali "pašerinti" tam,kam aktualu. Ten dažniausia ir rašomės, ką reik padaryt, nupirkt,kas namuose baigėsi, ko LT paieškoti prie progos...
Bet bėda, kad nedarau meniu bent keliom dienom,dažniausia tik šiandienai ir tai tik po pietų pradedu planuot ![]()
Ir dažnai pamirštu užsirašyt, ko reikia nupirkti
Dar anksčiau turėjom ant šaldytuvo su magnetuku užrašinę ir rašiklį. Visi kas netingėjo rašydavo,ko trūksta.
Dabar šaldytuvas įmontuotas, magnetukai nesilaiko,bet turim virtuvėj juodą lentą per visą sieną ir kreidos
ten viską rašom,net ir sveikinimus. O sąrašiukus fotografuodavau. Čia LT.
Klngrd nieko neturiu
Katuk, visada surasi visur spragas, jei ju ieškosi. Jau senos lapės, kaip aš, neapgausi.
Juk valgiau nerimą, baimę, stresą ir rasdavau spragų pro kurias pralįsdavo visokie šūdai, dažniausiai prisidengus vyru ar sūnumi..tipo jiems cia, ne man. Meluot moka storuliai kaip ir pijokai. Nuosirdziai dar tiki tuo melu.
Dabar aš nedraudžiu vyrui ir nereguliuoju ka jam valgyti. Nepetauklesiu ir neketinu.
Tad mes turime net cia cipsu ir chetos kukuruzu ir bounti sokoladuku ir snikersu ir net milkos sintetiniu keksiuku, vafliuku.
Kai su galva tvarkoj, neisivaizduoju net kaip juos valgyt galeciau. O ka cia meluoti, juk valgiau, net putau teisingesnis zodis.
Ir dabar nenoriu mėtytis šūkiais kad jau niekada.
Tikiuosi, kad nepavesiu pati savęs, kad neužlipsiu ant grėblio ntajį karta.
Bet zinau kad esu įskaitoj, kaip narkomanai, alkoholikai, turiu būti budri bent kokius 5 metus.
Dabar aš neatsisakau, aš labiau vartočiau zodį keičiu į sveikesnį.
Desertu man reikia, mėsos ne, tai vat desertai turi būti maistingi ir skanūs.
Teikti pasitenkinimą. Kitaip žinau, spjausiu i viską ir vėl panesiot dalekooo😂😂😂
O planuot man bendraj patinka.
Ir dabar esam taip apsipirkę kad planiškai vykdomas gaminimas, be otxodu visai.
Nu ką, pareinu su virtuvine trauma, kad ją kur🙈
Vakar išvariau apsipirkinėt be sąrašo, o prieš mane toks fainas diedukas su sąrašiuku mėsytę užsisakinėjo, tai aš ir nusirašiau, tik viską dauginau iš dviejų. Tai va jis pirko mėsa šniceliui, jį jie daro iš kumpio, tai aš užsisakiau palingvicą ploniems kepsniukams, kaip kad mama darydavo... Toks gėris, o buvau visai pamiršus. Tai va šįryt ta 1.5 kg. turėjau išmušti, na ir susitryniau du mozolius ant rodomojo piršto, įtariu vienas tikrai trukdys megzti.
Ir dar vokiečiai mėgsta rouladus, tai juos nuo dieduko irgi nusišpierinau, mėsinėje labai plonomis šaibomis atriekia jautienos išpjovos, įtrini garstyčiomis, iškloji rukyto lašinuko ir rauginto agurkelio juostelėmis ir susuki ale kaip mūsiškius zrazus, tik jie tokie didžiuliai gaunas, apkepi ir troškini, padažą kas kart improvizuoju, pas vokiečius kiek valgius daro tokį rudą, yra spec. mišinių pirkti, aš tai su kokiais karamelizuotais svogūniukais, šampinjonais ir pan.
Dabar dar einu sukasti lysvę žirniams, vakar pritrūkom vietos turimai sėklai, o tada jau Feierabend.
Apsipirkau Rimi, valanda su nuvažiavimu ir parvažiavimu, žmonių čiut daugiau nei paprastą dieną, bet iki eilių toli gražu.
Planavimą tobulinu. Paskutiniu metu tik su sąrašu (o kaip kitaip, kai perki savaitei ir neturi prabangos palėkt iki pardės kokio pieno). Ir net pagal maršrutą sąrašą susidėlioju, kad kuo mažiau maltis. Nu visai man nebūdinga
Pilnatis veikia
Šiandien klasės chate auklėtoja amžinais priekaištais, kokie blogi vaikai ir kokie nerūpestingi tėvai esam, išprovokavo parašyt, ką galvoju apie nuotolinį mokymąsi ir mokytojų pastangas
Tai atsakymas buvo, kad iš jos turimos informacijos jinai žino, kad aš jos nemėgstu nei kaip dalykininkės, nei kaip auklėtojos
Na negaliu ginčytis
Bet ta mano nuomonė buvo išsakyta ANONIMINĖJE mokyklos apklausoje
Ir ne apie mėgimą klausimas buvo.
Na,otxodus aš moku sunaudot
Pvz, lieka bulvių košės, būna padaromi žemaičių blynai. Lieka ryžių su kokiu nors troškinio šaukštu, labai greit padaromi kepsniukai. Konservuoti kokie nors žirneliai būna sunaudojami kitiems patiekalams. Dažnai netgi meniu būna pakoreguojamas pagal likučius.
Bet jeigu buvo meniu planas, tai jį gali pastumti tolėliau ir tiek. Svarbu produktų būtų.
Bet įtariu,kad su didesne šeimyna biškį sunkiau ir su likučiais ir su meniu. Kai vienas valgo tą, bet nemėgsta to, ir pan.
O grįžtant prie temos-nerimas ir baimė niekur nedingo gi, bet valia ir užsispyrimas neapleidžia. Aš jau pradedu tikėt visokiom cheminėm reakcijom kūne, smegenyse ir vitaminų ir mineralų įtaka šiuo klausimu.