Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

:hmm: Nite, ne tu kepi nesaldžius aviavižinius sausainius :hmm: 

Kerpena, apendicitą ligoninėj tikrino taip. Atsiguli ant nugaros, tada ten kur skauda paspaudi taip nemenkai ir staiga atleidi. Tai apendicito požymis, kad skauda ne spaudžiant, o būtent atleidžiant. Bet su tokiais skausmais iki akių temimo nereiktų juokauti. Gi gali pvz. kokia cista trūkti su visom pasekmėm.

Atsakyti

Kerpena, gal telefonu pasikonsultuot?

Gali būt ir tulžies uždegimo priepuolis.

Ar dar kas nors

Nors man buvo seniai, bet tikrai pamenu, kad nieko neskaudėjo, tik nesustodama vėmiau. Ir galvojau, kad dėl to, jog su padružke neplautų vynuogių su visais kauliukais pririjau. O vietinė poliklinika dar ir skrandį praplovė. Gerai kad mama nepatikėjo ir nuvežė rimtesniem gydytojam.

Atsakyti

Jo. Paskutiniam taške būtent taip ir tikrino, kaip Lniuka rašo

Atsakyti

Man buvo klasikiniai požymiai. Pradžioj tarsi "sustojęs" skrandis ir įkyrus skausmas dešinam šone, ties klubikauliu.
Ir kaip merginos rašė, spaudžiant neskauda, bet skauda atleidžiant.

Skambinčiau konsultuotis :4u:  pilvo reikalai - ne juokas.
Gi nekarščiuojančius priima kitose vietose nei karščiuojančius.

Atsakyti

:hmm: Nite, ne tu kepi nesaldžius aviavižinius sausainius :hmm:

aš kepdavau avižinius sausainius, bet neprisimenu, kad būčiau dalinusis :D aišku, maniškiai be cukraus :rolleyes:

stiklinė kefyro, stiklinė avižinių dribsnių (vidutinio smulkumo) sumaišyt palikt mažiausiai 30 min, nusiplaut porą saujų razinų, galima ir pamerkt. Dar reiks poros  saujų saulėgrąžų, bet nebūtinai, galima riešutų. Tada į dribsius ir kefyrą įmušt 2 kiaušinius, išmašyt, sudėt priedus. Tada dėt miltus, galima kvietinius, galima avižinius, galima viso grūdo. Šaukštelis, gal 1,5 kepimo miltelių. Tešla turi gautis tiršta, tirštesnė nei blynams. Šaukštu kabini ir dedi ant kepimo popieriaus, krūvelė turi laikytis, neištižt. Ir kept 180  laipsnių orkaitėj, kol iškeps :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 18 balandžio 2020 - 13:46

Kol kas lyg nustojo,

Dabar laukiu, kas bus toliau. Net valgyt bijau, nes jei kartais prireiktų operacijos, tai geriau būt nevalgius.

Atsakyti

Liniuka, dar kažkokį radau :unsure: bet aš taip seniai jų nekepiau, kad nebežinau, kuris buvo "teisingas"

Šitas su riebalu, bet be kepimo miltelių :hmm: ir su cukrum  :blink: bet gal aš jo nedėdavau  :unsure: 

250 g. avižinių dribsnių (greitai paruošiamų (per 1 min.))

100 g. tirpinto sviesto

1 kiaušinis

1 stiklinė cukraus (užtenka 3 šaukštų)

kefyro (kažkiek)

sauja razinų

sauja saulėgąžų

Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, saulėgrąžom, razinom, migdolaisir t.t. Įmušti kiaušinį, įlašinti kvapų ir viską gerai išmaišyti, po to supilti lydytą, šiek tiek pravėsusį (kad nesutrauktų kiaušinio) sviestą (autorė naudojo margariną). Pilti kefyrą kol tešlos ingerdientai sudrėks. Šlapiomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti ant kepimo popieriaus. Kepti įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (180°C temp. apie 10-15 min.)

Atsakyti

Kerpena, mano anytai pernai buvo lėtinis apendicitas (arba būna ūmus). Tai ji dvi dienas kentėjo, vis pykino. Kai jau nuvažiavo, pasirodė, kad trūkęs. Operavo irgi tik per 'skylutes', lazeriu, bet vėliau gulėjo dar savsitę ligoninėj su antibais dėl uždegimo. Ksi šiaip, po dienos, kitos paleidžia. Nejuokauk- skambink konsultuotis arba važiuok pas gyd   :4u: 

Atsakyti

Mano anytai yra lėtinis apendicitas. Bet jai negali operuot, tai klinikose gulėjo, gydė vaistais, o po to paleido. Gali bet kada pasikartoti, reikia maistą žiūrėti.

Ačiū Nite, rytoj kepsiu.

Atsakyti

oi, Kerpena, kaip tu?    :4u:  :4u:  :4u: 

Neužsiciklinkim ties apendicitu, gali būti ir kitokių problemų- apsisukusi  ar trūkusi kiaušidės, cista, kiaušidės apopleksija, o gal ir negimdinis nėštumas. tai čia iš ginekologijos...O gal tiesiog šlapimkanaliu koks akmenukas praslinko...O  gal ir dar kas....

Beje, prie apendicito dažnai būna ir šiek tiek pakilusi temperatūra.

Atsakyti

Mano anytai yra lėtinis apendicitas. 

Pas mane lėtinis, kelis kartus jau ruošėsi operuoti. Sakė operuos kai truks :oh:  Dabar jau daug metų tyli (nusispjaunu trys kartus ir į medį beldžiu)  :B 

Atsakyti

Va taip kaip Kerpenai man tulzies pusle buvo

Akmenys, išoperavo.

Apendicita,irgi išoperavo, be reikalo, nebuvo.

Pasirodo inkstu geldeliu uzdegimas buvo.

Bet džiaugiuos dabar ramu.

Aš buvau Maximoj didelej

Ajatau kaip gerai

Pirkau slepetes, nagu lako, kojines, pedkelnes,,puoduka, bambuko menteles.

Vaisiu uogu ir siaip žmogum pasijauciau.

Baigiu karanrinuotis😂

Atsakyti