Man tai tas valas neiškrito, o nulūžo nelabai ten įklijuosi..bet ai nurašiau į nuostolius
O dėl linkimo tai jooo, aš kai įkimbu
Мертвая хватка tsakant
Virbalų storis, tai nuo siūlo priklauso. Jei įsimylėsi 1000, 1500 siūlus, tai ir 1,5 mm gali prireikt. Mano rankoms komfortiškiausi 3 - 3,5 mm, su storesniais jau riešas jaučia įtampą.
Dabar mezgu su špagom, tai eina kaku kaip nepatogu. Ir pačios špagos per trumpos, tai tą mezginį reikia standžiai sustumt. Pasimatuot neįmanoma. Kodėl su špagom mezgu? Neklauskit. Matomai, mėnulio užtemimas buvo.
Jei pasirinksi valinius, tai jų reikia įvairių valo ilgių. Tada dar yra skirtingi pačių virbalų ilgiai. Jei kasiulai dar neuždarė parduotuvės, važiuok matuotis. Virbalas labai svarbus mezgimo malonumui.
Aš pati mezgu addi ir chiaogoo neprisukamais, ir laukiu nuolaidų hiya-hiya prisukamiems. Špagomis addi mojuoju.
O dabar juokas sukilo- Kąsiūlai FB klausimą uždavinėjo: valiniai ar špagos, kuriais mėgstat megzt ir kodėl. Atsakiau ir prizą laimėjau. (Atsiėmiau važiuodama su Vilma atsisveikint
).
Valiniai - nes neskauda riešų dėl to, kad nereikia mezginio svorio jiems laikyti- nugula ant valo, ant kelių. Ir dėl to, kad galima megzti ratu be siūlių.
Mėgstu KnitPro Zing (spalvotus), Karbonzu (bet neprisukamus, nes tuos trejus nulaužiau). Turiu - ir daugiau kitokių- ir kinietiškų, ir Addi, ir Ciaogoo. Tik senovinius bambukinius visus išmetus. Einami numeriai 2,25-3,25. Dar turiu ir storulių, storiems siūlams. Vis žadu paltą pasigamint.
Labas rytas
Gadget, ką tu antrą valandą nakties prie kompo veiki?
Man šiandien labai skauda galvą, tai esu truputį irzlus piktas keksas.
Gal dėl to šiandien tokie klausimai "pasakykit, kas yra geriausias" smarkiai erzina.
Kas geriausia Onutei, nebūtinai bus geriausia Marytei. Čia tas pats, kas klausti, kokia mityba yra geriausia. Pvz jei man reiktų nuolatos maitintis kaip Ingridushka, turbūt numirčiau iš liūdesio. Bet kad tai sužinoti, reikia pabandyti. Tai ir su tais virbalais tas pats. Net jeigu 9 iš 10 pasakys, kad joms geriausi virbalai yra Chiaogoo, tai visai nebūtinai reikš, kad ir Ingridushkai jie patiks labiausiai.
Aš pavyzdžiui perku praktiškai visus iš eilės naujus virbalus pabandymui. Turiu ir addi, ir knitpro kubikus, karbonzus, medinukus, bambukinius, bandžiau hyaya, nebrokiju kinietiškų su metaliniu troseliu, labiausiai man šiuo metu limpa Chiaogoo.
Teta Olia dar sako, kad jinai skirtingiems siūlams megzti turi skirtingus favoritus. Tai va, nėra ir negali būti čia vienos tiesos.
Ingridushka, jei jau nenori aklai pinigus virbalams leisti, tai pasiskolink iš sektančių visų įmanomų rūšių virbalus, pasimegzk ir žinosi, kas tau limpa, o kas ne.
https://www.ravelry....le-pine-sweater šiandien nemokamai, paspaudus BUY.
Galvoju, kad kaip tik žalių siūlų liks, galėsiu Emiliui kažką tokio numegzt.
Nei su vienu vaiku nemegzdavau mama-sūnus rinkinių. Jam jau ne pirmas būtų.