Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas

Vakar vejuota prie juros.

Lauzas Joniniu ant juros kranto buvo.

Elektra nemaly jau yra.

Vanduo dar tim lauke

Sysiu i kibiriuka, maistas vakar siltas,iki tol tik saltas, tai kaip skanu.

Grazus rytas.

Kregždės mūsų namiuką myli, suka ratus, dvi i vidu įskrido apsižiūreti ir išskrido.

Bet drąsios kokios😍

Atsakyti

Kapseika, taip spaudžia širdį dėl tokios neteisybės ir dėl dalies medikų nužmogėjimo... Bet vis tiek tikiu, kad išmirus sovietinei kartai ir medikų, ir pacientų situacija gerės. Aš paskutiniu metu ant labai sąžiningų pakliūnu. Na bet onko sritis labiau supuvus. Naudojasi, kad reikia greitai, kad žmogus pasimetęs, kad mirtis į akis žiūri...

Antra savaitė nemezgu. Niekaip nesugalvoju, ko noriu. Ką daryyyyyyytttttttt :B​ 

Atsakyti

Apie maista niežti liežuvis bet nesiplėsiu.

Tik pasakysiu, kad  kokoso aliejus jau nėra dabar toks "geras".

O tas gerai tas blogai nuolat keičiasi.

Visada žmonės kepė maistą laužuose, o dabar pilna įrodymų kad tas skrudinimas mirtinas nuodas. Kaio ir rūkytas maistas.

O rūkė lašiakus, valgė kas dien.

Tavo jausena geriausias lakmuso popieriukas.

Gerai valgyk, negerai keisk.

Metai kai neužkandžiauju, min 16 val tarpas tarp vakarienes ir pusryciu.

Miltu, cukraus, grudu 0

Bet nuo riebalų ir mėsos ir pieno jaučiausi kaip Restar su skydliauke neveikiančia.

Dabar gerai.

Bus blogai ieškosiu.

Svarbu nesifanatizuoti, nesuidealinti vieno kažko kaip panacėjos.

Veganai prisieke nevalgo svogunu, cesnako nes naturalus antibiotikai.

Alieju, ir ypač kokosu

Riesutu sviesto, nes skrudina riesutus prues malant.

As ne fanatike tai ramiai.

Sukirtau va sumustini su grikiu duoniuku ir raud cibuliu ir feta suriu is kokoso pieno. Ajatau kaip skanu.

Atsakyti

Liniuk ir as nemezgu, noriu lyg giliai bet va,laukiu nusvitimo.

Gydytoju yra visokiu

Kaip ir bet kurioj profesijoj.

Tik gydytojo klaidas, goduma, sazininguma patiriam greitu momentu.

Tatkim nesaziningas statybininkas, jo nesazine pamatyt gali tik po 10m

Projektuotojas irgi ne iskarto.

O kysius ima ne tik medikai, juk pramusa leidimus statybom, visokius kitus dalykus ir ten sumos ne gydytoju vokeliai, ten ojoj.

Sunku kai mirsta artimas ir negali padeti.

Ar nerandi skyles kaip tai padaryti.

As planuoju ispildyti mamos norą.

Ji jau vaiksto sunkiai ir tik po buta.

Nori pamatyti jura.

Ketinu suorganizuoti vezimuka invalidu, atsivezti dienai, gal sese prisijungs. Vyrai mudvieju nunes ta vezimuka iki juros ir bus mamai laimes

Atsakyti

Sveikos,

išsimiegojau kaip Terezzos kūdikis :). Saulės išbučiuota, bangų išsūpuota, vandens išglostyta, akys vaizdų prisigėrę... Paaugliukas, kuris iš anksto bumbėjo dėl važiavimo, dėl plaukiojimo vandens dviračiu, paskui dėl užsukimo prie Užutrakio - paskui tik kaifavo, kad čia geriausia diena gyvenime per 10 metų :D. Priminus Madeirą, Juodkalniją, paaiškėjo, kad nevisai tiesa :D, na bet kad prilygsta tai tikrai.

Skaitau apie Niumos vėją prie jūros ir per nuotolį šiurpstu - va, ko labiausiai nemėgstu  - tai vėjo. Ir man labai retai prie jūros būna šilta, kai nereikia megztinių ir pan. Užsisvajojau kur pailsėti su šeima prie ežero su nakvynėm. Oro ir vandens temepratūra tobulos. O jau Skaisčio ežero vandens skaidrumas, pakrančių gausa ir dugno gerumas ♥. Pats nuostabumas prasidėjo, kai sumažėjo įvairiausio plauko laivelių, vandens dviračių dūzgimas ežeruos, apmažėjo poilsiautojų, pradėjo kilti balionai ir vakarinės saulės šviesa nušvietė nerealius peizažus ♥. Tiškevičiaus parke dar ir pasižoliavau - raudonųjų dobilų, lipiko, liepų žiedų, vieną kitą erškėtrožę nusiskyniau, saloj buvau šeivamedžio žeidų pasiskynus (vakare grįžus dar pasigaminau sirupo - siaubas baubas cukrus :) - naminiams limonadams...) .Vis dar euforijoj. O viskas nutiko, kad išvakarėse vyrą išbumbėjau, kad jam rūpi tik darbas ir nieko su šeima nenuveikiam visai. Tai parodė iniciatyvą!

Grįžus galvojau įsijungti filmą kokį su mezginiu, bet supratau, kad miego noriu labiau, užsimigdymui paskaičiau truputį ir iškritau iki ryto.

Ingridushka - nudžiuginsi mamą ♥. Kaip miegojosi savam namely? Kiek iki jūros žygiuoti? Turit savo takelį ar dar reikės išminti?  Kiek planuojat pabūti? Ar vyras į darbus negrįžta dar? Žinau, kad Kijeve darbavosi, o čia LT neturi ką veikti?

O tikrai būtent užkietėję veganai cibulio ir česnako nepripažįsta? Nes iš vyro žinau, kad būtent krišnaistai jų atsisako. Argumentas - mirk negyvas - dėl panašumo į galvą, o jie gi už gyvybę... Dėl tos nesąmonės ir sudrebėjo mano vyro paauglystės įsitikinimai :D. Vegetaravo gal 9 metus, kol nesusidėjo su manim... Tiesa, mano tolerancija didelė - pirkau receptų žurnaliukus ir gamindavau jam vegetariškai, bet ... per vestuves pradėjo valgyti šašlykus :).

Man dar užstrigo, kad palmių aliejus toj Terezzos nuorodoj aukštai pagal gerumą pagal jo pasirinktą aspektą. Nu tai ką aš žinau. Vėlgi išėmimas iš konteksto... Nėra viskas tik balta ir juoda... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 25 birželio 2020 - 08:38

Restar, kaip smagu skaityti tavo vakarykščius įspūdžius :wub: O aš vakar po Rastinėnų sodus važinėjau ir bandžiau atspėti, kur jūsų sodas :) 

Ingriduska, kaip faina, kad mamą ruošiatės pradžiugint :wub:​ 

Atsakyti

Restar, Plano neturim konkretaus. Galim but iki kol atsidarys Kijevas, o jis neatsidaro vis dar. Laukime.

Tuo tarpu busim cia.

Namely jau dvi naktys.

Miegojom puikiai.

Tik namelis siubuoja. Siandien jau patvirtins ji ir bus stabilus.

Abiem cia viskas patinka, jauku, patogus išplanavimas. Net Milka atkuto,,nes kilimas zole ne laminatas, stabiliau vaiksto.

Iki juros 2000 zingsniu per aplink. Savo dar nepramynem, vakar bandėm, ėjom ieskoti savo tiesaus keliuko. Nusidilginom abu iki šiknu, isejom su maudymkem beprociai. Eisim su trimeriu ir trenigais gal ryt.

Siandien i Senukus Palangoje, dar reik visokiu suduku, dulkiu siurblio.

Trakus megstu, viska ka Restar aprase esu išjautusi, patyrusi daugybe kartu. Tai mano antra vieta pagal geruma vasara bet tik po juros. Jura visada Nr.1. Visada nuo mazulytes mergytes. Kai tik pajegiau formuluoti mintis ir jas igarsinti visiem sakiau gyvensiu Klaipedoj, o vyras bus mariakas, jokiu kompromisu tada net nesvarsciau.

Vyras, ne mariakas, bet labai jurinis irgi Gyvensiu ne Klaipedoje, bet prie juros. Jei zinai ko nori ima ir susidelioja.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriduska: 25 birželio 2020 - 08:54

Ingriduska, gyvensi Latvijoj??

Labss rytas, sako jums moteris betmenas :B  :D 

Plę, visai kvaila pagyvenus moteris.

Net jokių rimtų temų nagrinėt nesinori.

Prie mano jūros kranto vakar man nebuvo šalta. Taip, vėjukas šiaurinis, bet kažkaip saulė karštesnė. Ir net kojas į vandenį buvau sukišus. O atgal einant, kol užlipau į kopas, tai net ir devyni prakaitai išpylė. 8000 žingsnių smėlyje nebloga treniruotė, ane

Mezgimo fronte siūlės. Tupj bus tiesos akimirka-baisi ta meška, ar nelabai.

Atsakyti

labas :)

uoj negaliu katukas-betmenas sujuokino :)

man nesimezga nors tu ką, kaip ir norėtųsi greičiau pabaigt, kad kitą pradėt galėčiau, bet kad ir kitam kablys nežinau ar pakankamas

nu bet apsirengt lyg ir turiu kuo, nedega :)

Atsakyti

Pasakykit, kokių planų turite mezgime, kas eilėje stovi. Gal ką nors nusižiūrėsiu :D​ 

Atsakyti

Ingridukas sujuokino su maudymukais per dilgėlės, Katukas - su batmanu :). Bet tai jeigu sugebi pasijuokti iš savęs, tai tokie nuotykiai kartais tik į gera :) - linksma prisiminti būna, ir anūkams papasakot :D.

Jeigu svajonė gyventi prie jūros - tai tikrai jau smarkiai link jos pasistūmėta  :4u: . Aš pabaigus studijas, su draugėm LCC vasaros anglų kalbos kursuose mėnesį praleidau Klaipėdoje. Aišku, faina buvo viskas - dėstytojai užsieniečiai, atmosfera, draugės, bet ir  Klaipėdą įsimylėjau :wub: . Toj euforijoj viena iš svarstomų gyvenamų vietų buvo. Bet... realiai tai aš kalvelių, ežerėlių ir pušynėlių žmogus. Tai senatvėje norėčiau gyventi trobelėje kaime, turėti sodelį, darželį, netoli mišką...

Ingriduk - kiek km iki Palangos? Meistrelius lietuvius surandate ar Latvijoje? Mane tas svetimoj šaly gyvenimas neramintų. Nors šiaip Latvijoj labai patinka poilsiauti, net labiau nei LIetuvoj, bet savoj šaly vis tiek lengviau reikalus tvarkyti, kai prireikia, atrodo. 

Qqute - o tavo atsotogos pasibaigę ar atostogauji?

Liniuka - mano sodo matyt negalėjai :). Mes tokia užkampiuke, akligatviuke. Pro mus tik 1 mašina pravažiuoja, bet tap retai, kad beveik nei matosi nei girdisi. Bet jeigu kur nors Mėtų gatvių rajone blaškeisi, tai rajonas tas pats :). Mūsų maža "Šalpusnio" bendrija, tik ~ 20 sodų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 25 birželio 2020 - 10:35

Liniuka, mano eilė

1.Nuala

2.dryžiukas iš medvilnės su bambuku

3. dryžiukas iš laukinio šilko (dyžiomanija dar nepraėjo)

4.suknelė pajūriui, bet nežinau ar daeisiu šią vasarą

Restar, ne neatostogauju. savaitikę tik turėjau, pagrindinės atostogos rugpjūty bus

Atsakyti